Gå til innhold

NervE

Medlemmer
  • Innlegg

    75
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av NervE

  1. Nerve: Det går også an å utvise "litt" mer diplomatisk oppførsel. Jeg og sikkert mange andre her er interessert i å lære dersom du har noe ny kunnskap å by på, men hvis det presenteres på en fiendtlig, arrogant og belærende måte så blir det fort uinteressant til tross for at temaet er interessant.

     

    Jepp. Enig. Dårlig humør gir kjipe innlegg. Trekker meg tilbake, og holder kjeft i noen måneder igjen...

  2. Flere versjoner, som microkontrollere, GPU'er og liknende? Njo... ARM er et firma som lever av å selge IP. Om man skal beskrive ARM, kommer man ikke unna dette.
    Nei, ARM er en arkitektur, som designes og lisensieres av ARM Holdings=ARM Limited. Hvis du er uenig i dette så vil jeg igjen anbefale deg å redigere wikipedia hvor du dokumenterer din oppfatning, som åpenbart skiller seg fra de fleste andres.

     

    ref.

    http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Holdings

    http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture

     

    Javel, jeg er teit, dere er glupe. Skjønner. Dessverre kan jeg nok ikke redigere noen artikkel uten å bryte NDA... Oooojsann du, det hadde du kanskje ikke sett for deg? Jeg burde nok uansett holde meg unna dette forumet i det hele, for her er man slett ikke interessert i å finne ut av ting. Man kan jo lese bruddstykker av Wikipedia-artikler og konkludere med at, jøss, jeg kan alt jo!

     

    La meg også adressere ditt andre punkt (igjen). Hvis et firma (MS) ikke foretar seg noe (ingen porting av win7 til ARM), så trenger det ikke ha noen innvirkning på forbrukeren (dersom en eventuell port ikke ville hatt noen betydning for markedet).

     

    Jeg vil kanskje anbefale deg kurs i logikk først, det ser ut til at behovet der er størst. UiO har tradisjonelt vært gode på logikk, men noen tyngre mattekurs ved NTNU bruker også funke godt for formålet.

     

    Kjekt med en liten dersom i parentes - med en usannsynlig forutsetning som støtter egen retorikk - når man er kommunikasjonsekspert og ser at man har gjort en blemme. La meg gjenta meg selv da: Det å gjøre ingenting, er også å gjøre noe. Logikk, pffft... La oss heller bruke feig retorikk, og sitere biter av det som blir sagt, og glatt hoppe over andre...

     

     

    Simen1 kan utmerket godt svare for seg selv, men siden du gikk direkte på person er det kanskje like greit å blande seg inn.

     

    Gikk rett på person?? Jeg argumenterte mot innlegget, ikke personen. Det var denne logikken igjen da. Språkforståelse? Argumentasjonsteori?

     

    Nei Del, detta blir rett og slett for tåpelig, og jeg bruker heller energien min å å kode enn å kaste bort tid på dette forumet. Så får dere sitte her og kose dere med å slikke hverandre oppetter ryggen mens kvaliteten og validiteten på innleggene blir dårligere og dårligere...

     

    KTHXBAI.

  3. Javel? Nå har jeg lest gjennom Wikipedia-siden, og finner ingen store motsetninger til det jeg skriver...
    Isåfall vil jeg anbefale et kurs i kommunikasjon. Simen1 omtaler prosessorarkitekturen som ARM, og du kaller det pølsevev, og fortsetter tullpratet ditt i denne posten. Alle vesentlige prosessorarkitekturer blir revidert, så at det finnes flere versjoner av ARM er helt naturlig.

     

    Flere versjoner, som microkontrollere, GPU'er og liknende? Njo... ARM er et firma som lever av å selge IP. Om man skal beskrive ARM, kommer man ikke unna dette.

     

    Kurs i kommunikasjon kunne nok mange hatt behov for, tar gjerne et jeg om du har et godt et å anbefale.. (Simen1 omtaler ARM som prosessorarkitektur, ikke omvendt.) Kurs i logikk er heller ikke dumt, og jeg melder meg gjerne opp til et slik et selv og - det er ikke slik at jeg hevder at jeg veit alt og Simen1 eller noen andre ikke veit noenting. Det er forsåvidt morsomt å se hvordan man blir sitert i slike tråder... Jeg kan vel ikke drømme om å holde diskusjonen saklig når jeg selv forsøker å ikke ta ting overmåte seriøst. Mea culpa.

