Gå til innhold

Talina

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Talina

  1. Jeg skal lage en lampeskjerm av type materiale : !B7r6LUQ!2k~$(KGrHqMOKkMEzJ3QHtSlBM08VZ7QK!~~0_35.JPGy

     

    Vet noen hvor jeg kan finne slikt materiale i "ark"? Må kunne bøyes og manipuleres.

     

    Og jeg skal lage et nytt maleri med uthevninger. Har brukt trelim før, men det har bare vært for skrift. Trenger noe som størkner og kanskje kan formes lettere, slik at jeg kan lage en uthevning på kanskje 3 cm ut av canvas.

     

    Takk for svar

  2. Hei.

    Jeg går første år på sykepleien i Kristiansand, men har den siste tiden vært veldig usikker på om dette er studiet for meg.

    Jeg hadde gode karakterer før og gjør det veldig bra nå, så det er ikke det at det er for vanskelig.

     

    Noen som har opplevd noe av det samme som kan ha noen tanker? Burde jeg fortsette?

  3. Jeg har gått forbi en bil i flere dager denne uken hvor eieren har satt sin hund bilr med liten plass og ingen åpne vinduer. Hunden er stor og er av rasen retriver.

    Det virker soom hunden er der i opp til 5 timer av gangen, og han bjeffer og klynker noen ganger.

     

    Kan man ta affære på slike saker? Eller er det fullt lovlig?

  4. Selv om man blir avvist en gang, så betyr jo ikke det nødvendigvis at man er stygg. Du kan jo se på det slik at alle mennesker har deres mening om hva en pen person er, den meningen er aldri lik for alle mennesker. Om alle syntes de samme menneskene hadde vært pene, hadde vi stått ovenfor et stort problem. Ergo, det finnes ikke noe fasit svar på "stygg" eller "pen". Jeg synes f.eks kristen bell er nydelig, mens andre synes kanskje hun er så-så.

  5. Jeg har kjøpt meg en tørketrommel, men fant ut av uttaket i veggen var ødelagt slik at jeg må bruke et annet lenger fra tørketrommelen. Trenger derfor en forlenger eller lignende. Har lest at dette kan være farlig, men er det farlig om man bare har ledningen i når jeg bruker tørketrommelen?

     

    Hva slags forlenger burde jeg isåfall kjøpe for best sikkerhet?

     

    Dette er nok bare en midlertidig løsning, men trenger tørketrommel nå!

     

    (har også fått vite at huset er helt nytt slik at det er lagt inn såkalte brannsikre kabler.)

  6. Jeg har en Canon EOS 500D + 18-200 mm objektiv.Trenger hjelp til hva jeg må kjøpe for å ta stemningsfulle bilder. Kanskje filter som forsterker farger eller annet som kan gjøre at bildene blir mer stemningsfulle. Er relativt ignorant når det gjelder slikt.

    Jeg vil kunne ta bilder slik som disse:

    http://mettesfoto.blogg.se/2011/july/fluffa-klanningen-i-en-john-bauer-skog.html?_tmp=53799e31a93fd3c08cef0ac6134bc6eb956787d3

     

    http://www.9freepictures.com/d/file/babies/201001/baby-black-and-white-photography-140-2.jpg

     

    *selv om jeg vet at dette er av en profesjonell* :)

  7. Jeg synes at del 1 gikk bra i grunn, men det var faktisk vanskeligere oppgaver enn det har vært tidligere år. Sjekket fasit nå, forblir den uforandret så blir det full pott :)

    Oppgave 3 var helt grei, siden min interesse ligger i arv og gener. Valgte oppgave 4 fordi jeg også liker å svare på konkrete spørsmål. Svarer man selvstendig, utfyllende og viser fagkunnskaper på oppgave 4, så skal man få full uttelling. Men tror både oppgave 4 og 5 kan være avgjørende for en god karakter. Valgte ikke oppgave 5 fordi slike selvstendige oppgaver har vist seg å kommet og bitt meg senere. Går nok bra :)

    Men del 2 var faktisk veldig "snill" iforhold til andre år!

