Gå til innhold

AmericanoVulcano

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AmericanoVulcano

  1. På den første delen, der de skriver betingelsene som må være oppfylt. Hvilke betingelser er det de mener? Er det erstatningsvilkårene som må være oppfylt eller kan det være summen av aktsomhetsvurderingen?

     

    På den andre står det reglene rundt en mindreårigs skadevoldende handlinger. Det er vel ganske åpent rundt hvorvidt det er økonomisk eller personskader. Har vel egentlig ikke noe å tilføye der..

     

    På de to siste står det også at vi skal sette oss inn i reglene angående fullmakt og mangel. Da er det vel bare å lese teorien i læreboken og lovsamlingen?

     

    Har noen funnet andre aktuelle dommer enn de som står i boka? Hvordan skal man egentlig kildeføre dommene? Er det nok med f.eks RT... 1969 ?

     

    Disse betingelsene står på side 43 i Rettlære 2 boka :)

     

    Nå vet ikke jeg om du har Dalefag som lærerbok, men er det grunnreglene som er betingelsene?

  2. På den første delen, der de skriver betingelsene som må være oppfylt. Hvilke betingelser er det de mener? Er det erstatningsvilkårene som må være oppfylt eller kan det være summen av aktsomhetsvurderingen?

     

    På den andre står det reglene rundt en mindreårigs skadevoldende handlinger. Det er vel ganske åpent rundt hvorvidt det er økonomisk eller personskader. Har vel egentlig ikke noe å tilføye der..

     

    På de to siste står det også at vi skal sette oss inn i reglene angående fullmakt og mangel. Da er det vel bare å lese teorien i læreboken og lovsamlingen?

     

    Har noen funnet andre aktuelle dommer enn de som står i boka? Hvordan skal man egentlig kildeføre dommene? Er det nok med f.eks RT... 1969 ?

  3. Vil forestille meg at det vil bli mer drastiske konflikter hvis de to bedriftene fusjonerer (eller integrerer slik noen nevner). Det er overveiende sannsynlig at de to vil slå seg sammen, slik jeg tyder siste problemstilling.

     

    Det klare problemet som vil oppstå er hvilken fremtidig strategi de to spesialistene skal samkjøre om. LS er best på kundeservice og "custom-made" sykler, mens OS har fokus på det tekniske. Kanskje en clash mellom masseproduksjon og spesialbestillinger. Det er mange hypotetiske konflikter som kan oppstå, problemet er bare å skape disse.

  4. Dette er eksamenstråden for Markedsføring og ledelse 2. Eksamen blir avviklet 25.05.12, mens forberedelsesdelen ble utlevert 24.05.12 kl. 09.00.

    Her er link til forberedelsesdelen:

    http://www.udir.no/Upload/Eksamen/Videregaende/V12/Forberedelsedeler/24_Mai/SAM3006_Markedsforing_og_ledelse_2_F_V12.pdf

     

    I forberedelsesdelen skal du sette deg inn i aktuelle problemstillinger knyttet til:

    - markedet for dyrere sykler og spesialsykler

    - bruken av konkurransemidler

    - elementer innenfor markedsstrategisk tenkning

    - mulige konflikter knyttet til personalet i de to bedriftene

    La forberedelsene begynne!

  5. Riktig som du skriver guttorm, interessant utvikling i gjensidige i dag. Hadde to ganske merkelige "dips" underveis i handelen. Da børsen var på vei opp, gikk gjensidige ned med halvannet prosent.

    Tror forøvrig det siste hoppet på slutten av dagen, skyldes den store kjøpersiden. Slutthandelen ble ganske heftig!

     

    Har mesteparten av min kapital stående i gjensidige, ettersom den er fin i disse "urolige" tidene. Tror nok også dette er grunnen til at aksjen ser mer attraktiv ut for flere.

     

    Som du sier var volumet stort i dag. Hovedgrunnen slik jeg ser av meglerandelen, er at JP Morgan var på kjøperen i dag. De kjøpte 1 % av aksjene på børsen. Dagens største aksjehandel gjennomførte de også med 770.000 aksjer= ca 55 mill.