     

    Det er heller ikke opplagt at win7 for ARM ville gjort noe for forbrukeren. For å snu litt på det, jeg antar MS selv regner med at en ARM port av win7 ville floppet totalt, og dermed vært irrelevant for forbrukerne. Selv en begrenset suksess for win7 på ARM ville vært nok motivasjon for MS til å satse 100% på en port, risikoen ved å overlate dette markedet helt til linux er rett og slett enorm.

     

    Det er ingen som sier det er opplagt at det ville gjort noe positivt eller negativt for forbrukeren. Det jeg hevder, er at å gjøre ingenting, er også å gjøre noe - forbrukeren påvirkes uansett. Og nå er jeg svært usikker på hva "dette markedet" er, men om du mener "netbooks", syns jeg det sier nok at XP fortsatt er Microsofts OS for dette markedet.

     

     

    Ellers tror jeg at Simen1 utmerket godt klarer å svare for seg selv...

  4. Status quo er at Microsoft ikke har noen ordentlig Windows til ARM(7/11). Da regner ikke CE som ordentlig Windows. Microsoft har f.eks ikke ordentlige OS som XP eller Vista til ARM.

     

    Hehe "ordentlige OS som XP eller Vista" - skal det være en spøk? ;)

     

    Artikkelen fremstiller det som en ny og oppsiktsvekkende mangel at Windows 7 plutselig ikke skal støtte ARM. Som om XP og Vista gjorde det fra før. Det var dette jeg reagerte på og fikk meg til å skrive innlegget.

    Ok, det så for meg ut som om du prøvde å forklare hva ARM er, uten å egentlig ha fortstått det. Jeg er ikke noe altvitende geni selv, men jeg syns nå det er greit å kalle en spade for en spade - og ikke for Jernia :p

     

    Se f.eks på x86-bransjen. Der har vi (nesten) bare Intel og AMD. Dersom et selskap X skulle legge ut store planer om å lage en bra x86-prosessor så ville de kunne påvirket markedet dersom lanseringen gikk som planlagt. Dersom de kansellerer prosessoren før lansering så blir det ingen endring i markedet. AMD og Intel kan konkurrere med hverandre som før uten å tenke (nevneverdig) på andre konkurrenter.

     

    Dette blir en litt annen diskusjon, maskinvare er ikke programvare. Men ok, vi kan forsøke.

     

    Selskap X kan f.eks. hete VIA, og får problemer fordi Intel misbruker sin markedsposisjon (spør EU-juristene, selv er jeg er en teknolog). Game over.

     

    Og å si at status quo ikke påvirker forbrukerne, er vel ikke helt gjennomtenkt? Det betyr jo at vi blir sittende og rive ut håret vårt pga. dårlige drivere, mangel på kildekode osv... Eller late som at alt er helt kult, fordi vi "kan" Windows... Eller fordi vi ikke kjenner til eller gidder å lære oss noe annet.

     

    Beklager at jeg var litt frekk i ordbruken i den første posten, men det var med glimt i øyet - legg merke til hva slags ord jeg har brukt. Utøver du mye fanteri Simen1? Eller har du kanskje litt pølsevev på lur? :D

  5. ARM er et firma som lisensierer ut IP (de eier en del patenter i forbindelse med prosessorarkitekturer, mobil grafikk osv.)

