Gå til innhold

KanoKrakk

Medlemmer
  • Innlegg

    357
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KanoKrakk

  1.  

    Hvis man leser artikkelen står det ujevnheter i kjøreledningen. Det står ingen ting om at ujevnheter i skinnene er et problem.

    Ser det konsekvent står kjøreledningen, men får det liksom ikke til å passe.

     

    Er kjøreledningen. Ujevnhetene det snakkes om er variasjonene i avstand fra sporet og opp til kjøreledningen.

     

     

     

    d) Nedheng: Det skal ikke benyttes nedheng i kontaktledningen for dimensjonerende hastighet ≥ 250 km/h.
    g) Montasjenøyaktighet: Kontaktledningen skal monteres i henhold til angitte toleranser.
    1. Utførelse: Kontakttrådhøyde (hkt) ± 30 mm utjevnet over 3 spennlengder, maksimalt ± 20 mm mellom to utliggere

     

    Fra https://trv.jbv.no/wiki/Kontaktledning/Prosjektering_og_Bygging/Kontaktledningsutforming/Vedlegg/Mekanisk_utforming_System_25

  2. Hva du jobber som: Energi/Kontaktledning-montør JBV. Drift, vedlikehold og feilretting av elektriske jernbaneanlegg.
    Hvor gammel er du: 22
    Hva du tjener du i året: 416'500 grunnlønn. 100-300k i turnus/vakttillegg.
    Hvor mye betaler du i skatt? Tabelltrekk
    Utdanning: Fagbrev energimontør
    Goder: Fribillett hos NSB, vaktbil som kan brukes privat (men uten passasjerer...), SPK, billig bilforsikring (JBF)

  3. Nei, det lønner seg ikke. Utsetting og skippertaksarbeid er karakteristisk for urutinerte og kaotiske mennesker som lever mye mer inni hodet sitt enn utenfor.

     

    Det er bedre med små joggeturer daglig enn å måtte løpe en ultramaraton som man ikke er i form til en gang.

     

    Hilsen en kronisk utsetter som aldri får orden på noe

    Nå var det aldri snakk om å utsette, men å gjøre dagens gjøremålsamtidig. Du tar ikke en dusj, kler på deg, så 15 min senere går du inn på badet for å barbere deg. Du barberer deg mens du allerede er på badet. :-)
  4. Kjæresten min gjør meg glad. At hun kjøper t-skjorter til meg. At jeg kommer hjem til hybelen etter skolen (Hun har overnattet og dratt hjem til seg før jeg kom hjem) og hybelen er HELT strøken. Regelmessig sex er også flotters.

    Forbigående problem. Snakker med førstehåndserfaring. ^^,

     

    Drakk en Mountain Dew og en halvtime senere (klokken 21 tidligere i kveld ((drikker ikke kaffe og sjeldent cola)) var jeg i full gang med å rydde leiligheten. Motivert og alt. Jeg har utsatt en del ting i evigheter (nylig innflyttet), som jeg trodde ville bli tungt og strevsomt å gjøre (noe jeg tror alt er for tiden). Viste seg at med riktig motivasjon var det lettere enn jeg trodde og med energiboosten jeg fikk gikk det sikkert litt raskere enn det vanligvis ville. Deilig å endelig få det unna, og fungerte som en kickstarter for å få motivasjonen opp igjen. :)

    Lønner seg å samle opp oppgaver, da det vil gå med mindre tid til å starte/avslutte. Du rekker også å få bedre flyt og ting tar kortere tid. Ergo vil du få mer tid til andre ting.

     

    Godt eksempel i disse dager er omlegging av dekk på bilen. Vask bilen innvendig og utvendig i samme slengen. Og mens du holder på er det bare å sjekke olje, spyleveske og luft i dekkene. :)

  5. For ikke å snakke om at den idiotiske plasseringen av håndtakene gjør at man ikke får pizza-esker og andre vide ting nedi uten å måtte drepe fingrene når man skal bære dem.

     

    Så tåler de heller ingenting. Lykke til om du skal kjøpe en pakke kjøttdeig eller noe i samme type pakning. Ender sannsynligvis med en rift langs egne siden av posen. Det eneste positive med de posene et at håndtakene er litt sterkere enn vanlige poser MEN DE ER PLASSERT PÅ FEIL SIDE!

    Coop Ops Hypermarked har de desidert beste plastposene. Større enn Rema sine er de og. :)

  6. Er sikkert bare 10% som når frem.

    Har ikke kilde for hånda, men et utdrag jeg leste fra en forskningsrapport konkluderte med at ~2/3 av all uhjelp havner hos de som forårsaker jævelskapen. Bare ~1/3 havner hos de som trenger det. Hjelper ikke å ha råd til å utdanne 1 lærer og lønne h*n, når de som sitter på makta har råd til 2 AK'er og nok kuler til å utslette hele skolen.

×
×
  • Opprett ny...