Gå til innhold

bert

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bert

  1. Hei.

    Er det noen som har et program, nettjeneste eller noe lignende, hvor man kan ha kontroll på utstyr. Kan godt være en nettside som jeg kan kjøre på en lokal webserver eller lignende.

    Det gjelder da PC'er, mobiler, nettverksutstyr osv. Gjerne med mulighet for å knytte utstyr til en bruker.

    Er det mulig med rapporter osv er det enda bedre :)

     

    Finner ikke noe enkelt system for dette, og hadde gjort arbeidsdagen mye enklere enn å ha dette i et knotete Excel-ark.

    På forhånd takk :)

     

  2. Fant til slutt en løsning selv, mer eller mindre av en tilfeldighet.

     

    Prøvde å manuelt installere Office-pakken via install-fila som lå på System Center serveren. Da fikk jeg beskjed om at det ikke gikk, men kunne trykke på en link, som kunne gi meg tillatelse.

    Da ble jeg sendt til Microsoft Store, direkte til denne switch'en.

     

    Derfra fungerte alt :)

     

    Mvh

    Ikke fullt så frustrert IT-dude.

  3. Hei.

     

    Jeg har installert 2 PC'er med Windows 10 Enterprise, fra USB.

    Lastet ned ISO fra VLSC...

    Det er da Windows 1803.

     

    Som standard er S mode aktivert, og alle søk tilsier at man må logge inn på Microsoft Store, og søke etter "S mode", slik at man kan få en switch til å slå det av.

     

    Uansett hva jeg søker på, så får jeg ikke opp denne S mode switch.

     

    Ikke noe stort problem i seg at S mode er på, men 2 essensielle ting jeg ikke får installert.

    Driverpakken til Microsoft Surface Laptop, noe som gjør at ikke en gang touch fungerer på disse. I tillegg får jeg ikke installert Google Chrome.

     

    Noen som har noe som kan hjelpe meg? :)

     

    Mvh

    Frustrert IT-dude...

  4. Hei.

     

    Jeg er teknisk ansvarlig for alt av PC'er og utstyr i bedriften jeg jobber i, og trenger et program for å gjøre jobben min lettere... :)

     

    Trenger da et system jeg kan legge inn alle PC'er, skrivere, TV'er, mobiler, osv og helst knytte dem opp mot brukere..

    Om det er knytta opp mot Active Directory, eller bare er "brukere" manuelt satt opp i programmet er ikke så viktig.

    I tillegg gjerne kunne legge inn informasjon om hva slags programvare, serienummer, OS osv det er på de forskjellige enhetene..

     

    Hadde vært fint med en gratisversjon, men fins ikke det så vil jeg hvert fall kunne teste programmet før jeg eventuelt må betale for det.

     

    Vil gjerne også ha mulighet til å sette forskjellig status på enhetene, som for eksempel utlånt, service, operativ, defekt osv.

     

    Kan godt være flere "moduler" eller flere program som styrer de forskjellige delene, eller hvert fall om noen har noen alternativer som kan løse deler av mine ønsker :)

     

    Mvh

    Bert

  5. Hei og takk for et bra svar :)

     

    Super Mario Galaxy skal jeg ogsaa proeve litt mer. Har en kamerat som har det, saa har saavidt proevd det i noen minutter. Litt uvant med den typen "styring", men tror nok det skal gaa fint aa laere seg i loepet av 30 min :) Saa kommer vel Galaxy 2 i loepet av noen maaneder ogsaa :D

     

    Zelda har jeg nesten ikke spilt i det hele tatt, bortsett fra litt paa den gode gamle gameboyen. Da likte jeg det ikke spesielt godt, men det er vel 2 ganske forskjellige maater aa spille paa regner jeg med... Selv om det er samme grunnprinsipp.