    Årsaken til at JP Morgan var på kjøperen i dag stiller jeg, og mange andre aksjonærer seg stillende til.

    Muligens handler meglerne i Europa for de store fiskene i USA, slik at de kan slippe å skatte av pengene. Noe som er realistisk ettersom selskapet er bunnsolid og veldig utbyttefokusert.

     

    Eller så kan det være info som ikke hele markedet kjenner til riktig enda. Kanskje det kommer nyheter innen kort tid, oppkjøp av STB f.eks. Dette blir bare ren gjetting, uansett det blir spennende å følge denne aksjen fremover.

     

    Men jeg velger å tro at den sterke nettosiden av kjøpere i dag er et positivt signal for fremtiden. Tviler på at JPMorgan,Carnegie Capital management og Credit Suisse går inn i en aksje med godt over 400 millioner, og tror den skal ned på lang sikt.

  6. Jeg er selv 17 år, snart 18.

    Jeg handler i dag aksjer gjennom DnB Nor, men det er ikke i mitt navn. Etter det jeg har forstått må du være 18 år for å kjøpe aksjer. Dermed kan det være lurt at du har en tett dialog med dine foreldre og at du handler sammen med de, iallefall i starten.

     

    Men for å snakke om selve begynnelsen:

    Hvis du er lei av aksjespillet på facebook, er det ikke noe som er bedre læring enn å prøve seg i real life. Personlig er jeg i begynnergropa når det gjelder investeringer. Men sålangt har jeg hatt det gøy, og det gir meg mye igjen spesielt i skolesammenheng, ettersom jeg har planer om en økonomisk utdanning.

    Bare for å ta det helt kort om ønsket innskudd; hvis du ikke vil bli spist opp av kurtasje bør du investere litt større summer. Gjerne i størrelsesordenen minimum 50 til 100.000. Dette gjelder da for å tjene litt på det.

     

    Hvis du fremdeles tenker på å begynne, vil jeg anbefale å investere i blue chips (store selskaper) i starten. Noe àla Statoil, Yara eller Telenor. Ettersom de er "rimelig" stabile investeringer, selv om ingen investeringer er helt sikre!

    Jeg tabbet meg kraftig ut i starten og kjørte alt inn i en børsmygg og mistet 25 % av mitt innskudd, noe jeg ikke vil anbefale. Så det er også viktig å ikke investere mer enn du har råd til å tape. Ja, en gammel klisje men det er viktig å huske!

  7. Bratt utfor for REC, tydeligvis uten noe spesiell grunn. Fanken skulle vel tatt gevinst på 20.50 og kjøpt noe annet istedet. Vi får se hva den står i ved årets slutt, skal mye til at jeg selger før da.

     

    Hvis jeg var deg ville jeg muligens solgt rett før 4q resultatet. REC vil kanskje få en oppsving før dette, men det er umulig å si.

     

    Etter 4q resultatet kan det egentlig gå begge veier tror jeg, enten blir det en KJEMPE short-squeeze. Eller så blir aksjen shortet ned for godt!

    Mye vil handle om hvilke tall de legger frem. Det ser fortsatt ut som shortingen fortsetter i stor stil, på dataexplorers står det at ca er utlånt 100 millioner aksjer, og flesteparten innehar giganthusene CSB, JPM, GSI og spesielt UBS. UBS har etter ryktene tjent over 400 millioner på shorting av REC aksjen i høst. Noe som kan forklare det dramatiske fallet. Har hørt mye rykter omkring, blant annet at Jens Ulltveit Moe, (storaksjonær) låner ut aksjer til shorting. Men dette er bare rykter, og trenger ikke ha noe med virkligheten å gjøre. MEn det kan også være en grunn til REC handles under såkalt egenkapital.

     

    Har selv eid en del aksjer i REC, men jeg er lei denne jojo aksjen. Mine erfaringer er at man bør selge REC når du har tjent deg inn.

    Men jeg håper for all del du kan tjene godt på denne!

  8. For å starte helt innledningvis har jeg lite peilig på mac og pc generelt.

    Og jeg har litt noia akkurat nå, på min macbook når jeg går inn på Finder ser jeg at jeg har en bruker under shared logget inn som guest.