    Jeg foreslår at du retter opp wikipedia, og inkluderer dokumentasjon. Som du ser referer wikipedia til ARM holdings som selskapet bak prosessorarkitekturen ARM:

    http://en.wikipedia.org/wiki/ARM_architecture

    (det samme gjør forøvrig dine egne linker)

     

    Javel? Nå har jeg lest gjennom Wikipedia-siden, og finner ingen store motsetninger til det jeg skriver... Ikke ser jeg noen motsigelse mellom din tolkning av Wikipedia-artikkelen og det du har sitert meg på heller. Man kan fint snakke om ARM's prosessorarkitektur, men at ARM er 1 stk. prosessorarkitektur, ok... Det blir litt simpelt. I, ehm, "dagligtale" snakker vi om at noe kjører på ARM, at en dings har ARM-prosessor osv. Men som en forklaring på hva ARM er, blir det for simpelt. Mulig jeg har misforstått noe, men leste du hele teksten? Fra Wikipedia:

    ARM Ltd does not manufacture and sell CPU devices based on their own designs, but rather, licenses the processor architecture to interested parties. ARM offers a variety of licensing terms, varying in cost and deliverables. To all licensees, ARM provides an integratable hardware description of the ARM core, as well as complete software development toolset (compiler, debugger, SDK), and the right to sell manufactured silicon containing the ARM CPU.

     

    Dette er altså ingen enkelt CPU, men en serie prosessorer, med underserier og varianter. ARM driver også med grafikk og andre ting, som nevnt i mitt første innlegg i denne tråden. Til sammenlikning, en Intel Core i7 er en Intel-prosessor, men jeg har aldri hørt noen omtale den som "Intel". "En Intel" kanskje, men ikke kun "Intel". Flisespikkeri, javel det kan man si, men uten semantikk blir kommunikasjon ganske tafatt... (Om ordenes betydning ikke spiller noen rolle etc.)

     

    Intel Core i7 er en betegnelse for en serie Intel-prosessorer, men det er ikke "Intel". Ei har jeg hørt noen kalle IA-32 for "Intel", eller X86-64 for "AMD". Disse er grovt sagt instruksjonssett for prosessorer, og det er nogenlunde enkelt for oss å forholde oss til dette fordi vi som datainteresserte har med dette å gjøre rett som det er. Men, vi har også med ARM-baserte maskiner å gjøre til stadighet, uten at det ser ut til at folk registrerer hva det egentlig er. Som er litt flaut mtp. at vi bor i et land hvor ARM har en svært viktig avdeling... Er ikke dette hardware.no?

     

    Det som er viktig her, er at flertallet av befolkningen er borti ARM-basert maskinvare daglig uten å være klar over det - være seg mobiltelefon, TV eller eggkoker.... Så argumentet om at det ikke påvirker oss som forbrukere faller fullstendig bort.
    Tror du bør lese innlegget til Simen1 igjen, det er nettopp hvorvidt win7 kommer til ARM han sier ikke vil påvirke forbrukerne. Av innlegget hans går det også klart frem at han er klar over anvendelsesområdene til ARM.

     

    Done and done. Poenget er at uansett hva Microsoft gjør, påvirkes forbrukerne av det. Synd men sant. Holder de seg unna, taper de penger (Hint1: x86 er noe gammelt rall som har blitt lassa på nye utvidelser og instruksjoner, og en RISC-kjerne i bunnen for å få fart på det. Joda, det går fort nå om dagen, men det er på ingen måte optimalt mtp. strømforbruk eller instrukssjonssett. Hint2: Intel XScale). Til gjengjeld får Android moment, og OS X fortsetter å knuse CE. Kommer de etter, blir det også trøbbel, nettopp pga. tidligere nevnt i tråden her binær distribusjon av så godt som all programvare. Jeg håper for min egen del at de holder seg laaaangt unna, og lar operativsystemer som faktisk er optimisert for effektivitet slippe til. Om man ikke ser poenget med effektiv kode i forhold til innkjøp av "raskere" hardware, er kanskje batteritid et argument man kan forholde seg til?

     

    Og for å runde av litt, ARM er ikke noe lite tøysefirma om noen trodde det... Ovennevnte Wikipedia-artikkel påstår at ARM-prosessorer er 5 til 10 ganger mer utbredt enn Intel-prosessorer, og at 90% av dingsemarkedet (embedded, f.eks. eggkokern din, harddisken din eller det trådløse nettverksskortet ditt) kjører på systemer utviklet fra ARMs IP (Intellectual Property).

