Gå til innhold

knosemjau

Medlemmer
  • Innlegg

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knosemjau

  1. Ok, tusen takk! :) Nå har jeg bestilt denne:

    https://www.aliexpress.com/item/Superior-product-New-Dual-Power-eSATA-USB-12V-5V-Combo-to-22Pin-SATA-USB-Hard-Disk/32626730372.html?scm=1007.13338.79672.000000000000000&pvid=1b101bd4-bb7d-4ba5-b798-10d8046957a1&tpp=1

    Regner med at det da får gå. Men det er åtte-pins-tilkobling dette skal passe til altså? Har bare håndtert bærbare maskiner de siste 15 åra på privaten, så alt dette ser så grovt og annerledes ut. :o

  2. Hei, jeg skal hjelpe en kollega her med å få overført noe innhold fra en eldre PC harddisk som skal fungere (fra 2011) til hans nye PC. Tilkobling av vanlig SATA kabel gjør...ingenting. Har ikke brukt den kabelen før, men den har nå strøm - lampa lyser. Trenger harddisken en separat strømtilførsel? Virker som om den ikke en gang starter opp, den er helt stille.

     

    post-213653-0-74826200-1492584718_thumb.jpg

    post-213653-0-31626300-1492584725_thumb.jpg

    post-213653-0-05451900-1492584783_thumb.jpg

  3. Ser at Ghostery har fått nye eiere:

    https://www.ghostery.com/blog/ghostery-news/ghostery-acquired-cliqz/

     

    This unique technology is powered by the Cliqz Human Web, a revolutionary way for a collective of users to contribute anonymous statistical data to improve the relevancy and safety of advanced Cliqz privacy features.

     

    Jeg liker ikke det jeg leser. Betyr dette at det i fremtiden vil være meningsløst å søke personvern via Ghostery app og nettleser?

  4. Jeg har nokså nylig kjøpt en ny PC. Av og til detter internettet ut. Og av og til kan jeg rette det via funksjonen "feilsøk problemer" i Windows 10 (tidl W8). Så...er det PCen som har problemer? Kan jeg teste WiFi-antennen på et vis? Dette er helt formidabelt irriterende, da jeg spiller PC spill på høyere nivå, og hvis den detter ut av nettverket ødelegger det statistikkene mine noe vanvittig... :(

     

    post-213653-0-21605600-1474628746_thumb.png

     

     

  5. Kan hende jeg bestemmer meg NÅ, men etter tre Samsung telefoner som ikke holdt spesielt lenge (B2100, Galaxy Xcover GT-S5690 og S4 Active) er jeg villig til å prøve noe nytt. Jeg har aldri rootet en telefon, men går på Udemy-kurs om Android-programmering nå, så det er av interesse. Det er mulig jeg må gå for en Xperia Z3 + E6553, har litt begrensa utvalg her...

     

    edit: Ser også at S5 Neo ikke er vanntett, og med dette faller den bort....

    https://prisguiden.no/produkt/samsung-galaxy-s5-neo-239858

  6. Takk for svar! Kan man fortsatt kjøpe S5 mens S6 er på markedet? Synes det lønner seg å betale for/satse på trådløs lading? Ser ikke riktig et bruksområde for det ennå.

     

    Samboeren min har Sonyen og jeg liker størrelsen veldig mye bedre. Men Sony-smaken av Android er betydelig mindre oversiktlig enn Samsung sin variant, det er hun faktisk enig i - som bruker dette hver dag. Jeg skal selvfølgelig se litt på specs ila uken, og før jeg bestemmer meg, men jeg er veldig takknemlig for alt av erfaringer. :) Kjekt å sammenlikne seg med folk i samme situasjon.

  7. Hei, min S4 Active synger på siste verset, etter mindre enn tre år. Nå trenger jeg en ny telefon, og den er nødt til å tåle en del, da jeg jobber mye ute. Jeg har helt sluttet å følge med på markedet, bl.a. fordi jeg trodde denne mobilen skulle vare veldig mye lengre (er min fjerde IP67 telefon, og min andre smarttelefon med slik sertifisering).

     

    Hva ville dere ha anbefalt i dag?

  8. Min stuemaskin, som er helt "ren" i utgangspunktet - bare til epostlesing, dokumentskriving, TV-titting; ingen ulovlig eller skitten aktivitet; ABP og Ghostery på fullt; all programvare oppdatert - slipper igjennom malware, virus og trojanere. Dette har vært et problem en stund og i dag ble det oppdaget en ny Trojan Downloader. Jeg sitter å jobber på denne maskinen nå og er totalt forusikret over hva som skjer her. Hvordan kan dette ha skjedd? Det er uklart hvor lenge dette har foregått, og hva som er konsekvensene for meg... Jeg kjører Windows 10 med brannmur på, og det er Defender som oppdager problemene. Malwarebytes har til gode å finne noe, kanskje fordi jeg alltid kjører Defender først.

  9. Takk for svar! Jeg bruker ABP på alle maskiner og på mobilen, Ghostery er også aktivert, og DNT beskjeder sendes ut i tillegg. Jeg åpner ikke utrygge eposter, og samboeren har fått samme beskjed. Barna er 3 og 4, så der skjer ikke mye annet enn TV titting enn så lenge. Alt er fult oppdatert, Java og Flash inklusive.

     

    Det er derfor jeg blir nokså utrygg når det plutselig skjer to slike hendelser på rad. Det er uventet! :(

  10. Hei, Windows Defender har nylig oppdaget en exploit, og i dag en trojaner.

     

    Denne maskinen er en "stuemaskin" til epostlesing, dokumentbehandling, filmtitting. Jeg ser ikke for meg at kona mi, barna mine eller jeg er på nettsider som er kontaminert.

     

    Det jeg derimot gjør, er å spille "Burnout Paradise" fra 2009 på nettet en del. Kan dette spillet holde åpen en sårbar forbindelse? Er det kjent at slikt utnyttes? Jeg kan nemlig ikke komme på annet.

     

    Gjelder en Windows PC med Windows 8.1 og nyeste Firefox til nettleser.

  11. Microsoft Defender har funnet og slettet en exploit kalt "iframeref.DG". Her er litt informasjon om denne. Det jeg ikke har klart å finne ut av er hva den egentlig gjør? En slik exploit kommer gjerne inn uten brukerens medvirken, og vil installere annen programvare i bakgrunnen. Men hva? Og hvordan? Nå kjører jeg fulle tests og updates her, men jeg føler meg utrygg.

     

    Firefox 40.0.3 på Windows 8, fult oppdatert.

  12. Hehe, holy smokes! Her var forskjeller. Jeg har bygget to maskiner i mitt liv, den ene hadde en CPU på 60MHz, den andre én på den gangen vanvittige 220MHz. Ja, det er veldig lenge siden...finnes det en god nettside hvor man kan slå inn forskjellige komponenter og den nettsiden gir en god oversikt over samspill av komponenter, total prestasjonsevne, spill som går osv? Føler litt dårlig samvittighet for å droppe lenke etter lenke her og vente på gratis svar. :D

×
×
  • Opprett ny...