Gå til innhold

sondrejens1

Medlemmer
  • Innlegg

    45
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sondrejens1

  1. Tuisen takk for svar! Er ikke så inne på kameraer. Hva ville forskjellen være mellom dslr'n og en camcorder være? Type http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=54184765&searchclickthrough=true&searchQuery=%20Sony%20HDR..

     

    Ville Zoom H4N være en erstatning for et trådløst system (som er spesielt nyttig under skult-kamera filming)?

     

    Ellers er jeg takknemlig for svar :) Canon 60D'n ser bra ut den.

  2. Hei alle sammen! Hvor langt opp i pris må man for gode videokameraer i denne tiden mot starten av 2015?

     

    Har tenkt å kjøpe et videokamera, men først, er det noen som kan fortelle forskjellen mellom et videokamera og et speilreflekskamera brukt til filming? Tenker sistnevnte kan både filme og ta bilder, og er relativt dyrere da man i tillegg må kjøpe kamerahus.

     

    Det jeg planlegger å bruke kameraet til er å filme 'skjult-kamera' lignende videoer som skal bli lagt ut på YouTube. Dermed bør kameraet også kunne filme bra på avstand med topp kvalitet. Er villig til å bruke en god del penger om det er nødvendig (opp mot 5-6000kr). Annet ekstrautstyr blir vel ekstra batteri til videokameraet, minnekort, og muligens handholdt stativ man kan feste til kameraet for bedre bildestabilitet. Vet dere om noen gode (nett)butikker dette kan kjøpes hos?

     

    Kanskje litt offtopic, men god lydkvalitet er viktig, og må dermed supplementere med trådløs mikrofon. Har gjort en god del research, og fant ut at Sennheiser EW 122P G3 (http://www.soundshop.no/sennheiser-ew-122p-g3gx-til-videokamerabarbare-app-p-8709-c-352.aspx) skal visstnok være et godt lydsystem. Kan slikt festes til videokameraer så lyden synkroniseres automatisk?

  3. Ingenting galt i å starte å trene med en gang! Det ville vært lurest, siden du sikkert kan bygge en del muskler, selv i kaloriunderskudd. Hadde jeg vært deg, så hadde jeg kombinert tung styrketrening med kaloriunderskudd (husk å spis nok proteiner!) helt til du er i singeldigit fettprosent (altså under 10%). Deretter gått over til kalorioverskudd (+300-500) og ligget på det helt til du er fornøyd. Good luck!

  4. Sjekka hvordan kaloriene dine er fordelt. Du spiser rundt 1210 kalorier om dagen, mest sannsynlig mindre (kommer an på hva og hvor mye til middag du spiser. Skrev inn 500 der, som er ganske normalt for en vanlig person å spise).

     

    Dette er ganske lite. Som War sier, så ville jeg satset på å spist opp mot 2000 kalorier, og enda litt mer siden du har håndballtrening. Ikke helt sikker, siden jeg ikke trener mye cardio, men du forbrenner sikkert rundt 400 kalorier(?) på ei decent økt, som vil si at du ligger på rundt 800 kalorier på treningsdager (farlig lavt!)

     

    Proteininntaket ditt per dag er rundt 40g (hvis du har kjøtt til middag), som ikke er veldig optimalt for å bygge styrke, som igjen er grunnen til at du ikke får særlig fremgang i treningen din. Med en proteinshake om dagen ville du ligget på 70g-75g om dagen (+235 kalorier hvis du blander med melk). Som er også litt lite. Det beste ville vært rundt 110g om dagen hvis du har styrketrening.

     

    Hva er høyden din forresten?

     

    EDIT: Glemte å legge til et glass melk på kveldsmat og, som betyr at du ligger på ca 1300 kalorier, nice gjetta War! :p

    post-215611-0-45936900-1395002045_thumb.png

    post-215611-0-73655200-1395002052_thumb.png

    post-215611-0-39735700-1395002064_thumb.png

    post-215611-0-30365700-1395002071_thumb.png

    • Liker 1
  5. Å løfte tyngre vekter gjør man mer sårbar for skader, er vel ikke så vanskelig logikk i det? Du setter ikke en nybegynner som hverken har teknikken inne eller det fysiske grunnlaget på plass, på 5 repetisjoner pr sett. At du som enkeltperson ikke har hatt en eneste skade i beina er irrelevant.

