Gå til innhold

cnil

Medlemmer
  • Innlegg

    1 172
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cnil

  1. Mr. Wilhelm: Ta kontakt om du trenger hjelp til å sette opp din Nokia E61i mot Exchange eller hva du enn bruker -- det er null problem å få deg opp på nett slik at du endelig kan styre bedriften med jernhånd igjen :)

     

    Et tips: Hvis det er SÅ krise å vente på Desire HD, kan du jo bestille en av de andre, nesten like telefonene: Samsung Galaxy S, HTC Desire eller Sony Ericsson Xperia X10 -- funker fjell!

     

    Og så til Amobil: HTC sliter med levering av Desire og Desire HD på verdensbasis. Dette er ikke et problem bare hos akkurat disse leverandørene. HTC har hatt en sinnssyk økning det siste året, og dette er en naturlig konsekvens av det. Moobi burde selvsagt ikke love leveringsdatoer i det hele tatt, siden de kjenner til HTCs situasjon, men dette er likevel ikke en _veldig_ stor sak.

     

    Out!

  2. Vi tenkte likt. Sjekket det og fant ut at jeg betaler en 12 kroner per mb. Ja, voldsomt dyrt, men så kan jeg bare bruke 10 kr på det per døgn så ikke mye risiko involvert. :p

     

    Det stemmer - du kan bruke datatrafikk så mye du vil for 10 kroner dagen. Til gjengjeld kommer du opp i 10 kroner med en gang du er i gang ;) En god deal hvis du bruker det mye, og en dårlig deal hvis du bare sjekker en togtid om morgenen en gang i uka ;)

     

    Du er vel klar over det, men om det står E, 3G eller 3,5G oppe i hjørnet på telefonen din har ingenting å si på prisen du betaler for datatrafikk, kun hvor fort det går å laste ned data.

     

    Have a good one.

  3. Jeg var ute å kjørte her en dag og fant ut at jeg måtte teste ut gpsen og navigasjonsprogramet...Da ble jeg overrasket...Det var jo kjempe godt...Dersom jeg valgte å kjøre en annen vei enn den som var planlagt la mobilen raskt opp en ny rute....

     

    Men nå trenger jeg en holder til mobilen...Er det noen som har noen gode tips? Finnes det sånn kombi holde/lader/Høytaler+mic??? Antar jo at det går en del strøm når en bruker gpsen...

     

    Kan anbefale deg Nokia Bilholder CR-122 -- den passer i alle fall godt til N8, selv om den gjør lite annen nytte enn å holde telefonen på plass. Men med CR-122 og en Buddy på solskjermen, ligger du veldig godt an :)

  4. Hva menes med følgende parantes: "Kjøper du en telefon med både binding og operatørlås fra Telenor (gjelder også telefoner uten binding)"

     

    Får man koden fra Telenor om man kjøper en operatørlåst telefon uten binding til abonnement (f.eks. til kontantkort)? Det var jeg i så fall ikke klar over at de var like runde i kantene på...

  5. Så alt som det finnes 300 000 av i norge er ekstremt populært? Dette tallet er jo ikke interessant før vi får vite hvor mange telefoner som finnes (dvs er i bruk) i Norge, slik at vi får et forholdstall (i prosent) som vi kan sammenligne med de andre landene... :ermm:

    Vanligvis er ikke et tall som dette noe særlig verdt uten sammenligning mot totalt antall solgte mobiler og lignende, men i dette tilfellet mener jeg det er det.

     

    Finnes det noe annen forbrukerelektronikk-produkt til ca. 5000 kr som har solgt 300 000 eksemplarer i Norge på 1,5 år?

    Finnes det i det hele tatt en produsent som totalt har solgt 300 000 produkter til ca. 5 tusen kroner hver i Norge på 1,5 år?

     

    Jeg tror svaret er nei til begge, og det viser hvor populær iPhone er her i landet, ca. uansett hvordan og hva man velger å sammenligne med.

     

    Ja, det tror jeg. F.eks. HTC.

