Gå til innhold

TLZ

Medlemmer
  • Innlegg

    7 201
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TLZ

  1. Der jeg jobber har vi utviklet vår egen CMS. Vi bruker den blant annet til nettavisen som vi har laget for våre ansatte. Forsider og oversiktssider har vist seg å være problematisk å jobbe med.

     

    Den første versjonen av CMS'n vår (over 10 år gammel nå) tok automatisk første avsnitt (ingress) og bilder fra artikkelen og resizet disse og satte sammen en forside av dette. Problemet med dette var at det ble fryktelig avansert (sammen med resten av CMS'et som hadde en funksjon for *alt*.)

     

    Med den andre versjonen har vi egne artikler/sider som automatisk ble lastet inn på forsidene. Her skifter vi linker, ingress og bilder selv. Det gir oss mye kontroll, men det kan være vanskelig å jobbe med.

     

    Nå holder vi på å lage tredje generasjons CMS. Jeg ble satt til å prøve å finne ut litt hvordan bedrifter og gjerne aviser gjør dette med forsider.

     

    Er forsidene en fast "artikkel" med thumbs, ingress og lenker til andre artikler?

    Er den automatisk og laster automatisk rette artikler fra div. kategorier og finner ingress, lager thumbs og link selv?

    Har dere et eget ingress-felt og et eget thumb-bilde for alle artikler?

     

    Hvordan holder dere styr på forsider? Ser etter en måte som gir både fleksbilitet, og automatikk.

     

    Tusen takk for evt. svar. :)

  2. Photoshop CS4 har et opplegg som gjør at programmet er tilrettelagt for fargeblinde.

     

     

     

    Les mer

    Dei har vel heller lagt inn simulering sånn at me som ikkje er fargeblinde kan sjå korleis ting ser ut for dei som har fargeblindhet og tilpasse design til det. (f.eks. passe på at fargeblinde også ser stor nok kontrast til å se ting tydelig.)

     

    Finnes slike sider som gjer dette på nettstader, men greit å ha det integrert i Photoshop. Eg kjem nok til å teste det sjølv når eg får prøvd CS4.

  3. Hvis eg ikkje tar feil så er HP allerede involvert i open source og støtter blant anna GNOME-prosjektet med både folk og penger.

     

    Til dykk som er skeptiske til at HP lagar sitt eiget OS. Husk at de ikkje trenger å laga alt "from scratch". Det fine med åpen kjeldekode er jo at ein kan basera ting på andres arbeid(rett og slett). Kanskje me får sjå ein HP-variant av Ubuntu?

     

    Et ytterligående punkt er vel at nå burde Apple våkne og kanskje tilby sitt OS til de store PC produsentene. Da har i allefall markedet tatt en voldsom sving.

    Kvifor skal Apple dele OS'et sitt? Dei har gjort det før, og det gav kun negative resultater.

     

    i alle fall intil Vista er stabilt.

    Det begynner å bli ganske lenge siden Vista var ustabilt. Har du prøvd Vista i det siste?

     

    Når eg fekk ny maskin på jobb så ba eg om XP, men etter kvart så tenkt eg at eg kunne prøve Vista. Det var mykje meir stabilt enn XP.

     

    Microsoft-dinosauren er i ferd med å dø.

    Det har blitt sagt i 15 år, og sikkert meir. Er Microsoft døde av den grunn? Nei.

    Kommer Microsoft til å dø fordi folk forsatt seier det? Nei.

  4. Å bruke SVG til animasjon gir ikke så mye mening, SVG er litt for tungt til det.

    Avansert grafikk kan sikkert også vise seg å være problematisk.

     

    Men for mer enkle ting, og ikke minst: for logoer så er SVG perfekt.

    Microsoft har så langt faktisk gjort en god jobb i IE8 med å få den til å støtte div. standarder, og jeg håper de kommer til å jobbe med å få støtte med SVG også.

     

    Et problem er jo at IE6(Ja, jeg skrev 6, ikke 7) kommer til ikke til å få under 10% markedsandel før 2011, og forsatt da må vi ta hensyn til den helvetesbrowseren. Huff.

  5. Lenkjen til Ars Technica er feil.

     

    Hadde det vært opp til Apple hadde ikke PHP eksistert...

    Kvifor skulle dei ha noko i mot det? Fordi dei står bak WebObjects?

     

    Du meinar at hvis det hadde vore opp til Apple så skulle ikkje GCC, WebKit, Apache, eller FreeBSD eksistert reknar eg med...?

     

    Apple's stålkontroll over iPhone kan selvfølgelig kritiserast, seiar ikkje noko på det...

