Gå til innhold

Veaplan

Medlemmer
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Veaplan

  1. Om du gjør reparasjonen skikkelig, får fjernet all gammel silikon og legger ny silikon godt (forutsatt at skaden ikke er for stor) så skal det gå helt fint :) Denne løsningen (med krana montert rett i benkeplaten) er ikke ideell, men VELDIG vanlig, og fullt mulig å få til skikkelig.

     

    Lykke til!

  2. Her er første skisse til oppsett av vannkjølingen. Planen er 2 loops - en til CPU og en til GPU, ikke fordi jeg har tenkt å gjøre crazy hardcore overklokking, men fordi opp mot 100 grader under load på GPUene skremmer meg litt :) Den varmen vil jeg holde unna CPU.

     

    Skisse_vannkjling.jpg

     

    Ting tar naturligvis betydelig mindre plass på skissen enn de vil gjøre i virkeligheten. Dette blir trangt.

     

    Planen er altså 3x140mm radiator til GPU'ene i en separat loop. Radiatoren kjøles av luft som trekkes UT av kabinettet. CPU får en 1x140mm radiator i bakpanelet, som også trekker luft UT av kabinettet. I front kommer en 140mm vifte som suger kald luft fra front og inn i kabinettet. PSU og harddisker er i et separat kammer i P180, og planen er å gjøre skillet mellom det øvre og nedre kammeret vanntett slik at de viktigste (harddiskene) og potensielt farligste (PSU) komponentene er helt adskilt fra væsken.

     

    Radiator i topp må hardmoddes gjennom panelet i toppen. Dersom det er plass ønsker jeg å få både vifter og radiator internt, men det er mulig at jeg må legge selve radiatoren oppå kabinettet.

     

    Dette er min første skisse til mitt første vannkjølte system - ALLE tips og råd mottas med takk. Er dette en fornuftig måte å gjøre det på? Er 1x140mm nok til en CPU som skal overklokkes? Målet er å legge mest mulig internt, det prioriteres over den mest effektive kjølingen.

     

    Edit:

     

    Her er foreløpig innkjøpsliste av hovedkomponentene i vannkjølingsoppsettet:

     

    [Microplex]

    - Swiftech CPU-vannblokk APOGEE XT

    - 2x Swiftech kjøleribbe for nVidia GTX 470 med MCW80 vannblokk

    - Kontroller for Laing DDC pumpe

    - 2x Danger Den FillPort, 3/8 "ID, Sort

     

    [Digital Impuls]

    - EK CoolStream RAD XTC (420) 3x140mm

    - EK CoolStream RAD XTC (140) 1x140mm

    - 2x Laing DDC-Pumpe 12V DDC-1T/Plus 3/8" Tilkopling

     

    Prøver å finne sort eller hvit slange, men no luck. Tips?

     

    Forslag til forbedringer? Ris? Ros?

    Klikk HER for å komme til kommentartråden for dette prosjektet.

    Kommentarer til dette prosjektet mottas med stor glede :)

  3. Hei!

     

    Dette er et long shot, men er det noen der ute som har en Antec P180 eller Antec P182 liggende som de ikke bruker? Jeg trenger ikke hele kabinettet, men USB-portene i frontpanelet mitt er ødelagt og må byttes.

     

    Delen jeg er på utkikk etter er denne: http://store.antec.com/Catalog/ProductDetails.aspx?ProductPath=p180p182-front-port-assembly/0-761345-30223-4 . Den er fastmontert i frontpanelet, og kan skrues ut når det er løsnet fra stålrammen. Om du bor i Osloområdet kan jeg godt komme på døra og gjøre arbeidet, om du ikke orker selv :)

     

    Hadde Antec levert til europa hadde jeg bare bestilt derfra, men det gjør de ikke :/

     

    Om noen har en slik liggende, og diverse andre deler til P180/P182 er jeg MEGET interessert i dem. Holder på med en total overhaling av mitt kjære, gamle P180, og er i den forbindelse på utkikk etter deler.

     

    Takk for all hjelp :)

  4. Det er ikke meningen å være ekkel her, men.. når du har lyst til å lære "hacking", men ikke klarer å definere det vil jeg tro at det du faktisk spør om er hvor du kan lære deg spesifikke teknikker for å tilegne deg informasjon og tilgang du ikke skulle/burde hatt. Det er som Dj_eLmO sier kriminelt, og ikke noe du kommer til å få svar på her.. eller noe annet sted for den saks skyld, siden de miljøene som driver med sånt generelt ser ned på folk som ikke klarer å finne ut av saker og ting på egen hånd, og er villig til å gjøre sin egen research.

