Gå til innhold

shybbe

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av shybbe

  1. Ok, der er ein. Her er ein annan som avskriv mx1000 som gaming mus. Fordi den lagger/har negativ akselerasjon med raske bevegelsar på lav sense. Noko eg har sett fleire andre gode gamere bemerka.

     

    Når du snakker om gode gamere, ser jeg da for meg at du snakker om det andre også kaller "pro-gamere". Folk som bor i CS. Når selv tester og TST skrevet her at de tester mus for alle typer gamere. Også de som kun spiller kabal i windows. Eller som kun kanskje spille RPG spill eller andre spill der disse punktene har nærmest null betyding.

     

    Nå skal det også sies at SELV gamere har andre behov. Ikke engang gamere sitter kontinuerlig i et spill uten å bevege seg i windows sin verden fra tid til annen. Jeg regner for eksempel med at det er en og annen gamer å skue blant innleggende her. Viktig med god aim når man sørfer web. Opplagt.

     

    Om man ser på MX700 så fikk denne musen score 5 av gamer.no. NÅ var riktignok den testen også helt på jordet, men vi skal ikke komme inn på det her nå. En kan jo da lure på hvordan en mus som på de aller fleste områder en bedre, kan få en dårligere score.

  2. Ahh.. nå begynner det å komme seg her.

     

    Er trist at man må ty til krasse innlegg i forum for at vi skal klare å hale de gode forklaringene og argumentene ut av dere. Mye av forklaringene dere presenterer her burde stått i testen i utgangspunktet og det er glimrende at dere tar det med etterhvert.

     

    Slik som at du nevner driverne her i forumet er fint. Hiv det inn i artikkelen, for der er det ikke nevnt med et ord. Og det samme gjelder mye annet. Forresten så skriver vel ihvertfall ikke logitech selv at MX1000 er 20x raskere enn andre optiske mus, som du selv skriver. Mulig det er andre nettsteder som påstår dette. "20x more sensitivity to surface detail" (fra logitech sin side).

     

    MX1000 overfører også med 125 frames som er største hastigheten usb porten kan overføre, og er det samme som mus med tråd benytter.

     

    Akk ja.

     

    Forresten.. det var visst noe jeg glemte å kommentere.

     

    -Trekker strøm fra strømnettet. Mus med tråd gjør ikke det... denne gjør det, ergo er det en ulempe for denne musen.

    Det er et like dårlig argument jeg kom med, som det er å si at det er negativt at musen trekker strøm fra strømnettet. I det hele tatt å trekke det frem som et poeng er å gripe etter halmstrå.

     

    -Må lades. Igjen, en mus med tråd må aldri lades, og derfor er det en ulempe for denne musen. Igjen har jeg skrevet fordelen du får ved dette; " Ingen forstyrrende tråd".

    At man må lade musen er da ingen ulempe med mindre den må lades hvert 5 minutt? For deg som gamer... hvilken konsekvens har det å måtte lade musen 1 gang i uken? Eller når du sover for den saks skyld. Så lenge dette ikke hindrer din bruk av musen? Så å sette det opp mot det positive argumentet at den ikke har noen tråd er for dumt.

     

    - Passer bare for høyrehendte er jo fortsatt en ulempe, samme hvor lite det har innvirkning for deg. At en bil bare har 20 HP og går i 90 km/h er fortsatt en ulempe selv om det er fartsgrensen.

    En bil med 20hp i seg selv er da ikke en ulempe. Komme an på hva man gjør ut av det. Samme som å si at en 2 seters sportsbil er konge, men i det du skal ha med halve slekta og fire barnevogner har du et problem. Greit, musa passer helt klart best for de som benytter høyrehånden, men dette er da ikke noe nytt. Se på Logitech sin MX510 som i lang tid har blitt priset som en fantastisk mus blant gamere.

  3. Altså.. jeg er jo ikke blind. Jeg ser da hva dere skriver. Men det dere skriver som "definisjon" på gamer i deres poster på forumet er ikke i samsvaret med det som kommer frem i anmeldelsen.

     

    "Enkelt fortalt, MX 1000 er for tung og treg til i det hele tatt å kunne sammenlignes med en mus som er laget spesielt tilpasset gamere." Når dette skrives om tyngden så er dette kun aktuelt i høyintensitive FPS spill som CS. Og selv der gjelder ikke dette alle "gamere".

     

    Siden dere tester hvordan en mus er til spill. Hva har i såfall det med at man må benytte et ekstra støpsel med saken å gjøre? Dette er en ting man gjør under installering. Ikke noe som er aktuelt under spilling.

     

    Og til han over her som ramset opp denne listen... det var kanskje din prioritering.

     

    "- Basestasjon trenger strøm fra strømnettet"... Dette er for meg ikke negativt, ettersom da lading ikke vil belaste PSU'n i pc'n.

     

    "- Må lades" .. Genialt. Jeg slipper å bytte batteriene.