     

    HTC har ingen enkeltstående modeller som har klart å selges i et sånt volum. Det er kanskje ikke relevant, men noe av poenget er at Apple kun har én telefon med ett design, mens HTC lanserer et to-sifret antall i året. Det er til en viss grad ganske imponerende ;)

  6. Du tror HTC har solgt over 300 000 enheter til ca. 5k hver, det siste 1,5 året? Neppe..

     

    De som kjøper HTC er firma. De bryr seg ikke om pris. De få private som kjøper er ett mindretall. I vår bedrift så bytter vi HTC mobilene minst en gang i året. Ikke for at de er dårlige, men er vel blitt en gode :) De fleste jeg kjenner i min bransje velger HTC. Iphone fungere ikke godt nok til firmabruk. Kjenner ingen som går fra HTC til iphone, men mange som går fra iphone til HTC

     

    Det er nok først og fremst i ditt miljø. Min erfaring som forhandler er at det knapt nok finnes bedrift telefoner som etter å ha prøvd både HTC og iPhone, velger å gå tilbake til førstnevnte. Jeg er uenig i at iPhone ikke fungerer godt nok til firmabruk -- kun noen få bedrifter med spesielle programmer, applikasjoner og sikkerhetspolicyer velger å sperre for kjøp av iPhone. Og selvsagt de som fokuserer på lave SAR-verdier.

     

    Men, når det er sagt: Jeg er også en stor fan av HTC og Windows Mobile til businessbruk, selv om det riktignok er Legend og Android som ligger i bukselommen nå :)

  7. Hei Corporem!

     

    Har du tilgang til en PC med Outlook? Den enkleste løsningen (etter min mening) er å koble til K610i til Sony Ericsson PC Suite, synkronisere kontaktene der, så koble til Nokia og synkronisere via Nokia PC Suite. Begge programmer har mulighet til å synke med Outlook, og vil mest sannsynlig gjøre det som standard dersom du har MS Outlook installert.

     

    Alternativet er f.eks. Mobil backup-løsninger fra operatøren, i alle fall hvis du har Telenor/Netcom.

     

    Lykke til!

  8. Jeg har lett mye etter dette. Ikke funnet noe klart svar enda. Hvordan er det å synce en Android-telefon mot Outlook? Først og fremst kalender, kontaktlister og oppgaver.

     

    Er det uproblematisk?

     

    Unnskyld hvis det har blitt svart på før.....ikke funnet det....

     

    :thumbup:

     

    Ingen som vet?

     

    Noen telefoner kommer med programvare for synk mot exchange ferdig installert, mens andre krever nedlasting av program for å få det til. Det er dog uproblematisk, så vidt jeg vet. Har ikke behovet selv, men fungerer fint på min fars Hero.

     

    Dette er fullstendig uproblematisk -- alle telefoner som jeg har solgt har støtte for dette out-of-the-box. Etter min mening fungerer det langt på vei like godt som på iPhone OS X/Windows Mobile/Series60. Jeg har brukt flere Android-telefoner sammen med exchange-synk, og kan anbefale det på det varmeste :)

  9. Heisann

     

    Siden forrige uke har jeg opplevd et problem som er ganske irriterende. FIFA10 fungerer helt fint så lenge jeg spiller alene (lokalt eller online). Men -- hvis jeg starter en kamp med to kontroller, henger hele bildet seg når kampen skal begynne. Noen ganger klarer jeg å ta avspark, men hvis jeg for eksempel går inn for å endre kontrollerinnstillingene (klassisk/ny alternativ), henger deg seg igjen. Når det henger seg, må jeg avslutte spillet ved å holde inne PS-knappen.

     

    Jeg har en helt ny kontroll som jeg fikk ved juletider, men mener å huske at jeg spillte noen ganger med denne før problemet oppstod.

     

    Noen som har peiling på hva dette kan skylles. Har nyeste programvare på PS3.

     

    Takk på forhånd,

    mvh Pål

  10. Så lenge dette er en betalbar service (noe dette er, siden det ikke går under produsentens garantibestemmelser), er det nok ingenting i veien for å levere den inn til hvilken som helst forhandler etter ditt ønske. De kan muligens ta betalt for frakt. Du trenger forøvrig ikke kjøpskvittering.

     

    Evt. se www.mcare.no, mulig du kan levere direkte til dem.

