Gå til innhold

nyttprosjekt

Medlemmer
  • Innlegg

    71
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av nyttprosjekt

  1. Hei. Som nybakt eier av k10d trenger jeg litt raskt påfyll av en telezoom. Jeg skal ikke legge så mye penger i denne (enda), det er mest for å ha noe å kunne bruke inntil videre. Jeg har ingen spesielle behov annet enn å ha mulighet til å fange ting på avstand.

     

    To alternativer:

    Pentax SMC DA 50-200mm f4-5.6

    og Pentax FA J 75-300mm f4.5-5.8

     

    Begge koster ca 1500,- 50-200 vil eventuelt kjøpes i Samsung-branding da den koster en tusenlapp mindre. Noen som har prøvd disse to? Vet at det vanker mye lovord om 50-200, men hvordan er den andre? Hvordan er de å bruke rent bortsett fra rene specs?

  2. Hvordan er denne skjermen til å bruke som TV-kilde? Den har jo s-video inngang, og kan vel derfor brukes som både xboxskjerm (den gamle utgaven) og TV via en videospiller (vanlig bordantenne)?

     

    Fungerer dette helt greit? Kunne vært greit å ha muligheten til dette også, men jeg har ikke funnet noen brukererfaringer på dette.

  3. Det har vert snakket såvidt om å lage "plakater", bilder i stoore størrelser ved å sette isammen mange små. Dette burde være en fin ting siden det er så billig. Men her er min første erfaring innen dette:

    Tok et solnedgangbilde (4 mp). Dette er jo veldig lite om en vil blåse opp bildet mye, men om en ser på det på litt avstand så blir det bra tenkte jeg. Interpolerte opp bildet til 8mp før jeg kuttet det opp (manuelt :( ) i 48 biter. Hver bit er 10x18 cm, med unntak av noen få som er litt kortere.

    ...

     

    5529877[/snapback]

     

    Dette var kult! Hva er en enkel måte å gjøre dette på? Har Photoshop, men ikke så mye skills.. Kan du gi en kjapp abc?

     

    Jeg kjenner til Rasterbator, men det er noe annet.

  4. Jeg har en Seagate HD som jeg har satt i et eksternt/USB-kabinett.

     

    Problemet er at XP ikke klarer å oppdage HDen. Den vises ikke i Min Datamaskin, men "vises" i Enhetsbehandling.

     

    Jeg åpnet DataBack og den viser følgende info: "Secure File System (Peter Gutman)" i stedet for NTFS.

     

    Noen som vet hva som kan ha skjedd?

  5. Holder på å fixe en nyinstallert pc. Alt funker helt fin, men jeg klarer ikke å få lyd på høyttalerne i iTunes.

     

    Men når jeg har PowerDVD kjørende i bakgrunnen (uten at det kjører noen film) har jeg plutselig lyd også i iTunes. Hva kan dette skyldes? Det virker som det er noe problemer med programvare eller innstillinger?

     

    Er det noen som har noen gode ideer?

  6. Hei!

     

    Noen som har erfaringer med rimelige (USB/FW) harddisk-kabinetter?

     

    Er på utkikk etter noe å putte en IDE-disk inn i. Den skal kun brukes til backup, så den vil ikke bli ofte brukt, gidder derfor ikke å legge så mye penger i det..

     

    Finnes der forresten en måte å koble en harddisk til USB/FW uten å putte det inn i et HDkabinett? Kanskje det finnes noe som bare er en IDEkobling->ledning->usb/fw?

  7. Ren data oppkobling for bruk til å sjekke mail og feks bruke mobilen som modem.

     

    Gå inn på meldinger - epost - innstillinger - e-postprofil - serverinnstillinger

     

    Velg første profilen og fyll inn:

     

    Profilnavn: Hva du vil

    APN: internet

    Brukernavn: *blankt*

    Passord: *blankt*

    DNS1: 0.0.0.0

    DNS2: 0.0.0.0

     

    Lagre > Lagre

     

    Du må så sette opp dine egne epost kontoer. Husk at SMTP serveren for telenor brukere skal være smtp.online.no uansett hva slags email konto du har.

     

    AKIRA

    Hei!

     

    Jeg har nå fulgt denne oppskriften, men jeg får fortsatt ikke til å motta epost fra gmail-kontoen min. Det går glimrende å sende epost, men den vil ikke motta..

     

    Noen forslag? Bør jeg prøve å forandre på porter for smpt eller pop?

  8. Sikkert et litt dumt spørsmål... men hvordan får jeg bootet fra CD? Må jeg holde inne F8 (eller likn.) under restart?

     

    Vil jeg da få spørsmål om formatering under installering?

     

    Og til en annen gang: Vil det være lurt å formattere hd'en min i feks to partisjoner? Altså en til selve xp og en til dokumenter ol? Av de 80 gb jeg har til rådighet, hvor mye bør jeg sette av til xp?

  9. Sitter å sliter litt med en nyinstallering av XP. Maskinen var blitt treg og full av gammelt stash og programmer som jeg vil kvitte meg med.

     

    Har puttet inn XP-cden min og fulgt instruksjonene. Jeg merket av at jeg ville slette alt fra den gamle installasjonen, men det skjedde ikke. Når XP ble ferdig med installeringen var fortsatt Mine Dokumenter og Programfiler mappen full av de greiene.

     

    Hva har jeg gjordt galt? Er det noen andre måter å slette alt gammelt?

  10. Jeg var nettopp på elektrosjappa på Gardermoen. Der hadde et sett med vidvinkeladapter til kompaktdigitalkameraer (puh..) til tre hundre kroner.

     

    Pakken bestod av en liten vidvinkellinse (tror det var 2x), samt en ring til å lime på objektivet. Hele greien festet seg med magnetisme. Den lille ringen som skal limes på kameraet var av metall og i linsen var det en magnet. Dette skulle da visstnok holdes godt sammen.

     

    Finnes det noen andre løsninger til mitt kamera (exilim z3)? Tror denne magnetsaken virket litt "Claes Ohlson"... Kan dette fungere Og ikke minst hvor kan noe slikt kjøpes?

  11. Jeg bruker Objectdock og synes det er en brillefin ting..

     

    Slik jeg oppfatter det er det muligheter for plassering av docken, høyre, venstre, oppe og nede. Men jeg ønsker å ha den nederst på skjermen, ikke på toppen som jeg har nå. Da blir det et lite problem, da "startknapplinjen"/oppgavelinjen blir i veien. Noen lure måter å få docken til å ligge nede uten at den skjules eller er i veien for oppgavelinjen i XP?

     

    Noen?

  12. Hei..

     

    Ser at i julekalenderen til Netshop at de har tilbud i dag 8/12 på en Epson Stylus Photo 935 til 495,-

     

    Noen som har erfaringer med denne skriveren? Tror nok den er endel bedre en andre "under 500,-" skrivere? Det mest interessante er utskriftskostnader, vet at Canonskrivere blir holdt for å være best på utskriftsøkonomi..

    Forøvrig: Skal bruke den hovedsaklig til bilder og andre fargeutskrifter i forskjellige størrelser, og jeg har ikke det det største forbruket av utskrifter.

     

    Det haster litt da tilbudet forsvinner om 10 timer:)

     

    -Ole

×
×
  • Opprett ny...