Gå til innhold

dahuff

Medlemmer
  • Innlegg

    290
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dahuff

  1. Du kommer med fornuftige råd Lock-Aze. Men uten at jeg skal gå så mye inn på det, så har det ikke lyktes for meg å bli overført fra ett team til ett annet på samme seksjon, selv om det hadde betydd veldig mye for meg. Din bedrift virker å ha en annen personalkultur enn det jeg har blitt kjent med. I mitt tilfelle føler jeg meg nødt til å riste terningene å se hvordan de lander på bordet (søke, og håpe på at det var det rette valget). Selv om drift skulle vise seg å være ett feil valg, så har jeg alltid hatt ønske om å spesialisere meg i retning mot Linux-plattformen, i en eller annen form. Jeg håper på det beste.

  2. Det hadde vært veldig fint om sjefene vår åpne for litt gjennomtrekk slik du er vant med Lock-Aze. Standard prosedyre hos oss er nok at det utlyses stilling og så søker man dit man ønsker gjennom de vanlige kanalene. Da er det opp til sjefene å bedømme om de interne skal få fortrinn tror jeg. Men det må jeg bare avvente å se visst det blir en aktuell problemstilling. Det snakkes mye om å kjøpe utviklertjenester fra eksterne om dagen, så jeg skrur ikke opp håpet om at de holder av skrivebordet mitt til jeg kommer tilbake.

  3. Hmm.. veien til utviklerdrømmejobben er naturligvis nærmere om jeg fortsetter å bygge mine erfaringspoeng der jeg er.

     

    Men jeg aner ikke om system administrator kan være en drømmejobb for meg heller før jeg har forsøkt. Situasjonen min kan sammenlignes med en snekker som liker å dra ut med seilbåt i helgene, og så plutselig ringer noen på døren og spør om han ønsker å mønstre på en fregatt. Plutselig er han blitt en sjømann, men når fridagene kommer drar han kanskje ikke mer ut å seiler fordi han er mettet av sjøluft og bølgeskvulp. Da vil han kanskje ta opp snekkeroppdrag på fritiden istedenfor.

    Det fine er at mannen nå er sin egen herre og selv bestemmer hvilke oppdrag han skal påta seg. :wee:

  4. Det er ganske stor avstand mellom drift og utvikling her i gården, så en kombinasjon drift og utvikling, eller devops rolle, er ikke aktuelt. Men de savner bedre kompetanse på drift av webservere internt, en kompetanse som utviklerne her sitter alene på (go figure). Har ikke inntrykk av at de er redde for, eller å holder tilbake for, scripting for å automatisere oppgaver, så min utviklerbakgrunn kommer til nytte på det punktet i det minste.

     

    Blir det ikke mye telefoner og avbytelser når du er på drift? Min erfaring er at jeg blir fort sliten av avbrytelser når jeg prøver å komme inn i sonen mens jeg programmerer.

     

    Det jeg er mest bekymret for er egentlig ikke det å prøve ut denne stilling, det er mer skummelt å tenke på at det kan bli en lang vei tilbake til en utviklerstilling senere. Har søkt på noen utviklerstillinger som klaffer bedre med interessene mine, og det var hard konkurranse og mange søkere på disse. :hmm:

  5. Hei.

     

    Først av alt, jeg liker å arbeide som programmerer. Men stillingen jeg har nå er ikke drømmejobben. Selv om oppgavene ikke er så ille, så gleder jeg meg ikke for å dra på jobb, og jeg er redd det ødelegger interessen min for faget.

     

    Nå har det seg slik at det er en ledig stilling som linux-administrator i samme bedrift, og jeg vet jeg er kompetent og har interesse nok til å plukke opp en slik stilling ganske greit dersom jeg ble ansatt. Alt kjører Linux hjemme hos meg, utenom telefonen og kjøleskapet.

     

    Spørsmålet mitt er, er det ett lurt karriereskifte å søke på denne stillingen? Er det lett å komme tilbake til utvikleryrke senere om jeg finner ut at drift ikke passer meg? Hva er fordelene og ulempene med en administratorjobb kontra utvikling?

     

    Frågan de frågan.. :hmm:

  6. Å bli programmerer uten høyskole, tror jeg du bare skal legge på hylla. Veien er enten Bachleor (min 6 år) eller master (min 8 år) utdannelse.

    Det at noen vet om en som fikk jobb som programmerer uten utdannelse, er unntakene og ikke regelen.

    Du mener vel 3 og 5 år med høyere utdannelse.

