Gå til innhold

Nihilist1

Medlemmer
  • Innlegg

    1 355
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nihilist1

  1. Fire av ti nordmenn mener at elever allerede fra femte klasse skal få karakterer i fagene mattematikk, norsk og engelsk.

     

    Dette er tull! Eit slikt rangeringssystem i barneskulen vil toltalt ødelegge motivasjonen til dei som allerede sliter på skulen.

    Det å få ein bekreftelse på at man er dårligere enn andre i så ung alder kan muligens ødelegge all form for sjølvtillit hos enkelte elevar.

    Jeg er helt enig.

     

    Jeg er bestemt på at dette ikke bare gjør at selvtilliten går ned for de som er dårlige, men den ødelegger også selvtilliten til alle som er dårligere enn de selv mener de burde være. Det omfatter også folk med syk perfeksjonisme eller narsissisme.

     

    Unga rangerer automatisk etter hvem som er flink/ikke flink uansett. Hvorfor skal man gjøre det til noen big deal å være flink eller å være dårlig? Det dårlige og flinke elever trenger, er mer tilrettelagt undervisning, gjerne slik som det har blitt opprettet mulighet for flinke matteelever å ta undervisning på blinderen allerede ila vgs.

     

    Det virker som om foreldre har så sterke skylapper og så liten tillitt til hva ungene lærer i skolen, at de ikke kan få barna til å lære uten at de pisker dem. Det er så kjedelig med matte, da må ungen min få en 3er i matte så ungen min kan virkelig motivere seg til å bli et 6er barn. Det er ikke sånn det fungerer.

     

    Jo, jeg er enig med A.E i at foreldrene burde få velge dette selv - i form av fritt skolevalg for foreldre, og da i et marked hvor mange filosofier eksisterer side-om-side. Det passer dog ikke så godt inn i den herskesyke tankegangen til de partiene som oftest opponerer mot tidlige karakterer.

  2. «Hva som er fysisk rett, er rett uavhengig av hva noen måtte synes.»

    Virkelig? Hvordan kommer man frem til hva som er rett da? Hvis noens meninger ikke skal ha noe å si altså.

    Dette er altså igjen to forskjellige ting. Hva folk blir enige om er riktig 200 år i framtiden, hva slags fysiske teorier som passer best på partikkelnivå, og hvordan man skal spå hvilken teori som blir riktig, det kan jeg ikke si. Jeg kan allikevel påstå at det fins en virkelighet som er riktig, som vi bare ikke har klart å beskrive godt nok ennå.

    Beskrivelse, oppfattelse og eksistens er ikke to sider av samme sak, nødvendigvis.

     

    Du er så ignorant at det er tragisk, du aner ikke hva sosialisme er hvis du tror dette. Dødsfeller? Nei, det er en påstand som ikke holder vann.

    Så, for å presisere denne avfeiingen din, bare for å presisere hva du mener ikke holder vann:

    1. Nekter du for at avgiftsbeskatningen på biler fører til at bilparken blir eldre?

    2. Nekter du for at avgiftsbeskatningen på biler fører til at tryggere biler blir dyrere en utrygge?

    3. Nekter du for at mindre velstående mennesker oftere velger mindre dyre biler?

     

    Hvis du kan stå inne for motsatt påstand, avgiftssystemet gjør at mindre velstående mennesker kjører rundt i eldre og mindre trygge biler enn de ville gjort om bilene ikke var avgiftsbelagt, så følger det naturlig at man da stiller spørsmålet videre, vil mindre trygge biler føre til at folk blir oftere skadet i trafikken? Eller vil folk kompensere med å kjøre mer forsiktig, f.eks.

     

    Du har ikke klart å imøtegå denne logikken. Du vet godt at du står for en politikk som er bedriten for en del av befolkningen, og at den muligens dreper fattige i trafikken. Men det driter du i. For det spiller ikke noen rolle for deg hva som er sant eller ikke sant. Det eneste som spiller en rolle for deg er at du kan få glorifisere den autoritære "vi skal bestemme" ideologien du står for, og hvilke midler du bruker for å få det til, det er ett fett. Ikke glem å fortelle oss hvor "rettferdig" politikken din er.

