Gå til innhold

mareks97

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mareks97

  1. Hei!

     

    Jeg var så heldig (ironisk ment) å komme opp i matematikk til muntlig eksamen.

     

    Så nå er jeg snart ferdig med framlegget mitt, men det er alltid noen problemer man støter på.

     

    Oppgaven går ut på at vi er på klassetur, og jeg skal få inn så mye matte som mulig inn i turen.

     

    Om kvelden spiller elevene Yatzy. Ut i fra dette skal jeg få inn sannsynlighetsregning. Jeg tenkte å bruke terningene i Yatzy til dette.

     

    Så..

    Jeg skal finne sannsynligheten for å få 3 enere på 3 kast, med 5 terninger.

    Er dette riktig?

     

    Første kast:

    1/3

     

    Andre kast:

    1/3

     

     

    Tredje kast:

    1/3

     

     

    Må jeg legge sammen noe mer her, eller er det dette som er resultatet?

     

     

    Takk!

     

    -Martin

  2. Hei!

     

    Jeg er en gutt som går i 10. klasse. Nå har alle klassene som har et språk som tilvalg, komt opp i det til prøvemuntlig eksamen.

     

    Så jeg har ett problem. Jeg har aldri kunnet spansk, så dette er det faget jeg sliter mest i. Jeg har lyst på en god karakter, og jeg trur det er mulig. Men siden dette er første gang jeg har et sånt opplegg, så vet jeg ikke hvor jeg skal starte.

     

    Oppgaven består av 3 deler:

     

    1. Framlegge en muntlig presentasjon om deg selv og om familien.

    2. Du bor i en by i Latin Amerika. Fortell om en dag i livet ditt her, velg en av følgende temaer:

    - Klima

    - Et spennende møte

    - Fritid

    - Hverdagsliv

    - Informasjon om byen

     

    3. Jeg kan velge om jeg vil ha en spontansamtale eller lese opp en tekst.

     

    På nummer to så har jeg valgt fritid.

     

    Takker for all hjelp jeg får! :)

  3. Jeg innstallerte nylig Windows 7 ultimate på min mac via BootCamp.

    Når jeg kobler Macen opp til en HDTV så har jeg ett problem, underskanning/overskanning.

     

    Da jeg kobla macen til når jeg brukte Mountain Lion, var det enkelt å fikse dette problemet ved å gå til systemvalg og endre det der. Men hvordan kan jeg fikse det når jeg bruker Windows?

     

     

    Jeg bruker HDMI til tilkobling.

  4. Hei!

     

    Jeg kjøpte nylig hosting med Hostgator. Jeg brukte 000webhost før det. Jeg har overført alle dataene jeg trengte og alt er ok, jeg bruker Wordpress.

     

    Da jeg gikk inn på mitt domene fikk ikke nettsia kontakt med databasen. Så kom jeg på at jeg opprette en ny database på den nye serveren. Men da må jeg også oppdatere wordpress sånn at den peker mot den nye databasen.

     

    Hvordan gjør jeg dette?

     

     

    Takk for all hjelp!

     

     

    -Martin

  5. Leste litt om C400 og det virket som et godt valg. Hva slags software brukte/bruker du?

     

     

     

     

    Konvertere var feil ordvalg, min feil. Tenkte mer på det at det var en ledning med mange inputs istedenfor inputs på selve interfacen(RME Babyface) etter det jeg fant ut. Godt mulig jeg tar feil igjen.

    Jeg har en Røde nt1-a mikrofon, jeg bruker den via en M-audio ProFire 2626 og inn til en Mac. Jeg har også brukt mikrofonen med PC og en M-Audio fast track C400, og er veldig fornøyd med den lyden jeg fikk! C400 bruker USB 2.0, og fungerer med de fleste innspillings programmer, så jeg vil sterkt anbefale en C400!

     

    Den støtter ProTools, men det er ikke mange private som kjøper et så dyrt program. Jeg er ikke sikker, men jeg trur det skal fungere med de fleste innspillings program.

  6. Jeg har en Røde nt1-a mikrofon, jeg bruker den via en M-audio ProFire 2626 og inn til en Mac. Jeg har også brukt mikrofonen med PC og en M-Audio fast track C400, og er veldig fornøyd med den lyden jeg fikk! C400 bruker USB 2.0, og fungerer med de fleste innspillings programmer, så jeg vil sterkt anbefale en C400!

  7. Hallo!

     

    Jeg er en ivrig gitarist, og er veldig interrisert i instrumentet. Jeg prøver stadig å lære meg nye sanger, og det skal være vanskligere for vær sang.

    Jeg har nå lært meg Blackbird av Beatles, og det hadde vært veldig hyggelig med både positive og negative tilbakemeldinger, på den måten får jeg vite hva jeg gjør bra, og hva som kan bli bedre.

     

    Vær så snill og hør på sangen her:

    http://www.youtube.com/watch?v=xRgDx2KHG0U

     

    Tusen takk!