     

    Ellers har jeg kjørt Mac OS X på ARM11 en god stund allerede, og det går så det griner. Det har sannsynligvis en del av dere også, uten nødvendigvis å ha tenkt noe mer over det... 8)

  6. Det var da svært til overflisespikking ;)

     

    Beklager, er vel litt hårsår rundt emnet prosessorarkitektur (se sig for hint). Mener uansett at man godt kan gå litt i dybden uten å ta skade av dette...

     

    Resten av innlegget ditt er også fanteri, men det orker jeg ikke ta for meg nå. Det som er viktig her, er at flertallet av befolkningen er borti ARM-basert maskinvare daglig uten å være klar over det - være seg mobiltelefon, TV eller eggkoker.... Så argumentet om at det ikke påvirker oss som forbrukere faller fullstendig bort.

    Nei, det gjør det ikke. Les over det på nytt og la det fordøye litt før du ramler ut i tråden igjen.

     

    Gjort, fortsatt ikke imponert over bakgrunnskunnskap eller logikk...

     

    For å utdype litt: Dersom Windows 7 ikke kan kjøres på ARM likevel så vil vi få status quo. Forbrukeren påvirkes ikke. Dersom Windows 7 kommer til ARM kan vi bli påvirket ved at vi forlater status quo.

     

    Dersom Win7 ikke kommer til ARM11 (eller hva det nå er det pønskes på bak godt lukkede dører), påvirker det utbredelsen av andre operativsystemer (Android, andre Linux-distribusjoner) blant den gemene hop - forutsatt at markedsføringen lykkes. Google og Android-gjengen er ikke tapt bak en vogn her, så i motsetning til f.eks. Xandros på EEE, har dette en god sjanse til å unngå tilbakeleveringsspøkelset (som forsåvidt er et veldig norsk fenomen).

     

    Ellers så venter jeg spent på hva mer du har å si om innlegget mitt.

     

    Trenger jeg å si noe mer da? Jeg føler jeg har sagt nok allerede...

  7. ARM (med store bokstaver) er en prosessorarkitektur som er ulik alle x86-prosessorer (Alle vanlige AMD og Intel-prosessorer).

    osv..

     

    Tullprat, sprøyt og pølsevev alt du kommer med. ARM er et firma som lisensierer ut IP (de eier en del patenter i forbindelse med prosessorarkitekturer, mobil grafikk osv.) som f.eks. ARM7 , ARM11 og norskutviklede Mali som blant annet har blitt forsøkt skrevet artikkel om her - Snart får du Xbox-grafikk på mobilen.

     

    Resten av innlegget ditt er også fanteri, men det orker jeg ikke ta for meg nå. Det som er viktig her, er at flertallet av befolkningen er borti ARM-basert maskinvare daglig uten å være klar over det - være seg mobiltelefon, TV eller eggkoker.... Så argumentet om at det ikke påvirker oss som forbrukere faller fullstendig bort.

     

    Men om en versjon av Windows 7 eller mangelen på sådan til ARM11 påvirker oss positivt, negativt eller noe imellom, er derimot en annen sak. Personlig kommer jeg definitivt ikke til å føle noe stort savn, men jeg veit om et par firmaer som nok finner skjegget sitt godt kylt fast i den store metafysiske postkassa snart om de ikke skjerper seg relativt fort... (Ok, det her er spekulasjoner, men med fundament i fakta)

     

    Og når det gjelder .NET, som også blei nevnt i tråden her, er Mono fortsatt fri programvare...

  8. .... Rolig nå folkens!

     

    Selv om den telefonen her så mildt sagt søplete ut, betyr ikke det at Android suger. Som nevnt tidligere i tråden, viser det vel først og fremst at t-mobile suger.

     

    Og om jeg får legge til min egen lille konspirasjonsteori: HTC har lyst til å tjene penger på det de har brukt virkelig mye penger på å utvikle, som Touch Diamond. Dermed er de ikke så veldig på hugget enda, samtidig som de sikrer seg skryterettigheter på "Vi var først ute med Android".

     

    Android er spennende det, og jeg forventer at det er klart for å konkurrere med iPhone og WinCE iløpet av et år eller to... Tiden vil vise :)

  9. tja, hadde det vært linux hadde jeg prøvd noe sånt som:

     

    cat foo.tap > /dev/snd

     

    og så plugget en båndspiller i utgangen på maskina, satt til opptak ;)

     

    har ikke den villeste anelse om det faktisk ville fungert da...