    • Liker 1
  3. Forskjellene ligger i hva man legger i "bedre" (samt for hvem), og de metodene man ønsker å benytte for å nå sine mål (mao i hvilken grad hensikten helliger midlene som Machiavelli ville ha sagt det)

    Jeg tror ikke dette er noe politikere behøver å være veldig bevisste. For å være veldig ideologisk krigførende, så er man nesten nødt til å være hellig overbevist om at det en forfekter er det beste, det rettferdige, det riktige, og alle som kommer dårlig ut, de driter man elegant i. Kristne klarer jo glatt å overse all styggedommen i verden når de breker om hvor godt skaperverket er, det er sikkert den samme psykologien blant mange politikere og politikerspirer. Men jeg blir faen meg kvalm av dem.

    • Liker 2
  4. @Nihilist1: Det vil bli lettere og bedre for han å kjøpe seg, hvis ikke få, gratis, et kollektivtransportkort.

    Nei, mine "sosialistiske avgifter" dreper ingen. Hvis folk har lyst til å sette seg i en dødsfelle bør de få lov til det.

    Du tåkelegger.

     

    Her er poenget at du gir folk MER LYST til å sette seg inn i dødsfeller, fordi du med din politikk bidrar til å gjøre et skifte av etterspørsel, og en økning av pris. Det er DIN skyld, etterspørselskurven er allerede gitt.

    • Liker 1
  5. "9/10 innbyggere i Mogadishu mener det er helt kosher å steine jenter for at de har blitt voldtatt, og begrave dem levende..."

    Dette er den dummeste sammenligningen jeg har hørt i hele mitt liv.

    Jeg har mistanker om at Nihilist kom med en dumm sammenligning med vilje. Trolig for å prøve å få deg til å se at din opprinnelige påstand var en fallacy kallt: http://en.wikipedia....ntum_ad_populum

    Det er jeg fullstendig klar over, men det går seriøst ikke an å sammenligne disse to sakene.

    Nå var det strengt tatt logikken din som gjorde den sammenlikningen, ikke min. Det er dine premisser om flertallslogikk som åpner for at også steining av jenter er helt OK. Ikke mine. Jeg er helt enig i at det er dumt. Argumentasjonen du presenterer er dum, enkelt og greit. Hva som er rett, avgjøres ikke av et flertall. Hva som er fysisk rett, er rett uavhengig av hva noen måtte synes. Hvem du skal stole på, er et annet spørsmål. Du klarer ikke skille disse to tingene.

    • Liker 1
  6. Det er ikke snakk om å ta fra folk muligheter, det er snakk om å gi dem et bedre og bærekraftig alternativ.

    Ja til sosialisme, ja til en fremtid.

    Si meg:

    - dersom prisen øker på anskaffelse og bruk av bil. Blir det da lettere eller vanskeligere for en kar med undergjennomsnittlig inntekt å skaffe seg en bil? Blir det da lettere å skaffe seg en bil som er holdbar, og ikke er på slutten av sin levetid? Som har standard sikkerhetsløsninger?

    - Kan det tenkes at en passasjer i førersetet dør, fordi dine sosialistiske avgifter var for høye til at bileier gadd spandere på airbags i passasjersetet, og heller kjøpte en gammal og dårlig bil?

     

    Hvem er det du prøver å lure, egentlig? Deg selv?

     

    Hvorfor er det så jævlig vanskelig for deg å si at penger inn til statskassa er viktigere for deg, at kontroll og makt er viktigere for deg, enn vanlige folks bekvemmelighet og sikkerhet?

     

    @Notteliten:

    9/10 forskere mener at global oppvarming er menneskeskapt…

    9/10 innbyggere i Mogadishu mener det er helt kosher å steine jenter for at de har blitt voldtatt, og begrave dem levende...

    • Liker 2
  7. Det er veldig, veldig bra med bompenger. Jo høyere bompengene er, jo større vil etterspørselen etter buss og tog bli (etterspørselsesprofilen i markedet forskyves). Det vil bli flere som ønsker å kjøre tog, for samme billettpris.

    Dette merker da NSB, Ruter, div kollektivselskaper, som skrur opp prisene. Da blir det dyrere å kjøre kollektivt.

    Vi får da både dyrere kollektivtrafikk og dyrere biltrafikk.

    Resultatet er totalt mye mer penger inn til staten.

    Og det er bra for staten, det er jo deg og meg bare.

    Og så får vi massevis av nye byråkrater, for det er jo bra, for noe sted må vi jo putte alle de som har studert sosiologi, Kjønnsforskning, osv.

    Og det er jo bra for slike studier, for det beviser jo bare at arbeidsmarkedet etterspør dem.