     

    Also: www.justfuckinggoogleit.com

     

    Sånn. Så var det sagt. Så til noe litt mer konstruktivt: www.hackthissite.com er en artig side hvor du kan teste ferdighetene dine. Den har et hyggelig miljø knyttet til den som nok kan gi deg en viss innføring i det helt grunnleggende. Masse å lære om websikkerhet i alle fall.

     

    Edit: Skriveleif.

  5. Heisann

     

    Det jeg lurer på, er det mulig å sette opp ett epost program på pc'en til å kunne motta utvalgte sendere via gmail adr min til f eks thunderbird eller lignende?

     

    Gmail - mine ønskede eposter -> thunderbid på pc?

     

    Frode

     

    Har ikke forsøkt det selv (å videresende spesifikke eposter), men dette burde hjelpe litt:

     

    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?hl=no&answer=38343

    +

    http://mail.google.com/support/bin/answer.py?answer=6579

  6. Sessvollmoen ja.. good times :) Begynner å bli en stund siden nå!

     

    Det er ikke nødvendigvis slik at noen faktisk er inne på kontoen din, det går fint an å maske epost til å få det til å se ut som om det er sendt fra deg. Antageligvis er det det som har skjedd, det er en ganske vanlig "spamtaktikk".

     

    Jeg ville scannet maskinen for spyware, malware og virus samt endret passord på alle loginsider du bruker (forskjellige passord på hver side). Det er veldig lite sannsynlig at du er utsatt for et målrettet angrep mot din konto, og om noen klager over at du sender dem crap etter at du har renset maskinen din ville jeg bare bedt dem holde kjeft og skaffe seg et bedre spamfilter. Et godt filter har ingen problemer med å kjenne igjen robotmail selv om det kommer fra din epost, det er ikke noe behov for dem å blokkere deg.

     

    Du kan jo evt. sende ut en mail til hele kontaktlisten din som forklarer situasjonen og advarer dem mot dritten, for å være helt sikker.

     

    Spybot + Adaware + Avast! + Microsoft Security Essentials om du bruker Win7 er en gratis og fin combo. Installer Ccleaner for sikkerhets skyld.

     

    Edit: Ser nå at du bruker Mac. Tough luck, siden det ikke er så mange gratis alternativer til rens. På en annen side er sannsynligheten for at du faktisk er infisert med noe mindre. Du må nesten spørre noen Mac-hoder når det gjelder rengjøring av en sånn en.

     

    Edit 2: Om det ikke kom tydelig nok frem - det mest sannsynlige her er at en eller annen spamrobot har fisket opp epostadressen din, begynte å maskere epost som at den kommer fra deg og pushet den rundt en stund. Ingen er inne på kontoen din, å bytte passord vil ikke løse problemet. Det vil vise seg :)

     

    Et rødt flagg vil være om du får mange epost fra folk du kjenner som er lei spam fra deg. Det kan bety at kontaktlisten din er på avveie, noe som er litt verre (men det trenger heller ikke bety at kontoen din er hacket på noe vis).

     

    Men altså: rens, skift og vær glad. Det holder nok:)

  7. Likte Mybooken, åssen sitter selve "dekselet" du har lakka fast på den? Mye plunder eller enkelt å ta av?

    Har et par slike disker selv som kanskje trenger annen farge :p

     

    Edit: Bilder av selve prosessen med å ta det av?

     

    Hei aGal! Dekselet sitter som støpt, det tålte overraskende mye og fikk ingen skader da jeg tok det av.. men lett var det ikke.

     

    Tok utgangspunkt i denneog denne guiden, som ikke stemte nøyaktig med min versjon av disken. Litt prøving og feiling, et par kredittkort og litt brute force så gikk den av til slutt :) Bare unngå å "brekke" langs kanten, du kan utsette dekselet for ganske mye, men om du brekker utover for å løsne det får du stygge merker.. og bruk noe av plast, ikke en flat skrutrekker f.eks.

     

    All lakken er jo på utsiden, så den sitter like tett og fint som før.

     

    DSC_0065-1.jpg

     

    Her er et bilde av disken etter at jeg pusset den ned, det er det eneste prosessbildet jeg fant. Jeg eksperimenterte litt med åpningen, men endte opp med å tett igjen skaden jeg lagde med epoxy, pusse ned på nytt, og borre tre hull i stedet.

     

    Takk KongKake! :) Satser på at det blir bra!

  8. Må nesten si at det du gjorde med Mybook'en din var ganske sweet.. Hva slags lakk brukte du?

     

    Jeg bruker billig CRC billakk fra Clas Ohlson, grå primer og blank hvit/sort. Ikke særlig god dekning (må ha mange lag) og den kan være litt vanskelig å få jevn, men om man varmer den litt opp før bruk og ellers bruker sunt lakkeringsvett blir den ikke så verst :)

     

    Tipsene jeg fikk var:

     

    - Puss ned det du skal lakke med 1200 sandpapir, og vask det hele i fettløsende såpe (Skyll GODT!)

