Gå til innhold

i_karantene

Medlemmer
  • Innlegg

    72
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av i_karantene

  1. Hvor mange er det ikke som allerede i dag lagrer det meste av sine personlige data i nettskyen, nærmest helt ukritisk? Facebook, hotmail/gmail, msn og dropbox er bare noen eksempler. Selv om jeg er absolutt enig i farene ved å bruke disse tjenestene, ser jeg ikke den store endringen i dagens etablerte nettsky-løsninger og Chrome-OS, når det gjelder deling av persondata.

  2. Hvordan bruker dere rattet? Har testet ratt og pedaler hjemme én gang, for lenge siden. Da satt jeg i sofaen, hadde pedalene på gulvet og rattet på stuebordet. Resultatet var at pedalene føyk frem og tilbake og hele bordet bevegde seg når jeg ble for ivrig. Dessuten ble det ikke noe særlig bil-følelse av det hele. I det hele tatt følte jeg at det var like greit å bruke gamepad-en.

     

    Har dere som har ratt og pedaler egen kjørestol i tillegg, eller bruker dere løsningen med sofa+stuebord?

  3. En annen fordel er naturligvis at man ikke trenger sitte klar ved tastaturet under reboot, men kan ta seg et glass melk mens maskinen klargjør neste session.

    Jepp. Hos meg har jeg satt ventetiden i bootloaderen ganske kort, slik at jeg slipper å vente irriterende lenge hver gang PC-en restartes. Ulempen med det er at en må sitte parat med hånden på tastaturet når en ønsker å bytte til et annet OS. Løsningen artikkelen skriver om virker mye mer brukervennlig.

     

    Slik jeg forsto artikkelen lar det seg kun installere i noen utgaver av Windows (XP, Vista, 7) og det vil kun installere seg på det aktive OSet.

     

    Programmet vil gjengjenne (lage menylinjer) for de ulike støttede OSene, deriblant de nevnte Windows-utgavene, andre Windows-utgaver, Linux og muligens mer. Det vil også kunne starte opp hvilket som helst av disse OSene, men ingen av de andre vil ha programmet installert. Hvis man f.eks installerer det i Vista og har dualboot med 7 så vil du ikke få opp ireboot-menyen i 7. Vil du ha det må du manuelt installere programmet i 7 også.

    Dersom dette programmet automatisk skulle ha installert seg på samtlige OS en har kjørende, ville jeg nesten kalle det en mirakel-programm. Tror ikke noe slik vil være fysisk gjennomførbart.

  4. "Strømforsyningen skal levere nok og stabil strøm til alle komponentene i PC-en. Mange problemer med ustabilitet og støy kan skyldes strømforsyningen. Har du for eksempel problemer med at maskinen bryter sammen når du belaster skjermkortet maksimalt, bør du sjekke at strømforsyningen leverer den effekten som trengs til systemet ditt. "

     

     

    Dette er et utdrag fra en artikkel levert av HJEMMEPC et (annerkjent blad).

     

    Det anbelfalte for skjermkortet mitt er 400W, PC'n har 220W..

     

    Resten av artikkelen om "Kjøp riktig strømforsyning" kan du ta en titt på her: http://www.klikk.no/teknologi/data/article268886.ece

     

    Ovenfor har du svaret ditt :) jeg mener også at Netonnet ikke har oppgitt nødvendig informasjon til kunden.

     

    hva med ikke oppgitt informasjon?

    Jeg skjønner fremdeles overhodet ikke bekymringen din. Sliter PC-en med ustabilitet? Har du problemer med at maskinen bryter sammen når du belaster skjermkortet maksimalt?

  5. Det som er genialt er at den tar backup av absolutt alt i hele OS-et på den xml-fila. Etter en restore vil alt fungere akkurat som før, inklusive disker du har montert, satt opp som raid og delt. Veldig kjekt når en rører ved innstillinger en ikke burde ha gjort, som en gjerne gjør når noe er nytt.