  8. Hallo alle sammen!

     

    Jeg har nå lastet opp en sang på SoundCloud som heter Blackbird. Det er The Beatles som har lagd sangen, og jeg har alltid hatt lyst til å lære meg den, men har aldri satt meg ned å prøvd. Men på mandag hadde jeg ikke noe annet å gjøre, så da satt jeg meg ned og lærte meg den. Hadde vært veldig fint med tilbakemeldinger:)

    Jeg spilte den med capo på 2. bånd.

    https://soundcloud.com/norwegianguitar/blackbird-cover-by-martin-ekse

     

    Tusen takk!

     

    -Martin

  9. Hallo!

     

    Jeg har satt opp en hjemmeserver med min Mac, jeg har et domene som jeg skal få til å peke på min server. Jeg registrerte mitt domene med enom.com, og domene er norwegianguitar.com.

     

    Jeg har satt opp alt på serveren, og alt er klart bortsett fra at jeg må få domene til å peke mot serveren min.

     

    Så mitt spørsmål er:

    Hvordan gjør jeg dette?

     

     

     

     

    -Martin

  10. Telenor Mobilt Bredbånd 199 du har? Kjøpte du kun et SIM-kort her er det ingen bindingstid. Kjøpte du med modem/pad/tab er det.

     

    En annen ting. Du har 4 GB inkludert nå, med Duo har du 1,5 GB. Du bruker altså mindre enn dette?

    Ja, jeg kjøpte iPad uten sim og kjøpte sim-kort ved siden, men på telenor sine nettsider står det at det er binding på iPad abonnementet som jeg har kjøpt, så regner med at det er det.

  11. Hei!

     

    Jeg har en iPad med 4G og på den har jeg et abonnement som gir meg 4GB data i måneden for 199,- På fredag kjøpte jeg iPhone 5 med Komplett S.

    Så nå har jeg kommet opp i den situasjonen at jeg må betale rundt 500,- i måneden for begge deler, noe jeg syntes var alt for mye. Så jeg gikk inn på Telenor sine nettsider og så om jeg fant et abonnement som passet meg bedre, og som var billigere. Da fant jeg Komplett Duo. Komplett Duo gir meg to SIM-kort, et til mobilen og et til iPaden. Men jeg har også binding på begge abonnementene.Så jeg må si opp abonnementet på iPaden. Men hvis man sier opp et abonnement i bindingstiden, så må man betale gebyr. Det er her problemet ligger. Hvis jeg oppgraderer abonnementet på iPhonen til Komplett duo, og sier opp abonnementet på iPaden, må jeg da betale gebyr for å si opp det abonnementet?

  12. Hallo!

     

    Jeg har en lekse på å skrive en feltrapport om en innsjø i Elverum. Klassa dro til Sagtjernet(Innsjøen) og skulle måle forskjellige ting og fange dyr som lever i og ved vannet. Og plantene rundt.

     

    Så det jeg lurer på er:

     

    Hva er de viktigste abiotiske faktorene i en innsjø. Hvem av dem har størst påvirkning på livet i innsjøen?

     

     

    Takk!:)

  13. Hallo!

     

    Jeg har lagd en "guide" om hvordan du selger din musikk på nettet, gratis. Vis du har prøvd å selge musikken din på iTunes, eller har lyst til det, så koster det penger. Men jeg fant en, eller... to sider der man kan selge musikken sin, helt gratis! Alt det du trenger er en PayPal konto, og du er godt i gang. Resten av stegene finner du på min nettside på engelsk! Det er ikke vanskelig!

    Link under her:

     

    http://www.norwegianguitar.com/p/how-to-sell-you-music.html

  14. Hei!

     

    Jeg har en oppgave i historie om andre verdenskrig. Jeg har valgt temaet kampen på Midtskogen og Elverumsfullmakten.

     

    Så jeg lurte på om det var noen her ute som vet hva Øst-Oppland Infanteriregiment nr 5 er. Jeg tar gjerne imot mer generell informasjon om selve hendelsen om slaget og om Elverumsfullmakten.

  15. Hei! Jeg vet ikke om dette akkurat er riktig emne men... Jeg lurte på om det var noen der ute som har noe kunnskap om hva som skjedde på Midtskogen 10. april 1940. Jeg har en skoleoppgave som jeg må levere neste uke. Jeg har allerede brukt Wikipedia og det som er der. Det er ikke så veldig mye stoff å finne om det, så det er litt vanskelig å skrive flere sider om det.

     

    Samtidig så skal jeg skrive om Elverumsfullmakten, så tar gjerne imot litt fakta der ifra også!

     

    Martin Ekse

  16. Hei!

     

    Jeg har lagd min egen minecraft server, det er en bukkit server.

    Jeg har spilt litt på mc.harwork.no som har noen plugins jeg gjærne vil ha.

    Så jeg lurte på om noen der ute viste hvilken plugin man må ha for at når man logger inn på serveren første gang, så er man gjest, og for å bygge så må man bli godskjent.

    Så jeg lurer på om det er noen plugin for dette:)

     

    PS: Min server er :

     

    88.91.69.44:25565

×
×
  • Opprett ny...