    Med det siste jeg skrev; det tar normalt ca 2-3 dager å restituere seg fra en treningsøkt. Og når musklene er restituert vil de begynne å svekke seg, så å vente 7 dager eller mer før man trener samme muskel igjen, gir langt ifra en optimal fremgang.

    Det sier seg selv at med flere reps så er det større sjangs for å skade seg pga mer "time under tension". Flere reps, flere muligheter for å løfte med feil teknikk. Når det er sagt, så er både low reps og high reps TRYGT med riktig teknikk! Enten om han begynner nå eller senere, så kommer han til å være nybegynner på det tidspunktet i baseløft! Hvorfor ikke starte med en gang? Hva er det fysiske grunnlaget egentlig for å løfte stanga? Han starter med stanga som vekt i alle løftene, og øver inn teknikken på vært eneste rep (forhåpentligvis).

     

    De fleste som driver med en bodybuilder rutine trener bare ÈN kroppsdel i uka. Selv om jeg "bare" trener en kroppsdel i uka nå, så har jeg fortsatt en kontinuerlig progresjon. Muligens at man får bedre med en kroppsdel to ganger i uka, men hvem har tid til å bruke tre timer på treningsstudio hver gang man skal trene?

  6. Anbefaler deg å legger deg på 3 sett med 8-12 repetisjoner pr sett. Som nybegynner er du mye mer utsatt for skader siden du ikke har erfaringer eller innøvd en god teknikk. Når du ligger på 5 repetisjoner blir leddene mer utsatt for overbelastning, og det er veldig enkelt å strekke en sen eller muskel.

    Du blir god i det du trener; å løfte veldig tunge vekter få repetisjoner, eller løfte tunge vekter litt flere repetisjoner. Du blir uansett sterkere så lenge du spiser nok og trener samme muskelen 2 ganger i uken.

    Lol? Å trene med 3x12 er mye farligere, så skjønner ikke påstanden? Det andre er bare tull og tøys. Med oppvarming og riktig teknikk så er det nesten umulig å strekke noe som helst. Har trent 5x5 knebøy helt siden jeg startet med styrketrening (første gang var vel for fire år siden), har aldri hatt en skade eller noen plager med bena.

     

    Og til sist, mener du at de som trener en muskelgruppe en gang i uka ikke blir noe sterkere?

  7.  

     

    Jeg er ingen idrettsfysiolog og kan ikke nok om konsekvenser hos unge som driver med hard styrketrening, men alle jeg har snakket med om temaet er enige i at det er fornuftig å vente til man er ferdig utvokst.

     

     

     

    Hvis alle du har snakket er enige så må det være riktig! (Nei det må ikke det)

     

    Vær mer skeptisk til hva du hører og søk det gjerne opp på nettet, hvertfall før du anbefaler noen å gjøre slik og slik. Tror du ikke professoren var frustrert da alle driver og sprer vranglære? Vil du også være en del av denne spredningen?

     

    Du sa du ikke var idrettsfysiolog selv, men likevel stoler du ikke meg som siterer en. (Noe som er bra! For eg kan jo misforstå og feiltolke det han sier) Men du er fortsatt mer skeptisk til meg enn alle andre du har snakket med..

     

     

    Igjen, det handler ikke kun om fysisk helse, men også mental helse. En 14-åring bør ikke være så opptatt av kropp og næringsopptak.

     

    I dagens samfunn så er ALLE opptatt av kropp. Om man er 14 eller 22, alder har ingenting å si. Jenter vil ha tynnere lår, flat mage og større pupper. Gutter vil ha store armer og sixpack. Og på grunn av sosiale medier og what not, så starter dette i ganske ung alder! Du har kanskje rett i at en 14-åring ikke skal være så kroppsfiksert, men sånn er det bare i dagens samfunn.