    Så alt er bra!!!!!

     

     

    ....Fuck off.

    • Liker 3
  8. Med mindre ytringen er en direkte trussel mot en bestemt person ("jeg skal drepe...", "... kommer til å dø på onsdag"), dette er igjen ikke så mye ytringer som det er direkte trusler.

     

    «Jeg skal drepe deg» er like mye en ytring som en trussel. Dersom man vil forby trusler som dette, må man nødvendigvis begrense ytringsfriheten.

    Ytringsfrihet sier at man skal få ytre meningene sine, ikke komme med direkte trusler, vel?

     

    Hvis ikke kan man kalle fysisk vold for ytringer også?

    Det kan du.

     

    I det hele tatt så er språklig inndeling ikke nødvendigvis sammenfallende med en klar avgresning i dagliglivet.

     

    En trussel i taleform er en taleytring som kan være direkte "jeg skal drepe deg," eller en kombinasjon av trussel og ubehagsytring eller kritikk "Stoltenberg hadde fortjent å få brekt beinet og ligge ventende på sykebil."

     

    Anti-trussellover kan brukes til å kneble krass kritikk.

     

    Et alternativ til å straffe forhåndvarsling om vold/straffbare aksjoner, er å opprette en registreringsdatabase hvor folk kan melde om personer og angivelige trusler, slik at politiet holder øye med de som kommer med slike ytringer.

     

    Man kunne også fått strafferabatt, dersom man slår ned noen som kommer med trusler, dersom man agerer før vedkommende får utført trusselen - forutsatt at truslene kan bevises. Da vil det være et incitament til å ikke true. Utagerende adferd - in your face style, kan dermed brukes mot deg. Det vil medføre at politiet ikke bare kan taue deg inn og straffe deg for vold, du får da en annen mulighet til å forsvare deg.

     

    En detaljert database som beskriver adferd ut ifra bevegelser av kroppens lemmer, og ikke ut ifra spekulasjoner omkring motivasjon, vil gi bedre rettsikkerhet. Hvis du f.eks sier til meg; "hei, ikke snik i køen!," og jeg da snur meg, ser deg inn i øynene, og går slik at jeg står under en armlengdes avstand fra deg, og ser deg ned i øynene, så vil det være truende adferd, ut ifra en database i lovverket.

     

    Du vil da få strafferabatt for å sparke meg i ballene, og slå meg i halsen, i stedet for at jeg har muligheten til å angripe deg, før kassadamen får ringt etter politiet og forsterkninger.

     

    Dersom øynene mine bevitnes gale av utseendet, det vil si, vitner kan si at de så like mye av sklera som av pupillen, øyelokkene dekket ikke over deler av iris, da vil du kunne slå meg ned med minimal strafferisiko. En reversering av straffesystemet slik det fungerer i dag, du blir hardere straffet (med vold) for å være eller se gal ut.

     

    Synspkt?

  9. Det Nihilist1 sier, trenger ikke nødvendigvis å stemme. Faren min er nevrokirurg, og da vi diskuterte Øst-EUropeisk legeutdanning kontra det norske sa han at utifra hans personlige erfaring synes han at de med utdannelse fra Ungarn er gjennomsnittlig bedre enn de fra de andre østblokklandene.

    Men det er vel nøyaktig hva jeg har skrevet... De fra Ungarn er generelt bedre enn de fra Polen. :p (Av de jeg har sett )

  10. Jaja, da er det bare å lære seg tysk for meg da... :wee:

    Det er ikke dumt. Men enda lurere er det å sjekke med Ansa hvilke land det er greiest å komme inn + fullføre ved, evt få navn på noen som studerer i de forskjellige landene, og så ringe for å høre hvordan de kom inn. Sjekk ved inngangen til vgs allerede, så tidlig som du vet at du må studere medisin, for kanskje kan du da lære deg språk fra tidlig tidspunkt, og drite i fag når du ikke trenger høyt snitt, bare kunnskapsnivået om det som betyr noe (dvs ikke norsk, samfunnsfag, historie, geo osv).

  11. Av assleger jeg vet om, var 2 flinkeste fra uni Lübeck og NTNU. Rød tråd fra min arb. erf er at de som kommer fra UiB og polen er dårligere enn resten.

     

    Tenkjer du at det er ein grunn til dette?

