Gå til innhold

peachh

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av peachh

  1. Som dame saa kan jeg si at jeg setter pris paa at det settes fokus paa aa endre hvordan kvinner blir fremstilt i media. Jeg tror mange menn har vanskelig aa skjonne den ekstreme paavirkningen seksualiseringen og objektifiseringen som jenter og kvinner vokser opp med har. Medias fremstillig av kvinner har stor skyld i problemer som daarlig selvtillit, selvbilde, depresjon, spiseforstyrrelser, selv-objektifisering og angst.  Det er sykt hvor unge jenter er naar de forst laerer hvor viktig det er for dem aa se bra ut i samfunnet, og hvor mye "verdien" deres avhenger av dette. Menn moeter ogsaa stereotyper og press, men mitt intrykk er at dette gjerne dreier seg mer rundt status, makt og penger. Det er ogsaa et problem som maa tas tak i. 


     


    (Denne rapporten av the American Pshycologal Association er lang, men veldig interessant hvis noen onsker aa forstaa mer om medias paavirkning paa jenter. http://www.apa.org/pi/women/programs/girls/report-full.pdf)


     


    Det finnes liknende tilfeller hvor menn blir objektifisert paa samme maate som kvinner, men det er ikke like utbredt, og skadeomfanget er ikke like stort. Det betyr ikke at det er uviktig, men det er forstaalig at det forst og fremst jobbes for aa fikse det storste problemet.  Dessverre har jeg inntrykk av at mange menn, foer de prover aa forstaa, roper omvendt diskriminering og urettferdighet. Diskriminering mot menn er en viktig debatt, men ikke bruk det som en grunn til kampen mot kvinners problemer er mindre viktig. Hver gang jeg leser artikler som handler om utfordringer for kvinner er kommentarfeltene fylt med flere "hva med menn?" -kommentarer, enn kommentarer som faktisk tar for seg problemet som ble tatt opp i artikkelen. Hele likestillingsdebatten foeles som en "menn mot kvinner" krig, istedet for en debatt basert paa samarbeid, forstaaelse og vilje til aa lose et felles samfunnsproblem. 


     

    • Liker 2
  2. Hei,

     

    Kjopte iphone 6 i USA med 2 aars bindingstid (jeg studerer i usa). Men jeg er hjemme for sommeren og abonnementet jeg har i USA er ganske dyrt. Vurderer derfor aa betale early termination fee, og avslutte abonnementet. Men jeg lurer paa om det er mulig for meg aa kjope norsk simkort og et abonnementet jeg kan bruke mens jeg er hjemme i Norge i sommer? Hvordan finner jeg ut av det? 

     

    Takk paa forhaand :) 

  3. Hei!

     

    Jeg kjøpte en ulåst iphone i usa for et år siden da jeg var på ferie. Nå skal jeg tilbake å studere, og tenkte jeg bare kunne ordne amerikansk abonnement når jeg kom dit. Jeg snakket derimot med en venninne, som sa at jeg sannsynligvis måtte jailbreake den. Hun sa den ble kjøpt som norsk mobil i usa, og fordi de bruker to forskjellige typer nettverk, passer ikke min mobil til det amerikanske nettet.

     

    Er det noen som bekrefte at dette stemmer?

     

  4. Har antivirus ja, noe McAfee greier som var installert når jeg kjøpte den, og så har jeg lastet ned gratis versjonen av avast.. Jeg rakk ikke å fikse det i går, men når jeg skrudde på pcen i dag funket den fint igjen. Men problemet kommer garantert til å dukke opp igjen, så da skal jeg teste det dere skrev :) Takk for hjelpen!

  5. Jeg har sånn ca null peiling på data, men hvis du kan si meg hvor jeg finner det? hehe. Pcen er vertfall en acer aspire V3-571G. Også er det en liten klistrelapp med litt info, vet ikke om det kan være til hjelp. Står vertfall blant annet:

     

     

    * Intel Core i5-3210M 2.5 ghZ with Turbo Boost up to 3.1 GHz.

