Gå til innhold

KriB

Medlemmer
  • Innlegg

    943
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KriB

  1. Hei! Har googlet og googlet, men finner ikke noe i jungelen veiledninger og spørsmål rundt hvordan koble opp RAID. Jeg skal koble på SATA disk nr 2 i burken min. Jeg har fortsatt ledig port på den vanlige harddisk kontrolleren, men jeg har også en RAID kontroller.

     

    Spm mitt er: Bør jeg koble på disken på den vanlige kontrolleren, eller RAID kontrolleren? Tenker da på ytelse.

    Jeg har ikke fiklet med disker siden IDE-dagene og da skulle man prøve å ha dem på forskjellige kabler og slikt. Lurer på om dette fortsatt er et tema, eller har det ikke noe å si lengre?

     

    Jeg skal IKKE bruke RAID, dette er en lagringsdisk på 1 TB. Systemdisk er en SSD. og jeg har dette hovedkortet.

  2. Jeg har en liten disputt gående med internettleverandøren til mitt borettslag.

    Jeg er styreleder og vi har en fellesavtale med leverandøren. Dette gjør at alle i borettslaget ringer til meg når nettet er nede, og ikke til leverandøren. (Hjelper ikke at de ikke tar i mot feilmeldinger etter kl 20:00 og i helger, men...)

     

    Jeg ønsker å trykke på leverandøren for å få hevet kvaliteten og trenger derfor et verktøy som jeg kan ha kjørende på egen pc, som så jevnlig sjekker og logger tilgjengelighet til forskjellige sites. Resultatene vil jeg bruke internt i selskapet og mot leverandøren.

     

    Jeg har googlet og googlet, men de jeg finner gir meg bare programmer som kan sjekke oppetid for "min nettside", men jeg har ingen. Noen som har forslag for et verktøy som kjører fra Windows pc?

     

    Andre forslag til hvordan dette gjøres mottas med takk. :thumbup:

  3. Jeg spiller også inn en kommentar her (om det er greit. :-) )

    Jeg lurer på om det er noe mer lurt rundt RAID man må tenke på, annet enn å sette opp forskjellige disksett?

     

    Hvordan bør feks swapfile settes opp? Bør man ha egen OSdisk?

    Er det nok båndbredde i et PCI kontrollerkort? Eller må man over på PCIExpress eller annet?

     

    Har googlet litt, men finner kun beskrivelser av hva RAID er, og ikke tips og tricks. :-)

  4. Kan noen lenke meg til et bra sted jeg kan finne ut hvilke hastigheter, hva jeg må passe på osv. når jeg skal bygge ny boks? Googlemannen gav meg ikke noe, selv om jeg har brukt en time nå.

     

    Er ikke interessert i overklokking osv, bare rett og slett hvordan kjøper jeg "kompatible" komponenter.

  5. Hei. Gratulerer med fiber! Du trenger ikke modem når du får installert fiber. Du trenger kun en router. Om du vil ha en trådløs router, anbefaler jeg D-Link DIR-655. Den er kjempestabil, og er veldig god på P2P og torrents, som gjør at du kan laste ned mye samtidig før routeren blir treg.

     

    Den støtter også 802.11n, trådløs hastighet opp mot 300 mbit/s.

     

     

    Takk for tilbakemelding!

    Jeg skjønte at jeg ikke trengte rutermodem, men trengte en anbefaling på en ruter som takler 100 mbit ut og inn og en god del trafikk internt, samt er fleksibel/konfigurerbar nok til å kjøre flere servere på ol.

     

    Skal sjekke ut Dlinken. :-)

  6. Begynner å bli gammel nå (over 30, grøss...), og er dessverre ikke like oppdatert på hw og specs som jeg var i gode gamle dager da Athlon XP banka Intel på ytelse og pris. :)

     

    Nå for tiden går det i jobblaptop til daglig bruk, men serveren jeg har hatt til diverse oppgaver som filserver ol. har stått urørt siden den gang. Her om dagen røyk den og jeg må ha ny hw å kjøre Windows 2003 på.

     

    Spørsmålet mitt er enkelt:

    Fungerer dette systemet i hop og til filserverbruk?

    ABIT IP35 PRO, P35, Socket-775, ATX, Silent Otes2, 2xGbLAN, DDR2, 2xPCI-Ex16

    Intel Core 2 Duo E7200 2,53GHz, Socket, LGA775, 3MB, 1066MHz, Boxed w/fan

    Corsair TWIN2X 8500C5 DDR2, 4096MB CL5, Kit w/two 2GB Dimm's, E.P.P Technology

     

    Er EPP det samme som ECC? Står noe om at HK ikke funker med ECC.

    Leser at det står noe enkelte steder om at 32 bit systemer ikke kan benytte seg av 4 GB RAM, stemmer det?

    Når det gjelder strøm, hvor mange watt bør strømforsyningen levere til dette systemet? Jeg har en OCZ 500 W strømforsyning som var fryktelig dyr i sin tid, så den er av god kvalitet

     

    Noe annet lurt jeg må tenke på?

