Jump to content

Mann1982

Medlemmer
 • Content Count

  251
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei, Jeg skal dele ut spørreundersøkelse til utviklere. Kjenner dere til noe de mest populære nettsteder, sosial-medie grupper eller blogger for norske utviklere som oftest besøkes? Jeg trenger tenkte kanskje de kan sende ut min undersøkelse mot eventuelt betaling. Undersøkelsen er rettet mot norske utviklere.
 2. Prosjektoppgave der man kan teste og kjøre opp koden. Feil er jo feil og jeg er jo ansvarlig for dette, derfor brude trekke ned noen poeng. Jeg bare håper at det ikke blir helt nedtrekk som om "alt er gjort feil".
 3. Hei, Jeg har gjort en innlevering i webprogrammering. Men en liten feil som kan fikses på 20 sekunder - som jeg oppdaget etter å ha levert inn - ødelegger hele koden. Gir sensor da stryk bare ? Hvor mye påvirker det karakterene? Har noen erfaring med dette ?
 4. Hei, Jeg trenger å få kjøpt et webkamera med oppløsning på (minst) 1280x720 og helst med lang kabel. Trenger dette i forbindelse med eksamen. I de fleste butikker så er det tomt for webkamera. Hvor kan jeg få kjøpt webkamera med raskt innlevering ?
 5. PC modell navn: Lenovo Yoga C740-14IML CPU er: Intel(R) Core(TM) i7-10510U CPU @ 1.80GHz 2.30 GHz Det er mulig, fordi jeg bruker den skjermen nedslått.
 6. Er det trygt å styre viften? Jeg tenkte på hva om hvis prosessoren er for varm å trenger å bli kjølt ned, men programmet hindrer viften fra å nurre med nok hastighet?
 7. Det er kanskje Chrome som varmer det opp. Total CPU bruk er jo bare 6 %.
 8. Hei, Jeg her kjøp et nytt Lenovo laptop. Selv om CPU bruket er lav (2-4%) begynner fan av laptopen å bråke veldig mye som om laptopen skal ta av. Den bråker ikke konstant, men den gjør det av og til, selv om CPU bruker er lavt. Jeg kjenner laptopen med hånden og den er ikke så varm selv om den bråker mye. Hva kan være årsaken til dette? Bruker laptopen nærmest som en stasjonær PC (med ekstern skjerm og tastatur, og strømmen er alltid koblet på). Å strømen alltid koblet på, kan dette føre til problemer?
 9. Kan en bil ha flere eiere oppført i vognkort? Grunnen til jeg spør er at jeg skal lage en liten database.
 10. Hei, En bils registreringsnummer ( som "AB 12345") er for å identifisere hvem som eier bilen. Men kan samme registreringsnummer peke på flere en en eier? Eller en registreringsnummer kan maksimalt bare peke på en person?
 11. Du har mastergrad i data-relatert studie eller ? (Som dataingeniør, informatikk eller lignende). Jeg hadde tenkt å ta bachelor eller master i noe ikke-data relatert studie. Men siden data-kunnskaper er ettertraktet, å ta kurs fra Udacity og Coursera kunne være til noe hjelp.
 12. Jeg tenkte på slike eksempler: https://www.nrk.no/hordaland/dmitri-byttet-navn-til-victor-_-fikk-intervjuer_-men-ingen-jobb-1.14758901 https://universitas.no/sak/64902/innvandrere-bytter-navn-for-a-fa-jobb-jeg-vil-bare/ https://www.aftenposten.no/norge/i/70m44/fikk-jobbintervju-da-han-fornorsket-navnet-sitt
 13. Propaganda er bevisst manipulering av folks følelser og tanker ved hjelp av sterke virkemidler for å fremme bestemte oppfatninger og handlingsmønstre. https://snl.no/propaganda Alle medier i alle land jeg har fulgt med så langt driver med noe form for propaganda for å støtte noen ideer, verdier, verdenssyn eller interesser. Jeg kan komme med eksempler, men når personer først har trodd på propaganda-innholdet så er det nesten umulig at de aksepterer at det er noe propaganda i mediene som støtter deres verdenssyn. Men propaganda betyr ikke nødvendigvis løgn. På mainstream media så kan man finne masse "cherry-picking" av fakta for å fremstille en politiker, nasjon eller ide som noe ganske annerledes enn det det egenlitg er. Eksempler på hvordan BBC og CNN driver med propaganda kan du enkelt finne i mange ulike nettsteder både amerikanske, russiske og fra andre land (men russiske medier selv også driver med propaganda). Alle medier i alle land jeg har fulgt med så langt driver med noe form for propaganda for å støtte noen ideer, verdier verdenssyn eller interesser. Men dessverre mange personer (også i vestlige land) oppfatter egne medier som kilde til sannhet mens medier fra alle andre land som absolutt fleipende propaganda. https://www.statista.com/statistics/308468/importance-brand-journalist-creating-trust-news/ Dette er en bare undersøkelse, men viser at i Norge folk stort sett tror på nyhetene de hører. I Hellas er folk lang mer skeptiske. (Mange tolker det slik at mediene i Finnland er mer troverdige mens mediene i Hellas driver med mer løgn. Undørsekelsen er basert på å spørre personer hvor mye de tror på nyhetene. Så det er riktigere å tolke det slik at folk i Finnland er mindre skeptiske og kritiske til nyhetene sine enn folk i Hellas).
 14. Både resett or mainstream media er propaganda. Så enkelt er det. Nesten alle aviser og TV kanaler idag driver med propaganda.
 15. Ja, det er jo vanskelig å måle selv om det er mulig. Jeg antar at i Norge så har man ikke særlig negative fordommer mot kvinner eller de fleste minoriteter. Noen ganger så er jo kvotene ganske meningsløs, og det kan være forskjeller selv om det ikke er noe fordommer. Det må ikke være 50% kvinner og 50% menn i alle institusjoner og stillinger. Bedre å fokusere på at de som gjør en god job og fyller et behov får stillingen, og vi at vi ikke velger kvinner eller menn bare for å nå en "likestilling". Å gjøre det kan føre til fordommer mot enkelte ansatte, fordi da sier man "hun fikk jobben bare fordi hun er kvinne og det er kjønnskvotering, ellers så er hun idiot og ikke burde få denne stillingen". Målet med likestilling burde vel være at både menn og kvinner har det like bra. Ikke å tvinge menn å kvinner til å være så like som hverandre som mulig. Menn og kvinner er forskjellige, og da skal vi la dem være forskjellige.
×
×
 • Create New...