Gå til innhold

Eriise

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eriise

  1. Nå har det seg sånn at jeg bygget meg terrasse i fjor sommer. Dette er en stor terrase på ca. 45 kvm, den er støpt og forankret i huset/gamle terrasen. Dette gjør at regelen er 4 m fra nabogrensen, både på de nye og gamle reglene. Terrassen er formet som en L, og er en meter fra naboen. Den er ikke til bry for naboen på noen måte, men han ventet et år (til jeg var ferdi med levegg og nesten ferdi med tak) med og klage til kommunen. Nå sier han at jeg må fjerne det slik at den blir 4 meter fra grensen. Det vil si i overkant av 3 m støpt plate. Jeg skal legge meg langflat og innrømmer at det var helt idiotisk av meg og ikke søke, men trodde han synest det var greit, siden han ikke sa noe når jeg begynte.

     

    Her kommer spørsmålet... Med nye regler blir det sagt at dersom terrassen er en meter fra huset og ikke forankret i huset kan den være helt ned til 1 meter fra nabogrensen. Dersom jeg skjærer en meter ut av midten på terrassen og lager en trapp opp hit og legger et selvstående tre gulv som skjøt. Vil jeg da få lov til å være helt inntil en meter mot hans grense da? Da har jeg 2 terrasser som er adskilte fra hverandre med et tregulv mellom som en sammenkobling.

     

    Lurer svært på dette siden dette vil redde mange kvm terrasse og gi en mye lavere pris å ordne. Vil altså lage en trapp ned langs gelenderet på den tynne delen av terrassen og fjerne en meter med betong og erstatte det med terrassebord. I håp om at det da ikke lenger er forankret.

     

    Tror dere dette blir innenfor lovverket som selvstående byggverk?

    post-217676-455477_thumb.jpg

    post-217676-1153911_thumb.jpg

    post-217676-701517_thumb.jpg

  2. Den tomme tomten er "fredet" siden vegvesenet sier der skal være god sikt. Garasjen min blir ingen hindring for sikt. De har bare overdimensjonert sonen, så det som egentlig er problemet mitt er at tomten er eigd av noen som har verge og dette betyr at jeg må snakke med noen på fylkeskommunen som styrer dette... Og det skal visstnok ta ganske lang tid siden det bare er 2 år siden de fikk ansvar for slike oppgaver. Lenge leve byråkratiet... Takk for gode svar :D

  3. Jeg skal bygge garasje ved siden av huset mitt og vil gjøre dette så fort som råd. Men dette viser seg da ikke å være så lett. Garasjen jeg skal bygge er 7x7m så blir på 49 kvm, siden da skal jeg slippe å søke. Problemet er at den kommer til å bli veldig nær eller nærmere enn en meter fra nabogrensen (en tom tomt). Samtidig som at dette området er grå sone (regulert til vei). Grunnen til at det er grå sone er fordi der ikke skal bygges no som fjerner sikt i svingen, no som garasjen min IKKE kommer til å gjøre.

     

    Men hvem skal jeg kontakte for å få fritak fra noe sånt? Snakket med kommunen og de visste ikke hvem jeg skulle kontakte... De sa bare at statens vegvesen hadde ansvar.

  4. Får ikke lyd gjennom hdmi-en min. Jeg har klart dette før, men når jeg har koblet inni hdmi-en i det siste finner jeg ikke "ati hdmi". jeg har satt det slik at lyden skal gå fra data til tv og fra tv til surround. Gjennom hdmi og vanlig hvit og rød lydkabel.

     

    Jeg har ikke annelse på hva jeg skal gjøre for å fikse dette og har helder ikke funnet noe på nettet (bare andre som har spurt).*

     

    Takk på forskudd, diskuter gjerne så folk ser tråden.

  5. Hei hei :D Jeg og en kompis skal til The Gathering i påska, og som dere sikkert forstår skal vi laste ned masse. fuck DLD! Vi tenkte vi skulle kjøpe oss noen EKSTERNE harddisker for å kunne samle data og har veldig lyst på tips til gode harddisker som varer og skriver raskt, vi er veldig interesserte i råd om du har hatt dårlige erfaringer med harddisker eller om du har hatt gode. Skriv gjerne hva vi burde holde oss unna og hva som er å anbefale! :D

    Den burde være på 2 terabyte og ha god byggekvalitet!

     

    Takk på forhånd :)

  6. Jess! Da har jeg byttet! håper det blir topp! TRENGER en sikkelig pc til TG! Da blir det vilt!

     

    Tusen takk for hjelpen! Det endet opp med :

     

    Gigabyte GA-X58A-UD3R

     

     

     

    Samsung Super-WriteMaster SH-S223Q - DVD±RW (±R DL) / DVD-RAM-stasjon - Serial ATA

     

    COOLER MASTER MIDITOWER CM 690 II ADVANCED ATX BLACK

     

    LOGITECH X-530 5.1 SPEAKER

     

    CORSAIR TX 650W ATX12V 2.2 / EPS12V

     

    INTEL CORE I7 950 3.06GHZ 8MB S-1366

     

    XFX RADEON HD6850 1GB GDDR5 PCI-E DVI/HDMI/DP

     

    WESTERN DIGITAL CAVIAR BLUE 1TB 7200RPM SATA/600 32MB

     

    INTEL X25-M 2.5" 80GB SSD SATA/300 MLC 34NM

     

    BENQ G2222HDL 21,5" WIDE TFT LED BLACK

     

    CORSAIR H50 LIQUID COOLING

     

    MAMBA 5600DPI WIRELESS USB

     

    LOGITECH GAMING KEYBOARD G510

     

    CORSAIR 6GB DDR3 XMS3 INTEL I7 9XX PC12800 1600MHZ CL8 (3X2GB)

×
×
  • Opprett ny...