     

    Den typen slossespill er litt artig, men ikke artig nok til at jeg gidder aa kjoepe det foreloepig. Kan jo hende det er veldig artig, men tror det blir for lite spilletid til at jeg gidder aa investere i det med det foerste... :)

     

    FPS spill har jeg ikke spilt saa mye av, bortsett fra Return to castle Wolfenstein paa PC, som jeg ble litt hekta paa en periode. Men, vurderer aa proeve et slikt spill paa Wii ogsaa. Da blir det nok enten Metroid eller Resident Evil 4 som blir foerste valg...

    Ellers har jeg spilt Broken Sword en del, det foerste som kom til PC, og det var veldig goey. I tillegg fant jeg det paa play.com til en billig penge, saa tror nok det blir investert i ganske kjapt. :)

     

    Har ogsaa vurdert aa kjoepe Super Mario 1 og 3, i tillegg til Buble Boble, men har foreloepig ikke gjort det. Tror det kanskje kan bli litt kjedelig aa spille de spillene naa, og da oedelegger det en del av de gode gamle minnene :)

     

    Noen flere som har noen innspill til meg?

     

    Kanskje ogsaa noen andre sportsspill aa anbefale? Har proevd Sonic Tennis spillet, men det foelte jeg ikke jeg hadde noen kontroll paa, saa det likte jeg ikke... Men, kanskje det finnes noen morsomme tennis eller bordtennis spill der ute?

     

     

    Mvh

    Wii-entusiast!

  6. Hei.

     

    Jeg fikk Wii til jul, og har lyst paa noen artige spill til den...

     

    Jeg har foelgende spill:

    Wii Sports

    Wii Sports Resort

    Wii Fit Plus

    Sonic og Mario Winter Olympic Games

    New Super Mario Bros

    De blob

    Big Brain Acadamy

    Mercury Meltdown

    Bully (ikke proevd dette enda)

    TMNT, Turtles (ikke proevd dette)

    Mario Kart

    Boom Blox

     

    Liker faktisk alle spillene, men syns det mangler noe som jeg bare MAA spille. New Super Mario Bros er nok det beste av spillene, og det jeg har spilt mest. Jeg og kona har spilt paa lag, og jobber med aa aapne alle brettene paa verden 9...

     

    Det jeg ser etter er gode spill, som jeg kan spille alene foerst og fremst. Som er utfordrende, men mulig aa spille for en paa 30 aar, som ikke er alt for erfaren med spill...

     

    I tillegg vil jeg gjerne ha flere spill som jeg kan spille med folk paa besoek, slik som Wii Sports Resort og lignende...

     

    Til slutt lurer jeg ogsaa paa om det er noen gode bilspill til Wii?

     

    Fint om det er noen spill som er billige, slik at jeg faar kjoept flere enn noen faa, og gjerne med litt grunn for hvorfor dere anbefaler spillene. Ikke noen lang forklaring, men litt info, eller link til anmeldelser eller noe info :)

     

    Mvh

    Ny Wii-entusiast :D

  7. Hei.

     

    Helt enig i at dette blir for dyrt for "vanlige" hjemmebrukere, som allerede har Windows Vista eller XP. Men, for dem så fungerer ting allerede, så de bytter ikke før de skla kjøpe seg ny PC, hvor Windows 7 er med i "pakka".

     

    De som er "aktive" brukere, som de fleste som er her på Hardware.no er, kommer til å bruke RC versjon, kjøpe en Upgrade versjon, kjøpe fullversjon dersom man ikke har en å oppgradere, eller piratkopiere. Noen vil kanskje gå over til Linux, eller fortsette med gammelt OS. Uansett er denne gruppen liten, i forhold til bedrifter og "vanlige" hjemmebrukere...

     

    For bedrifter så er det sjelden at de tar en masseutskiftning av OS med en gang det kommer på markedet. Jeg vil tro at de fleste hvert fall vil vente i 6 måneder, eller helst enda lenger, dersom de ikke bruker Windows 2000-klienter idag. Da vil de nok kanskje bytte tidligere. Eventuelt vil de bytte maskinpark samtidig, ettersom de da får bedre og billigere avtaler enn ved bare kjøp av OS.