    Kan denne personen uavhengig av kjønn, se hva jeg gjør og laste ned alt personen måtte ønske?

     

    Inne på selve brukeren står er det masse dokumenter som minner om polsk språk.

     

    Hvis det er en random øst-europeer som er inne på min mac, hvordan i alle dager har vedkommende kommet seg inn? Og hvordan kan jeg i såfall fjerne denne personen?

    Har ingen anelse hva som kan skje hvis så er tilfelle..

     

    Håper egentlig det ikke er noe eller noen. Men håper noen her har peiling hva dette dreier seg om.

     

    Håper også dette er riktig tråd å hendvende seg i.

  9. Alle disse personene som fikk alvorlige øyeskader brukte IKKE vernebriller.

    Hvis man fyrer av, eller oppholder seg i nærheten av fyrverkeri uten vernebriller er man totalt tilbakestående.

     

    En annen diskusjon er jo om man oppsøker det med vilje eller ikke. Man kan jo aldri være sikker på om en beruset umoden mann/kvinne drar frem en pinnerakett eller batteri i en forsamling og fyrer løs.

     

    Min mening er at fyrverkeri ikke burde være ulovlig, den norsk "kommuniststat" nekter befolkningen nok som det er.

    Uansvarlig bruk burde i visse tilfeller gi alvorlig straff, helst i form av grundig bøteleggelse.

  10. Godt nytt år til alle!

    Ingen skader hos meg, heldigvis. Blåste til tider noe inn i helvete, holdt på å bli truffet av noen "mini" batterier.

    Hadde kun utstyr fra Engelsrud i år, funket bra det! Rundet av kvelden med en boks kalt Opera Show (tror jeg) og El ninjo. Utrolig bra på alle måter, noe det burde være utifra på prisen på 600++ pr stk.

     

    Uansett, tar kvelden nå, med et titalls Hot Shots gjemt i skuffen som blir brukt ved en passende annledning :D

  11. Jeg er under 18 år og har svært lyst til å sette inn deler av mine sparepenger i et fond.

    I den forbindelse lurer jeg på hvor mye jeg kan sette inn lovlig, uten å få en eller annen verge inn i bildet?

     

    Spørsmålet er altså hvor mye man kan bruke av sine egne midler til investeringer og lignende, når man er under enn 18 år?

     

    Hvis grensene er rimelig liberale, er det noen som har noen fond å anbefale?

    Eller er det umulig å sammenligne fond, etter deres mening?

  12.  

    Nå er det da ikke sikkert det blir slik til ham, selv om du opplevde det...

     

    Selvfølgelig er det ikke sikkert dette skjer han/henne. Men det er lurt å tenke over disse tankene, det er ytterst få som tenker tanken at det kan gå ille for akkurat deg!

    Jeg var uheldig med absolutt alt og er hjemme igjen nå, noe jeg er inderlig glad for. Jeg kunne i denne tråden utelukkende snakke negativt om alt som har med utveksling å gjøre, nettop fordi jeg har hatt en dårlig opplevelse.

     

    Men jeg velger heller å gi konstruktiv kritikk/tips til dere som skal dra.

     

    Ikke gå rundt å tro dette skal bli et lett år, jeg trodde ikke året skulle bli det heller. Men at alle ting som kunne gå galt, gikk galt hadde jeg ikke regnet med.

    Vær forberedt på absolutt alt! Og tenk nøye igjennom at dette er et godt valg for akkurat deg. Organisasjonene som har noen det går dårlig med pga av samarbeidsorganisasjonen, velger ofte å dysse ned de det ikke går særlig bra med. Nettopp av den grunn at de ikke vil ha et dårlig rykte, og det er derfor vi sjelden hører om de dårlige historiene fra selve organisasjonen.

     

    Ja, for å summere opp. Selvfølgelig går det sikkert bra med han/henne, men alle MÅ tenke tanken på at alt kan gå ad undas. Selv om det er liten odds, og det er som å vinne et dårlig lotteri.

    God natt.

