Gå til innhold

edyrli

Medlemmer
  • Innlegg

    294
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av edyrli

  1. Det ser ut som trådstarter utelukker Pro.
    Valget mellom 11 og 12 var egentlig soleklart siden apple da byttet fra LCD til OLED samt ny formfaktor. Denne gangen er det ikke like soleklart. Dersom du klarer deg med 64BG sparer du mye på å velge 12. Jeg har 12 selv og er super fornøyd. Siden 13 starter med 128GB kan vi sammelinke med iPhone 12 128GB da er forskjellen ikke så stor lenger og jeg hadde nok gått for 13.

  2. Nå begynner det å bli en stund siden jeg gikk fra Android til iPhone. Men eneste savnet var for min del integrasjonen med windows.

    - Overføre filer og bilder fra iPhone til PC er litt klatt og må gå via en skytjeneste. Kan ikke sende direkte via Bluetooth en gang.
    - Svare på og skrive meldinger fra PCen var også noe jeg brukte mye og savner fortsatt men noe mindre i dag siden mye kommunikasjon går via alternative meldingstjenester som Messenger, Teams, Slack osv...

  3. bbios skrev (12 minutter siden):

    iPhone Xr selges fortsatt hos Apple .

    kanskje  du mener toppmodellene ? 

    Iphone X ble faset ut når XS kom, XS ut når 11 pro kom ..

    Du har selvfølgelig rett. Sånn går det når man skriver før man tenker.
    Da er det nærliggende å anta at Xr blir faset ut og iphone 11 blir satt ned med noen hundrelapper når 12 kommer. Men bare tiden vil vise.

  4. Det blir antakelser, men dersom det blir som i fjor. Da ble Xr byttet ut med 11. Apple sluttet og selge Xr, mens elkjøp og andre nettbutikker fortsatt og selge Xr. Da gikk den ned noe i pris.
    For iPhone 8, så har den ikke gått ned noe i pris etter SE kom. Som i praksis er en iPhone 8s.

    Hva med å kjøpe Xr dersom det ikke er så viktig med det siste nye? Den er så godt som lik 11 bortsett fra den magler vidvinkel kamera og har en litt svakere prosessor.

  5. Kommer med en liten oppfølging til denne da teleoutlet fortsatt driver og roter.
    Her en en liten log over hvor mye fram og tilbake det har vært.
    * Jeg kjøper telefon
    * Jeg mottar telefon og finner ut batteriet er defekt (62%)
    * Jeg sender telefon til service
    * Verksted kan ikke bytte batteri pga refurb telefon?? (Ikke spør meg)
    * Teleoutlet refunderer pengene.
    * Verkstedet sender telefonen tilbake til meg
    * Jeg må så returnere telefonen videre til teleoutlet. (håper dette er enden på visa)

    Moralen er kjøp ikke brukt/refurb telefon. Evt få bekreftelse på batterikapasitet før man bestiller dersom man allikevel tar sjangsen.
     

  6. Takker for tipsene. Tok rådet med at han gjerne ikke trengte ny telefon så kjøpte en A-Grade iPhone 7 hos Teleoutlet, fikk en 128GB for 1990 siden de var tom for 32GB. Det er i utgangspunktet en grei pris da telefonen så strøken ut. Meeeeeeeeen. Batterikapasiteten var på 62%. Fikk beskjed om jeg kunne heve kjøpet eller sende den inn på service. Sendte den inn på service siden prisen for telefonen var bra. Det blir så litt fram og tilbake med verkstedet, og så hever de kjøpet allikevel.

    Jaja, da er det bare å begynne letingen igjen.

  7. henrikwl skrev (8 minutter siden):

    Jeg mistenker jo at djevelen ligger i detaljene her, og at den tabloide fremstillingen er noe overforenklet.

    Jeg mener å huske fra en tid tilbake at Apple løsnet litt på dette kravet om at all betaling skulle skje gjennom in-app payments, men at man ikke kunne ta forskjellig pris for samme tjeneste dersom man tilbød begge deler.

    I dette tilfellet har jo Epic eksplisitt gitt brukeren to valg: betal gjennom app store, eller betal utenfor app store og få det $2 billigere. Jeg mistenker at det er akkurat her det egentlige problemet ligger.

    Norsk Tipping tilbyr jo ikke betaling gjennom App Store i det hele tatt, så de møter jo ikke den problemstillingen.

    Du er nok inne på noe der. På netflix kunne man også betale i både appstore og hos netflix tidligere. Nå er det vel kun på netflix nettsiden.

    Mener tidligere ble man redirecta til en nettside fra Norsk tipping appen når man skulle betale, men ser ikke ut som man gjør det lenger.
    Husker også at Tipping appen ble ganske forsinket fordi Norsk tipping slet med å finne et løsning på betalings løsningen. Det var aldri aktuelt å betale 30% til Apple.