     

    "- Ru føtter" .. ærlig talt. Vi snakker ikke at de bruker gråstein som føtter her.

     

    "- Passer bare for høyrehendte" .. jeg er selv venstrehendt og trives best med en mus i høyre hånd.

     

    Og resten av minusene gikk egentlig på at du ikke liker musehhjulet.

     

    ..

     

    Et av mine store poenger er at det ikke finnes noe slikt som en A4 gamer. Og man bør derfor ikke gjennomføre tester som om det finnes. Når man da gjennomfører en test av et produkt må man greie å heve seg litt over sine egne preferanser. Sier ikke at det er galt å komme med dem, men man må kunne klare å se den fra litt flere sider.

  4. *sukk* .. så er det på'n igjen. Helt siden testen av MX700 har jeg ventet i spenning på gamer.no sin test av logitech sin neste trådløse mus. Da MX1000 kom på market kriblet det i meg etter å lese hva de greide å få ut av testen.

     

    Etter å ha lest testen må jeg innrømme at det som fyller meg er skuffelse, som er i ferd med å vike plassen for endeløst raseri. Hvordan er det mulig å atter igjen lage en så fanatisk dårlig test?

     

    For det første! HVA ER EN GAMER?! Slik som det kan se ut av folk på gamer.no er en gamer en som kun spiller CS med en så lav følsomhet på musa at de må bevege den en meter for å snu seg 180 grader. Er dere virkelig så trangsynte at dere setter dere på den høye stol og ser på dere selv som de eneste som kan rettferdig kalles gamere?!

     

    Jeg selv spiller nok langt mer spill enn gjennomsnittet og jeg spiller også mye forskjellig. Jeg har nå brukt MX700 siden testen av den kom ut og må si jeg er strålende fornøyd med den. Jeg har faktisk slitt den ut og trenger egentlig en ny mus. Ja, dere gjetter riktig. Jeg har sirklet meg inn på MX1000.

     

    Det gleder meg å se at det har gått opp for anmelder at det ikke lenger er noen negative sider ved den trådløse overføringen. Denne har tross alt like stor øverføringshastighet som mus med tråd. Så om du sitter der og synes at denne trådløse musen lagger fordi den er trådløs.. så må du gå til psykologen din å skaffe deg noen piller.

     

    De to eneste tingene som egentlig anmelder trekker frem er vekten og musehjulet. Hva med batterilevetid? ladetid? Gleder meg å si at anmelder sier den sitter godt i hånden og er ergonomisk bra. Men la oss nå se på det første punktet. VEKTEN. Om man faktisk har et problem med å bevege en 170g tung mus rundt i spill, så bør man seriøst begynne å bruke litt mindre tid foran pc'n og kanskje ta seg en tur i helsestudio. Økt vekt på musen bidrar til økt stabilitet. Og at man må plugg inn et ekstra støpsel i veggen? Er dette virkelig et problem? Nå har det seg slik at USB porten ikke akkurat er et kraftverk når det gjelder å levere strøm. Alternativet er som MS har gjort det, å droppe ladern, slik at man må bytte batterier i ett kjør.

     

    Må faktisk innrømme at jeg ikke har testet musehjulet noe, så akkurat det punktet skal jeg ikke si noe om.

     

    Jeg er oppgitt av at det går an å levere fra seg en slik anmeldelse av et produkt.

  5. Rødsprit er alkoholbasert, på samme måte som isopropanol. Så i prinsippet så er det ikke noe problem med å bruke det til rengjøring hverkan av CPU eller skjerm. Dog som det ble nevnt her bør man styre unda kraftige løsemidler på skjermer, da dette kan skade overflaten.

     

    Whitesprit derimot er oljebasert, omtrent som diesel og vil legge igjen fett belegg. Styr unna slikt. Både til CPU og skjerm. :p

  6. gratulerer med skjerm ja. Nettopp fått min LaCie selv. Den er fin. :D

    Eneste jeg klør meg litt i hodet over er at den rapporter 1604x1200 når jeg kjører digitalt i windows. Meget mystisk. Det resulterer i at det er en stripe på høyresiden på et par pixler som liksom blir "strekt". Det er helt uti kanten og igrunn ikke merkbart med mindre man jobber det.

     

    Ser ikke noe til dette i spill da. Lurer på om det er skjermdrivern som spiller meg et lite pek. Har en følelse på at den ikke er av beste sorten.

     

    Ellers er skjermen god å jobbe med. Jeg måtte også skru ned lystyrken litt. :) Spilling er jo en fryd på den. :)

  7. Aha... Dette er jo rosinen i pølsa! Nå tror jeg vi snart har kommet til bunns. :D Nå har vi kartlagt den teoretiske forskjellen på DVI-D og DVI-I. Nå gjenstår altså bittelittegranne praktisk, så har vi vel så godt som full oversikt over slagfeltet.