    Det kan rett og slett være feilkobling i hodet mitt. Jeg er jo ingen objektiv-statistisk maskin. Det kan også bare være tilfeldig grunnet for liten total mengde av sammenliknbare situasjoner.

     

     

    Denken Sie, dass es eine Ursache führ dieses gibt? Können Sie mir mehr um es sagen?

     

     

    Das hätte ich dir schon mitgeiteilt, leider verstehe ich kein wort Deutsch, ausserdem behauptet mein Anwalt, es sei angebracht, jegliche Aussage zu verweigern. :p

     

     

    Jeg ville uansett ha jobbet mye under studiet der du kunne, enten du klarer å komme inn i Norge eller . Sommervikarjobb for å dekke inn hull, ringe og maile alle sykehus i hele Norge osv. Det å få seg jobb som lege, kommer til å bli tilnærmet umulig i framtiden, og lønn og arbeidsvillkår kommer til å stupe. Tenk nøye igjennom om det ikke er noe annet du heller kunne ha likt.

     

    Kunne du ha utdjupa kvifor du gjer desse spådommane om framtida for legar? Eg er veldig interessert i å høyre kva du seier. Har du kanskje skreve om det i tidlegare innlegg? Det hadde vore flott om du gav ein link!

    Det er besluttet at turnustjenesten skal avskaffes. Det har de senere år bygget seg opp en kø av turnusleger som venter på å avtjene turnustjenesten. Denne køen bare vokser og vokser. Det er ikke nok turnusplasser til alle som søker, det er for mange som blir utdannet utenlands.

    Helsedirektoratet har sett det som fordelaktig å bli kvitt denne forpliktelsen ovenfor utdannede leger, da de ser at de ikke klarer å løse problemet. En løsning er å kreve en nybegynnertjeneste i Norge for å komme inn i spesialistutdannelsesløpet. Da må leger selv være ansvarlige for å skaffe seg turnusplass, som nå blir hetende nybegynnerstilling eller noe slikt. Sykehusene vil av den grunn ikke forandre på mye, de vet hva de trenger, de skal dekke et behov per idag som er omtrent det turnuslegene dekker, men det er mulig det vil bli mer rendyrket akkurat hva sykehuset trenger som f.eks rene akuttmottaksslaver. Der hvor det er mest økonomisk gunstig å bruke legene.

    Det vil da skje som i USA, det vil være en del leger som ikke får jobb. Disse legene vil nå med det nye systemet ikke være i noen venteliste, og de vil heller ikke få plass noe sted. De vil forbli avskåret fra spesialisttjenesten. Dette forklarer hvorfor legeforeningen ivrer for forslaget, det vil bli færre spesialister, og dermed vanskeligere for sykehuset å gjøre spesialistbetingelsene dårligere, eller lønna verre. I USA lever du i konstant terrorfrykt mens du er "resident," det er massevis av saker med utdanningsleger som i praksis får yrkesforbud da de har fått sparken pga personalkonflikt, og ikke får ny utdanningsstilling, og heller ikke har muligheten til å jobbe uten å bli ferdig med residency. De må til dels ta opp mer lån for å kunne opprettholde livet etter utdannelse, men når de blir ferdig med spesialistutdannelsen, så vips! Flere hundre tusen dollar i lønn. Vel, rett under. Og så må forsikring kalkuleres inn, men anyway, myyyyye bedre betingelser.

    I Norge, så er det slik at utenlandsstudenter generelt har dårligere status på medisinstudiet, fordi det å komme inn på medisin i Norge er så vanskelig, og da er alle som ikke studerer i Norge automatisk dårligere. Dette stigmaet vedvarer. Jeg har faktisk hørt turnusleger utdannet i Norge skryte av videregåendekarakterene sine, 7år etter at de var ferdige med vgs. Medisin er ikke kvantifiserbart på samme måte som karakterer, og studiestedkarakterer er ikke godt sammenliknbare innenbyrdes. Av den grunn er det greiest å velge de presumptivt beste, og det er de som studerer i Norge, på normert tid, og kommer ut så unge som mulig. Alle andre er annensortering, med mindre du kan skilte med Harward/MIT/princeton plainsboro ( :p)/oxford/ Charité-FU-Berlin, osv.

