Gå til innhold

tyggemannen

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tyggemannen

  1.  

    Som man ser på filmer går folk rundt med sånne metalldetektorer, og det jeg egentlig lurer på. Er det noe tess i disse? Da tenker jeg på om man virkelig finner det som ligger feks. 1 meter under bakken? Eller finnes det andre midler/metoder/redskap?

     

    For det sies at det skal være noe etter gamle dager på garden våres. Og gidder ikke å grave opp hele garden for å se. Og finnes det noe detektorer som kan spore opp feks. tre og andre ting?

    Her kan du jo finne litt nyttig info:

    Detektor.no

     

    Ser ut til at det er noe begrenset rekkevidde på de, mynter på 10-35cm avhenging av kvalitet på detektoren og større objekter teoretisk 40-150cm, igjen avhengig av kvalitet.

     

    Les også om reglene som gjelder, bedre å gjøre det på forhånd wink.gif

     

     

    Nei, du finner ikke enkelt det som er 1 meter under bakken, men en halvmeter kan gå. Uansett så er ikke arkeologene særlig glade for folk som graver dypere enn 10 cm, en ivrig mann med et skarpt spadeblad kan ødelegge mye historie...

  2. Hei

    Avhenger jo av hvilken type søking du vil drive med (terreng osv). Men skulle jeg hatt en grei allround hobbysøker ville jeg klart valgt Fisher F4 av disse fire du nevner. Jeg har forresten en blogg om metallsøking, http://metallsokeromtaler.com/, og det kan hende at du kan finne noen tips om hobbyen der. Mvh Per

    Har lenge hatt veldig lyst å prøve metallsøking som hobby, men siden

    jeg er nybegynner er jeg usikker på hvilken jeg bør velge.

     

    De er i en relativt lav prisklasse, men hvilken er den beste??

    Da teker jeg på brukervennlighet, vekt og om det i det hele tatt er mulig å finne mynter og andre metaller med alle disse.

    Det står mellom disse:

    Bounty Hunter Fast Tracker - https://procollector.no/produkt/bounty-hunter-junior-metalldetektor-for-barn/

    Fisher 4 - https://procollector.no/produkt/fisher-f44-metalldetektor/

     

    P.s. Har du rettningslinjer om bruk av metalldetektor/låver og regler, vennligst benytt en annen tråd.

     

    Håper noen kan hjelpe meg, alle tips mottas med stor takk!

     

     

    Ikke kjøp Bounty Hunter, holder kun til nøkkelfinning i hagen, gå opp en prisklasse eller to.

  3. Hei!

     

    Jeg skriver en oppgave om saken til Bård Hoksrud som ble tatt for å kjøpe sex i Riga. Han ble tatt av TV2 pga bruk av skjult kamera. Hva synes dere om TV2s handlinger for å avsløre Hoksrud? Er det etisk riktig å bruke skjult kamera for å snoke i noens privatliv?

     

     

    http://www.tv2.no/nyheter/innenriks/krim/stortingspolitiker-kjoepte-sex-i-riga-3591400.html

     

    Saken er jo at det ikke er lovlig å overvåke og filme skjult. Det må alle forholde seg til, hvis de ikke ønsker å forholde seg til det så må de jobbe for å endre loven.

     

    Det er klart at man kan si at ulovlig filming er nyttig, mange skurker har blitt knepet slik. Men det må være lov å tenke selv, skal man filme i skjul når det ikke er fare for liv, verdier eller sikkerhet?

  4. Ett skjult kamera vil på ingen måte løse problemer. Det er kun du som kan løse de.

     

    Men om du absolutt vil, http://www.spyshop.no/.

     

    Husk også at det er strenge regler knyttet til dette, personvernhensyn du må ta og om det kommer for en dag at du går med skjult opptaker på deg så forsvinner all tillit og du vil fort bli utestengt fra de arenaene du nå sliter med.

     

    Ja, det er helt klart. Tillit kan ikke bygges opp igjen på lang tid. Og det er ikke morsomt når du oppdager at tidligere venner/kolleger ikke vil ha kontakt med deg lenger. Eller at du oppdager at folk som egentlig ikke har noe med saken å gjøre mistenker deg for å overvåke dem.

  5. Det er ikke så mange keramiske kniver å oppdrive da sad.gif

     

    Og kermisk koster ikke noe mer enn Global, Sabatier etc.

     

    Noen som har linker til keramiske? Var litt få på www.ceramic-knives.com

     

    Er ikke så særlig mer i dag selv om dette er mange år siden.

     

    Du har http:www.mineoppskrifter.no/products-page-2/keramiske-kniver/

     

    Ellers kan jeg også anbefale Victorinox kniver, medium dyre og ligger godt i hånda. Ikke glem å kjøpe et godt slipejern, gjerne i keramikk.

  6. Hei,

     

    For ganske lenge siden leide jeg en webserver hos ServeTheWorld.net (har den enda)

    Med domenenavnet nihth.com, jeg har egentlig ikke særlig behov for selve web serveren, jeg brukte den kun helt i starten til litt forskjellig småting og testing.

     

    Nå etterhvert kan det bli aktuelt å sette opp en egen webserver og da ønsker jeg å bruke nihth.com som domenenavn opp mot DynDNS eller noe lignende.

     

    Hvordan går jeg fram? Så vidt jeg vet har jeg ingen verktøy for å kunne endre hvor domenenavnet peker på hos ServeTheWorld.net. Og er det i det hele tatt jeg som eier det? Det står ingen ting om meg på whois.net

     

    Hvis jeg stenger min konto hos ServeTheWorld.net vil jeg fortsatt kunne bruke domenenavnet?

     

    Så lenge du er den som har bestilt domenet og brukt det er det du som eier (leier) det. Sånn er det alltid. Domene og hosting er to forskjellige ting.

  7. Vekker denne tråden her igjen, lurer på en hosting provider for hjemmesiden min.

    Har forsåvidt samme spørsmålet som tråd starter.

    Ting jeg må ha.

     

    *nix server (Os'et)

    SSH tilgang

    minst et 10 talls mysql databaser og 3-400 tabeller

    php 5.2 (helst 5.3)

    cURL enabled (elller mulighet for og aktivere)

     

    Er muligens så basiske funksjoner dette at de ikke skrives opp på produkt sidene lenger

     

    3-4 GB lagring

     

    båndbredde kravet er nok ikke spesielt stort, 'bør' også klare meg med ikke all verdens største lagrings kapasiteten men vet hva man sier, "kjekt og ha"

     

    Hostgator er trygg og god. God hastighet og ellers alt man trenger av databaser, lagringsplass m.m. Kundeservicen er uovertruffen.

  8. Takk alle sammen. Det jeg mener i praksis er en pc jeg ikke legger merke til er der. jeg jobber på den hele dagen så den skal ikke høres. 80 Gb harddisk blir veldig lite egentlig, ville gjerne hatt en normal en på 500 - 1000Gb. Er det mulig å sette sammen en stille en på komplett.no eller et tilsvarende sted go få den ferdig levert? Har de de delene som gjør at den blir stille?

×
×
  • Opprett ny...