     

    Og hva er egentlig forskjellen på en "sunn og sterk" kropp i forhold til en kropp med mye muskelmasse? Ikke at OP sier at han vil trene for størst mulig muskelmasse heller.

  8. Tror ikke det er mange som er uenig når jeg sier at 100% Whey Gold Standard er en av de beste på smak og kvalitet. Nesten like godt å blande med vann som med melk! :)
    http://gymgrossisten.no/6/no/artiklar/100-whey-gold-standard

     

    Ikke kjøp de der du har linket til, de er alt for små og kommer ikke til å vare særlig lenge..!

     

    Angående han som postet lengre opp, proteinpulver er ikke dyrt med tanke på protein per krone. En sånn boks med proteinpulver som jeg linket til (2.3 kg) varer i 71 dager hvis du tar en om dagen.

     

     

     

     

    Er egentlig fullt klar over hva du sier, men det er vanskelig for meg å gå opp i vekt (da spesielt i forhold til styrke). Har prøvd i et par år nå, i tillegg til styrketrening for å bli sterkere - likevel får jeg aldri ønsket resultat. Virker som om jeg er født til å være spinkel :hm:

    Derfor hadde jeg lyst til å prøve noe nytt - proteinpulver! :new_woot:

    Fortsatt ikke noe å anbefale, eller? ..

     

     

    Skjønner godt at du tenker "kanskje jeg bare er født til å være spinkel" når du ikke klarer å gå opp i vekt eller styrke, har tenkt sånn selv. Men kan garantere deg at det er fordi du ikke spiser nok. Selv trodde jeg at jeg spiste nok og jeg bare var "velsignet" med en guddommelig forbrenning som gjorde at alt jeg spiste om til støv. Men kan love deg at det ikke er sant. Hvis du setter deg ned og tenker over hva du får i deg gjennomsnittlig om dagene (hadde vært greit om du hadde postet det her for mer veiledning!), så ser du kanskje at du får ikke i deg så mye som du tror du gjør.

     

    Og er det greit å bruke det som en erstatter for kveldsmat? Både ja og nei, men realistisk sett, nei. Hvis du allerede sliter med å spise, så vil du ha problemer med å legge på deg, og å bytte ut et måltid med en proteinshake (ettersom det er mere kalorier i en kveldsmat enn en proteinshake), så vil du slite enda mer med å legge på deg.

     

    Kan forklare at du kan det og, men det blir kanskje litt for teknisk.

     

    Men til syvende og sist, en proteinshake om dagen vil ikke gjøre deg mye sterke med mindre du spiser godt nok fra før av..! Du må spise mere! :) Hvis du vil ha mer hjelp så kunne du ha listet hva du spiser om dagen, og kanskje hva du trener.

    • Liker 1
  9. Hallais, null stress! Jepp, du trenger nok en squat- eller powerrack for knebøy, bare be de som curler der om å stikke av ;)

     

    Trust me, du kommer til å bli sliten når du nærmer deg din egentlige styrke (som sagt tidligere, så løfter du garantert mindre enn du egentlig klarer fordi du starter med stanga). Men det når du fort når du legger på 7,5 kg i uka. Selv bruker jeg sånn ca 30 min bare på 5x5 knebøy og er utkjørt etter første sett! :p

     

    Ikke legg på ekstra øvelser utenom programmet, du trenger egentlig godt med hvile, og du får kjørt deg fort når du kommer opp i knebøyen.

  10.  

    Bra initiativ, kommer til å stikke innom siden jevnlig! :)

    Får vel komme med et halvhjerta forsøk og da, selv om fantasien er dårlig;

    Strimlet svinekjøtt + halv pose tex-mex krydder + diverse grønnsaker, og så fylle dette inn i fullkornspitabrød. :)

     

    Den skal jeg teste, digger strimlet svinekjøtt, godt, magert og billig :)

    Er det billig? Hva er prisen per kg egentlig? :)

  11. "You wanna act like a man, you're gonna get treated like a man!"

    http://www.youtube.com/watch?v=-0R39CKwhd0 (1:35)

     

    "Equal rights means equal lefts!"