     

    Det kunne på ingen måte fungert. Formatet .tap er neppe ukomprimert pcm-lyd som du kan sende til lydkortet for avspilling... Sorry :p

     

    Edit: Kul artikkel forresten! Mere sånt! :)

  10. Helt sikkert ikke et tolket språk. Må være c++ og as

     

    Arbeidsspråket på iPhone (og andre osx/nextstep-baserte plattformer, les mac) er i utgangspunktet Objective C, men om id har egen toolchain veit vi jo ikke. Objective C er en c-dialekt som etter min (begrensede) erfaring er mer ryddig enn c++.

     

    Det som gjør iPhone forholdsvis kraftig når det gjelder grafikk, er 3d-akselleratoren og OpenGL ES støtte. Det finnes jo andre telefoner med disse mulighetene også, men med iPhone har man en stor kundemasse rundt en spesifikk plattform - og dermed muligheten til å utvikle software uten å måtte ta hensyn til store variasjoner i hardwaren (f.eks. Windows Mobile).

     

    Dessuten kan hvem som helst registrere seg som utvikler hos Apple, og laste ned utviklingsverktøyene. Forutsatt at man har en maskin som kjører OSX da.... (sleipe Apple :p )

     

    Bare litt info :)

  11. Ojoj, registrerer mange rare meninger her. Tydelig at folk er misunnelige og føler seg litt urettferdig behandla. Jaja, synd for dere...

     

     

    under "13.2.1.1 Alminnelige regler om betaling", står det vidare følgande om begrepet tvungent betalingsmiddel:
    Sentralbankloven § 14 første ledd første punktum fastslår at Norges Banks sedler og mynter er tvungent betalingsmiddel i Norge. Dette innebærer at betaleren kan kreve (mi utheving) å betale med norske sedler og mynter, og at betalingsmottakeren kan kreve å motta oppgjøret i norske sedler og mynter. Ingen er pliktig til i en betaling å ta imot mer enn 25 mynter av hver enhet, jf. annet punktum.

    I mine auge seier det at Apple vil nekta å godta kontant betaling mykje om deira haldning til kundane. Slike bedrifter er det enklast å unngå.

     

     

    Og det var jo en sprek tolkning av lovverket. Det har ikke falt dere inn at det faktisk er frivillig om man i det hele tatt velger å selge en vare i utgangspunktet? Jeg leser ihvertfall denne loven som at man ikke kan tvinges til å betale for en transaksjon i f.eks. dollar. Uten å ha sjekka nærmere, er jeg dessuten rimelig sikker på at den ble skrevet på en tid hvor ikke plastikk hadde tatt over for kontanter enda... Hvilket betyr at loven må tolkes i lys av gjeldende situasjon, altså at beløpet som trekkes fra kortet skal belastes i NOK.

     

    Bruk hue litt nå da folkens, en del av dere høres ut som en gjeng med sutrende kommunister jo...

  12. Googles bloggtjeneste er blitt angrepet av crackere som har sendt inn flere hundre lenker som kan infisere PC-er.

     

    Jøss, det var noen avanserte lenker... Hvordan fungerer det da? Blir PC-er i nærområdet fulle av slike lenker da eller?

     

    Noen fler som reagerer på denne setningen eller er jeg bare en håpløs pendant som må finne meg et annet sted å få datasladderet mitt?

     

    HW.no er jo snart uleselig jo. Trist! :cry:

  13. Og la oss ikke glemme at hekser er onde, og skal brennes levende på bål!

     

    Men ærlig talt... Den første rootkit-skandalen var ikke pen. Dette derimot, har fint lite sammenligningsgrunnlag med den saken, utover at det gjelder et produkt fra samme (enorme) selskap.

     

    Skal man rope rootkit! rootkit! bør man i det minste vite hva et rootkit er...

     

    Og mens vi er igang - hvor mange av dere som sitter og hyler om dette nå, kjører til daglig windows med administrator-tilgang på skrivebordspc'n? Og i tillegg nesten ukritisk installerer programvare dere finner på internett?