     

    Så man kan altså ikke bruke DVI-I og DVI-D kabler omhverandre uten videre? Som du Jankee forklarte så kan man altså ikke putte en DVI-I kabel i en DVI-D plugg. Men fungerer det motsatt? Kan man putte en DVI-D kabel i en DVI-I plugg?

     

    Hmm... logisk sett så burde man jo da kunne det.

  8. Takker så meget for svaret.

     

    Jupp forskjellen på analog og digital står godt forklart på den linken du pastet, men forskjellen mellom DVI-I og DVI-D står det heller lite om. Spørsmålet er vel kanskje ikke om hvorfor man skal velge DVI-I, men mer det at det er det jeg har og det er igrunn utelukket å oppgradere skjermkortet på dette tidspunktet. Så spørsmålet er vel mer da.. hvilke konsekvenser vil dette ha.

     

    Har lest artikkelen om den LaCie skjermen. Jeg står ved et veiskille her nå og vet absolutt ikke hvilken vei jeg skal gå altså. Før artikkelen kom hadde jeg igrunn bestemt meg for NEC skjermen. Men nå har min skråsikkerthet blitt besudlet med tvil. Og ja. Er opplagt i 20" markedet... finnes det egentlig noe annet?

     

    Benytter i dag en Sony GDM-F520, så å bevege seg mot mindre skjermareal blir rett og slett for dumt.

     

    Må innrømme at det er noe med NEC skjermen som fortsatt gjør at den kommer et lite hakk høyere. Klarer ikke helt sette fingern på hva, men den har liksom en mer ... kraftig aura.

     

    Men kan jeg benytte den DVI-D kabelen som da følger med? Eller må jeg bestille det i tillegg? Jeg VET jo med abnormalt stor sikkerhet at irritasjonen kommer til å bly skyhøy når jeg evt. får skjermen i posten og jeg faktisk må skaffe annen kabel. Noe som da betyr at jeg må vente lenger for å ta i bruk skjermen.

     

    Det aller største problemet mitt med å bestille LCD skjermen er frykten for døde pixler. Om jeg får den i posten og den viser seg å ha døde pixler tror jeg faktisk jeg kommer til å gå av hengsla.

     

    Konklusjonen må jo uansett være at folk med hvite tennissokker, om man da følger dyreriket, er hester.

     

    hmm... lurer på åssen jeg greier å få et slikt, i utgangspunktet, lite innlegg til å bli så stort. Spektakulert.

  9. Ja nettopp ja. Det er jo ikke umulig.

     

    Noen som kanskje har en slikledes NEC skjerm som har noen fornuftige innspill?

    Noen problemer med DVI-I? Store kvalitetstap? Rosa sokker er tøffere enn gule? Noe som helst?

  10. Ok. På tide å få orden i min komplette forvirring.

    Ser det er mange topicer som tar for seg DVI vs. ANALOG, og denne er jo grei. Ingen rot til forvirrig her.

     

    Men ting her ikke har helt klat for meg enda er DVI-I og DVI-D. Slik jeg har forstått det er DVI-D dual. For økt båndbredde. Fett nok. Så langt jeg kan se er det ytterst få skjermkort som faktisk kommer med DVI-D, ihvertfall i henhold til det som står oppgitt.

     

    La oss gå til mer håndfaste eksempler. Mitt skjermkort som er av typen PowerColor 9800pro 128mb. Den har typisk vanlig analog D-Sub og digital DVI-I kontakt.

     

    La oss nå si at jeg ønsker å kjøpe meg en LCD skjerm.. la oss hypotetisk si NEC 2080UX+ (*host* .. vel.. kanskje ikke helt hypotetisk.. *sikle*). Slik det står beskrevet i Øivind Dahle sin lovprisende artikkel, så har denne skjermen "DVI-I, DVI-D og analog". I bundlen følger det da med "DVD-D-kabel, DVI-A-kabel (analog) og strømledning".

     

    Vel... nå begynner vi å opparbeide oss en god dose forvirring. For det første. Hvor kom DVI-A inn i bildet her? Snakkern om vanlig D-Sub kabel? Og kun DVI-D kabel? Kan jeg bruke den mot min DVI-I kontakt på skjermkortet?

     

    Videre skriver han også .. "Riktignok kan man bruke to tilkoblinger og få samme valgfriheten. DVI-I er med andre ord ikke direkte imponerende, men dog nevnes denne som en fordel da man har samlet alt på ett sted." .. hva pokker betyr dette?

     

    Kan noen forklare for meg?

     

    La oss komme til sakens kjerne. Hvordan vil denne skjermen med medfølgende bundle fungere sammen med typisk mitt skjermkort?

     

    Forresten.. all ære til Herr Dahle og hans lcdtester.

     

     

    mvh

    Anders

  11. La meg bekymre meg om bruksområder.. :p

    Og la oss si det slikt... 17" er uaktuelt. Har man først brukt store skjermer blir det å gå ned til mindre som å kappe av seg foten. Noe man rett og slett ikke gjør.

