Gå til innhold

mhl9540

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mhl9540

  1. Hei.

     

    Det er jo som alle vet streik i Norge akkurat nå. På våres skole er det kun renholdere på skolen vår som har streiket. Og jeg vet at det finnes noen slags lov om at elever ikke får være på skolen etter det har gått så så lang tid siden sist det ble utført renhold på skolen.

     

    Noen som vet noe så vær så snill å fortell om det her.

     

    På forhånd takk.

     

    Mvh// Mattii5

  2. Enten så er det for tidlig på mårran ellers så er det noe annet som ikke stemmer her.... 230/1500 er da virkelig 0,15? dette er vel 150mA? da en mA er en tusendel av en ampere ikke hundredel?

     

    uansett, du har ikke noe å bekymre deg for, om du fortsetter innen elektro så er det ikke den siste kavringen du får ;)

     

    Det stemmer faktisk som du skriver :p 150 mA ja.

    Ifølge læreboka på elektro og legene så sier de nå det at jeg er "heldig" at jeg enda lever. 150 mA etter alle kunstens regler skape hjerteflimmer, organsvikt og i værste fall DØD. Jeg tar ikke så hardt på det, følte meg litt uggen når jeg tenkte over det.

     

    Akkurat nå så går det bra. Skal på etterkontroll denne uken, og regner med at alt er flott! :D

  3. Takk for svar så langt :)

     

    Jeg våknet i natt med litt muskelkramper og rykninger i lillefinger osv. Ringte legevakta, men han visste nok ikke helt hvordan slik fungerer. Han sa til meg at "siden folk overlever 10A kurser i hus, og du har fått knapt en tusendel av den strømmen gjennom kroppen så har du aldri vært i en faresone". Men det jeg har lært er at egentlig alt over 25 mA er nok til å drepe et menneske, spesielt siden det er vekselstrøm. Han motsa meg også da jeg nevnte sinusrytmen i kroppen..

     

    Menmen, nå; 30 timer siden strømgjennomgangen føler jeg meg helt fin. Litt smårykninger med jevne mellomrom, men ikke noe farlig.

     

    Det med sykehuset var jo litt rart egentlig siden HMS og AMK reglene på skolen KREVER at jeg skal ligge til overvåkning i 24 timer.

  4. Hei.

     

    I dag på skolen (går elektro) fikk jeg strømgjennomgang. Det var vekselstrøm, 230V á 15 mA. Jeg ble sendt til sykehuset umiddelbart, men siden hjerterytme, EKG og blodtrykk var akkurat slik det skulle være, fikk jeg dra hjem igjen etter knapt 30 minutter.

     

    Akkurat nå så er jeg litt skjelven og føler meg ikke helt normal.

    Jeg er klar over dette som kalles "senskader", muskelkramper o.l.

     

    Noen som kan fortelle meg noe som kan roe meg ned. Er tross alt bare 16 år og bor alene på hybel i byen.

     

    På forhånd takk.

     

    Mvh// Mattii5

  5. 1 året videregående. Teknikk og Industriell produksjon. Norsk. Stangnes Videregående Skole Harstad. Satser på 5-6. Skal fokusere på Volvo i sin helhet.

     

    At de gikk konk etter finanskrisen, men ble kjøpt opp av kinesere.

     

    Annet enn det: de har differensiert seg mot de som er opptatt av sikkerhet.

     

    Ofte når du folk stiller spørsmål om oppgaver etc. glemmer de å fortelle hvilket trinn de går på, hvilket fag det gjelder, hvilken skole de går på, hvor høyt de satser på karakterskalaen, hva de skal fokusere på, oppgaveteksten etc.

     

    Du er intet unntak...

    Volvo gikk aldri konk. Det var Ford som kjøpte opp Volvos personbildivisjon i -98. I 2010 solgte Ford til Kinesiske Geely.
  6. Hei.

     

    Nå nettopp tok læreren opp i timen (går første året videregående skole, teknikk og industriell produksjon) at han sender alle i klassen hjem og fører orden og atferdsmerknad på samtlige elever fordi ÉN person hadde lagt en brusflaske med vann i med en kondom rundt korken i sekken til en medelev.

    Da skyldige ikke meldte seg, truet læreren med kollektiv avstraffelse.

     

    Mitt argument mot dette er at i følge barneombudet, skolereglementet og arbeidsmiljøloven, så er ikke kollektiv avstraffelse lov noen plass. Det regnes som en straffbar handling.

    Barn og voksen har samme rettsvern, og man ser aldri at voksne personer blir kollektivt straffet, så hvorfor oss?

     

    Hva er deres meninger her? Er dere enig med meg?

     

    På forhånd takk.

     

    Mvh// Mattii5

  7. Hei.

     

    Jeg lurer på om det også under øvelseskjøring at det er føreren og ikke ledsageren som regnes som ansvarlig. F. eks så skal jeg begynne øvelseskjøring snart, men bilen skulle vært på periodisk kontroll i mai. Om jeg blir stoppet i denne bilen med ledsageren (pappa) i passasjersetet, er det da jeg som får ta støyten? Jeg vil tro at det er meg siden det er føreren av motorvognen som er ansvarlig.

     

    På forhånd takk.

     

    Mvh// Mattii5

  8. Hei.

     

    Har et logitech G27 racing wheel, nyinnkjøpt.

    Spiller GT5 på PS3... Rattet fungerte utmerket i begynnelsen, men etter noen timer spilling begynte rattet å kutte ut, lyset på girspaken begynte å blinke, og etter ca 10 sekunder fungerer rattet igjen, dette skjer kontinuerlig.

     

    Er en 2 år gammel PlayStation3 så jeg mistenker at denne kan være synderen.

     

    Har noen andre opplevd dette? Noen som har en løsning?

     

    Mvh// Mattii5

  9. Hei.

     

    Lurer på om noen her inne har erfaringer ang. vann i gulvmatten i Volvo 740. Skulle vaske bilen, tok ut baksetet og plastmatten på gulvet og der oppdaget jeg at det var masse vatten på gulvet som hadde trukket inn i gulvmatten. Hva skal jeg gjöre? Er så mye vann at det kommer til og ta en evighet å få ut alt ved hjelp av en mopp-tue o.l. Er forövrig ingenting rust i det hele tatt på bilen.

     

    Har forresten en delebil stående som jeg kan ta gulvmatten fra om det behöves.

     

    Noen som kan hjelpe/har meninger om dette?

     

    På forhånd takk :)

×
×
  • Opprett ny...