    * NVIDIA GeForce GT 640M with 2 GB Dediated VRAM

    * 8GB DDR3 Memory

  6. Som regel fungerer pcen min helt fint, men noen dager får jeg hele tiden opp følgende melding: "Your computer is low on memory. To restore enough memory for programs to work correctly, save your files and the close or restart all open programs."

     

    Etter at jeg lukker alle programmer fungerer pcen fint en liiten stund, men så stopper internett å funke også, og for hver side jeg åpner kommer meldingen "Å nei! Noe gikk galt under visningen av nettsiden. Du kan fortsette ved å laste inn på nytt eller gå til en annen side".

     

    Hva skyldes dette og hvordan kan jeg fikse det? Pcen er ikke mer enn et år gammel, og jeg begynte å få slike meldinger ganske tidlig. Jeg har som regel ikke såå mange sider eller programmer oppe heller, bare Spotify, Vuze og kanskje 5-6 faner. Takker på forhånd for hjelp!

  7. Du skjønner ikke hva det dreier seg om så da kan du jo ikke skjønne diskusjonen. Du tror faktisk dette handler om misunnelse og ikke objektive årsaker.

     

    Jeg tror egentlig frustrasjonen min var mer rettet mot mange av kommentarene man leser på VG nett og aftenposten, hvor argumentene oser av misunnelse fremfor saklighet og objektivitet. Var feil å poste det her.. Men de som ikke skjønner hvorfor bare Oslo fikk stemme, og ikke hele landet. Og de som sier "hadde vært for OL hvis det skulle vært i Tromsø." Det er de argumentene som irriterer meg.

     

    Jeg skal innrømme jeg ikke følger så veldig mye med i politikken, men jeg klarer bare ikke å forstå at Norge ikke har råd til OL. Vi hadde det i 1952 og 1994, og siden den har økonomien bare gått en vei. Og jeg skjønner at det er vanskelig å tro at Norge faktisk kan bruke "bare" 35 milliarder på OL. Men vi brukte ca 14 for Lillehammer OL, så det er faktisk mulig. Men nå er det opp til stortinget. Regner med at de kan ta en ansvarsfull beslutning om hvorvidt vi har råd eller ikke.

     

     

  8. Åh herlighet, jeg blir så irritert over de som klager sånn over OL. "Greit, men da får Oslo betale for det selv, urettferdig at dere skal få mine skattepenger". Herregud, hør på dere selv. Sjalusien og misunnelsen er åpenbar. Var de så mye mas når det var snakk om Lillehammer OL eller? Da var det jo ikke noe slags folkestemning i det hele tatt. Det er jo ikke slik at det er bestemt at det blir OL enda. Men nå skal stortinget vurdere det. At folk skal klage så sykt om folkeavstemningen i Oslo er trist, når vi aldri har hatt en folkeavstemning foran tidligere OL-planer i det hele tatt. Hvis det skulle vært folkeavstemning i hele landet, ville det aldri vært sjanse om OL i Norge i det hele tatt, enten det var snakk om Oslo, Tromsø eller Trondheim.


    Og som om det bare er Oslo folk som kommer til å følge med og ha glede over et Norge OL. Om noen år når misunnelsen får synket seg, så skal dere nok se at positiviteten øker blant resten av folket også. Så patriotiske som vi nordmenn er, så kan jeg ikke se for meg noe annet enn at folk kommer til å elske all oppmerksomheten Norge vil få under et evt. OL. Problemet er bare at vi er så jævlig patriotiske mot våre egne landsdeler også, at så fort et annet sted får en slik stor fordel, så klarer vi ikke å glede oss over det. Ja, OL blir kanskje litt mer stas for de som bor i Oslo, men kom igjen, dere kommer til å se på, heie og glede dere når den tid kommer dere og. Personlighet hadde jeg helt ærlig håpet på et Tromsø OL, ettersom det etter min mening er et mye vakrere sted. Men Oslo blir bra det også. Kommer jo stort sett til å sitte å heie hjemme foran TVen uansett.