     

    Gjelder programmeringsyrket: Små og nyetablerte bedrifter kan være slakkere på de formelle kravene dersom man har masse ståpåvilje og talent. Men jo større og mer formelle rutinene er i en bedrift, jo mer påvirker formell utdannelse lønn og videre karrieremuligheter. Men blir de interne rutinene for rigide, er det vanskeligere å trekke til seg og holde på talentene. Nå er det blitt slik at formell utdannelse har blitt viktigere og viktigere, og i dag er bachelor vanligvis ett minimumskrav*. Jeg spår at utviklingen går i retning mot at det blir stadig flere med mastergrad som utfører jobber som i dag synes passende for de med bachelorgrad. Vi må skille på arkitekter, systemutvikling og kodeapekattroller her. I dag er det helt vanlig at personer med bachelor og master utfører de samme oppgavene innenfor systemutvikling og programmering. Men jeg tror forholdet vil forskyve seg noe, da flere vil forvente at systemutviklere har master i bånn, spesielt når tilgang på masterstudenter øker.

     

    Når alt dette er sagt og vedtatt, så er det likevel talent, driv og resultater, som betyr noe.

     

    * Merk: Det betyr ikke at noen med lang og relevant erfaring ikke er aktuelle kandidater.

  7. Har dere noen som fungerer bra? Støtter lyd og deling av mappe?

     

    Jeg hadde variende hell med Remmina og KRDC på jobb nylig. Remmina mangler Windows muspeker, og KRDC rotet ofte med tastaturet slik at alt+tab hoppet ut av KRDC. Det gjør det litt vanskelig å fristille seg fra Windows på skrivebordet i jobbsammenheng.

  8. Jeg vet at porteføljer, små prosjekter på github, eller deltakelse i åpenkildekodeprosjekter kan være ett godt supplement. Men jeg har ikke møtt noen som har sertifisering i programmering som en bekreftelse på programmeringskunnskap. Jeg ser for meg at en fare er at for få vet hva en slik sertifisering betyr. Hva inneholder en slik sertifisering?

  9. Det jeg vurderer å "bli" er noe innen IT/kanskje programmering. Ikke helt sikkert enda, vet ikke hvor stor bonus det er å være god i Linux i slike sammenhenger.

     

    Det kommer helt an på hva du holder på med. Linux er som sko med skolisser, Windows er som sko med borrelås. Begge deler er behagelige å gå med, men bare Linux brukeren vet å knytte skolissene sine sjøl.

     

    Jobber man med utvikling varierer det i alle fall veldig på hvor mye kunnskap som kreves om operativsystemet. Jobber du med .NET er det egentlig Visual Studio som er "operativsystemet" for en utvikler. Det virker i alle fall slik for meg. Men jobber du med en plattform som typisk bruker Linux på serverne, da er kjennskap til driftmiljøet gull verdt.

    • Liker 2
  10. Siste stable fra upstream eller distroen du bruker?

    Ville tro Canonical har testet ganske grundig for LTSen, men er en annen bruker på forumet som også klager på lave hastigheter på Xubuntu. Dessverre er ikke dette unikt, men hvis du har *buntu så kanskje det samme? :p

     

    Uansett, kjører selv TP-Linken på Ubuntu x64 12.10 med standard drivere (ath9k). Har lite lag og kjører gjennomsnittelig 1 MB/s upload 24/7 på 5 GHz båndet. Maxer også 70 Mbit ned uten problemer. Den står i en HTPC klemt inn i et lite TV-bord, ca. 3m fra routern. Ved mindre det er noe problemer med kernelen du velger å bruke så vil jeg tro du blir fornøyd :)

     

    Jepp, det var jeg som klaget på hastigheten i den andre tråden.

     

    Testet med en TP-LINK TL-WN722N USB kort i tillegg til intel kortet som var innebygget i maskinen og det var ingen forskjell. Men jeg kan forresten anbefale TP-LINK TL-WN722N, det kostet under 200 med frakt på en nettbutikk jeg fant og kommer med Atheros AR9271 Rev:1 chipset.

     

    Jeg innbiller meg at problemet kan skyldes nettforstyrrelser fra nabolaget da hastigheten bare går ned på visse tidspunkter på ettermiddagen. Har sjekket at jeg ikke sitter på en kanal som brukes av andre trådløse rutere, og konsollet på ruteren viser ikke noen ukjente MAC adresser. Merket ikke det problemet mens jeg brukte Xubuntu 12.10.

     

    Ikke mye hjelp i dette regner jeg med, men ett til USB kort alternativ er i alle fall presentert.