     

    "How can she slap?!"

    http://www.youtube.com/watch?v=V4akMaeZ0-k (2:15)

     

    Det handler jo om å sette grenser. Det er nesten det samme som å trene en hund. Hvis du ikke lar hunden din ligge i sengen og er streng med det, så vil den lære å holde seg unna senga. Men hvis du en tidlig morgen synes hunden er så søt og koselig, og hva skader litt kosing i senga bare en liten stund? Well, now you're fucked.

     

    Med en gang en jente oppfører seg voldelig, så drar du. Ser ikke tilbake. Rett ut døra. Med en gang. Gjør du dette så vil jenta skjønne at dette er en oppførsel du ikke tolererer og det ikke vil funke på deg. Forhåpentligvis vil hun ikke gjøre det igjen dersom du velger å gi henne en ny sjanse.

  12. 1. Ser greit ut! Du skal jo starte med kun stanga i alle øvelsene. Kanskje litt mye i Barbell Rowing? Sjekk om du brukte rett teknikk og ikke jukset påløftet..!

     

    2. Pausen skal være alt fra 2,5 min til 5 minutt per sett på baseøvelsene (knebøy, benkpress, OHP og markløft). Det kommer du til å trenge når du begynner å løfte tungt! Men nå løfter du sikkert mindre enndu klarer, så du kan godt ta kortere pauser.

     

    3. Du løfter ikke noe over hodet på knebøy..? Eller har jeg misforstått spørsmålet?

     

    Kjørte aldri støtteøvelsene til SL5x5, så det kan jeg ikke svare på. Pass på i begynnelsen at du kjører løftet teknisk korrekt! Så ville anbefalt å utført øvelsene så kontrollert som mulig, ikke stress! Men løftet skal som regel være eksplosivt på vei opp og rolig ned (1 sekund) uten pause på bunnen av løftet.

     

    Kan tipse om at det er lurt å se på teknikk videoer på samme dag som du utfører øvelsene (både før og etter trening!). Du kan jo atarte en treningslogg her på forumet så kan jo folk gi tips og kommentarer

  13. Hva med å starte med seg selv? Leser du? Begynn å les! En ting jeg ikke fatter er folk som ikke leser, spesielt selvutviklingsbøker! Her har du en fyr som har levd i 60 år og har stappa alle livserfaringene hans i en bok og som du kan lære og ta nytte av.

     

    Er et stort fan av selvutvikling og det finnes mange bra bøker der ute som går ut på å bli en bedre versjon av seg selv. Kan nevne en klassisk en som jeg anbefaler: "How to Win Friends and Influence People" av Dale Carnegie. Andre bøker som er anbefalt og som jeg har tenkt å lese: "Think and Grow Rich" av Napoleon Hill og "Bli Best" av Erik Bertland Larssen. Akkurat nå holder jeg på med Mastery av Robert Greene.

     

    Edit: Personlig, så kjenner jeg meg ikke selv igjen etter å ha begynt å lest slike bøker for to år siden. Gikk fra å være en ganske sjenert og stille gutt til å bli mere utadvendt og utfordre komfortsonen. Kombinert med styrketrening så har jeg fått en ny og bedre selvtillit. Kan anbefale dette på det sterkeste!

  14. Det stemme at nybegynnere vil kunne bygge muskler og gå ned i fettprosent ved et kaloriunderskudd eller ved et vedlikehold av vekta.

     

    Det du kan forvente kommer an på kostholdet. Kaloriunderskudd: ned i fettprosent, økning i muskelmasse. Vedlikehold: nokså det samme, mer styrke, men går mindre ned i fettprosent. Kalorioverskudd: mest effektive måten å bygge styrke, fettprosenten vil nok være den samme eller øke.. Kommer an på overskuddet! På underskudd spis -500 kcal av TDEE. Ved vedlikehold spis TDEE og +500 ved overskudd.

     

    Etter en stund vil denne nybegynnereffekten avta og du ville måtte spise i underskudd for å gå ned i fett% og overskudd for å bygge muskler.

  15.  

    Mann, midten av tjue-åra med fast jobb og relevant utdanning, egen bil og egen leilighet.