    Summa summarum vil mulighetene for å arbeide i Norge innskrenkes. Frihet får du først når du er ferdig spesialist i et fag som tillater deg tilgang til et privatmarked. I Norge er alt regulert via staten, og da må det skje som i turnussaken. Om slik regulering på sikt innebærer at en liten gruppe leger blir priviligerte, eller om de blir utnyttede slaver, det vil tiden vise. Foreløpig har vi i hvert fall klart å ta rotta på utenlandsmedisinerene, dessverre for samfunnsøkonomien, heldigvis for oss som har fått LiS-stilling.

  12. Det du egentlig sier, er at det er greit å ta amfetamin, så lenge du ikke er deprimert (for da virker ikke amfetamin lenger).

    Øhm. Not.

     

    Amfetaminliknende stoffer brukes mot tung depresjon! Og man må for all del unngå å være deprimert, for da kommer man ingen vei på studiet.

  13. Helt forkastelig at NRK legger opp til at siktede i drapssaker skal være enklest mulig å identifisere, som 64-åringen som har drevet 13 garasjer, har eget transportfirma og bor i Vestby.

     

    Jeg forlanger langt mer av en statskanal, som er finansiert av lisenspenger som er tvangsinnkrevd. Denne type "journalistikk" kan vi la VG og Dagbladet ta seg av, de som ikke eier skrupler eller samvittighet, men publiserer ALT som selger.

     

    På en måte håper jeg at disse to er uskyldige, så får vi se hva slags konsekvenser dette får.

     

    Hvor går grensen for hva medier faktisk har lov til å legge ut? Jeg vet at jeg bare forverrer skaden ved å poste denne tråden, men en tråd på diskusjon.no blir bare en dråpe i havet etter det NRK har lagt ut på sine nettsider.

    Jeg er helt enig med deg.

     

    Både politiet og media fortjener bøttevis med pepper. Politiet lekker jo som en sil.

  14. Så lenge vi har muligheten til det, burde vi av egeninteresse begrense ytringsfriheten til nazister, kristne, muslimer, jehovas vitner, sosialister, absolutt alle som ikke er enige med oss. Det er rasjonelt.

     

    Men for at vår egen ytringsfrihet (vår = de som har noenlunde like holdninger som meg) skal være ivaretatt, er vi nødt til å ha sterke lover som garanterer vår frihet, enten det er høyre eller arbeiderpartiet, eller feminister, eller mannsjåvinister vi ikke liker. Hvis du har sterke meninger, så bør du støtte sterke lover som garanterer generell frihet.

     

    En bivirkning av generell frihet, er at nazister får spre hat. Dersom vi ikke har sterke nok lover til å at også nazister får politisk frihet, har byråkratiet og politikerene for mye makt i Norge.

  15. Jeg vet at du kan ha krav på dagpenger om du ikke jobber fulltid, men bare deltid. Hør med NAV. Jeg tror det da er en forutsetning at du registrerer deg som arbeidssøkende, og at du registrerer deg som fulltidssøkende. Dette kan du gjøre online, uten å prate med noen. Lovgrunnlaget heter "Lov om folketrygd," og er tilgjengelig på lovdata.

    • Liker 1
  16. Jeg regner med at avsporingene helt fra de første innleggene ryddes ut av tråden din, Slughorn. Inntil det:

     

    Nåda, var det jeg som var dramaqueen?

    Nei, var det ikke det?

     

    (...) Dette er sykt. Det er til å bli kvalm av. Det er rett og slett feil på så ufattelig mange måter.

     

    Du sier ingenting om bivirkninger.

     

    Nei? Hva skrev jeg her da:

     

    (...) Det er dessverre forbundet med hjertesvikt og en veldig ekkel personlighetsforandring, men det er det som må til for at du skal kunne holde konsentrasjonen oppe.

     

    Videre:

     

    Du etterlater inntrykk av at det er trygt å ta amfetamin. Det er det altså ikke (og dette er allment kjent).

    Skal jeg få skylda for de koblingene som skjer i hodet ditt, når jeg aldri har skrevet noe om at det er trygt å ta amfetamin?

     

    Derfor står poenget mitt, enten du oppfordrer til å ta amfetamin eller ikke.

    Poenget ditt var at jeg angivelig oppfordret til amfetaminbruk i denne tråden. Hva er det som står nå, da? At jeg er syk og gjør deg kvalm?

  17. Meget fornuftig av deg. Legg merke til at Nihilist1 nok en gang oppfordrer til å ta amfetamin (akkurat som jeg forutså). Dette er sykt. Det er til å bli kvalm av. Det er rett og slett feil på så ufattelig mange måter.