     

    Nei, dette handler vel først og fremst om hype - oversettbart til annonseinntekter på "nyhetssider" ala denne... Ikke imponert.

     

    :nei:

  14. Vet du om et multi-platform virtualiserings-prog som leser VPC så vil resten av verden veldig gjerne få vite om det. Så langt er det kun VirtualPC som kan lese de.

    9330147[/snapback]

     

    Fare for at resten av verden vet noe du ikke vet :D

     

    http://www.vmware.com/download/converter/

     

    Laster ned images nå, tenkte det var verdt å prøve... Har IE 6 og 7 i wine, men 7ern er ikke akkurat helt i orden enda (ie6-interface etc)... (hint: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/page/Main_Page )

  15. Hmm, lekte meg litt med Compizfusion. Synes den virket mer rotete enn Beryl og hadde ikke fikset noen av bugsene jeg opplever.

     

    Tror jeg venter til det kommer litt mer dokumentasjon på nettet og jeg slipper å lete meg ihjel for å finne ut hvordan jeg for eksempel legger til Emerald vindusbehandler.

    9211274[/snapback]

     

    Fusion funker greit nå det - kjører med Emerald her :) Du trenger bare å installere fusion-icon, så får du fusion-manager og et koselig ikon ala det i Beryl (iaffal på Gnome)...

     

    Anbefales om du liker å leike deg med nye skrivebordsdingser :cool:

  16. Ultrakapitalistiske USA og kommunistiske Kina samarbeider. Imponerende.

     

    Ikke mye kommunisme igjen i Kina lenger da. De har riktignok bare et lovlig parti - det kommunistiske - men innenfor partiet finner du politikere over hele linja.

     

    Merkelig at amerikanske myndigheter får lov til å etterforske privatpersoner i Kina. Men jeg regner med det er et samarbeid som har kommet i stand til tross for svært forskjellige motiver for rassiaene: FBI er vel "Microsofts lange arm" og prøver å få opp antall betalte lisenser i Kina.

     

    Kina er medlem av WTO. Kina handler på det internasjonale marked. USA er storeksportør av programvare. FBI er det offentlige organet som har med slik "kriminalitet" å gjøre, og det er vel ikke så vanskelig å tenke seg at kinesisk piratvirksomhet er avhengig av kontakter i USA, og at disse har vært under etterforskning av FBI.

     

    Og utover det: Heia Red Flag :ph34r:

  17. Noen helt tilfeldige ord:

     

    package aacs.decoder;
    
    import java.io.File;
    import java.io.FileInputStream;
    import java.io.FileOutputStream;
    import java.util.Hashtable;
    
    public class DecryptEVOB {
    
       public static int CHUNK_LEN= 32*1024;
    
       public static void decryptEVOBFile(File source, File destination, Hashtable keys){
           try{
               byte[] pack = null;
               //Test if destination file is not already done;
               if (destination.exists()){
                   if (destination.length()==source.length()){
                       System.out.println("File already done. Skipping");
                       return;
                   }
               }
               FileInputStream fis = new FileInputStream(source);
               FileOutputStream fos = new FileOutputStream(destination);
               pack = new byte[2048];
               byte[] currentChunk = new byte[CHUNK_LEN];
               loadChunk(currentChunk,fis,CHUNK_LEN);
               int blockCounter=0;
               int packPerChunk = CHUNK_LEN/2048;
               boolean finish=false;
               int currentKey=0;
               byte[] CurrentCPIField=new byte[16];
               while (!finish){
                   System.arraycopy(currentChunk,blockCounter*2048,pack,0,2048);
                   EVOBPack aPack= new EVOBPack(pack);
                   if (aPack.isNavpack){
                       CurrentCPIField=aPack.CPIField;
                       currentKey=aPack.titleKey;
                       }
                   if (aPack.isEncrypted){
                       byte[] key =(byte[])keys.get(currentKey);
                       if (key==null){
                           System.out.println("Key "+currentKey+" not found!");
                       }
                       aPack.decryptPACK(key,CurrentCPIField);
                   }
    