    Men har ikke så mange venner, delvis eller helvis pga min ( etter min mening) introverte-personlighet som jeg så ofte misforstår som sjenanse, og dette tror jeg har bidratt til at jeg har skyvd en del av vennene fra oppveksten min, fra meg.

     

    Jeg tror òg blant de få vennene jeg har at jeg oppfattes som arrogant og mildt sagt et rasshøl av den samme grunnen, dette gjør at jeg igjen er forsiktig og noe usikker ovenfor dem, som igjen gjør at jeg havner i en ond sirkel.

     

    Bortsett fra det sosiale aspektet så vet jeg innerst inne at jeg har god kontroll på livet mitt, da tenker jeg først og fremst på det økonomiske aspektet.

     

    Men av og til, som nå i kveld, sitter jeg å fundrer på hva det er jeg driver med, og ønsker å snu retning mtp jobb og livet videre.

     

    Bor fortsatt i hjembyen, hvor jeg har bodd i alle år.

    Har litt lyst til å flytte langt vekk, starte fra nytt av.. Men jeg føler også at jeg må bli her jeg er, i nærhet til foreldre som bor på andre siden av byen. En slags tilhørighet som jeg ikke helt kan forklare.

     

    Omtrent hver eneste kveld sitter jeg alene i leiligheten, og enten ser på tv eller spiller, når jeg ikke er på middagsbesøk hos foreldra mine.

     

    Mitt største ønske er å finne en jente og stifte familie.

    Føler meg allerede klar for det ansvaret, men jeg sliter altså med det sosiale. Har jo prøvd meg i årevis med nettdating med varierende resultat.

     

    Jepp, det var vel det jeg ville få ut.. Noen som kjenner seg igjen?

     

    Anonymous poster hash: f8dba...d4a

     

    Kan med en gang fortelle deg at å finne dame og stifte familie ikke vil fikse problemene dine. Pluss, hvis du går med mål som å stifte familie kjappest mulig, så kan du fort hende at du "settle for less", som det så fint heter på engelsk.

     

    Hørt om "Live, Laugh, Love"? Merk rekkefølgen.

     

    "Men live mitt e så kjedelig!" mens du snur deg mot ei dame. Men ei dame er ikke et underholdningssenter. Oppegående damer kommer til å reagere negativt på deg, "du e alt for tam og uinteressant!" og vips, så har de rømt til den nærmeste mannen som har hannes shit together.

     

    Hemmeligheten til interessante folk er at de finn interesse i nesten alt. Hva gjør du? Sitter og surfer på internett hele dagen? Nei, husk rekkefølgen på Live, Laugh, and Love. 99 % av problemene kommer fra folk som fucke opp rekkefølgen, går for Laugh før Live, eller Love før Laugh. I stedet for å fokusere på damer for å skaffe et liv, skaff et liv og kjærligheten vil følge etter.

    • Liker 2
  16. Det er ofte stor forskjellig mellom hva personer definerer som "stor og sterk", men litt mer muskler kan ikke skade. Har allerede ganske synlige magemusklatur, så litt større pecs og armmusklatur til punkte hvor kategorien "spinkel" ikke passer mer hadde vært fint. Antar du kan si at måle i hovedsak er å se bra ut.

     

    Skjønner!

     

     

    Forresten... Programme ditt høres litt rart ut, kan du poste det? Høyde, vekt, alder? Har du progresjon, blir du sterkere?

    Om jeg skal være ærlig, så er ikke programmet mitt satt opp på noen profesjonelt vis, men siden jeg føler framgang så har jeg bare fortsatt. Er veldig dårlig på navn når det gjelder øvelser, så du får prøve å henge med.

    Vekt: 55 kg

    Høyde: rundt 1.75-1.80 (litt usikker)

     

    30 min jogging

    Utøying

    2 forskjellige øvelser som går på brystmusklatur med manualer. 16 repetisjoner som jeg gjentar 3 ganger på hver. 10 kg vekt når jeg løfter de rett opp (likt benkpress, bare med rotasjon) og 6 kg når legger armene rett ut til siden og løfter de opp igjen.