  7. Gjorde det, men han jeg snakket med den dagen jeg ringte hadde vist en sikkerlig dårlig dag eller noe. Han nektet at "HAN" skulle hjelpe og betale for mitt internett bruk og at de adresse har de aldri forandret. selv om jeg forklarte at jeg har snakket med 2 andre som jobber hos CD fikk jeg ikke roet han ned. han vart bare mer og mer sint ettervert som vi snakket, og sa at det var en og alene min feil, for det er mitt ansvar at jeg motar faktura. når jeg sa at dette kan ikke være sant og han jeg snakket med dagen før var mye mer sammarbeids villig og var enig at CD har rotet mye her. jeg sa også at vist det skal være så vanskelig så vurderer jeg å si opp. da slengte han bare på.

     

     

    Får håpe du treffer en mer normal (jepp normal) fyr neste gang. Det er CD sitt ansvar å sende deg faktura (ikke ditt å etterspørre den).

     

    Be om å få vite på hvilket grunnlag de har endret adressen din, det er ditt ankepunkt.

  8. For det første, vær rolig og hyggelig, det er utrolig hvor mye man kan få til med et smil. Spill på fornuften til vedkommende du snakker med, og bruk argumentet med at det er de som har gjort en feil her, ikke du, siden de har endret din adresse. Spør gjerne om på hvilket grunnlag de endret adressen, iom du aldri har bedt dem om det, hvis de forsøker seg med motargumenter.

     

    Med det grunnlaget etablert si til dem at du naturlig nok skal betale det som utestår, men at du på ingen måte kan se at du skal straffes for en feil de har begått og at dermed bør alle purregebyrer/opplåsningsgebyrer slettes.

     

    Bruk fornuftige argumenter, men det viktigste er, vær hyggelig, det er vanskelig å være drittsekk mot en som bare er snill

  9. Hei!

     

    Jeg er så heldig å bo i et borettslag som kan tilbys bredbånd fra Bredbåndsservice (tidl. Bredbåndsfabrikken, nå eid av Hafslund) og vi har fått følgende tilbud om levering vi vanlig kabling, dvs ethernet i gården med valg mellom 0,5 mbit, 10 mbit eller 100 mbit, eller gjennom strømnettet med 0,5 mbit og 10 mbit som alternativer. Ikke 100 mbit på denne løsningen, altså. Det siste alternativet koster borettslaget ingenting i investeringer og jeg får snart tilbud på hva det andre kommer til å koste.

     

    Jeg har naturligvis mest lyst på ethernet i hele gården, men lurer på hvor "dårlig" det gratis strømalternativet er i forhold til Ethernet. Vi må jo tenke økonomi i dette også.

     

    Jeg har fått følgende informasjon (PLC vil visstnok si linjer over strømnettet)

     

    Hei *KriB*

     

    PLC teknologi gir normalt 7ms i ping respons, vi fører jo fiber fram helt til plc switchene. I fibernettet vårt ligger vi på 1ms til vg.no uninet.no catch sine spill servere etc. Dvs du vil ligge med en ms på 8-15 dersom du driver med online gaming etc. Vet ikke om dette var svar på det du lurte på. Bare og spørre vist det er noe mer

     

     

    Med vennlig hilsen

    Hafslund Telekom AS

     

     

    Teknisk leder borettslag

     

     

    Er ikke 15 ms mye dårligere enn det man får med Ethernet fra Bredbåndsservice og er det akseptabelt? Gjerne svar fra noen med erfaringer fra den ene eller den andre løsningen.

     

    KriB out!

  10. Jeg har et pussig problem med dette, jeg får ikke streaming til å fungerer i nyere programmer, kun i Windows Classic utenfor mitt lokalnettverk.

     

    Innenfor brannmur o.l. fungerer det med siste versjon av WMP og Realplayer uten problemer.

    Jeg ville jo lagt meg på teorien om brannmur hadde det ikke vært for at Media player classic fungerer som en drøm.

     

    Noen tips?

     

    Evt annen software jeg heller bør bruke?

     

    Info:

    Jeg kjører Windows server 2003 med alle oppdateringer med Windows brannmur av.

  11. Takk for mye bra info, jeg er optimist når det gjelder hovedkortet, så at fuktigheten ikke var "kommet inn" til tastaturet en gang (lokket var nede) og pc ble kjapt satt på høykant. Det er portene på siden jeg er bekymret over. Det er en Firewire og en USB.

     

    Grunnen til at maskinen sto fremme var at de kom ganske uforberedt på meg og jeg skulle organisere litt på en spilleliste og satte fra meg pc-en for å slippe folk inn. :ermm:

  12. På et lite vorspiel på lørdag greide den nye kjæresten til min søster å søle en halvliter ved siden av laptopen slik at en ølflodbølge slo inn i i portene på den ene siden, samt muligens på hovedkortet.

     

    Spm er hvordan rense? Med Q-tip og teknisk sprit er mitt forslag, men det er ikke overalt man kommer til med det.

     

    Forslag?

×
×
  • Opprett ny...