  8. Junior klarte glemme telefonen sin ute i pøsregn. Dette var en iPhone 6 og den tålte dessverrre ikke dette. Det kom inn så mye vann at flere av skruene inni telefonen har begynt å ruste.

    Nå trenger jeg en ny iPhone så billig som mulig, men ikke eldre enn iPhone 7 da dette er den første som var vanntett.

    Jeg kan gjerne ha telefon med binding så lenge det er et fornuftig abonnement. I dag bruker han Telia Barn 1GB. For en stund siden hadde Telia tilbud på iPhone 7 med binding til 1799. Dette tilbudet hadde vært perfekt, men Telia har ikke dette lenger.

    Foreløpig har jeg funnet:
    iPhone 7 til 3390. Men jeg synes det er litt drøyt for en telefon som ble lansert for snart 4 år siden.
    iPhone 8 (Telia Like Fin) med riktig abonnement til 3599. (Uvisst hvor mye brukt disse er)
    iPhone SE(2020) til 4989. Men det er litt i meste laget på å bruke på telefon til en 10 åring.

    iPhone SE(2020) er vel det beste alternativet så langt med tanke på at dersom den ikke går i bakken, så vil den kunne vare i mange år.

    Noen som har sett noen bedre tilbud?

  9. Mine vurderinger rundt hvorfor jeg kjøpte 8 Plus, som jeg mener fortsatt er relevante.
    16:9 format. (Dette er fortsatt mest utbredt på youtube og tv serier)
    16:9 Gir en bred skjerm som ikke er så høy. Bredden gir mer plass og teksten blir større. (hvor høy telefon trenger man egentlig?)
    Over iPhone Xr og 11 som gjerne er alternativene da Pro blir blir i dyreste laget så har den høyere oppløsning på skjerm og Zoom kamera. Optisk zoom blir for min del ganske mye brukt
    Touch id er veldig kjapp og enkel.
    Landskapsmodus på hjemskjermen. Bilen min har inegrert telefonholder som kun er i liggende retning. Plus modellene er de eneste iPhone som har liggende hjemskjerm. Selv ikke 11 Pro har dette.
    Den vil motta oppdateringer i mange år enda.
    A11 bionic er fortsatt en meget kapabel CPU som ligger over bl.a. Oneplus 8 Pro og Galaxy S20 i geekbench
    https://browser.geekbench.com/mobile-benchmarks
     

  10. Xperia 5 virker ganske fin ja. Ser den er bare 0,7mm bredere enn iphone SE. Som føles ganske tiny når man holder den uten noe deksel.

    Xperia 5 er jo 2 cm høyere, men vil tro det er bredden som betyr mest når man holder den.

    Den ligger på 4890 hos power. Er ikke ille for en Snapdragon 855 basert telefon.

  11. Caau skrev (2 timer siden):

    Hei

    Faren til barna har kjøpt Samsung telefon til dem. Selv har han iPhone (med mindre han også har byttet). Jeg har iPhone og betaler deres telefonabonnement. De har pleid å sende meg elektronisk forespørsel dersom de vil laste ned en app. Hvordan vil det gå når de har Samsung og jeg iPhone? 

    Litt usikker, men ser ut som du kan bruke Google Family Linlk. Der har du iOs app også. 
    https://apps.apple.com/no/app/google-family-link/id1150085200?l=nb


    Muligheten for å administrere ungene sine telefoner og nettbrett og deling av kjøpte apper/spill er grunnen til at her i huset har 2 voksne og 4 unger kun iPhones og iPads.

    • Innsiktsfullt 1
  12. Driver og ser på dette selv. Som du allerede har funnet ut, trenger du ikke kvitteringer med minde de spør. Jeg har brukt noen uker på å samle sammen så mye jeg kan av kvitteringer relatert til oppussingen. Fordelen min var at jeg hadde kjøpt tilnærmet alle byggevarene på Coop Obs Bygg. Så jeg fikk de til å skrive ut kopi av alle kvitteringene mine for 2019. 
    Jeg endte opp med et totalt tap på ca 450.000.
    Husk også fradrag for dokumentavgiften når du kjøpte.

    Dersom skattemeldingen din blir tatt ut til kontroll er jeg redd du kun får fradrag for det du kan dokumentere.

  13. Hviket kamera bruker du? Det er Standard brennvidde som er mest lystfølsomt (1x zoom), dersom du velger 0,5x eller eller 2x kameraet vil du får dårligere bilde i mørke rom. Digital zoom gir ofte også mer synlig støy i bildet og kan være greit og unngå.

    Ultravidvinkel: ƒ/2,4-blender­åpning og 120° synsfelt
    Vidvinkel: ƒ/1,8-blender­åpning
    Tele: ƒ/2,0-blender­åpning

×
×
  • Opprett ny...