  6. Jeg er en av de som har bidratt i statestikken deres. Tror ikke alle trenger iMac, alt til sitt bruk. Skal du spille spill så er Windows best, og til surfing/office-ting så duger Ubuntu veldig greit. Men skal du drive med grafisk design eller fotografi så synes jeg dette er en veldig fin plattform å jobbe på.

     

    jeg har nok ikke vært med å øke salget. Men det har litt med hvordan apple har lagt linjen med itunes og at man ikke har lov til å bruke mac osx på andre maskiner enn de som de selv selger. Samt at man betaler mye mer en ting faktisk er verdt...

    hadde apple blit mer liberal så hadde nok jeg å funnet veien til en ipod, og kanskje en iphone...

    Men jeg unner jobs at de selger bra. Han fik trosalt apple opp fra gjørma og over og opp i himmelen på ekstremt kort tid.

    • Apple har prøvd å linsensiere OS'et sitt til andre før. Det fungerte veldig dårlig. Hvorfor skal de prøve noe de har prøvd før og feilet på?
    • Steve Jobs gjorde en god jobb ja, men han gjorde det ikke på ekstremt kort tid. I første omgang prøvde han å få folk over på sin NeXT-operativsystem, noe Mac-eiere var i mot. Det var ikke før han modifiserte NeXT til å bli det vi i dag kaller OS X at det begynte å gå i retning suksess.
    • Problemet med Mac er vel at de ikke har noen billig-maskiner. (Utover Mac Mini som suger da den har hardware fra 2006.) Men da en likt spekket maskin og sammenlign så er som regel forskjellen ikke så veldig stor. Husk at Apple oftest har skarpere skjermer med bedre fargegjengivelse og bruker i større grad dyrere materialer enn plastikk. I de øvre spektet så er de vel faktisk veldig gunstig priset. Finn en Mac Pro og finn en med tilsvarende specs så er sjangsen stor for at Mac Pro'n faktisk er billigst. Nå skal det sies at Apple tar latterlig mye for minne.

    Selv er jeg skeptisk til hvor lukket iPhone er, men så tenkte jeg litt og det er jo like mye DRM, låssgreier(Java programmer må signeres) på andre mobiler. Og Google har jo ikke akkurat vært så åpne som de lovet med Android.

     

    (De andre mobil linux-plattformer er ikke verdt å nevne. Leketøy for nerder er uinteresant for folk flest.)

  7. Per Kristian kom med noen virkelig gode tips!

     

    Kan jo prøve å komme med noen tips selv, men jeg er ingen ekspert på verken webdesign eller usability.

     

    Ha en fokusert side

    Siden bør være fokusert på det du trenger på. Prøver du å være en side som gjør alt så blir det fort rotete og det går på bekostning av hva som egentlig er fokuset ditt. For eksempel, hva gjør Lenker, Aviser, Administrator på siden i det hele tatt? De vil bare forvirre brukere.

     

    Ha siden ryddig og oversiktelig

    Prøv å ha siden oversiktelig. Det er bedre å ha lite god informasjon enn å ha mye dårlig informasjon.

    Det er veldig mye informasjons du presenterer og slikt kan være vanskelig å ha oversikt over, kanksje du kunne bruke litt farger til å gjøre den mer oversiktelig? (Dette kan i tilegg potensielt friske opp siden litt.)

     

    Du har også ganske mange annonser på begge sider av siden. For meg ble dette veldig voldsomt og noe som virkelig trakk ned siden. Hvis du er veldig avhengi av annonse-intekter så kan du kanskje vurdere å bruke Google AdWords eller noe lignende? Den finner relevante linker, men kun som tekst slik at den ikke plager brukeren for mye.

     

    Lett å bruke

    Dette har mye med forrige punkt å gjøre. Et lite men betydningsfult grep her er jo å gjøre hele navigasjonsknappene klikkbare og ikke bare teksten. Dette gjør at det blir enklere for brukere å klikke dem da de ikke trenger å være så nøyaktig. (I tilegg så er de fleste sider slik at man trenger bare trykke på knappen, og ikke selve teksten så det er uvant for folk.)

     

    Hvis du vil liste partnere eller ha anbefalinger så tror jeg ikke det er bra å ha i dropdown-boks. Dette er fulstendig feil bruk av dropdown-boks og ikke særlig brukervenlig. (De brukes vanligvis til submit-former, det er forvirrende.)

    En vanlig sted å ha partnere er gjerne i footeren, men skal ikke påstå at det nødvendigvis er den beste plassen for det.

     

    Og sist, noe som egentlig ikke er sååå viktig sammenlignet med andre ting jeg har nevnt men som jeg likevel bet meg fast i: få deg en finere logo/header. Den er ikke så veldig fin, og gir ikke så veldig positivt intrykk. I tilegg så er kanskje grått på siden litt kjedelig? (På en annen side: det er jo en avslappende farge.)