    Jeg hater sånne jævla dramaqueens som skal omskrive det du faktisk sier, i forsøk på å påvirke moderatorer. For en ekkel drittsekkmåte å være på.

    Du får anmelde de som distribuerer og importerer f.eks derspiegel også, da. Siden effekten av ritalin ble utbrodert der. Du får gjøre det samme med de lærebøkene som omtaler effekten av kokain også da. Siden det å påpeke at kokain gir eufori tydeligvis er noe du anser som oppfordring til bruk, og kriminelt.

    Hvis vi skal ha en konkurranse om å bli kvalm, så vrenger helle magesekken og tolvfingertarmen min seg av sånne egoister som deg. Du unner ikke andre frihet til å utveksle informasjon, du skal kontrollere, bestemme, samtidig som jeg banner på at du selv skal ha deg frabedt slik inngripen i ditt eget liv. Utsagn du ikke liker, skal du ha sanksjoner mot. Det er sånt man kjenner igjen fra katolske prester, muslimske fundamentalister og kristenfanatikere. Gratulerer, du er i godt selskap. How does it feel?

    • Liker 2
  18. Hei

     

    Jeg går 3. klasse på VGS(studiespes) og har fremdeles ikke bestemt meg for hva jeg har lyst til å bli. I det siste har jeg lest en del om legestudiet rundt omkring i Øst-Europa. Jeg møter ikke karakterkravene til legestudiet i Norge(for øyeblikket ligger JEG på nøyaktig 5 i snitt), og har hverken realfag eller lyst til å ta opp noen fag, men heller gå rett ut i videre studier.

     

    Er det noen her som, i skrivende stund, studerer i Polen eller Ungarn, og vet/har en anelse om karaktersnittet på å komme inn på skoler i disse landene? Føler at disse to landene er mest aktuelle.

    NEEEEEEEEIIIIII, er du GAL????? Du kommer ikke til å få jobbe i Norge. Ever. Again.

    5 i snitt er bra, det vil kunne ta deg inn i Norge med ekstrapoeng, dersom du venter nok år. Begynn å studere noe annet, og ta realfag, litt etter litt.

    Du. må. inn. i. Norge. Punktum.

    • Liker 1
  19. Gjennom hele vgs bodde jeg sammen med min kreftsyke mor. Det var mye opp og ned, og til slutt ble hun veldig syk og døde en ganske lang og smertefull død.

     

    Dette påvirket meg selvfølgelig VELDIG MYE. Så skolen ble nedprioritert, og slet med motivasjonen.

     

    Nå har jeg fått summet meg litt og er tilbake på det som egentlig var planen: medisin. Går fortiden 1T, R1, Kjemi 1+2, fysikk 1+2 og Biologi 1+2 på Sonans.

    Jobber med skole nesten hele døgnet.

     

    Snittet mitt fra vgs ble latterlig dårlig. Ligger vel rundt 3,3.

     

    Jeg vet at det er opptaksprøver på universitetene i Praha. Det skal gå veldig bra. Men jeg er bekymret når det kommer til karakterene.

    Telles egentlig karakterene når man søker på disse studiene der det er opptaksprøver, eller er det kun opptaksprøvene som teller?

    Har søkt rundt på nettet men finner ingen vannfaste kilder.

     

    Kan dette gå bra?

     

    Gir F#%" i hva du synes om folk som studerer medisin i utlandet. Vil ikke ha noe piss om det. Gir blaffen i hvor kul du var som kom inn i Norge. Jeg valgte ikke å ha en kreftsyk mor.

     

    Takk :)

    Har du dårlig tid? Når du er 30, så spiller det ikke stor rolle om du blir ferdig som 29 eller som 28 eller whatever, hovedsaken er at du kommer dit du finner ut at du vil. Etter mitt syn, og jeg sier ikke dette for å være stygg, så vil utenlandsstudenter ikke få jobb i Norge mer, hvis de ikke har kontakter på et sykehus. Da har du to valg. Studere i et østblokkland og skaffe deg kontakter underveis under studiet. Dette vil nok mange prøve på, derfor er dette et veldig usikkert kort, men har du en fin personlighet, er dette noe du kan prøve. Spesielt i utkant-Norge.