     

    Alt jeg lurer på er om det er noen vanlige butikker som fører disse skjermene, slik at jeg kan få tittet litt på den selv før jeg kjøper.

     

    Har selvsagt lest det som man kan komme over av tester, men stoler ikke blindt på tester ( ikke vondt ment ;) ). Skal man legge så mye penger i en skjerm, hjelper det å kunne beskue herligheten i eget åsyn før man tar den endelige avgjørelsen.

  12. Heisann.

     

    Merker at tiden begynner å bli moden for å avskaffe CRT'n og anskaffe LCD. Sikler litt på NEC 2080UX+. Har også litt sans for EIZO sin 20".

     

    Meeeen... tinger er at jeg har ikke helt sans for å legge så mye penger i en skjerm uten at jeg selv har sett på den først.

     

    Ergo.. noen som vet om noen butikker i OSLO som selger enten NEC 2080UX+ eller EIZO L885 ?

     

    Skulle gjerne ha tittet og prøvd dem før jeg bestilte.

  13. Ok.. har en helt ny shuttle her nå som er i ferd med å fyke ut vinduet. Har en Seagate Barracuda 80GB S-ATA disk i den og prøver å innstallere Windows XP.

     

    Siden det er ICH5 chip så støtter den native S-ATA (ikke raid.. det er ICH5-R).

    Men jeg får pokkersmeg ikke innstallert XP. Den finner ikke disken.

     

    Fatt mot tenker jeg. Alt håp er ikke ut. Løsningen slik jeg så den for meg for noen timer tilbake var F6. 3rd party drivers. Men hva ser jeg. Det følger ikke med noen diskett. Det kan vel ikke være noe problem. Slike ting må man kunne finne på nett.

     

    Jeg leter og jeg leter. Men nei. Jeg finner faktisk ikke noen ting. Ikke som funker ihvertfall.

     

    HJELP HJELP HJELP... noen ? Tips, råd.. hva som helst.

  14. Heh.. ja.. kanskje kjekt å nevne det også. Skjermene skal brukes til alt. Gaming, vanlig desktop bruk og bildebehandling. Trenger en god allround skjerm for et vaskeekte nerd mao. :D

     

    Og en annen ting. Noen steder i oslo området som selger EIZO skjermer per disk? Liker å prøve før jeg evt. kjøper.

     

    Vet at APPLE/FORMAC skjermene selges på Mac & Carry på ullevoll, og kan beskues der.

  15. Sitter å sikler litt etter 20" LCD for tiden.

    Må innrømmes at jeg blir tiltrukket vidunderet fra EIZO, som stort sett har fått bra kritikk *se rart på thg*.

     

    Bare lurte på om noen har f.eks testa noen mac skjermer i denne sammenhengen? Sammenlignet dem mot for eksempel EIZO. En lcd skjerm som jeg er litt nysgjerrig på er Formac Gallery 2010 DVI. En annen som min nysgjerrighet pirrer litt ved er Apple 20" Cinema.

     

    Skulle gjerne likt å vite hvordan disse skjermene var i forhold til EIZO skjermen. Mac entusiaster pleier jo å stille rimelig harde krav til kvalitet, og siden da den Apple skjermen koster det samme EIZO skjermen ble jeg plutselig litt usikker på hvem jeg hadde lyst på.

     

    En annen ting er at Apple skjermen er 16:9 format. Hvordan påvirker dette for eksempel spilling? Funker det fett mot windows? Noen som har prøvd?

     

    Om noen har kjennskap ved bruk av disse skjermene på pc så hyl ut.

  16. Kan ikke unngå å svare på dine kritiske synspunkter til mitt innlegg....

     

    "Har du både en MX500 og en MX700? Har du testet dette jeg foreslår? Har du testet begge musene direkte opp mot hverandre? Når du har gjort det kan du komme tilbake og forsøke å argumentere for at MX700 føles like balansert ut som MX500. Frem til da bør du kanskje holde meningene dine for deg selv, siden du surrer fælt nå." Nei, jeg har ikke sammenlignet MX500 og MX700 på den måten du foreslår. Faktisk så er jeg heller ikke en overivrig MX700 eier, men jeg har prøvd MX700. Faktisk så er det komplett irrellevant om jeg har prøvd MX700. Det er måten du har testet på og måten du har skrevet artikkelen på som jeg er sterkt uenig i, og som jeg personlig mener er direkte feil. Det jeg prøver å si er at en mus ikke trenger et sentret tyngdepunkt for å være bra og god. Hadde vi snakket om en gyromus så hadde det derimot vært viktig med et balansert sentret tyngdepunkt.

