Jump to content

strawberryjuice

Medlemmer
 • Content Count

  45
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Et kompetansemål som går igjen er: "Gjør rede for hva som er det sentrale i religionen" Hva anser dere som det sentrale i f.eks. Kristendom og Islam? Hvilke punkter bør være med? ?
 2. Hei, Jeg tenkte å starte en tråd for oss som skal ha muntlig eksamen i religion og etikk våren 2020. Tenkte at det sikkert er flere her på forumet som skal ha samme eksamen, så hvorfor ikke hjelpe hverandre? Her kan vi kjøre på med spørsmål og hjelpe hverandre frem mot eksamen ? Lykke til med eksamenslesingen! Satser på at det er flere her på forumet som skal ha samme eksamen ?
 3. Hei, Jeg har nylig startet å trene Nybegynner-programmet til Dietmar Wolf som ligger ute på hjemmesiden til Norges Styrkeløftforbund. Det er kun tre programmer som ligger ute på styrkeløft.no; et nybegynnerprogram, et mengdetreningsprogram og et program for viderekomne. Jeg har trent styrke seriøst i ca 2.5 år, veier 90 kg og er 186 cm høy. Basert på det jeg har lest på nettet har jeg bestemt meg for å trene programmene i følgende rekkefølge: Nybegynner -> Mengdetrening -> Viderekomne. Jeg har også et par spørsmål vedrørende programmene til Dietmar Wolf: Når jeg skal trene mengdetreningsprogrammet skal jeg da bare legge inn maxen min? Er det ikke forventet at jeg skal øke noe i knebøy, benk eller markløft i løpet av disse åtte ukene? Hva er egentlig poenget med mengdetreningsprogrammet om man ikke skal øke i noen av øvelsene? Er det mulig å trene to oppkjøringsprogrammer rett etter hverandre? F.eks Nybegynner etterfulgt av programmet for viderekomne eller må jeg kjøre mengdetreningsprogrammet mellom oppkjøringsprogrammene? Jeg har lest mye bra om disse programmene i flere år, og jeg har derfor lyst til å trene disse programmene i lang tid fremover. Men ettersom det kun ligger tre programmer ute på nettet skal jeg da bare trene programmene flere ganger etter hverandre? Eventuelt begynne på nytt med Nybegynner -> Mengdetrening -> Viderekomne når jeg har trent alle tre programmene? Setter stor pris på om noen tar seg tid til å svare! ?
 4. Hei, Noen som vet om det er mulig å få tak i flere av Dietmar Wolfs treningsprogrammer enn dem som ligger ute på styrkeloft.no? Setter stor pris på om noen tar seg tid til å svare! ?
 5. Hei, Jeg skal ta Religion og etikk + kroppsøving som privatist til våren. Etter litt vurderinger frem og tilbake har jeg kommet frem til at jeg skal ta nettundervisning i overnevnte fag. Jeg har tidligere tatt klasseundervisning i Historie på Sonans, men jeg forstår at flere har negative opplevelser med deres nettundervisning og jeg er derfor åpen for andre skoler. Noen som har erfaringer med nettundervisning, og kan anbefale meg den beste skolen for å ta opp fag fra videregående? ?
 6. Hei! Jeg mangler 1 ekstrapoeng for å komme inn dit jeg vil høsten 2020. Derfor har jeg bestemt meg for å ta 30 studiepoeng, slik at jeg får dette ekstrapoenget. Har bestemt meg for å ta et par enkeltemner på 10 eller 15 studiepoeng, slik at jeg får 30 studiepoeng til sammen. Jeg skal ta opp et par fag fra videregående ved siden av, så jeg prøver å finne enkeltemner som jeg kan ta uten å møte opp i forelesninger og lese for mye i boken. Noen som har tips til enkeltemner uten obligatoriske innleveringer eller forelesninger, og som er enkle å bestå? ?