     

    Et alternativ er å skaffe seg nytt vitnemål. Du vil kunne komme inn i Norge med div alderspoeng osv. Det vil også se litt mindre fint ut at du er eldre og ikke kom rett inn, når du er ferdig, men der har du fin unnskyldning parat, og den ville jeg brukt for alt den er verdt. Du må da jobbe for å bedre snittet ditt. For å maksimere poeng gjelder det samme mtp snittet og realfagspoeng uansett hvilken søknadskategori du er i, du må gjøre avveiingen mellom hvor dårlig du er i det enkelte faget, vs snittet ditt totalt. Men bruk heller mer tid på dette, enn å bruke mer tid på å sloss deg igjennom et studium i utlandet. Ta fag om igjen og om igjen mens du begynner å studere realfag, så vil du merke at det åpner seg noen dører.

     

    Når du har valget mellom å forbedre karakterer for å komme inn i Norge og studere i et østblokkland, så er jeg ikke i tvil, hold deg unna de tradisjonelle utenlandsstudiene. Ungarn, spesielt, jeg kjenner flere som har gått i Ungarn og failet. Det virker sykt tøft, tildels slik at man ikke får noe igjen for det, heller. (Det har neppe mye overføringsverdi å huske hvilket navn som skulle stå på en pil som peker på det som kan være to anatomiske strukturer istedenfor 1. - eksempel jeg fikk av de som har gått der. ) Om Tsjekkia har jeg hørt at det er helt sykt autoritært, helt enormt.

     

    Jeg har ingen mening om Frankrike, Italia, Irland, UK, Spania mtp å komme inn i Norge eller ei. Jeg tror sjansene er best om du oppfører deg, studerer likt og er helt lik alle andre. Det er slik medisin i Norge fungerer. Sjansene for at du har flaks og finner er sjef som har studert i Italia som gir deg jobb, er liten. I Tyskland er det for mange som studerer, og det er stang ut -laget, med mindre du har studert i Berlin, Heidelberg eller Freiburg. Dette har ingenting med hvor god du blir å gjøre!!!! Flinkeste jeg har jobbet med hadde studert i Sverige. Smarteste ved NTNU. Og så vet jeg om en som er skikkelig god, som har studert i Tyskland. Av assleger jeg vet om, var 2 flinkeste fra uni Lübeck og NTNU. Rød tråd fra min arb. erf er at de som kommer fra UiB og polen er dårligere enn resten.

     

    Det er et faktum at sentralstimulerende midler som nevnt av andre her, hjelper deg til å studere bedre. Jeg tror at det fins mange dophuer blant de beste studentene. Amfetamin er også vist å kunne hjelpe mot tung depresjon, gi en ekstraeffekt utover vanlige antidep. Du må for all del unngå å være deppers!!! Da går hukommelsen din og resultatene rett i dass. Dersom du fremdeles holder på med sånt tull som å være bitter for at du ikke kom inn her og der + sliter med triste tanker etter at mora di daua, så løp til psykolog og knask lykkepiller, du taper tid, folk rundt deg har ikke forståelse for hvor lang tid sorgprossesser kan ta (gjennomsnittlig 1 år med sympt som kan være sterke nok til å tilfredsstille DSM-4 krit for major depression). Du bør i hvert fall være i godt humør, ha det OK, og offensiv i hodet. Hvis du ikke er motivert vil du bli tygd på og spyttet ut av studiemaskineriet, rimelig fort. Det viser artikler i universitas i hvert fall.

     

    Jeg ville uansett ha jobbet mye under studiet der du kunne, enten du klarer å komme inn i Norge eller . Sommervikarjobb for å dekke inn hull, ringe og maile alle sykehus i hele Norge osv. Det å få seg jobb som lege, kommer til å bli tilnærmet umulig i framtiden, og lønn og arbeidsvillkår kommer til å stupe. Tenk nøye igjennom om det ikke er noe annet du heller kunne ha likt.

    • Liker 4
  20. Blir det mer taxfree-salg ombord i fly, da? Eller? Da får vi større fly, ingen forandring i flyvningsfrekvensen, vanskelig for Norge å skulle kreve penger av varer kjøpt på utenlandske fly i lufta før de lander på Gardermoen eller hvorever. So much for miljøeffekt. Kun griskhet fra statlig side, et Venstre som horer seg til for potensielt å kunne fiske miljøstemmer og kose med maktpartiet Ap.

     

    Stem DLF. www.stemdlf.no

    • Liker 3
  21. For å oppnå gode karakterer på VGS kreves det at man gjør en innsats med prøve- og leksearbeid. Sentralstimulerende midler og manipulering kommer man ingen vei med.

