Gå til innhold

Rim

Medlemmer
  • Innlegg

    961
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Hjelpsomme svar

  1. Rim's innlegg in Router avgjørende for ping/ms? ble markert som svaret   
    Det er kun et fåtall av hjemmerutere som har blitt produsert de siste 6-7 åra som ikke klarer 950+ Mbps throughput med routing, NAT og brannmur enablet. 
    Når det gjelder trådløs ytelse (på AC) så er det avhengig av om den har wifi offload eller ikke. Det er jobben med å konvertere 802.11 frames til 802.3 frames og omvendt. Dersom den skjer i CPU så kan det oppstå situasjoner der de ikke takler wire-speed routing og full guffe på AC men disse peakene skjer så sjeldent at man skal ha spesielle behov for å bruke ekstra spenn på å unngå det. Når det gjelder rutinga så er det nesten alltid en HW accelerator der som opererer uavhengig av 802.11 <-> 802.3 jobben så det er ikke gitt at den påvirkes heller.
     
    Imotsetning til hva de fleste her inne sier og tror så er ruterene som bl.a. Telenor, Altibox, osv gjenstand for en enorm mengde ytelse og stabilitetstester som hyllevarer som Linksys, Asus, osv. sjelden ville klart. Ihvertfall tidligere, nå er det mye open source på de. Hovedgrunnen er dog at konsumentproduktene mangler masse management funksjoner og har en alt for lav life cycle. Poenget er at det sjelden er ISP-ruteren sin feil. De har laangt under 0.5% feilrate.
     
    Hastighet av elektriske signaler over luft eller i kabel er ikke merkbart og sjelden målbart med vanlig nettverksutstyr. Trådløst har ulempen, som flere har nevnt, med forstyrrelser som medfører re-transmits på det trådløse laget og i verste tilfelle på TCP laget. Man har også problemet med bad apples der én klient med dårlig linkhastighet bruker opp tilgjengelig airtime så selv de med god linkhastighet får høy latency/jitter, pakketap og dårlig throughput.
  2. Rim's innlegg in Zyxel P8702N - bridge uten å være hjemme? ble markert som svaret   
    Om vedkommende som er hjemme har en PC er det jo bare å få vedkommende til å laste ned og kjøre TeamViewer.
  3. Rim's innlegg in Hvorfor er TV\internett generielt så dyrt i norge? ble markert som svaret   
    Se på det billigste abonnementet en ISP har. Det er ca. der varekosten ligger. Dvs. rene utgifter som ISPen har for etablering av deg som kunde. På DSL (billigste produkt), tjener ofte ISPen ikke penger før bindingsåret er omme. Dersom du ringer til support én gang går antagelig profitten på deg i dass. På toppen av dette har du rene driftsutgifter og lønn. Med høyt volum (altså mange kunder) vil det utløse rabatter hos leverandører som er grunnen til at de gidder. Kjøper alle billigste produkt blir det altså ikke mye penger igjen til å investere i ny teknologi/høyere hastigheter om noen år. Om alle kjøper nest-dyreste produkt så kan de få et likviditetsproblem, pga all oppgradering som må til. Om alle kjøper dyreste så går det ofte greit for de er så overpriset, men det blir lang leveringstid.
     
    Dette er en veldig forenkling av mekanismene men det eneste som driver prisene nedover er konkurranse. Regnskapstallene til ISPene er offentlig tilgjengelig så det er jo bare å se på de. Lyse/Altibox hadde vel 7 eller 8 år med underskudd før de begynte å tjene penger. Det er kun kraft-bransjen som har råd til å operere med en slik horisont og med slike underskudd.
×
×
  • Opprett ny...