 7. Halla! ? Jeg har bestemt meg for å ta et par enkeltemner våren 2020 i Bergen på enten UiB eller Høyskolen på Vestlandet. Årsaken til at jeg skal ta enkeltemner er for å samle sammen 30 studiepoeng, slik at jeg får et 1 ekstrapoeng når jeg skal søke høyere utdanning høsten 2020. Ettersom jeg kun er ute etter studiepoengene, er det helt uvesentlig hvilken karakter jeg får så lenge jeg består. Derfor er jeg ute etter enkeltemner hvor jeg må lese minst mulig for å bestå, og som samtidig kan gi meg verdifulle studiepoeng uten at det er noe obligatoriske arbeidskrav som f.eks. innleveringer eller obligatoriske forelesninger. Derfor trenger jeg deres hjelp til å finne enkeltemner jeg kan ta våren 2020 som oppfyller følgende krav: Mulig å ta enkeltemnet ved UiB eller Høyskolen på Vestlandet. Evt. et annet studiested i Bergen Ikke høyere opptakskrav enn generell studiekompetanse og S1 + S2 (GENS og MATRS) Lett å bestå uten å lese pensum Ingen arbeidskrav som f.eks. obligatoriske forelesninger eller innleveringer Legger ved oversikt over enkeltemner ved UiB og Høyskolen på Vestlandet. Enkeltemner ved UiB: https://rapport-dv.uhad.no/t/UiB/views/Enkeltemneopptak-offentligliste/Listeforstudenter?:embed=y&:showAppBanner=false&:showShareOptions=false&:display_count=no&:showVizHome=no&:toolbar=no&:refresh=yes&:linktarget=_self Enkeltemner ved Høyskolen på Vestlandet: https://www.hvl.no/studier/opptak/opptak-til-enkeltemne/enkeltemne-var/ Noen som har noen gode forslag? Takker på forhånd!
 8. Takk! Vet du om det kun er en eksamen dersom man melder seg opp som enkeltemnestudent? Er det kun semesteravgiften man må betale, og kan man melde seg opp til ubegrenset antall eksamenerer som enkeltemnestudent? Vet du forresten når eksamenstidspunktene blir tilgjengelig for enkeltemnestudentene?
 9. Takk for svar! Er det mulig å melde meg opp til helårstudium og ta 3 eksamener våren 2020 slik at jeg får 30 sp, og deretter droppe ut? Vil jeg da få dette ene ekstrapoenget som jeg trenger når jeg skal søke høyere utdanning høsten 2020? Kan jeg risikere at det f.eks. bare er to eksamener til våren på helårstudiumet slik at jeg ikke får dette esktrapoenget?
 10. Hei, Noen som har erfaringer med halvårsstudium? Ut i fra det jeg har forstått så vil jeg få 30 studiepoeng ved å ta et halvårsstudium, som tilsvarer 1 ekstrapoeng når jeg skal søke høyere utdanning. Årsaken til at jeg ønsker å ta et halvårsstudium er hele og alene på grunn av dette ene ekstrapoenget. Ettersom jeg bor i Bergen ønsker jeg å ta halvårsstudiumet her, men jeg er også åpen for å ta det på nettet. Det viktigste er å bestå eksamenene slik at jeg får 30 studiepoeng, og det er derfor akkurat det samme hva hvilket emne jeg tar halvårsstudium i. Noen som vet hvilke skoler som tilbyr halvårsstudium, og hvilke emner det er mulig å ta halvårsstudium? Hvor mange eksamener er det totalt for å få 30 studiepoeng? Og hvilken emne bør jeg velge for å gjøre det enklest mulig for meg selv å bestå uten å lese så alt for mye i bøkene? Takk på forhånd for alle svar og innspill!
 11. Heisann, Forberedelsesmaterialet til eksamen i Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 er nå lagt ut på udir.no. Oppgaven handler om Café 4 You som har drevet en mexikanskinspirert café i en større by i Norge. Bedriften har gått med overskudd i alle de fire driftsårene, og de vurderer nå å investere i en Foodtruck. Hovedtemaene for eksamen i morgen, 21. mai, er bedriftsutvikling og innovasjon. Tenkte at det sikkert er flere her på forumet som skal ha samme eksamen, så hvorfor ikke hjelpe hverandre? Noen som har noen tanker om hvilke spørsmål som kan komme i morgen? Forslag til hva som bør tas med i en SWOT-analyse? Lykke til i morgen! Satser på at det er flere her på forumet som skal ha samme eksamen
 12. Heisann! Jeg har eksamen i Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 i mai. I den forbindelse tenkte jeg at det sikkert er en del andre på dette forumet som har hatt eksamen i dette faget tidligere. For øyeblikket holder jeg på å løse eksamensoppgaver og ser nå at jeg mangler en del løsningsforslag. Dersom du har løsningsforslag eller en god besvarelse på en tidligere gitt eksamen i Entreprenørskap og bedriftsutvikling 2 hadde jeg satt stor pris på om du kunne sendt dette til meg eller lagt det ut i denne tråden. Takk på forhånd!
×
×
 • Create New...