     

    "Forsøker du å si at en slakk ledning har like mye å si for musens respons som to metallklumper løst plassert i musen? Har du i det hele tatt noensinne brukt en mus med batterier?" Ja, for musens respons. Men ikke for musens bevegelighet. Det jeg forsøker å si er at de er begge faktorer som påvirker en mus sin bevegelighet. Tyngden og kabelen har da ingen ting å si på respons dette er utelukkende opp til elektronikken/optikken i musen. Jeg nekter ikke for at batterier tilfører økt vekt, men økt vekt er ikke kun en negativ ting. Økt vekt gir musen bedre stabilitet. Samme prinsipp som på ski og biler. Dette burde også du vite. Å si at batteriene er to løst plasserte batteriklumper vet du også at er pølsevev. Ja, de kan separeres fra musen som enhet, men de er festet godt nok til at de ikke påvirker musen fordi de er løse. Men du har selvfølgelig helt korrekt i din påstand om at løse elemtenter i musen vil forstyrre stabiliteten, men dette er ikke tilfelle for MX700, eller noen andre trådløse mus jeg har prøvd. Ja, jeg har faktisk prøvd trådløse mus. Benytter faktisk en til vanlig. Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer... den eldste og dårligste av dem alle. Og ja, jeg har brukt mange andre mus også, tror faktisk jeg tør påstå at jeg har brukt mus siden du forsatt gikk med bleier.

     

    "Hvis du i det hele tatt hadde fulgt med på diverse forum og gamingsites slik som esreality.com ville du kjapt oppdaget at veldig mange foretrekker å bruke Microsoft sine IntelliPoint-drivere på Logitech sine mus. Siden MX700 utmerker seg ved å ikke fungere sammen med Microsoft sine drivere fant jeg dette som viktig å nevne. Dette er skrevet om i et eget avsnitt, og tatt med som en anekdote. Jeg sier ikke på et eneste punkt at dette trekker musens karakter i negativ retning. Derimot ytrer jeg min undring over det." Hvem bryr seg om hva som skrives på diverse andre forum og gaming sites? Er ikke poenget at man skal få nok informasjon fra å lese din artikkel? Men ja, siden du spør, har jeg trålet gjennom utallige forum, gamingsites og reviews. Derimot kan jeg ikke påstå at jeg har lagt stort merke til denne diskusjonen, men jeg har lest at folk har prøvd både MS drivere og Logitech drivere. Og folk er både fornøyde og ufornøyde med begge. Dette er riktignok skrevet i et eget avsnitt, men også skrevet på en slik måte at det tolkes som en negativ ting som trekker karakteren ned. Om det ikke er din hensikt, har forsåvidt ingenting å si, for som du også vet så er det hva leseren tolker som har betydning. Siden du også da har prøvd original driveren finner jeg det litt rart at du ikke har beskrevet det problemet som det virker som om MANGE sliter med... at scrollehjulet ikke virker i noen spill? Dette er visstnok rettet opp i ny versjon av drivere (har ikke prøvd), men jeg vil tro at folk synes dette er langt mer nyttig enn å vite at den ikke fungerer med MS driverne.

     

    "Har du forsøkt å ha både IntelliPoint og Mouseware installert for så å bytte mus flere ganger om dagen? Da blir det fort krøll skal jeg si deg. Er det noen som hevder at det er vanskelig/tidkrevende å installere driveren? Nei, det er det ikke. Du later derimot ikke til å være klar over at mange faktisk ikke ønsker å bruke Mouseware-driverne, uansett." Nei, har ikke prøvd å ha både IntelliPoint og Mouseware drivere innstallert, og jeg må innrømme at jeg overhodet ikke ser noen grunn til å ha det. Dersom jeg skulle bruke mange forskjellige mus tror jeg at jeg ville valgt å benytte standard PS2 mus driver. Å bytte mus mange ganger om dagen er vel heller neppe den gjennomsnittlige gamers situasjon, selv om det tydeligvis er din. Jeg ville også tro en de fleste andre gamere synes det virker lite fornuftig å bytte mus så ofte da en ikke vil kunne bli så godt kjent med musen. Men som du sier... dette er jo kun dumme meg sin teite mening.

     

    "Når du føler at det er en forsinkelse mellom hvordan du flytter på musen og markørens bevegelse føles det for meg som om jeg flytter på selve musen fremfør markøren. Kanskje dette ble litt vanskelig å forstå for deg? I så fall kan vi prøve igjen: Flytter du på musen uten at du føler noen forsinkelse føles det som om det er markøren hånden din flytter. Er det derimot en forsinkelse føles det som om det musen du flytter og at markøren bare følger etter." Jeg skjønner hva du sier her og er helt enig. Men det burde også ta med i ditt regnestykket at responstid er veldig avhengig av den oppløsningen du kjører samt framrate i spillet. Dersom du spiller CS med 200 FPS vil selvfølgelig 125 oppdateringer per sekund i musa gi noe redusert respons. Men dette gjelder alle usb mus. Faktisk alle mus. Du har tross alt nesten bare skrevet at "du synes det er delay". Dette er ikke godt nok. Fakta, tall, bakgrunnsinformasjon. Sier jo seg selv at folk vil komme til å trekke alle mulige former for egne slutninger.