     

    Når det gjelder pris for bedrifter, så skal det mer enn 2000,- mer per bruker for å skremme dem vekk fra Windows 7. Vel og merke for små og mellomstore bedrifter. Dette fordi mange systemer bedriften bruker er knyttet opp mot bruk av Windows. Epost, Office-programvare, dokumentbehandlingssystem, supportbehandlingsystem, telefonsystem osv... For å få alt dette til å virke på et helt nytt OS, koster det mange timer med konsulenter, dersom man ikke allerede har kunnskapen i bedriften. Og den kunnskapen er det vel ikke så mange bedrifter som har, unntatt kanskje noen databedrifter, som jobber med slikt...

     

    Dermed vil jeg tro at Windows 7 selger bra, nesten uansett hva det blir priset til. Mest fordi Windows Vista hadde et så dårlig rykte til å begynne med, så veldig mange bedrifter fortsatt bruker XP som OS hos brukerne. Det vil føre til at bedrifter kjøper ny maskinpark med Windows 7, men mest sannsynlig ikke før etter flere måneder etter lansering, avhengig av nåværende maskinpark, og serviceavtalene de har idag.

     

    Uansett, jeg gleder meg til Windows 7 kommer, og får det nok gratis via jobben :)

     

    /Bert

  8. Hei!

     

    Skal kjøpe meg XBOX, og har veldig lyst til å få det så snart som mulig... Har ikke så veldig mange penger for tiden...

     

    Det jeg har tenkt på er å kjøpe på Elkjøp en XBOX pakke til 1600,-. XBOX LIVE er såklart et krav, men kanskje ikke med en gang... (Skal flytte og tar sikkert litt tid å få bredbånd igjen...)

     

    Problemet er at det koster veldig mye for spill :no:, og i begynnelsen vil jeg kunne låne backup spill av venner og kjente, så jeg får prøvd dem før jeg eventuelt kjøper dem for å spille LIVE... :yes:

     

    Så kommer spørsmålet...

     

    Fins det en modchip, som fungere som de som loddes, uten å måtte lodde? Liker helst ikke å åpne den i det hele tatt...

    Eventuelt så tar jeg den med til noen som kan det, eller sender den. Noen som har gode alternativer til dette?

    Hvilke modchiper er da å anbefale? (Husk LIVE må støttes...)

     

    For å bruke XBOX'en til det meste, må man også ha en harddisk som er større enn den originale, men dette koster jo også penger. Er den nesten nødvendig for å i det hele tatt være noe poeng i å modifisere? Eller går det greit å bare brenne spilla på DVD? (Har DVD-brenner fra før...) Det virker som den bare takler DVD-R, er det riktig?

     

    Noen forslag? Eller svar, så skriv gjerne litt her :)

  9. Hei :)

     

    Helt greit at det blir tatt opp spørsmål fra andre så lenge det er interessant for mitt prosjekt ;)

     

    Jeg har bygd 3-4 PC'er alene før, så det skal gå greit...

    Det som er problemet er å få erfaringer fra dere der ute :yes:

     

    Så da trenger jeg anbefaling på hovedkort, skjermkort og RAM. Resten mekker jeg selv... :w00t:

  10. Hei :)

     

    Så grei nok ut den pakken, men er det lurt med 2* 256 brikker? utnytter man dual channel eller hva det heter? Eller er det ikke støtte for det på det hovedkortet?

     

    Ellers, noen anbefaling på skjermkort?

     

    EDIT:

     

    La alle de enhetene til i handlekurven manuelt, og da ble prisen lavere... Ganske rart eller skal det være sånn? Faktisk 120,- billigere :thumbs:

  11. Hei igjen :)

     

    Greit med ferdig bygde PC'er, men liker å velge de enheter man vil. For eksempel hvilket merke CD-brenner, hvor stor harddisk, hvor mye RAM osv... Dessuten er det jo gøy å sette sammen en PC, og få det til å virke også :)

     

    Så ferdig PC'er er ikke et alternativ... :thumbdown:

  12. Hei :)

     

    Hei

     

    Skal kjøpe en PC til faren min i deler, som jeg har tenkt litt på.