    3 forskjellige øvelser som går på overarmsmuskler. Vil ikke gå inn på hvordan øvelser det er nøyaktig (er som sakt dårlig på navn) med repetisjoner på 10, 12 og 14 noe jeg gjentar 3 ganger hver her og. Vektene jeg bruker her er 6 kg og 2 kg (den ene øvelser innebærer å strekke armene helt ut til siden i en sittende possisjon. Dette gjør at 2kg er det meste jeg klarer med så mange rep.)

    Etter det er det 6 forskjellige øvelser som går på biceps og triceps (3 på hver). 6 kg på manualer og 10 kg på tau. En av øvelsene innebærer stang, hvor vekten blir 17 kg inkl. vekten på stangen.

    Etter det kommer rygg og mage øvelser. Går ikke i detalj på de nå. Håper bare forklaringen mine ga deg et bildet av hvordan treningsøkten er, selv om jeg er helt forferdelig når det gjelder å forklare slike ting! Jeg bruker større manualer når jeg føler meg sterkere. Om det er noe jeg burde gjøre annerledes så tar jeg i mot alle råd jeg kan få. Jeg liker oppsette mitt dog, så om det ikke er alt for galt har jeg veldig lyst å fortsette sånn, eventuelt dele det litt opp siden det kan bli litt mange øvelser på en dag.

     

    Okey, hør her. For det første, så hadde jeg droppa det treningsprogramme med god samvittighet. For andre er du sykt undervektig! En god pekepinne er 1kg per cm over 1m. Så er du 1,80, så må du satse på å komme deg til 80kg. Som betyr at du er rundt 25kg undervektig! Viktigste fremover er å spise, dropp cardio. Loggfør alt du spiser (bruker MyFitnessPal appen selv, der finnes alle produkter og du kan scanne strekkoden selv) og kjøp en kjøkkenvekt så du kan gjøre dette nøyaktig og vær nazi og loggfør alt. Loggfør trening også, ta med en liten notatbok og skriv ned øvelsen og antall kg du tar osv. Du SKAL øke med 2,5kg HVER økt på den spesielle øvelsen fra forrige gang, ellers er det red flags atdu ikke spiser nok (enten kalorier eller antall gram proteiner -> if so, se tilbake på appen og sjekk om du har spist nok.

     

    Treningsprogram! Vet ikke hvor du fant ditt, men det virker rotete. Søk litt selv på nett, men hadde jeg vært deg (og det har jeg), så hadde jeg kjørt StrongLift5x5, eller som en annen har nevnt, så funker RYP, men ville ha satse på et styrkeprogram for nå. Nybegynner vil ha best utav fullkroppsprogram (som SL5x5) siden de vil øke i styrke sykt fort i starten når de begynner å løfte. Pluss, det er bare noen få øvelser per økt.

     

    Ble litt rotete det jeg har skrevet, skriver på mobil og er på jobb, men bare spør mer om du lirer på noe. Remember, this is all just advice.. Do whatever the fuck you wanna do ;)

    • Liker 1
  17. At cardio bryter ned muskler er nok en myte. Når folk sier dette så menes det at du forbrenner kalorier som du ellers kunne ha trengt til å legge på deg vekt (muskler), AKA, "steal yo gainz".

     

    Det enkle ville vært å droppet cardioen og heller kjørt fullt på styrketrening (styrketrening er god cardio i seg selv og du får mange av de helsebenefitsa som med cardio).

     

    Ellers kan du bare fortsette med cardio som du gjør, men da må du spise tilbake de kaloriene du forbrenner (som er tungvint synes jeg).

  18. Kan nevne x og y øvelser her, men hvis dette er noe du ikke liker å gjøre, så er løpet kjørt allerede.

     

    Finn en aktivitet som du liker å gjøre som kan hjelpe å skulptere kroppen istedenfor å drive med vektløftning. F.eks klatring eller kampsport. Husk; long term consistency beats short term intensity.

     

    Billig mat; havregryn, olivenolje (kaloritett), kyllingkjøttdeig/svinekjøttdeig/tunfisk/proteinpulver (billig proteinkilde)

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...