    Bare tull.

     

    Var en artikkel i der Spiegel om folk som bedret studieresultater med ritalin. De fikk en syk konsentrasjonsevne.

     

    Det var ingenting humoristisk i innlegget. Om du syns det er humor, så må det være tragikomikk. Det er ikke jeg som har bestemt hva slags adferd samfunnet belønner. Jeg sier bare hva som er rasjonelt. Skal du opp og fram, så bør du kaste alle skrupler, fort som faen.

  22. Hei,

     

    Jeg går nå i 1.klasse vgs. Den siste tiden har jeg tenkt mye på hva jeg skal bli. Enten lege eller ingeniør. Jeg kom fram til at jeg ville bli lege fordi jeg liker å hjelpe folk når det trengs. Jeg vil ha kunnskap slik at hvis jeg møter på noen som trenger hjelp med helse, vil jeg kunne hjelpe.

     

    Jeg gikk ut av 10.klasse med et snitt på 4.4. I matte i 8.klasse fikk jeg 2, i niende fikk jeg 3, og i tiende fikk jeg 4 i både eksamen og på standpunkt. Jeg er egentlig veldig stolt over dette siden det viser noe om at jeg har jobbet...

     

    I vgs har jeg valgt 1T. Nå er jeg på vgs. Jeg har et mål om å få 5 i matte i år. Få 6 i avgangsfagene naturfag, geo, samf, og 5 i engelsk. Jeg er veldig bekymret over å ikke få 6 på prøvene. Dette er noe jeg tenker over hele tida. Jeg prøver å gjøre mest mulig ut av dagen av skolearbeid, men mye går bort til soving(jeg blir trøtt etter en lang reise med bane fra og til skole).

     

    Håper på et snitt på 5,4? når jeg går ut av vgs. Jeg har helst lyst til å komme inn på medisinstudie i norge(HEELST), men hvis jeg ikke kommer inn her vil jeg nok havne i utlandet.

     

    Problemet mitt er først og fremst at jeg er bekymret hele tida, jeg vil jo virkelig inn i dette studiet..Det er ingenting annet jeg tenker jeg kan bli. Det er på en måte "Lege eller ingenting"...

     

    Har dere noen råd/tips i forbindelse med det jeg har skrevet, eller skole?

    Jeg har et tips.

     

    Du bør kontakte en psykiater, lese deg opp på symptomer på ADHD, og så fake dette så du kan få ritalin eller concerta på resept lovlig.

     

    Hvis ikke dette går, så bør du begynne å bruke amfetamin. Det er dessverre forbundet med hjertesvikt og en veldig ekkel personlighetsforandring, men det er det som må til for at du skal kunne holde konsentrasjonen oppe.

     

    Ikke spis hurtige karbohydrater. Hold jevnt blodsukker. Tenk på hver eneste dag som en konkurranse.

    Skaff deg en bok om hvordan man skal smiske og manipulere. Skaff deg den FORT.

     

    Gå en tur ut i hvert friminutt.

     

    Ikke drikk (aldri)

     

    Ikke vær russ.

     

    Ikke vær med på for mye på fritiden.

     

    Tren nok til å ha god shape, tren kun løping av kondisdelen, fordi det er den som testes i gym.

     

    Du må ikke finne på å havne i utlandet nå som reglene er forandret, du kommer da til å bli i utlandet 4 ever.

    • Liker 2
  23. jeg har bestemt meg at motivasjonen for å komme meg gjennom dette er tanken på å kunne hjelpe andre mennesker som virkelig trenger det.

    Det fins alltid muligheter for å hjelpe andre. Blir du med i "folk er folk" hjelper du andre. Blir du med i "redd barna" hjelper du andre. Deler du ut suppe, hjelper du andre.

     

    Folk som skal hjelpe andre, ender bare opp med å ødelegge seg selv.

     

    Videre kommer ingen utenlandsmedisinere til å få seg klinisk jobb i Norge lenger. Det vil bli hermetisk lukket, og du sitter igjen med svarteper. Skulle du være så heldig at du allikevel får deg noe, så vil det bli et eller annet sted i regntunge midt-norge, eller i reinsdyrland.

     

    Mitt råd er, dersom du ikke er superinteressert i medisin, og er villig til å bo i utlandet for å jobbe, og du har muligheten og talent til å gjøre noe annet, så gjør noe annet og bare glem d.

×
×
  • Opprett ny...