     

    Det største problemet er å finnet stabilt og billig hovedkort til en AMD XP2500 Barton prosessor. Noen anbefalinger?

     

    I tillegg trenger jeg 512MB RAM, som skal være billig...

     

    Skjermkort tenkte jeg at jeg skulle kjøpe et Radeon 9600 128 MB RAM... Skal så godt som ikke spille på den i det hele tatt, men kanskje et PRO/XT kort er bedre på andre ting?

     

    Husk: PRISEN ER VELDIG VIKTIG.

     

    Har tenkt til å kjøpe alt på komplett...

     

    Hva med ukens tilbud? Er det brukbart?

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?action=inf...=5&p=34444&s=fp

     

    Skal handle hele PC'en der, med 17" CRT skjerm og alt, så kanskje noen andre oppsett er aktuelt også? Skal ha alt som trengs til vanlig (inkludert diskettstasjon), + CD-brenner. Gjerne svart kabinett og enheter som syns :yes:

     

    Ikke over 7000,- inkl. frakt.

     

    Trenger noen gode forslag :roll:

  13. Hei :)

     

    Jeg hadde et problem med DVD shrink en gang. Fikk opp en feilmelding at den ikke kunne fortsette fordi DVD'en var kopibeskyttet...

     

    Har hørt at denne kopibeskyttelsen (hvertfall en type...) blir aktivert når DVD-platen blir satt inn i DVD-spilleren i Windows. Startet dermed PC'en på nytt, med DVD-platen allerede i, og hadde ingen problemer. Vet ikke om dette var det som gjorde utslaget, men det fungerte uansett etter en restart :w00t:

  14. Hei :)

     

    Jeg har en SE T610, som jeg er veldig fornøyd med. Det som er problemet er at jeg skal sjekke mailen min via denne noen ganger. Det går greit, så lenge jeg bruker et telefonnummer (frisurf sitt), til å koble opp med, og får lastet ned og sendte mail via frisurf.

     

    Det som er tingen er at jeg vil koble opp via GPRS, da dette er mye billigere...

    Har Chess Connect abo, og vil sjekke mailen på både frisurf og hotmail. Kanskje også tele2 Free2Connect adresser.

     

    Noen som har noe oppsett for dette, eller en side eller to med informasjon som kan hjelpe meg?

     

    Gidder ikke betale mange kroner for å sjekke mailen 1 gang....

     

    Er dessuten ikke så veldig god på innstillinger på mobilen, så det hadde vært greit med en litt grundig forklaring :ermm:

     

    GPRS fungerer greit med MMS. :w00t:

     

    Hilsen bert

  15. Hei :)

     

    Jeg har selv en Svitsj fra komplett. Den fungerer akkurat som en hub, bortsett fra at den er "intelligent" og hindrer derfor mye pakketap osv. Installasjon er helt lik, og det er bare å koble i ADSL kabelen i en port, og til diverse andre PC'er i de andre portene. De får automagisk IP fra NGT. Vet ikke akkurat hvor mange IP'er NGT deler ut, men med Tele2 ADSL er det hvertfall 3 PC'er...

     

    Håper du skjønner noe av det jeg skriver :ermm:

  16. Hei :)

     

    Jeg har også det samme problemet med at dekningen varierer veldig. Har til og med blitt brutt en samtale grunnet dette. Kjæresten min som har samme abo som meg, men Nokia 6610, hadde full dekning på hele kjøreturen...

     

    Litt kjedelig det der... :(

     

    Noen som har noen gode tips, eller er det bare en svakhet med denne mobilen?

×
×
  • Opprett ny...