     

    Er ingen begrensninger på antall disker i freeNAS, begrensninger ligger nok mer i hva som fysisk er plass i kabinetter og/eller tilgjengelige (S)ATA-porter. :)

  6. Jeg kjører freeNAS på en usb-stick fra Corsair til 98 kr. Det har fungert problemfritt i to år nå. Da har jeg satt av en liten del av minne som swap, for å slippe å skrive for ofte til usb-sticken.

     

    Skulle du få problemer med usb-sticken er det uansett utrolig lett å installere freeNAS på nytt. Du kan laste ned alle innstillinger som en xml-fil og etter å ha installert på nytt kjører en bare restore basert på samme xml-fil.

  7. Hva er vitsen med batteri i et studio? Det øker jo bare vekt og pris unødvendig.

     

    I et studio er det ofte tidspress for å få lønnsomhet. Tid er penger. Å koble til og fra 6 ladere hver dag er sånne små ting som spiser av den produktive tida. Det samme er 6x justering av hvitbalanse, lysstyrke osv.

     

    PS. TVen jeg linket veier 23,6 kg uten stativ. Skal man ha samme lysstyrke med ipadder så må man opp i 61 kg etter mine beregninger. (680 gram * 9 stk * 10). Med stativ kommer nok paddene ennå dårligere ut.

     

    Vil man gå for budsjettvarianten så kler man en pappeske for 2500 A4-ark med alu-folie på innsiden, putter en vanlig power-LED lommelykt inni og dekker åpningen på eska med et A3 ark. Da får man omtrent samme lysstyrke som en ipad. Vekt: ca 200 gram. Pris: ca 200 kr.

    Interessant opplysning. Ville gjerne likt å se ansiktene på markedsavdelingen i Apple som bestilte denne filmen, når reklamebyrået kommer tilbake med en film laget med en flatskjerm i stedet for iPad-er, med begrunnelsen om at "flatskjermen fungerte jo bedre".

  8. Interessant innlegg Snowleopard. Parkering av lesehodene regner jeg med er for å spare strøm, noe alle er tjent med. På NAS-boksene skal det være mulig å konfigurere hvor ofte man kjører sjekk mot diskene, i tillegg til at man kan velge å kjøre denne når disken ikke er i sleep/standby. Det burde løse dette problemet fint.

     

    Når det gjelder black-serien er vel denne 7200 RPM, altså ikke helt den samme? Det var i alle fall derfor jeg kjøpte Green-serien og ikke black-serien for en tid tilbake, fordi jeg ville ha disker som gikk på lavest mulig "hastighet" (pga støy, slitasje og strømforbruk).

  9. Får håpe at Creative denne gangen har forstått av drivere er minst like viktig som hardware. Creative har jo tidligere vist at de kan ødelegge ellers relativt god hardware ved å snekre sammen dårlige drivere.

    Enig. Forstår ikke hvorfor så mange lydkortprodusenter bruker så mye tid på å lage egne lyddrivere og -programmer. Lyddriverne som er innebygget i Windows fungerer glimrende. Særlig Windows 7 har fått veldig gode drivere og tilbyr også romkorreksjon og en del annen snacks.

  10. Noen som har både Wii og Move og som har lyst å si et par ord om fordeler/ulemper? Jeg sitter nå med Wii med en drøss med kontroller+motion pluss og vurderer frem og tilbake om jeg også skal kjøpe inn Move. Skal en kjøpe inn nok kontrollere til fire personer (mao åtte kontrollere), samt kamera og evt. spill blir det vanvittig dyrt, så det bør være noe mer enn bare "Wii på PS3".

  11. Hvordan er det å svitsje mellom 3D og 2D på Samsung TV-ene forresten? På Panasonic sin så går det automatisk dersom TV-en mottar "ekte" 3D signaler, altså fra PS3 eller Blu Ray, men dersom en ser side-by-side video fra youtube el. må en åpne flere menyer for å aktivere 3D, noe som er ganske slitsomt. Ofte når en ser denne type video, spesielt fra youtube blir side/bredde-forholdet i bildet (aspect ratio) helt feil, bildet blir "trykket sammen" i høyden.

×
×
  • Opprett ny...