  13. Virker som markedet er lite åpne for solenergi enda.

    Mange finanshus dømmer aksjene nord og ned, håper REC går litt opp i nærmeste fremtid. Ellers tror jeg den fortsetter å synke lenge!

     

    Hva tror dere, kan det komme en rekyl i nærmeste fremtid?

     

    Forøvrig ganske interessant å se utviklingen utover dagen i Bionor Pharma. Siste er 1,50 altså 132,31 % opp.

    Tror ikke jeg vil investere der, den kan vel snart få en knekk? Eller er den priset for lav, i forhold til HIV- testingen?

    Blir uansett spennende å se!

  14. Endelig har jeg fått fart på meg og investert noen lapper på børsen for første gang. Litt synd at vi nå mest sannsynlig går inn i en nedoverstigende kurve. Men men, tar det som læring.

    Er ny i gamet, men må si at aksjer er en kul måte å lære om markedet på.

     

    Noen som har et godt svar på hva de gutta på "gulvet" driver med i New York? Er det meglere som selger for selskapet, eller? Ser i hvertfall at de flyr rundt med de små skjermene sine eller står plassert ved et slags "sentralbord".

     

    En annen ting jeg lurer på; hvordan får man utbetalt utbytte? Må man da være aksjonær i selskapet lenge før utbetaling. Eller holder det å være det på utbetalingsdagen?

  15. Slik jeg har forstått, ble Julius Cæsar myrdet etter han utnevnte seg til Diktator på livstid. Han hadde støtte i hæren og folket etter at han erobret Gallia, men han ble myrdet etter en sammensvergelse i senatet. Mordet førte til kaos, mens jeg tror det var et av Cæsars familiemedlem som tok over makten, Augustus tror jeg det var.Da han overtok, fikk romerriket sin storhetstid.

    Jeg vet lite om hvorfor senatet inngikk en sammensvergelse mot han, jeg mener å huske at det var fordi de mente han fikk for mye makt. Cæsar var jo øverstkommanderende og hadde hele Gallia under sin makt etter kun 2 år. Gallia var stort, frankrike, belgia, deler av sveits og tyskland. Så det er ikke rart at de var redde for makten hans, da han hadde støtte fra hele hæren.

     

    Men ett tips er bibliotek hvis du ikke har sjekket det ut, mye bra kunnskap der!

  16. Hei.

    Har for øyeblikket om strafferett i mitt valgfag rettslære. I den forbindelse er det en oppgave jeg skal løse. Jeg lurer på om noen har et forslag til hvordan den kan løses/besvares.

    Her er oppgaven:

     

    Elvira Andersen gikk en dag i en klesbutikk for å se på en ny vinterkåpe. Hun fant fram flere kåper hun ville prøve, og la sin egen kåpe over en stol i butikklokalet. Mens hun var i ferd med å prøve en av kåpene, gikk plutselig brannalarmen.

     

    Alle kundene måtte øyeblikkelig forlate lokalet og vente utenfor. Etter et par minutter viste det seg at det var falsk alarm, og alle kunne gå inn igjen. Elvira Andersen var blitt svært oppskaket av episoden, og i stedet for for å gå inn i butikken forlot hun stedet for å gå hjem. Hun hadde på seg kåpen hun var i ferd med å prøve. Hundre meter nede i gata ble hun innhentet av en av de ansatte i butikken og ble beskyldt for å ha stjålet kåpen.

     

    Drøft og avgjør om Elvira Andersen kan straffes for tyveri.

     

     

    Ja, dette er oppgaven. Er litt i tvil om hun kan straffes for dette. Hvis noen har noen synspunkter, eller meninger på hvordan dette kan drøftes og løses vil det være til stor hjelp.

    Takk.

  17. Det samme spørsmålet har sikkert blitt stilt tidligere, men jeg har hverken lyst eller tid til å lese hver post.

     

    Så spørsmålet er: Hvordan er kravene bortsett fra Generell Studiekompetanse? Må man ha spesielle fag på VGS, som f.eks matte eller realfag?

     

    Har ett spørsmål til; Er det en spesiell karaktergrense, eller "minste" karakter i alle fag for å bli godkjent?

×
×
  • Opprett ny...