    Ja, det er dyrt, men hvis det er et land i verden, som har råd til det, så er det Norge. Og hvis det er et land i verden, som kan gå fram som et godt eksempel, både når det gjelder det økonomiske og sosiale, så er det Norge. I motsetning til feks Russland som allerede har litt stemplet som homo hatere og forventes å bruke sikkert fem ganger så mye som Norge. En ting jeg er enig i er at det kan være for tidlig. Det hadde vært bedre å ha det i 2050-2060 en gang. Da ville enda flere generasjoner få oppleve magien.


    Jeg kan skjønne diskusjonen om hvorvidt det er vært å bruke så mye penger på et engasjement. Men når folk begynner å snakke om at "Oslo får betale for det selv, urettferdig at jeg skal" så begynner det å koke litt inni meg. Det blir for dumt.

  9. Anonym:


    Jeg vet hvor kjipt det er, men du piner deg selv bare ved å fortsette. Det jeg sa til fyren var at jeg ikke kunne ha noe mer kontakt med han, fordi jeg likte han for godt. Det tok mye for meg å sende den meldingen ass. Men han tok det veldig bra, og respekterte beslutningen, og vi har ikke hatt noen kontakt siden. Jeg kan ikke si at jeg ikke har angret, er jo ikke helt over han enda, men samtidig vet jeg at det var den riktige beslutningen. Er ikke noe poeng i ha masse kontakt med en person du har følelser for, når du vet det ikke er gjensidig og aldri kan bli noe mer.

    • Liker 1
  10. Det er ganske åpenbart at han utnytter deg. Han får nøyaktig det han vil fra deg, sex, og slipper alt maset man ofte får i et forhold. I tillegg får han ha sex med andre, uten at du går fra han. Du må sette ned foten og gå videre. Ha litt selvrespekt.

     

    Vi jenter har dessverre en tendens til å falle for de verste guttene, som behandler oss dårligst. Jeg vet hvordan det er, men du må tenke at du fortjener bedre. Hvordan kan du noen gang stole på den fyren uansett? Du kaster bort tiden din med han. Ditch han, om noen måneder har du glemt han, og du kan starte å se etter en snill fyr som faktisk behandler deg slik du fortjener.

    • Liker 3
  11. Dytter denne tråden opp! Er ikke lenge til folkeavstemning nå, og det ser ikke så lyst ut for oss som ønsker OL i Oslo 2022. Jeg syntes det er urettferdig at å få godt voksne/eldre vil stemme for OL. De opplevde det i 52 og 94, hvorfor ikke la dagens unge få oppleve den samme magien? Og jeg skjønner ikke at dere som bor nord i landet er så utrolig negative, jeg hadde stemt for OL i Norge uansett hvor det hadde vært! Håpet faktisk på Tromsø, selv om jeg bor i Akershus.

     

    Det eneste argumentet mot er at det blir for dyrt, men hvis det er et land i verden, som faktisk har råd til å arrangere OL, så må vell det være Norge? Vi har det såååååå godt i landet vårt. Ja, det kommer til å måtte gjøres noen budsjettkutt for å få det til, men jeg har ingen tro på at det kommer til å være av skole og sykehus. Det er det vi sliter mest med i landet, og såklart vil ikke politikerne ta penger fra disse budsjettene. Og som flere har påpekt, OL kostnaden må ses på som en investering i idretts Norge. En investering om både ville tatt langt lengre tid, og kostet betydelig mer, uten et OL. For ikke å snakke om hva OL vil gjøre for andre næringer, feks turismen og kollektivtrafikken. Det er jo den reklamen for Norge.

     

     

     

     

     

×
×
  • Opprett ny...