Gå til innhold

khandiman

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av khandiman

  1. Jeg har lest et sted (husker ikke hvor) omkring dette problemet på nvidia 6800 kort, tror kanskje jeg leste det her på hardware.no, men klarer ikke finne igjen artiklen. Husker det var noe med at i noen få spesielle tilfeller ville en feil i grafikkdriverne til nvidia gjøre slik at bios på grafikkkortet krasjet, og at eneste løsning var å sende inn kortet på reparasjon igjen hvis det skjedde.

    Jeg tipper at du da tenker på crash i 3d spill med Gainward 6800 kort. Jeg har forstått det slik at det ikke innebærer problemer med å få POST'et og startet på nytt men at det er først etter å ha startet et spill man får crash. Mulig det har vært snakk om noe annet og men dette er en av sakene det har vært mye snakk om.

    Ah, kanskje det er det jeg har lest og husker da. Da er det nok noe annet galt antakelig. Vel, PC'en er helt ny, kun brukt 2 timer før den stoppet opp så det blir vel en sak for support avdelingen der PC'n ble kjøpt.

     

    Uansett, takker for svaret :)

  2. Problemet med denne PC'en er at det er helt svart skjerm etter det som skjedde forklart av Gluesniffer's første melding (jeg er kameraten hans).

     

    Dette inkluderer totalt svart skjerm selv under bios-boot sekvens, og skjermen gir meldingen "no signal detected". Så selv booting i sikkermodus gir selvfølgelig svart skjerm, da det virker som om kortet ikke engang initierer og aktiveres ved "early-bios-boot" overhodet. Da skal man jo få opp display med vanlig svart bakgrunn og med tekst som forteller diagnose om boot-sekvens, ram-sjekk osv, men selv her er det totalt svart skjerm og meldingen "no signal" lyser hele tiden på monitoren som om den ikke skulle vært tilkoblet noe i det heletatt.

     

    Jeg har lest et sted (husker ikke hvor) omkring dette problemet på nvidia 6800 kort, tror kanskje jeg leste det her på hardware.no, men klarer ikke finne igjen artiklen. Husker det var noe med at i noen få spesielle tilfeller ville en feil i grafikkdriverne til nvidia gjøre slik at bios på grafikkkortet krasjet, og at eneste løsning var å sende inn kortet på reparasjon igjen hvis det skjedde. Men som sagt, det er en stund siden jeg skummet gjennom denne artikelen jeg synes å huske å ha lest, så jeg husker kun "grov" informasjon fra artiklen dessverre. Og jeg husker selvfølgelig ikke nøyaktig hvor jeg leste den.

     

    Vi har prøvd flere forskjellige monitorer nå, og forskjellige kabler, dobbeltsjekket med en annen PC som vi veit funker, og det er ikke noe galt med monitorene når vi bruker en annen PC. Men når vi kjører på den nye PC'en så er alt svart. Men selve windows booter, så alt annet i maskinen "høres" ut som fungerer som det skal, bortsett fra grafikkkortet som ser ut til å ha tatt kvelden for godt.

     

    Håper det er noen her som kanskje har vært ute for samme problem som oss. Takker for svar.

  3. Jeg misunner alle dere der ute som kan spille Online :( Virker som det er utrolig mye bra ute nå for tiden. Er så kjedelig å bare spille single player hele tiden.

     

    Jeg får satse på en leilighet med bredbånd til neste år, hadde vert herlig det :love:

     

    En ting jeg lurte på, hvor bra Hardware bør en ha for å spille de nyeste mmorpg spillene? Bla de som er omhandlet i artikkelen? Og hva bruker dere av HW?

    Hey! Det er ingen unnskyldning å IKKE spille Eve Online med vanlig ISDN linje. Jeg bruker det her og nå og det funker som en drøm!

     

    Kjøper du i tillegg tiscali.no MegaSurfer fastpris, kan du sitte og spille 6 timer hver dag til 595,- per måned på ISDN linje. Deilig alternativ for oss stakkars gutta uten bredbåndsmuligheter. :dribble:

     

    Eve Online er noe av det kuleste MMOG spillet jeg har prøvd iallfall, hvis du liker ScienceFiction genren. :love:

     

    Løp til nærmeste spiderman butikk og kjøp Eve Online originalen for 299,- inkluderer 1 måneds free gametime. Eve Online trenger nesten ikke båndbredde for å spille online så det funker utmerket på vanlig ISDN. Rå grafikk er det også. Funker fett med et gammelt Radeon 9000 kort tilogmed. :D

  4. Hei!

    Eg har i dag tre USB/FW-disker som eg flytter litt rundt. Resultatet er ofte at disken eg ville hatt data til (eller fra) ikkje er tilkobla, og så dropper eg det..

     

    Så no lurer eg på å skaffa meg ei meir permanent løysing for ekstern lagring.

    Tanken var å setja lagrings-boksen i kjellaren, der den kan susa å bråka fritt.