     

    "Ikke anta så mye, hold deg til ting du vet noe om. Du vet ingenting om hvor lenge jeg har testet musen, det er realiteten. Det du uttaler deg på grunnlag av er feilslåtte antagelser. Selvfølgelig er også orginale drivere benyttet under testingen, men siden jeg må plugge mus ut og inn for å sammenligne med flest mulig konkurrenter kan det bli problematisk å ha mange forskjellige drivere installert samtidig. Siden IntelliPoint-driverne går for å være de best og er så og si altetende er disse de best å ha installert til vanlig. Det du baserer deg på er bare tåkeprat og gjetninger." Jeg antar det meste av den enkle grunn at jeg ikke har noe valg. Du skriver for lite i din artikkel, så folk må anta resten. Selvfølgelig vet jeg ikke om du har testet musen i 10min eller 10 dager. Du sier jo ingenting om det. Hvordan kan jeg vite? Men du sier at du bytter mus 5 ganger om dagen. Dersom alt dette er tåkeprat for deg skjønner jeg jo hvorfor vi har så store problemer her. Tåkeprat burde du også vite at det ikke er, men gjetninger... ja. Mye er det.

     

    "Hvis du er en så ivrig gamer er det vel bedre å kjøpe en MX500 som er identisk, utenom det faktum at du slipper å kjøpe to eksemplarer som i ditt eksempel?" Du vet godt at det ikke er det jeg mener. Poenget er at DERSOM du vil ha en trådløs mus og batteritid er problemet, så er det en løsning. Sier ikke at det er sånn jeg ville gjort det... jeg rekker å lade musen litt iblant.

     

    "Selv om den antagelsen en går inn i forsøket med er riktig betyr det ikke at resultatet blir feil. Hadde du fulgt med i fysikken - som du liker å nevne - ville du visst dette." Siden du tydeligvis også liker å blande inn fysikken, så burde du også vite at du ikke skal blande personlige oppfatninger/meninger/antakelser og hypoteser. Når man går inn i et forsøk med en personlig oppfatning at dette er dårlig, vil det selvfølgelig prege resultatet. Det vil trolig også gjøre at du føler mer delay enn du sannsynligvis gjør. Det vil også trolig gjøre at du lager et større problem ut av batteritiden enn det egentlig er. Slik fungerer enkelt og greit menneskehjernen... ingen vei utenom. Ikke engang for deg. Dessuten ... hvordan kan du vise at din antakelse er riktig dersom forsøket ikke har bevist den?

     

    "Gamer.no tester mus ene og alene etter hvor god den er for gamere. Er du interessert i andre bruksområder kan du lese tester på mer hardware-baserte nettsteder." Har jeg sagt noe annet? Men finnes det noe slikt som en A4 gamer? Jeg ville tro at alle gamere har forskjellige oppfatninger om hva som er behagelig, hva som er bra... og ikke minst hva de liker.

     

    "Det er verdt at jeg skriver at MX700 er den best trådløse musen jeg har testet, men utenom dette er sammenligninger med andre trådløse mus uinteressant. Foreslår du at en trådløs mus skal få en god karakter fordi den slår sine trådløse konkurretner, selv om den er langt dårligere enn andre aktuelle mus for gamere? Du ser vel selv at dette blir absurd på en gamingsite?" Jeg sier ikke at det er galt å sammenligne den med trådbaserte mus. Men man kan ikke sette likhetstegn mellom trådbasert og trådløse mus. Det er ofte ikke bare responstiden/batteritid som er med i betraktningene dersom man skaffer seg en trådløs mus.

     

    "At en klarer å rable ned mange ord basert på feilaktige antagelser må ikke forveksles med kompetanse." Dette har du jo selv bevist i din artikkel. Alle kan skrive hva de synes om en mus...

     

    "Det er mange elementer som spller inn. De viktigste er respons/nøyaktighet, ergonomi, musføttene og den tekniske kvaliteten på musen (knappmotstand, scrollehjul osv)." Dette er bra, men hvorfor står det her og ikke i artikkelen???

     

    Siden du tar deg friheten til å kalle det jeg skriver for tåkeprat, uvitenhet og ikke minst å kalle det for en haug med søppel, føler jeg at jeg kan ta noen friheter selv. Dette er mye av det samme følelsene som jeg sitter igjen med etter å ha lest det du skriver. Du nekter å innse andre synspunker. Fordi du skriver for gamer.no på hobbybasis må ikke dette forvekles med kompetanse heller. Har jeg kompetanse?? Jeg har om ikke annet en ingeniørtittel innen data jeg kan sette på det jeg skriver... er det vesentlig?? Hvem bryr seg egentlig?

  17. Min lille musetesterspire. Topp at du tar på deg et oppdrag som dette, men jeg føler at jeg virkelig må sette STORE spørsmålstegn ved ditt arbeid. La oss nå ta en liten tur gjennom denne artikkelstien. Sett deg godt til rette og finn frem niste. Dette blir en lang tur.

