Gå til innhold

4life

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av 4life

  1. Jeg synes det er litt unødvendig å sette opp et detaljert kosthold hvis du vil opp i vekt. MEN, det er viktig å følge noen generelle huskeregler:

     

    *Spis 2g proteiner per kilo kroppsvekt (skader ikke å spise mer, men det er unødvendig da kroppen ikke greier å bruke alt)

    Her er det bra å spise f. eks tunfisk, egg, kjøtt, fisk og melkeprodukter.

     

    *Spis mye energirik mat (f. eks havregryn, nøtter, pasta o.l.)

     

     

    *Spis variert (få i deg noen frukter og grønnsaker hver dag, og få i deg essensielle fettsyrer, hvis du ikke klarer å få i deg nok fisk kan du ta omega-3 tilskudd)

     

    Det siste punktet er ikke viktig for vektoppgang men er viktig for å opprettholde god helse.

     

    Det jeg gjorde i begynnelsen var å bare stappe i meg så mye mat jeg bare klarte. Kan hende du blir litt småkvalm, men etterhvert vil kroppen venne seg til et stort kaloriinntak og du vil øke i vekt som bare faen uten at du tenker over det. Etterhvert som du øker i vekt kan du begynne å tenke på å spise litt mindre, ellers vil du legge på deg unødvendig mye fett som kan være vanskelig å få bort senere.

  2. For å være helt ærlig så tror jeg ikke det er noen vits i å begynne å trimme med den motoren som utgangspunkt. Du vil kanskje tjene et par hestekrefter ved å bytte anlegg, men synes det blir unødvendig når bilen er verdt såpass lite. Tennplugger er ikke noen vits å kjøpe med mindre de er veldig slitte fra før. Chiptrimming tror jeg heller ikke er noe alternativ da bilen er ganske gammel.

     

    Det du kan gjøre hvis du vil ha mer fart for en billig penge er å bare selge bilen og kjøpe en 1,6 liter eller større. Jeg tror ikke at mellomlegget blir noe særlig stort. Det blir i hvertfall dumt å kjøpe nye trimdeler da du aldri vil få igjen pengene når du skal selge senere.

  3. Nå vet jeg ikke hvordan det er med butikker i svinesund, men sist gang jeg var i töcksfors (også ved svenskegrensa) så jeg at 4kg whey proteinpulver kostet 799 kr (billigste sorten). Det synes jeg var veldig dyrt. Så jeg synes egentlig det er like greit å kjøpe i norge. Jeg anbefaler ej-shop. Der kan du kjøpe 5 kg whey isolat for 649,-.

     

    Når det kommer til kreatin anbefaler jeg kre-alkalyn. Dette er etter min mening mye bedre da det ikke binder vann (du blir ikke bloated), men du får samme styrkeøkning.

     

    ZMA er etter min mening unødvendig, det kan stemme at noen får intense drømmer av det, men jeg har ikke merket noen effekt på trening.

     

    Karbohydrater i pulverform synes jeg du bare kan drite i. (aldri kjøp gainer, dette er bare proteinpulver blandet med sukker til overpris). Derfor synes jeg at du burde spise proteinpulver og havregryn i tillegg. Havregryn funker knall hvis du vil gå opp i vekt. (massevis av karbo). Hvis du får i deg ca. 400 gram daglig kan jeg garantere deg at du går opp i vekt. Billig er det også.

  4. En enkel ting å gjøre hvis du sliter med å ta initiativ til kontakt kan du melde deg inn i en eller annen klubb eller fritidsaktivitet. F. eks fotball, svømming eller karate. Da føler man seg mindre ensom i ukedagene. Er ikke nødt til å snakke så mye da heller, da mesteparten av tiden går med til å konsentrere seg om det man faktisk skal gjøre.

     

    Ellers så er det veldig dumt å sitte å tenke på hva du skal si når du er i en sosial situasjon. Det er noe av det verste du kan gjøre hvis du faktisk vil bli bedre til å snakke. Prøv også å "lede" samtalen noen ganger slik at du ikke bare kommer med noen små kommentarer til det de andre sier. Dvs at du starter et samtaleemne, da vil flere garantert henge seg på. Det er også viktig at du tør å snakke litt høyt slik at du ikke blir oversett. Tenk også på å holde øyekontakt med personen du snakker med. Da vil du fremstå som mer selvsikker.

     

    Du kan også lese noen bøker om dette, f. eks "how to win friends and influence people" av Dale Carnegie. Dessuten kan jeg anbefale "Supreme self confidence" av paul mckenna.(lydbok)

    Dette er kjempebra måter å få bedre selvtillit. Prøv også å si noe positivt til deg selv hver dag. Si f. eks "Jeg blir en mer selvsikker og positiv person for hver dag som går". Vet at dette kan høres dumt ut, men det funker faktisk knall.

     

    Du må også slutte å bry deg om hva folk tenker om deg hele tiden. F. eks ikke tenk "Kommer de andre til å synes jeg er dum hvis jeg sier ditt og datt?" Hvis du kommer på noe å si, ikke bry deg om hva andre synes, bare si det! Hvis du respekterer deg selv kommer de andre til å gjøre det etterhvert!

     

    Det var det jeg kom på i farta, men det er bare å spørre hvis det er noe mer du lurer på!

×
×
  • Opprett ny...