     

    Mvh Pål

  11. Jeg går også alltid med telefonen på meg, den har ikke vært i kontakt med regn, snø eller vann generelt. Men tydeligvis kondens. Og jeg har lest om mange andre som har fått fukt i telefonen ved å gå med den nær kroppen. Og jeg skjønner ikke hvorfor det skal bli så lett kondens på den. Ipoden min foreksempel tålet ALT, den har vært i direkte kontakt med vanndråper og regn. Funker fint den!

     

    Jeg forstår ikke hvordan folk klarer å være så sikre på når telefonen ble fuktskadet. Jeg mottar i snitt to-tre fuktskadede telefoner i uken, og INGEN har i følge bruker vært i kontakt med vann... Det er et fantastisk mysterium! :)

     

    EDIT: Det var absolutt ikke frekt ment, vetle. Jeg støtter deg i at fuktskader virker kjipe og kan få frem det "verste" av forhandlere og verksteder, men på den annen side liker vi det ikke vi heller ;)

  12. Vil påstå at den (N97, red.anm.) hadde flere bugs og feil enn Satio og Aino til sammen. Så igjen er det en regel for Nokia, og en annen for SE.

     

    Jeg forstår at du vil påstå dette, poe, men hvor henter du det fra? Har du tall som underbygger påstanden din? I min butikk har vi f.eks. fått tilbake flere Aino-telefoner enn N97 og N97 mini til sammen, og førstnevnte er solgt i langt kortere periode...

     

    Hvis utsagnet ditt bygger på det man f.eks. leser om på forum og lignende, må du huske at det (i alle fall i Norge) har blitt solgt langt flere N97 enn Aino -- ergo vil antall rapporterte feil mest sannsynlig være høyere i antall, dog kanskje lavere i prosent på denne kontra Aino.

     

    Spørsmål 2, også til poe: Hva mener du egentlig om S60? Grunnen til at jeg spør er at du kaller Satio en kongetelefon, mens du på samme tidspunkt mener S60 er tregt, ulogisk og forhistorisk (alt quotet fra siste side i denne diskusjonen). Ser du hvorfor dette kan virke litt motstridende?

     

    EDIT: Red.anm :)

  13. Poe, du bør gi deg nå -- det er min personlige anbefaling til deg, og du kan innrette deg etter det akkurat så lite du vil. Hvis du vil komme deg opp av gjørma kan du for eksempel forklare meg (gjerne i stikkordsform) hvorfor Aino skal ha bedre karakter? Du trenger ikke linke til andre tester, det har noen over meg gjort godt nok tidligere...

     

    Så, on topic.

    Når det gjelder testen, stusser jeg litt over at man skryter over batteritiden. Min erfaring med flere Aino-telefoner er at batteritiden er alt for dårlig, i mange tilfeller holder den maksimalt én dag. Da jeg brukte Aino måtte den lades i bilen på vei fra hjem fra jobb for å unngå at den gikk tom i løpet av ettermiddagen, selv om jeg ladet den hver natt. Som nevnt tidligere her på bruket er det pga. synkronisering mot MfE og i tillegg blåtannbruk hele dagen, men likevel -- E72 holder i tre-fire dager med dette bruket! ;)

     

    En firer til denne telefonen er helt ok. Jeg gir pluss for god tilbehørspakke, godt og solid design og en følelse av at telefonen er mindre enn den er (i kontrast til Satio). Minus for dårlig utnyttelse av en dyr, kapasitiv skjerm, dårlig batteritid og dårlig programvare (skal forhåpentligvis fikses senest i uke 2, 2010, men det er alt for seint). Programvaren og batteritiden trekker for meg ned så kraftig at jeg, med mine subjektive krav til telefonen, ikke ville gitt mer enn det amobil.no har gjort.

     

    For en gammel Sony Ericsson fanboy som meg, er det trist å se alle problemene de har rotet seg opp i. Jeg nevner i fleng C702 (som endelig er OK), C905, K850 og Xperia X1i (massive problemer i bedriftsmarkedet i begynnelsen). På samme tid mimrer jeg atter en gang tilbake til SE-glansdagene da K750, W800/W810 og K800 regjerte. Det var tider det... :)

  14. Takk for god underholdning en tidlig morgen, poe + diverse debattanter. Dette var en FANTASTISK forumtråd som spant alt for lenge og hvor noen tapte seg mer enn andre.