     

    "En må også huske at musen benytter batterier, og disse flytter på tyngdepunktet. Dette gjør at musen ikke blir like kontrollerbar som MX500 fordi du hele tiden må dra rundt på to batterier." Frem til hit kan jeg til nød å neppe være enig i det du skriver. Det virker rett og slett som om du hadde problemer med at musen veltet når du brukte den. Som det er blitt nevnt tidligere tilfører batteriene en vekt på omtrent 50g. Noe som du etter mer enn 10minutters bruk ikke vil kunne legge merke til. Du nevner også denne "folketesten" der man skal balansere musen i luften. Dette er da virkelig ikke en gyromus. Bare fordi to mus har forskjellige tyngdepunkt betyr ikke det nødvendigvis at den ene er dårligere enn den andre. Dersom du hadde fulgt med i fysikken på skolen ville du også innsett at den vektøkningen til batteriene blir uvesentlig i den store sammenhengen når musen ligger på bordplaten. Der den hører hjemme. Jeg sier ikke at det er galt av deg å nevne batteriene, men når du nevner bare halve sannheten, må man kanskje reagere litt. Dersom du i tillegg hadde nevnt den økte vekten på grunn av trådløs overføring (senderen veier tross alt litt den og), samt resten av elektronikken som kreves for den oppladbare biten, begynner vi å nærme oss. Men jeg spør da, hvordan vil disse lusne grammene kunne måle seg opp mot en mus med kabel. En mus med kabel vil ALDRI, selv denne strikkhoppende musen som du har, kunne bevege seg HELT fritt. Den vil ALLTID "trekke" mot et punkt. Om du ikke merker dette skyldes dette tilvenning... akkurat som den ekstra vekten på en trådløs mus. Som sagt, dette er en mus. Ikke er fly.

     

    "Siden jeg tester mange forskjellige mus bytter jeg ofte gnagere flere ganger om dagen. Microsoft sine IntelliPoint-drivere pleier å spise det meste jeg forer den med, men MX700 spyttet den ut spontant." At du i det hele tatt tør nevne dette i en artikkel er utenfor min forståelse. Det finnes utallige grunner for at det er slik. Du sier at det fungerte på din MX500 mus og burde fungere på MX700 også... for hva er da virkelig forskjellig på disse? Det er blitt sagt at mitt utsagn på "hvorfor fungerer ikke mitt ATI kort med NVIDIA drivere?" er usakelig og useriøst. Men er det virkelig det? Den grunnen jeg fikk var at "hva trengs for å få en mus til å fungere?" Jo.. i teorien ikke mer enn x og y endring i pixler. Så siden både MX700 og MX500 i teorien kun trenger å overføre x og y endring i pixler burde disse kunne fugnere om hverandre. Dersom det nå hadde vært så enkelt så spør jeg.. "hva skal til for å få et pixel på skjerm?" Jo det er nettopp ett x og y koordinat pluss en fargeverdi. Hvorfor skal ikke da ATI kort kunne fungere med NVIDIA drivere? En oppmerksom sjel påpekte at det er en helt annen teknologi i de forskjellige skjermkortene. AKKURAT som i de to forskjellige musene. Bare fordi de er like på utsiden, betyr ikke det at de er like på innsiden. Tomshardware sin artikkel om MX700 forklarer dette veldig enkelt:

     

    "The really new feature of the MX 700 is its new cordless transmission technology, called Fast RF. This is still radio frequency, but the number of mouse-receiver exchanges per second has gone up a lot as it is now 125 instead of the average 50 on an ordinary cordless mouse. And as Logitech says, this is also the top limit of exchanges possible with USB. So, in theory, the lack of a cord is no longer a source of lag in fast movements. To make their cordless system even more efficient, Logitech have ensured that the data prepared for the PC is as short as possible between capture by the sensor and sending. This means there will never be a bottleneck of data, so no data will be lost."

     

    I henhold til en annen review jeg kom over, skrev han at han brukte max 2 minutter på å installere driveren, og dette er en engangoperasjon, uansett hvor ofte du bytter pelsballer.

     

    "Selv om MX700 er den beste trådløse musen jeg noensinne har testet kan du fortsatt merke at du styrer en mus fremfor selve markøren på skjermen." Mange sier "man blir en del av musen" og slikt. Men uansett hvordan man vrir og vender på det dytter du uansett på en fysisk liten enhet. Hvorfor synes du da at det ikke var som å styre markøren? Jeg vil tippe at du ikke prøvde den lenge nok. Hvordan kan jeg påstå det? Jo, du sier du bruker opptil flere gnagere per dag. Men hvordan kan jeg vite at du ikke bruker de mange ganger om igjen? Siden du ikke tar deg bryet med å innstallere driveren og håper alt skal fungere med Microsoft sin "funker på alt driver" er dette en logiske konklusjonen å trekke. Siden du tydeligvis er på jakt etter en periferieenhet som styrer pekeren direkte på skjermen foreslår jeg at du tester et tegnebrett i dette fabelaktige musetestespillet Counter-Strike, eller kanskje en touchscreen. Mer direkte styring av pekeren skal du lete lenge etter.

