Gå til innhold

Sid

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sid

  1. Do it! :thumbup:

     

    Jeg har LCD siden 1999, og jeg skal ALDRI ha no annet på pulten min igjen!

     

    - Roligere for øynene

    . Mye mer plass på pulten :-)

    - 17" skjerm oppleves (av meg) omtrent som en 19" CRT (null sørgerand + at skjermen ender opp nærmere nesen)

     

     

    LCD skjermer er generellt bra, men styr unna de aller billigste skjermene

     

    OBS

    Ta en liten test av øynene hos optikeren uansett - dataskjermer av alle salg har litt effekt på øynene.

     

    Hilsen Sid

  2. Dersom du kjører Windows 2000 eller XP fins det en hendelseslogg som lagrer endel opplysninger. Høyreklikk min datamaskin og velg 'behandle' (manage på eng. evt...)

     

    Ellers finnes det forskjellige testprogrammer, for eksempel memtest86 (for RAM testing) som du kan teste de enkelte komponentene med. Bruk Google, eller søk litt i forumet her, så finner du nok det du trenger.

  3. En omstart kan skyldes så masse. (Minnefeil, CPU feil, overvarme, programmer, drivere, og sikkert andre ting også). Kikk litt i hendelsesloggen og se om du finner noen hint der du kan nøste videre på. Husk å sjekke maskinen for virus og spyware.

     

    - Ellers så får du se om det skjer igjen og se om du ser noe mønster i når problemet oppstår, og kanskje komme nærmere svaret da

     

    Hilsen Sid

  4. Her er mine erfaringer:

     

    Jeg er nettopp ferdig med et tre måneders abb fra Film24 (3 filmers abb). Det funka greit i den forstand at jeg ikke noe direkte trøbbel med dem, men enkelte ting ved opplegget viste seg i praksis å være litt annerledes enn man tror i utgangspunktet. Jeg kommer nok ikke til å abonnere på ny der - i hvert fall ikke før utvalget er mye større

     

    Pluss:

    - Pris pr film er ikke verst (avhenger av hvor mange filmer du leier)

     

    - Praktisk å få filmer rett i postkassen

     

    - Greit å sette opp en liste i ro og mak over hvilke titler du vil ha

     

    Minus:

    - Jeg klarte aldri å få mer enn en sending i uka, uansett hvor kjapp jeg var til å sende filmer i retur. Den "ubegrensede" tilgangen på filmer for fast pris i mnd blir ikke fullt så ubegrenset allikevel

     

    - I ny og ne dukker det opp en ripet/skadet plate, forståelig nok - men F24 har ingen rutiner for å få sendt deg ny, så du må returnere den på vanlig måte og føre filmen opp på listen din på nytt og håpe den dukker opp senere en gang

     

    - Utvalget er begrenset, og nye filmer er selvfølgelig så populære at det kan ta lang tid før du får den. Ikke regn med at du får det aller nyeste nyeste..

     

    - Fikk aldri kontakt med dem på epost, selv om de oppgir en epost adresse.

     

    Anbefaling: Tja..

    - Velg i hvertfall 2 eller 4 filmer hjemme. Styr unna 3-filmers varianten, fordi i praksis får du allikevel ikke flere flimer enn om du velger 2 filmer hjemme. Med 3 filmers varianten sitter du til enhver tid med en film du har sett i hylla i en hel uke.

  5. Tror jeg har hatt det samme problemet..

     

    Det stemmer at Windows Media Player (og flere andre) kun klarer vise video på den primære skjermen.

     

    Det er to løsninger som jeg vet om på dette..

     

    Enten..

    I skjerminstillinger finnes det en hakeboks som lar deg angi en skerm som primær. Velg da skjermen som henviser til TVen og hake av for at den skal være primær. (Ulempen er at desktop-en blir krølla til med ikoner og start-bar som flytter på seg)

     

    Eller..

    En ordentlig programmert multimediaprogram, som for eksempel JetAudio (fins sikkert flere enn den også) har ingen problemer overhodet med å vise video på hvilken som helst skjerm - hverken som vindu eller fullskjerm. Dette er i mine øyne den beste løsningen, fordi man slipper å bytte primær skjerm fram og tilbake i ett sett

     

    Håper du finner ut av det :-)

  6. Har selv tiscali ADSL og ingen telefon. Det er splitter på kabelen her også.

     

    Hvis jeg ikke tar feil, så skal splitteren brukes uansett om det er telefon eller ikke. ..rett og slett fordi det fremdeles skal være mulig å koble til telefon senere evt.

     

    Du følger mao bare instruksjonene som følger med i pakken inklusive splitteren, men kobler naturlig nok ikke til noen telefon.

     

    Hvis linjen ikke er ødelagt, går dette helt sikkert fint.

  7. Jeg har fått fatt i et MSI K7T Turbo2 hovedkort , og tenkte å kjøpe en AMD XP2000 eller deromkring. PCen jeg skal oppgradere er en gammel 500Mhz intel med 2 IDE harddisker, 1 dvdspiller, 1 cdbrenner og 2 SCSI disker.

     

    Noen som vet hvor stor strømforsyning som trengs? Tror den jeg har er på 200-250W, men det blir vel noe snaut? Lurer på om ikke det er en ekstra connector på MSIkortet også..

     

    Noen som bobler over av info eller har forslag? Budsjett=minimum :lol:

  8. En annen god ide er å flytte "Mine dokumenter" ut av profilen. Windows antar automatisk at det er flere brukere av samme maskin, og organiserer det derfor slik at Mine Dokumenter lagres inni brukerprofilen.

     

    Jeg pleier å flytte den ut av profilen og til en annen folder på disken.

    Det gjøres ved å ta fram egenskaper på Mine Dokumenter ikonet, og velge en annen plassering. Windows tilbyr seg høflig å flytte alt innholdet også. :lol:

     

    Glemte forresten isted å nevne at jeg har vært bort at enkelte tjenester kan bruke lang tid på å avslutte. (DAP, RealAudio, Norton, MSN og sånt). Jeg prøver å fjerne mest mulig fra automatisk oppstart (ettersom windows vil bruke tid i andre enden på å avslutte dem) :wink:

  9. Jeg er heller ikke sikker, men såvidt jeg vet bruker Windows mestedelen av tiden til å lagre ting og tang.

     

    Har gjort det til en vane å slette temp-foldere, søppelkurv og midlertidige internett filer før jeg avslutter.

     

    Kanskje også en ide å sjekke størrelsen på brukerprofilen... Tror også den har innvirkning..

     

    Håper noe av dette kan hjelpe.

  10. Det letteste er å kontakte butikken for retur, men hvis ikke det går så kan man få byttet/reparert disken direkte. Dette gjelder både IDE og SCSI disker fra IBM

     

    IBM satte for et par måneder siden vekk HD supporten sin til Hitachi. Linken til sidene for garanti er http://www.hgst.com/hdd/support/pre_rma.htm

     

    Hvis du har en IBM disk som trøbler, kan du laste ned en disk test fra samme sted. Dersom denne viser feil, bruker du RMA linken på samme siden for å sjekke garanti, og man får da instruksjoner om hvordan man sender i retur ogsåvidere...

     

    /Sid

×
×
  • Opprett ny...