                   fos.write(aPack.HeaderPart);
                   fos.write(aPack.EncryptedPart);
    
                   blockCounter++;
                   if (blockCounter==packPerChunk){
                       blockCounter=0;
                       int red=loadChunk(currentChunk,fis,CHUNK_LEN);
                       if (red==0){
                           finish=true;
                       }else
                       if (red!=CHUNK_LEN){
                           packPerChunk=red/2048;
                       }
                   }
               }
               fis.close();
               fos.close();
           }catch(Exception e){
               e.printStackTrace();
           }
       }
    
       public static int loadChunk(byte[] buffer, FileInputStream inputStream, int blockLen){
           int total=0;
           try{
           int red=0;
           total=inputStream.read(buffer);
           if (total==-1){
               return 0;
           }
           boolean endOfFile=false;
           while (total!=blockLen&&!endOfFile){
               red=inputStream.read(buffer,total,blockLen-total);
               if (red==-1){
                   endOfFile=true;
               }else total=total+red;
           }
           }catch(Exception e){
               e.printStackTrace();
               System.exit(0);
       }
           return total;
       }
    
    
    }
    

     

    etc....

     

    En helt tilfeldig link...

     

    Information wants to be free.

  18. Obtain IP Address: Succeeded

    Internet Connection: Failed

     

    An error occured while resolving the name with the server. Error 80710102

     

    8415001[/snapback]

     

     

    Har du satt inn DNS da?

     

    Om du bruker statisk IP, prøv å sette primary DNS til 195.159.0.100 (Powertech). Eller finn fram info fra din ISP og mat inn rett DNS.

     

    Og for all del, om du bruker connection sharing (a.k.a. NAT), sørg for at den maskina som deler ut nett, faktisk slipper pakker gjennom brannmuren, tipper at kun http blir litt snaut...

  19. @alle som sitter og klager:

     

    Har dere i det hele tatt lest artikkelen? Eller fulgt linken til saken på Venstres sider?

     

    Hva med å skaffe seg litt innsikt, og deretter komme med innspill?

     

    Poenget her er da ikke å forby platebransjen, å tvinge artister til å gi bort alt gratis eller å bestemme hvor mye de skal tjene... Slike synspunkter er da på ingen måte forenelige med liberalisme!

     

    Derimot kunne det være på tide å revurdere en del begrep, som nettopp "åndsverk" og (i mangel av et fast norsk begrep) "intellectual property".

     

    Og er det virkelig ingen av dere i klagegropa som synes at det RIAA driver med på andre siden av atlanteren er fjernt? Er det slik dere ønsker å ha det? Eller er dere ute med dobbeltmoral og pekefinger når dere egentlig benytter dere av kopiert materiale likefullt som oss andre?

  20. Åndsverkloven er foreldet sier du. Hvordan da?

    Litt mer detaljer om det hadde vært fint.

    Den har blitt gått gjennom utallige ganger. Siste store endring var vel i 2001 om jeg husker rett.

     

    Ok, jeg skal gjøre et forsøk. Åndsverksloven av 1961 (!) har, slik jeg leser den, til hensikt å beskytte kunstnere mot inntektstap. I praksis fungerer den som en måte for selskapene bak artistene, f.eks. plateselskaper og filmselskaper, å nekte folk tilgang til kulturelle opplevelser, som film og musikk, med mindre disse tjener rått på det.

     

    Jeg er på ingen måte imot at folk skal tjene penger, men lurer mye på hvor mye av disse pengene som faktisk går til artistene bak verkene. Jeg lurer også på hvor mye av musikken vi ser publisert som faktisk er utgitt fordi artistene bak har et ønske om å skape noe, og ikke fordi selskapet har funnet et format som selger og pøser ut mest mulig av dette fordi de veit at det blir spilt på MTV og radio. Og joda, for all del, det må de jo få lov til å gjøre, men det fremmer iallefall ikke kunsten.

     

    I tillegg gjelder opphavsretten til 70 år etter at opphavspersonen er død. Som betyr at selv om personen bak på ingen måte tjener på sitt verk lenger, sitter det noen andre og gjør det - og de kan saksøke deg om du ikke betaler dem for det. Er dette rettferdig?