     

    "Viktig å merke seg er det også at MX700 krever oppladning etter bruk. For de som ikke sitter på datamaskinen i lang tid av gangen er dette sikkert akseptabelt, men kan du virkelig forestille deg å måtte avbryte en kamp fordi batteriet i musen din er flatt?" Skal vi se.. mens jeg har skrevet denne artikkelen var jeg på toalettet å lettet trykket en gang. Jeg benyttet 55 sekunder på denne operasjonen. Disse 55 sekundene ville være nok til å lade opp denne lille gnageren til flere runder i CS. Fullt oppladet holder også musen i minimum 2 dager under kontinuerlig bruk. Dersom du lader musen når du spiser, går på toalettet, eller mens du venter på at neste runde i CS skal starte fordi du ble fragglet, vil du ha futt i musen langt lenger enn den en lege ville anbefale. Dette er jo ikke et unikt problem med MX700 ?? ALLE trådløse mus lider jo av dette forferdelige problemet. Men i motsetning til ALLE andre trådløse mus har Logitech funnet en annen løsning i tillegg til den klassiske "bytte batterier", selv om du fremdeles kan gjøre dette. Musen krever da heller ikke opplading etter bruk, men som alle andre oppladbare enheter krever den opplading før den går tom. Dersom ladetid er problemet, forslår jeg at du som hardcore gamer, som er villig til å gå det lille skrittet ekstra for å få en fordel, kjøper deg to stykk MX700 slik at du til enhver tid kan ha en mus på lading mens du i vill ekstase skyter uvitende mennesker i CS mens de bytter batterier på musen sin.

     

    La oss nå ta en titt på dine kommentarer i forumet...

     

    "MX700 er på ingen måte en toppmodell for oss gamere med tanke på at den er trådløs. Det er også derfor lite trolig at vi kommer til å teste den. Det er mulig vi kommer til å teste MX500." Hentet fra MX300 forumet. Her har vi kanskje noe av grunnen til at MX700 fikk så dårlig resultat. Du gir tydelig uttrykk for at du går inn i testen med en klar negativ holdning både til MX700 og trådløse mus generelt. Dersom du også tror at du er unik fordi du karakteriserer deg selv som gamer og derfor stiller høye krav til din mus, føler jeg at det er på tide å lande på jorden igjen. En ufattelig egoistisk og selvsentrert tankegang. Riktignok er dette en test for gamer.no, men å sette seg på den høye hest på den måten er nærmest motbydelig. Det finnes mange andre områder som også krever nøyaktighet og presisjon i musen.

     

    "I Gamer.no tester vi produkter ut i fra hvordan de er for gamere. Det blir uinteressant hvor god musen er i forhold til andre trådløse mus. Vi vil fortelle dere hva som er de beste musene der ute, uavhengig om de er trådløse eller trådbaserte. Hvis en trådløs mus henger langt bak trådbaserte mus vil den naturligvis score mye dårligere." Du sier faktisk at det er uinteressant for en gamer hvor god musen er i forhold til andre trådløse mus. Dette kan du virkelig ikke mene. Selvfølgelig er det interessant for en gamer å vite hvordan den er i forhold til andre trådløse mus. Hvordan kan du påstå noe annet? Jeg er personlig en gamer (samt mye annet), og kjenner også mange andre gamere som alle synes det er veldig interessant. At du selv derimot ikke finner det interessant er et helt annet poeng, noe vi skal komme tilbake til om litt. (skal prøve å ikke gjøre dette til et personlig korstog mot deg, men må innrømme at du gjør det vanskelig for meg). Du har dessuten ikke gitt noen teknisk begrunnelse hvorfor den er dårligere enn en trådbasert mus. Selv om dette er en test av MUS og ikke trådløse mus, er det uprofesjonelt og ikke teste den mot andre direkte trådløse konkurenter.

     

    Dette skal være en test av MX700 for gamere. En test som er skrevet på en måte at norsklærere ville vridd seg i grava. Du har ingen kriterier som musen skal testes opp mot. Heller ingen tilsvarende mus å sammenligne med. Er Ferrari en bedre eller dårligere bil enn Bently? Begge to frakter deg fra A til B, men er ellers å betrakte som to vidt forskellige biler. Akkurat som mus. Å si at den ene er bedre enn den andre er strengt personlig. Og personlige subjektive innspill har også sin plass i en slik test, men det blir galt når disse totalt dominerer over objektive opplysninger. Du kan godt få lov til å vifte med at jeg ikke vet hva jeg snakker om, at jeg ikke har utdannelse til dette... men vet jeg virkelig ikke det, har jeg virkelig ikke det? At jeg i det hele tatt har tatt meg bryet til å skrive dette lille kladderiet burde egentlig si nok....

×
×
  • Opprett ny...