  11. Se det litt fra den andre siden. Han har deg jo allerede, så hvorfor skal han anstrenge seg for resten av pakken? Det beste er nok å ikke lage noe drama eller sjalusispill. Sjansen er større for at du får det bedre med deg selv om du slutter å være redd for å miste fyren. For det første tar du kontroll over situasjonen, og for det andre vil han merke at du ikke sitter bak døren og venter på at han skal ringe på mer. For han har forholdet sannsynligvis foret egoet hans til nå, men den dagen han ikke er senter for din tilværelse vil han måtte jobbe for din oppmerksomhet, eller gi slipp på deg.

     

     

    ---

     

     

    Edit: Tenkte jeg skulle legge til ett lite tips, det finnes bedre mannfolk der ute. Møter du en god fyr, behandle han slik du selv ønsker å bli behandlet. Ikke la ett eventuelt nederlag føre til at du tenker at alle menn er like. Vet at noen damer tenker slik.

    • Liker 1
  12. Er ikke sikker på spørsmålet om startlønnen. Det er stor forskjell fra sted til sted, og alle firmaer tilbyr ikke så høy lønn til noen som er nyutdannet. Det er ikke så farlig, da det er deres tap om du begynner å kikke etter alternative stillinger etter at du har jobbet der ett par år og kanskje ikke regnes som en junior mer.

     

    Det er ikke mange utviklerjobber utenfor de største byene, uten at jeg kan si deg noe eksakt. Kan hende du må være forberedt på å starte for deg selv om du ønsker litt geografisk uavhengighet. Se om du finner noe interessant på nav og finn. Men jeg ville heller holdt meg til etablerte arbeidsgivere som nyutdannet. Det er veldig bra å få anledning til å jobbe i team med flere andre, det er faktisk viktigere enn hva man tror å fungere godt sammen med andre.

    • Liker 2
  13. @MikkelRev

    Om du synes PHP, Drupal, Wordpress er kule flotte saker så har du enda mykje å læra! For å ikkje nevne at du henger 10 år etter andre.

     

    CMS'ar er flott for reine designere, men ikkje for nettsteder som krevje litt funksjonalitet.

     

    Du som vet alt så inngående, la oss nå ikke glemme Zend, CodeIgniter, CakePHP, og Symfony mens vi holder på. Spør du meg, er det flere interessante rammeverk i PHP verdenen. Kombinert med en av disse samt ett team som bruker TDD ville jeg ikke følt at det ville vært kjedelig å jobbe med PHP. Når det er sagt, sitter ikke gullkornene så tett i PHP verdenen som de burde.

    • Liker 1
  14. Du mener det vel ironisk siDDis? Å mestre det som forventes av en profesjonell webutvikler, inkludert håndtering av sjefer og kontorpolitikk er en del av opplegget. Man kan ikke si at noe ikke er gøy før man har prøvd det. Domenekunnskap kommer ikke om du sitter i ro og gjør ingenting, teknologien er for utvikleren ett verktøy, mens det er arbeidsgiver som er den som til syvende og sist gifter seg med teknologien. Alle seriøse webutviklere blir gjennom karrieren ordentlig kjent med mer enn en teknologistack.

    • Liker 1
  15. Hva man bør kunne:

    • Bruk det markedet etterspør på tjenersiden; C# (.NET), Java og PHP.
    • Bli en mester på det markedet er ute etter på klientsiden; HTML, CSS, JavaScript.
    • Behersk SQL og design av relasjonsdatabaser. Det svært viktig å ha teorien på plass, selv om det blir mer og mer vanlig å kommunisere mot databaselaget via klasser istedenfor SQL kommander.

    Bonus, for de som ønsker å gå den ekstra milen: Webdesign. Det å kunne overføre ett konsept til design, og videre til html+css+bildefiler. Det er utrolig få webutviklere som tar seg tid til å utvikle disse ferdighetene, og man har derfor egne designere som jobber med dette. Men har man interesse for brukeropplevelsen i tillegg til den tekniske implementeringen, tror jeg man vil skille seg ut. Jeg tror det i TS sitt tilfelle er bedre å lære seg dette på egenhånd, framfor å bruke mange studiepoeng på dette. Webdesign er ikke webutvikling, med mindre du bruker en videre tolkning av ordet "utvikling".

     

    Vedrørende antall år igjen fra lånekassen:

     

    Det er sikkert mulig å ta opp lån i banken og finansere sisteåret selv. Kombinert med jobb i helgene er det ikke sikkert lånet behøver å bli så stort. Alternativt kan man ta siste året over to år og jobbe ekstra. Man må bare avtale studieløpet med skolen på forhånd.

×
×
  • Opprett ny...