    - Varm opp boksen i varmt vann i 5-10 minutter før bruk

    - Ca. 30 cm avstand

    - Ikke spray i kaldt vær, eller på kalde metalldeler. Romtemperatur er fint.

    - Skikkelig grunning

    - Våtpussing med fint sandpapir for hvert andre strøk eller så

    - Mange, tynne lag

    - Polering med voks etter at lakken har tørket helt (1-2 uker, visstnok. Det har ikke jeg gjort enda)

    • Liker 1
  9. En siste før kvelden: Liten oppgradering av WD Mybook.

     

    DSC_0061-2.jpg

     

    Gjorde dette..

     

    DSC_0046.jpg

     

    Til dette! Kjempefornøyd, sort/hvitt og matcher P180en. Det er ikke så lett å se på bildet pga. dårlig lys, men det er tre hull i fronten med blå LED bak.

     

    Dette ble gjort:

     

    - Dekselet tatt av, pusset ned og vasket

    - Drillet tre hull i fronten, der det lyste blått gjennom det sorte på originalen. Lakkerte innsiden sort slik at lyset kun syns gjennom hullene.

    - Lakkerte dekselet hvitt (2 lag grunning, 5-6 lag hvit blank lakk)

    - Satte det hele sammen igjen

     

    Artig og enkel mod, men skal man gjøre en skikkelig lakkeringsjobb tar det tid! :) På bildet kan dere se sidepanelene på P180en som jeg ikke har begynt å behandle sammenlignet med toppdekselet som er lakkert hvitt.

     

    Forslag til forbedringer? Ris? Ros?

    Klikk HER for å komme til kommentartråden for dette prosjektet.

    Kommentarer til dette prosjektet mottas med stor glede :)

  10. Den siste der er en P180 mini (mATX størrelse), og ikke en P193.

     

    Ellers ser det bra ut. Ser frem til å se hvordan det blir. Jeg skulle gjerne gjort noe med mitt P183 også, men får aldri tid til å gjøre det.

     

    Aaah, P180 mini er det ja :)

     

    P183 er et fint kabinett, det meste av endringene jeg gjør i min er allerede gjort i P183 (ventilasjon, hull til kabler osv.) Eneste for min del er at jeg ikke liker det nye utvendige designet, liker at P180 er så rent og pent, for å si det sånn.

     

    Syns du skal ta deg tid til å modde den, jeg ;)

  11. Stilig ;) Spent på hvordan du konstruerer rammen, håper du går for noen lekre sammenføyninger i tre fremfor å bare skru platene sammen.

     

    Jeg hadde helt klart gått for alt. 1 på føttene. Så driller du et hull i senter av hvert av føttene og senker ned en LED ;) ;) Det var det du hadde tenkt, sant?

     

    Edit: Eller hva med begge deler? Plexi belyst innenfra med grønn LED, pakket inn i mesh. Verdt å prøve, i alle fall!

     

    Lykke til, denne følger jeg!

  12. Som lovet - flere bilder! :)

     

    DSC_0076-1.jpg

     

    Diskbayen ferdig lakkert med diskene montert. Ikke det beste bildet, men jeg er veldig fornøyd med hvordan denne ble, og jeg liker den lille hvite detaljen (en plastbit jeg pusset ned og lakkerte hvit, som nevnt i en tidligere post).

     

    DSC_0071-1.jpg

     

    Her er bakpanelet som fulgte med hovedkortet fra Gigabyte. Forferdelige farger, og unødvendig merking. De eneste portene som kan forvirre er audio inn/ut, men de er fargekodet på selve hovedkortet også, så det er ikke noe problem å spraye hele bakpanelet sort.

     

    DSC_0107.jpg

     

    Og vips, svart! Slik ser baksiden av kassen ut nå. Her ser dere også dekslene som jeg sprayet sorte, og dere som kjenner P180 ser kanskje at jeg også har gjort PSU-rammen sort. Det viste seg at dekslene bak GTX 470ene var sorte også, så det ble en riktig så lekker sort/hvit kombo bak. Ikke så verst? :) Lyset gjør at rammen ser litt grå ut, som ikke er helt riktig. Jeg er noen strøk unna den blanke hvitfargen jeg ønsker meg, men den ser absolutt ikke grå ut.

     

    Jeg lurer også på å gjøre noe med lufteåpningene bak, spesielt bak PSU. Skal opp på Jernia i dag for å kjøpe meg ny Dremel, så de åpningene henger i en tynn tråd ;) Ønsker meg en egen løsning der for å distansere meg litt fra stock-looken, samtidig som det nok vil være en fordel for meg med en litt mer finmasket grill bak siden vi har hund som røyter. Mye. Hundehår på komponentene er ikke noe særlig.