    Del 1 var derimot litt slem :p

  8. Riktig, men norsk skriftlig hovedmål, muntlig og skriftlig sidemål har forskjellige fagkoder, ergo er de ikke samme fag.

     

    E: Gikk litt fort for seg der.

    Alle fag der man kommer opp muntlig blir ført på vitnemålet som egne fag, uavhengig om man får standpunktkarakter. Dette burde dermed ikke være en hindring.

     

    Her er et eksempel-vitnemål hentet fra udir.no, her ser dere at R1 skriftlig og muntlig blir ført opp som forskjellige fag. Har du foresten kilder på at man ikke kan komme opp i samme fag, muntlig og skriftlig?

     

    Du må nok se en gang til. R1 og R2 er to forskjellige fag med to forskjellige skriftlige karakterer. Det eksempelet på udir har en eksamenskarakter for R1 MUNTLIG og en eksamenskarakter for R2 SKRIFTLIG. Dette betyr at de to eksamene er på to forskjellige år, og beviser ingenting. Grunnen til at det står en R1 muntlig karakter, er fordi han kom opp i det i eksamen, og karakteren ville ellers ikke vært der. Det kunne også ha vært en R1 skriftlig karakter til, om han kom opp i det i eksamen.

  9. Alle fag med flere enn en karakter, kan man komme opp i i både skriftlig og muntlig. For eksempel: Norsk kan man komme opp i både nynorsk, bokmål og muntlig eksamen, fordi det er en karakter for hvert av fagene. Derimot, for eksempel biologi 2, som bare er en karakter for både skriftlig og muntlig prestasjon, kan man bare komme opp i enten skriftlig eller muntlig.

    Kommer man opp i norsk skriftlig kommer man opp i både nynorsk og bokmål. Bare en kjapp FYI.

     

    Var det et spørsmål? Nei, man kommer ikke opp i både nynorsk og bokmål uten å bli trukket opp. Slik det er på vg3 så kommer ALLE opp i norsk bokmål, deretter kan man komme opp i nynorsk om du så blir trukket ut til det. Dette vet jeg fordi jeg gjennomgikk dette for litt over en uke siden, og kom opp i norsk bokmål, H&F2 og biologi 2. Det kan være forskjell fra skoler fra sør og nord norge, dette vet jeg ikke. Men vet at det kan være forskjell for påbyggselever.

  10. Dere som skal ta faget som privatist, vet dere om vi får bruke egne pcer og lagre notater der. Eller må vi ta med notater på minnepenn?

     

    Vel, sånn som vi har det skal alle som går opp til eksamen (uansett fag, privatist eller ei) bruke sin egen pc. Hvordan dere har det.. vet jeg ikke. Men ta med notater på minnepenn du!

     

    Dette kan være farlig. Det er en regel om at om du har med minnepenn på eksamen, så skal de stryke deg, siden det ikke er laget på pc'en din. Men, du vet jo ikke om du skal ha med egen pc siden du er privatist? (tror dette skal stå i brevet du skal få før eksamen din) Pass på å spørr vaktene om dette er greit før eksamen begynner, ellers kan du faktisk bli tatt for juks.

  11. hvorfor bruke så mange kilder. Selv har jeg bare 9-10stk. Hvis du har flere blir det vel en del overfladisk pjatt?

     

    Du trenger ikke bruke alle kildene, trenger man vel? Du vet vel at det vi har fått utdelt så langt til eksamen, bare er tema. De kommer alltid med andre kompetansemål du må dekke på eksamen, og dette inkluderer problemstillinger som ikke nødvendigvis er åpenbare ut ifra de to problemstillingene som står skrevet i eksamensheftet. Derfor er det bra å lagre kilder fra alle mulige ting man kan komme til å snakke om. Det er bedre å lagre mange kilder, for å dekke flere områder. Enn å komme på eksamen og finne ut at du er mangelfull, er det ikke?

×
×
  • Opprett ny...