     

    Men helt serist: Takk! :)

     

    Når det gjelder N97 og N97 Mini kan jeg ikke si meg veldig fornøyd med noen av de. De er preget av mange feil i programvaren, etter min mening en svak touchskjerm og et OS som ikke er optimalisert for touch enda. Sistnevnte ble dog kraftig forbedret på N97 med nyeste programvare (med en spesielt kjærkommen scrollfunksjon, som også N97 Mini har).

     

    Likevel ville jeg mye heller hatt N97 Mini enn Satio. Jeg har testet to forskjellige Satio-telefoner, og med Mail for Exchange-synkronisering på (via RoadSync) holdt ingen av dem en hel arbeidsdag. Det er FOR svakt, men la oss håpe en programvareoppdatering kan fikse dette!

     

    I said good day :)

  15. Våre leverandører indikerer også ca. 10-12. oktober, men man vet jo aldri. Dette blir min neste telefon WHAT SO EVER. Ber en stille bønn om at den skal være like solid og like stabil som forgjengeren, og at tastene er så like som mulig som de på E71. Hastigheten (som nevnes over) bør ikke være noe problem, prosessoren er kraftig oppdatert! :)

  16. Til alle dere selvoppnevnte eksperter og selvhøytidlige kritikere: Les originalartikkelen det refereres til:

    http://mobilsiden.dk/index.php?aId=9655

     

    Her kommer alle årsaksforhold frem, og også hvordan forsikringer fungerer i Danmark.

     

    Åpenbart er det for svakt at en mobil ødelegges av at man setter seg ned med den i baklommen. Finnes mange andre dyre mobiler med kun skjerm som ikke gjør det. Altså: iPhone eiere har kjøpt dårlig byggekvalitet, men er såååå utrooolig kule.

     

    :nei::nei::nei::nei::nei:

     

    Det er ikke "godt nok" at artikkelen som amobil.no henter saken fra forklarer saken bedre, det er Amobils artikkel jeg stiller spørsmåltegn ved.

     

    Jeg er forøvrig uenig i at en telefon med en skjerm på flere tommer skal tåle opp i mot 100 kilo press, men det er heller ikke iPhones største problem. Problemet er at glasset går helt ut i kantene, og dermed knuser fortere ved støt/fall (som er tilfelle på andre telefoner også, ref: HTC S740). DET kunne Apple absolutt gjort noe med (slik som på Nokia 5800, med en god, opphøyet kant rundt).

     

    Tja den telefonen jeg har hatt som har gått istykker lettest var faktisk Nokia 3210 (tror jeg skrev 5310 i en tidligere post, men det er i såfall feil). Den datt 20cm og traff kneet mitt med skjermen først. Vips skikkelig "spindelvevmønster" på hele skjermen. Ganske godt gjort med så liten skjerm, men men.

     

    Konklusjonen min blir da at ingen av de mobilene av de jeg har hatt har vært av dårigere byggekvalitet da alle de andre har tålt gjentatte fall i bakken, på knær etc.

     

    Du kan umulig tenke på GODE, GAMLE Nokia 3210 fra steinalderen? Det var jo en solid telefon uten sidestykke! :)

  17. Jeg finner det merkelig at en bransjeavis som amobil.no ikke kan holde seg for gode for slike tabloidoverskrifter. "90 prosent av ødelagte mobiler er Iphone" er ekstremt misvisende i forhold til artikkelens innhold. I tillegg savner jeg en drøfting rundt statistikken -- hvorfor viser statistikken dette, hva er de bakenforliggende fakta?

     

    Og forresten: S740 slår iPhone med glans hva knuste skjermer angår, men dessverre bare i prosent, ikke antall.

     

    Men for all del -- iPhone kunne gjerne vært mer robust!

     

    -Pål

  18. Volumet justeres med joysticken i samtaler, som på mange enkle Nokia-telefoner. Etter min mening er Nokia 6600i en grei telefon til prisen, spesielt med tanke på byggekvalitet, størrelse og uttseende. Kameraet er helt ok, men er det viktigst må du opp på Nokia N86 (og med det følger en betraktelig høyere pris).

     

    Lykke til,

    mvh Pål

×
×
  • Opprett ny...