Gå til innhold

MalaPlay982

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MalaPlay982

  1. Men en annen ting. Det er faktisk mulig å få stipend selv om du går opp igjen 2.-året når du kommer tilbake. I alle fall på skolen min. Det er bare å ta utvekslingsåret som tellende (altså at du egentlig skal begynne på vg3 når du kommer tilbake), få forhåndsgodkjenning av skolen, og deretter søke om stipend.. Og når du er på utveksling, og tida kommer når du skal søke vgs på vigo, søker du om å ta vg2. Rådgiveren på skolen sa at en del folk på skolen hadde gjort dette, og ingen av de hadde opplevd å måtte betale tilbake stipendet... Så det kan jo gå.

    Det er jo juks til tusen, og det er ikke umulig at Lånekassen merker at du søker stipend for VG2 flere ganger.

     

    Ja, det er det. Jeg hadde ikke gjort det selv. Men så har du også de som faktisk hadde planlagt å gå Vg3, men så gikk ikke et eller annet som planlagt, og de måtte gå opp igjen Vg2... Lånekassen kan vel ikke "skille" mellom disse...

  2. Er det noen som har noe erfaring med å dra på utveksling dersom man går musikklinjen her i Norge? :)

     

    Ja! Vet ikke hvordan det er på skolen din, men så vidt jeg vet kan du enten:

     

    1. Ta året som ikke-tellende

     

    2. Prøve å finne en organisasjon og skole med musikkfag, få en forhåndsgodkjenning for året av den videregående skolen du går på her i Norge, og, når du kommer tilbake; enten ta opp igjen året, selv om du i teorien ikke skulle det, eller hoppe rett på 3. året og ta mange fag som privatist.

     

    3. Kryssløp: du tar vg2 i utlandet som studiespesialisering og går over til studiespesialisering på 3. året når du kommer hjem igjen. (Du må nok regne med å ta noen fag som privatist, bl.a. samfunnsfag og geografi, og kanskje matematikk. Disse fagene er avsluttende på studiespesialisering i første klasse, mens de på musikklinjen ikke begynner med de to fagene før i 2. klasse. Men kanskje du kan få de fagene inn på timeplanen når du er i utlandet og få dem godkjent på vitnemålet? Uansett er ikke fagene "store", så om du er vant til å jobbe er to privatisteksamener overkommelig.)

     

    Men tror du burde snakke med rådgiveren på skolen din om dette : )

     

    Men en annen ting. Det er faktisk mulig å få stipend selv om du går opp igjen 2.-året når du kommer tilbake. I alle fall på skolen min. Det er bare å ta utvekslingsåret som tellende (altså at du egentlig skal begynne på vg3 når du kommer tilbake), få forhåndsgodkjenning av skolen, og deretter søke om stipend.. Og når du er på utveksling, og tida kommer når du skal søke vgs på vigo, søker du om å ta vg2. Rådgiveren på skolen sa at en del folk på skolen hadde gjort dette, og ingen av de hadde opplevd å måtte betale tilbake stipendet... Så det kan jo gå.

  3. Apropos EF: Er det virkelig en så dårlig organisasjon som jeg får litt inntrykk av her? Hva er det de ikke får til?

     

     

    Selvfølgelig kan man ha gode erfaringer med EF - det er jo totalt umulig at ingen ut av de over 3000 studentene de årlig tar inn i USA ikke får en god opplevelse.

     

    I andre land enn USA, da? Er det like dårlig der?

  4. Naturen trenger faktisk at vi dreper dyr. Om vi hadde sluttet å drepe dyr, hadde det ført til "overbefolkning" av dyr, innavl, dyrene hadde blitt mer aggressive osv.

     

    Greit nok at det kanskje ikke skader å spise litt mindre kjøtt enn vi gjør. Men jeg synes ikke vi skal kutte ut kjøttet helt likevel, for vi trenger det. Tenk også på at dyr dreper andre dyr for å overleve.

     

    Dyretorturering og tilfeller av forsøksdyr, derimot, er jeg i mot.

  5. McHalvorsen: Hvorfor synes du det blir for dumt å kunne tro på Gud, men ikke det som står i Bibelen?

    Mange troende mener jo at Bibelen er menneskeskapt (noe jeg også tror, men jeg er ikke troende, da) - de velger ut det de synes er viktig for dem, og tror på det. "Du skal ikke slå i hjel" er jo en fin "huskeregel" for alle uansett.

     

    Tror rett og slett mange troende vil forklare liv på andre planeter med at Gud har skapt dette også - at han har skapt alt. Tror ikke det kommer til å ødelegge så mye for dem..

  6. Jeg har ikke sagt noe om at det ikke rammer meg selv.

     

    Og jeg synes absolutt vi kan sammenligne Norge med andre land. Ja, vi har mer penger, men politikere er folk som alle andre. Ja, det er mye de burde ha gjort annerledes. Ja, det er mye som kan forbedres.

    Skjønner at man blir irritert og lei. Men jeg synes fortsatt ikke man skal klage i det vide og det bedre.

×
×
  • Opprett ny...