     

    Og... fildeling over store p2p nettverk kan aldri sammenlignes med 'kopiering mellom venner' slik kassettfondet i sin tid var myntet på.

    Det var mye større 'motstand' i spredningen den gang. + at kopiene ble dårligere enn orginalene.

    Hva blir konsekvensen viss all motstand fjernes. Både fysisk og moralsk?

     

    Hvorfor ikke? Hvor er den prinsippielle forskjellen? Om du tar opp all musikken din fra radio, gir dette også den samme 'motstanden'? Og når det gjelder degradering av kvaliteten... Tror du at du hadde kjøpt ei plate om du allerede hadde den på kasett? Og hvis ja, hva var isåfall motivet? Var det for å få bedre lydkvalitet eller kanskje fordi du likte artisten/e så godt at du gjerne ville betale for å få en "ekte" utgave. Dette ansvaret har du fremdeles om du benytter deg av fildeling.

     

    Er vi virkelig villige til å totalregulere prisene på åndsverkbeskyttet materiale? Det er jo det vi gjør om noe skulle kompenseres. Da har produsentetn plutselig ikke lovå sette prisen på sitt eget produkt lenger.

     

    Hvordan kommer du fram til dette? Totalregulere prisene? Det er da heller snakk om å kompensere artistene - å gi de noe ekstra.

     

    Hvem og hvordan skal vi bestemme og oppretholde fordelingsnøkkelen til å kompensere for tapet? Hva med internasjonale avtaler?

     

    Hvem er selvfølgelig Stortinget med departementene. Hvordan er ikke mulig å presse inn i noen linjer her, men vi har allerede slike retningslinjer når det gjelder radio (TONO), så jeg ser ingen grunn til at det ikke skal være mulig å få til noe lignende for fildeling.

     

    Jeg skal ikke utrope meg til noen ekspert på åndsverk, men jeg vil svært gjerne at vi får istand en offentlig debatt rundt dette. Har ingen tro på at det systemet vi har i dag er den eneste måten å sikre at artister har råd til å utøve sin kunstform, eller tilogmed tjener gode penger på den. Vi kan definitivt klare å gjøre det bedre og mer rettferdig enn dette, og sørge for god tilgang på kultur for alle.

     

    -Kåre

  21. PR-stunt blabla...

     

     

    Og til alle dere som sitter og tenker at dette har "gubbene" i Venstre funnet på for å trekke til seg yngre velgere:

     

    Forslaget ble faktisk fremmet av Unge Venstre, altså unge folk som etter all sannsynlighet bruker, eller kjenner folk som bruker, fildeling selv.

     

    Venstre er et liberalistisk parti, og dette passer godt inn i et partiprogram som har som mål å sikre folk personlig frihet. Så kall det gjerne valgflesk om du vil, vi snakker tross alt om et parti i opposisjon. Dette er uansett typisk Venstrepolitikk.

  22. Her var det mange negative kommentarer gitt. Men har dere egentlig satt dere noe inn i hva det er Venstre prøver å oppnå her? Eller er det viktigere å sitte og slenge dritt om et annet politisk parti enn det dere selv stemmer på?

     

    Det Venstre først og fremst vil, er å skape en debatt rundt den forelda åndsverksloven vi har her i landet. Ikke å dele ut gratis Lost-episoder. Altså, vi snakker ikke her om en "løsning på alle problemer" men et initiativ til å ta tak i problemene!

     

    Når det gjelder kopiering fra bøker har vi f.eks. KopiNor. Når det gjelder musikk har vi hatt Kasettavgiftsfondet. Kanskje det er mulig å finne en bedre løsning som tar med alle former for fildeling?

     

    Venstre er også ute etter å forby DRM. Kan noen komme med noen riktig gode argumenter for at DRM er en fordel for forbrukerne? Jeg venter spent...

     

    Vær så snille og prøv å komme med litt konstruktive innspill da, ikke bare slenge rundt seg med "Venstre er et tulleparti" og lignende. Det hjelper iallefall ikke debatten.

×
×
  • Opprett ny...