     

    Til slutt, noen nye inspirasjonsbilder:

     

    murderbox-18.jpg

     

    Kabling kan vel ikke bli så mye mer perfekt enn dette.. Denne får meg seriøst til å vurdere å gå fra en blank sort/blank hvit til en matt sort/blank hvit kombo. Fra Million Dollar PC

     

    antec-p180-02.jpg

     

    En helt "ok" P193 (beskrivelsen sier P180) med et sort/hvitt tema fra Fra Million Dollar PC

     

    Forslag til forbedringer? Ris? Ros?

    Klikk HER for å komme til kommentartråden for dette prosjektet.

    Kommentarer til dette prosjektet mottas med stor glede :)

  13. Lenge siden siste oppdatering her nå, av en veldig enkel grunn: Etter å ha ventet to dager på spraylakkering og diverse annet klarte jeg ikke å vente lenger på å teste hardwaren. :D Maskinen er nå montert, selv om den ikke er ferdig, og blir nok stående slik en stund. Her er en liste over de viktigste tingene som gjenstår:

     

    Modding

     

    - Skal borre noen strategisk plasserte hull i bakplaten for å forenkle kablingen.

    - Ser på muligheten for å perforere bakdekslene for å forbedre luftsirkulasjonen bak de UTROLIG varme GTX 470'ene, a là det som er gjort i Antec P193

    - Har moddet kabinettet til min (strengt tatt damas) WD Mybook og malt den hvit. Ganske stilig - bilder kommer ;)

     

    Maling:

     

    - Innvendig: Grunnet og lakkert 2 strøk. Rammen er hvit, men ikke blendahvit. Trenger enda 2-3 strøk for å bli helt 100%. De sorte detaljene er lakkert og ble bra (den sorte lakken dekker tydeligvis mye bedre enn den hvite), men enkelte deler fikk noen skjønnhetsfeil. Skal også gjennom noen ekstra strøk.

     

    - Utvendig: Toppanelet er ferdiglakkert, og har fått en fin hvitfarge. Mangler pussing, et siste strøk og polering. Har ikke begynt på sidepanelene, men de blir antageligvis det første jeg går løs på siden de kan plukkes av og sprayes uten at jeg behøver å demontere maskinen.

     

    Kabling:

     

    - Maskinen er som sagt nå montert, uten særlig fokus på pen kabling. Mangler sleeving, og jeg skal bytte til SATA DVD (den jeg har er IDE, ful som fan) og bytte de blå SATA-kablene som fulgte med hovedkortet til sorte eller hvite kabler.

    - Til min store glede var brorparten av kablingen sort ut av esken, så det er ikke så alt for mye som må sleeves.

     

    Detaljer og diverse:

     

    - Vurderer sorte skruer, men jeg syns forsåvidt krom/metallskruene ser bra ut.

    - Vurderer en diskret form for effektlys i kabinettet, hvit eller blå LED.

    - Kabinettviftene må oppgraderes, de lager litt for mye lyd. Forsøke å få noen gode, stillegående vifter i sort/hvitt.

     

    Vannkjøling:

     

    - Driver fortsatt med research, men forventer å kjøpe inn i løpet av en måneds tid.

     

    Prosjektet tar seg altså en pitteliten pause mens jeg koser meg med ytelsen og setter den opp slik jeg vil. Er ikke så lett å finne tid til å få tatt de "store" tingene mellom jobb og diverse, men det kommer.

     

    Overklokking

     

    - Venter med overklokking til vannkjøling er på plass.

     

    Mini RAM-mod: Fjerning av stickers.

     

    Minnebrikkene fra Corsair hadde en forferdelig stygg blågrå sticker, men en fin sort heatsink. Ved å fjerne dem fikk jeg fine minnebrikker som matcher resten av det jeg prøver å gjøre med kabinettet.

     

    DSC_0066-1.jpg

    Først fjernes klistremerket..

     

    DSC_0067-1.jpg

    Så må limrestene fjernes, jeg brukte (igjen) damas neglelakkfjerner.

     

    DSC_0069-1.jpg

    Voila - Tre pene, sorte minnebrikker med sølvdetaljer. Smooth!

     

     

    Jeg har tatt godt med bilder, så jeg kommer til å legge ut litt etter hvert som jeg får tid :) Blir bare disse akkurat nå, fordi bikkja nettop kasta opp på teppet bak meg og tydeligvis må ut en tur. Livet er hardt.

     

     

    Forslag til forbedringer? Ris? Ros?

    Klikk HER for å komme til kommentartråden for dette prosjektet.

    Kommentarer til dette prosjektet mottas med stor glede :)

×
×
  • Opprett ny...