    Den skal likevel kunne plukkast med på tur, samt at eg må kunne kopla den til ein laptop (usb/fw).

     

    Tips til løysing?

     

    ..tenkte å starta med ca. 1 TB lagring, og kanskje ha utbyggingsplas...

    Sjekk denne boksen:

     

    http://www.cooldrives.com/twodrusb20en.html

     

    USB RAID system for opp til 4 enheter. Har ikke funnet noen norske leverandører på den. Skulle gjerne hatt en slik selv.

  5. Først takker jeg for svarene.

     

    Jeg har allerede prøvd alt som dere har nevnt, bortsett fra en ting. Nyeste Windows2000 driverne til selve UDMA kontrolleren, noe jeg skal teste og gi tilbakemelding på om fungerer.

     

    Når det gjelder ram'en, så fikk jeg svar fra Kingston support direkte, og de kunne bekrefte at ram'en ikke var helt kompatibel med mitt hovedkort. Kun 50% av ram'en vil vise seg på dette kortet så jeg må få skiftet denne ram'en til en annen type.

     

    Nøyaktig info kan dere lese her:

     

    http://www.kingston.com/support/faqs/memory/issues.asp

     

    Sjekk "issue" nummer 3 fra toppen. Det var ergelig at det ikke var mulig å fikse uten å skifte ram.

     

    Og ja, jeg kjører et "helsikes OS". W2K Adv. Server, MS-SQL server, samt Visual studio 6 Enterprice. Jeg arbeider som programutvikler og utvikler data-harvesting systemer og "custom" COM komponenter til IIS webserver og da trenger jeg en rask "offline" server jeg kan teste på før det blir lagt ut "live". Men skulle hatt fått litt mer fart på sakene da testing av systemene krever raske disker, og de nye diskene er ikke akkurat så raske kun ved å bruke IDE kontrolleren og ikke UDMA kontrolleren.

     

    Anyway, takker så mye for tipsene. Har jeg litt flaks så blir feilen borte med de nyeste HighPoint HotRod driverne jeg laster ned i dette sekund. :-D

     

    Skulle noen forresten tilfeldigvis ha en fungerende Pentium 3 CPU på 900-1130 MHz til en grei pris så kjøper jeg den ASAP.

     

    Ha en riktig god dag! :-)

  6. Hey!

     

    Har et Abit BE6-II hovedkort her, og prøver å skifte harddisk posisjoner her. Har kjørt alle diskene på den gamle IDE kontrolleren, og ønsker å kjøre alle på UDMA for å øke farta en del nå som jeg kun har flunka nye 120BG'ere.

     

    Prøver å bytte om på diskene her nå. Har bytta boot-disken over på UDMA kontrolleren (fra primary master til primary master UDMA), og fikk etterhvert boota, med noe trøbbel først (låste seg så lenge den andre disken var tilkobla secondary master. Frakobla den og fikk boota en gang, og da kunne jeg koble til den andre disken igjen på sec.mast. på den normale IDE kontrolleren)

     

    Men! Så kommer spørsmålet! Når jeg så prøver å skifte den andre disken over til UDAM også (fra sec.master til primary slave UDMA), så tryner booten på 50% av den pre-boot windows 2000 logoen og alt låser seg.

     

    Skjønner f*** ingenting her! Hva har jeg glemt? Master/slave står seff riktig, og all konfig i bois er riktig, både i normal bios og UDMA bios settings.

     

    Er den noe W2K drivere som må uninstalles skal tro? (Kjører Win2000 Advanced server, SP3 + alle nyeste security fixes) Må jeg først gå inn i HW manageren og uninstalle harddisken som jeg skal flytte først, og så boote og så etterpå skifte over til UDMA for å få det til å funke?

     

    Veit ikke om noen her har vært borti dette f***skapet, men dette er merkelig!

     

    Et annet lite merkelig problem er RAM brikkene mine. Det er 2 stykk Kingston 256MB highgrade jeg har banka inn, men de kommer bare opp som 128MB på hver, totalt 256MB, men det skulle vært 512MB! Hva skjer? Ifølge Abit support skal motherboardet mitt takle opp til 768MB ram! Får kun utnytta 50% av ram'en også... grrr...

     

    Dette er såkalt "Kingston SDRAM PC133 ECC 256MB Registered" ram. Er det "Registered" versjonen som den ikke takler, for det finnes to typer, en uten og med Reg saken (Registered er vel noe avanserte greier for server systemer hvis jeg ikke husker feil? Er det noe magic greier der som gjør at kun halvparten funker hvis motherboardet ikke er designa for reg. ram? Eller er jeg på jordet nå?

     

    Ram type er: KVR133X72RC3L/256 (Low Profile)

     

    Håper noen her kan gi en hjelpende hånd.

     

    På forhånd takk og riktig godt nyttår! :-)

×
×
  • Opprett ny...