     

    PS: Ikke svelg alt jeg skriver her rått selv om jeg er litt bastant i språket, jeg er ingen ekspert på dette.

  8. Anders Jensen: Han oppfører seg ikke som han har røyket noe som helst, han er seg selv veldig veldig lik. Er det noen som er overasket? Han slenger dritt i alle retninger og har alltid gjort det. Fyren er jo beinsta og slenger ut sterke provoserende meninger i alle retninger.

     

    Og Theo De Raadt, Stallmann, og andre er jo ofte rimelig "friske" i språket de og.

     

    Egentlig kan jeg tenke meg at fks. Bill Gates eller Steve Jobs er friske noen ganger når de diskuterer internt, forskjellen er bare at der kommer det ikke ut til alle. (Mailinglistene til Linux, BSD, osv jo åpne for alle å lese.)

  9. Satyricon er FLAUT. Idiotshowet til Satyr under HITS 2006 fikk meg til å flykte lokalet.

     

    "1 2 3 4 KING KOM IGJEN A BERGEN ER DERE MED HEY HEY KING!"

     

    Pinlig.

    Satyricon spilte på quarten for et par år siden. Det var også en flau affære.

     

    "Jeg liker å være slemme mot de jeg ikke liker... og DERE BAK; DERE LIKER JEG IKKE!"

     

    Jævlig glad jeg ikke dro på Hove, Opeth var hovedattraksjonen der for min del og å fått Satyricon i bytte på Opeth hadde vært en vanvittig nedtur.

  10. Jeg har sett meg litt rundt i programmeringsverden og virker som alle går mer og mer mot MVC, og det virker til å være noe som fungerer bedre en tradisjonell modellen der man direkte manipulerer og holder styr på alt data selv.

     

    Ruby on Rails, Django, Objective-C/Coccoa gjør det. Når jeg forstår ideen så virker den også rimelig genial. Jeg har allerede bestemt meg for å bruke PyGTK som toolkit(Jeg bruker GNOME, men vil også ha noe funker funker i Windows). Har "sett litt rund" og virker som det er 3 MVC-aktige rammeverk i PyGTK-verden. Dessuten så virker det som en fordel å kunne MVC, ikke bare fordi det er bra, men fordi det er "fremtiden".

     

    Kiwi, PyGTK MVC og Kefir. De fleste av disse ser ut til å ha en slags støtte for glade eller noe lignende.

     

    Jeg skal skrive en rimelig enkel applikasjon(delvis for å lære meg Python og PyGTK, tutorials og slikt kommer jeg sjeldent langt med. Jeg må ha et konkret mål for å motivere meg.) Senere så vil jeg kanskje prøve å lage mer avanserte applikasjoner.

     

    Så til 1000-kronerspørsmålet: Hva vil dere anbefale?

     

    Har prøvd å google, men har ikke funnet noe som tar opp dette temaet eller sammenligner dem.

     

    Jeg heller såvidt mot Kiwi for øyeblikket, det virker enklest, men er ikke sikker i det hele tatt.

  11. sgiga: "Den største er vel at ting eser ut og divergerer ut i ingenting."

    Får å ta desktop som eksempel. Hvor mange forker er det av kernelen som har noen betydning i desktop? Ingen. Hvor mange ikke-nerder bruker andre DE enn GNOME eller KDE? Veldig få.

     

    Og får å gjøre noen vågale spådommer: Hvilke andre Linux-plattformer for mobiler andre enn Andriod vil ha noe betydning for andre enn nerder? Ingen.

     

    Forking(å lage en ny variant av noe) er en styrke i open source. Hvis den nye varienten er dårlig så driter folk flest i den, hvis den er bra tar den over for den den er basert på. Dette gjør at prosjekter som er stagnerte eller går i feil retning kan få en gjenfødelse som gir dem friskt liv.

     

    Jeg er enig i at alt utenon Andriod jeg har sett av Linux-plattformer for mobilen er ubrukelig drit(elendig GUI). Altså: hva faen skal man med X på en mobil? Det er fulstendig overkill. Kun nerder har bruk for noe slikt(eller i det hele tatt forstår hva X er).

     

    Andriod derimot, er spesialdesignet for mobiler og er veldig brukervennlig. Allerede nå har de blitt mye bedre enn Windows Mobile(ikke at det skal så mye til!). De blir bedre og bedre for hver dag og har ett mektig selskap med nesten utømmelig ressurser bak seg, og et selskap som forstår hva folk vil ha. Noe som er enkelt og praktisk å bruke.

×
×
  • Opprett ny...