Jump to content

Azireus

Medlemmer
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Må si at jeg er veldig skeptisk til reklame skjult som innhold. Samtidig har jeg stor forståelse for at dere, som alle andre, trenger å tjene penger for å kunne tilby tjenestene deres. Jeg vil nok vente å se hvordan dere løser dette før jeg avgir en dom, men om dette blir noe som ligner de Square Enix sponsede artiklene dere hadde på gamer.no så mener jeg at dere gjør dere selv og leserne deres en bjørnetjeneste. Vil påpeke at uansett hvordan dere merker innhold, så må dere stå for det innholdet som dere publiserer, og de artiklene var ikke gamer.no verdig. Håper samtidig det blir mulig for ekstra-abonnenter å kunne skjule slikt innhold.
 2. Et av de viktigste prinsippene i moderne journalistikk er skillet mellom reklame/inntjening og redaksjonellt innhold. Dette fordi den enkle grunn at uten det skillet så er det ikke mulig å ha et tillitsforhold mellom redaksjon og leser. Problemet med sponsete bilag er at de visker ut dette skillet. Uansett hvor godt de er merket så kommer man ikke unna at de er reklame, betalt av en tredjepart, som poserer som redaksjonellt innhold. Dette er grunnen til at sponsete bilag fungerer til å begynne med. Men man ender opp med at mediet selger sin integritet. Og det er derfor vi "syter". For min del så setter jeg veldig pris på gamer.no som både medie og samfund, og vil gjerne ikke se dette bli ødelagt av kortsiktige inntjeningsmetoder som dette.
 3. Takk for ærlig tilbakemelding! Vi tar alle slike innspill med oss. Vil samtidig benytte anledningen til å påpeke at det er ytterst få betalte medier som kommer uten annonser. Enten du kjøper papiravisa i kiosken eller Aftenposten på iPad er det reklame der. Tek Ekstra er et av få norske produkter hvor det er mulig å slippe det som mange synes er mest plagsomt – bannerannonsene. Vi har foreløpig valgt å ikke ekskludere mer diskrete kommersielle tjenester som stillingsannonser, prisguide og sponsede bilag. Du kan lese mer om føringene vi har for sponsede bilag i denne saken: http://www.tek.no/artikler/om-sponset-innhold/161642 Jeg har ikke noe imot stillingsannonser eller prisguiden, men sponsete bilag er en ganske lei prakis. Det som er mest synd med de er vel egentlig at de omtaler tema som jeg godt kunne tenkt meg å lese gode dybdeartikler om, men som blir alt for platte og tydelig vinklet for å tjene annonsørens interesser. Jeg er også redd for at om artikkelen faktisk holdt den samme standarden vi er vant med fra dere, så ville leseren fortsatt ha en emmen følelse av at artikkelen ikke var nøytral. Jeg håper virkelig at dette kun er et testprosjekt, og at dere tar tilbakemeldingene som dukker opp i kommentarene på disse artiklene til etterrettning. Jeg mener Gamer.no og hw.no er per idag de beste norskspråklige nettstedene for spill og datanyheter vi har, og det hadde vært veldig leit om tilliten til redaksjonene hadde blitt brutt. Til sist vil jeg bare si at jeg setter pris på at dere er åpen for å diskutere dette.
 4. Har problemer med denne reklameformen til å begynne med, men liker det spesiellt lite når det dukker opp i noe man faktisk betaler for.
 5. Hei alle sammen! Vi har nå sendt ut epost til alle vinnere av gavekort, samt en epost hvor vi inviterer til en oppfølgingsundersøkelse, så sjekk epostene deres! Anngående data fra undersøkelsen, jobber vi fortsatt med den. Men vi vil poste resultater når vi begynner å få noe ut av rådataen Igjen takk til alle som har svart!
 6. Hei alle sammen! Vi har nå sendt ut epost til alle vinnere av gavekort, samt en epost hvor vi inviterer til en oppfølgingsundersøkelse, så sjekk epostene deres! Anngående data fra undersøkelsen, jobber vi fortsatt med den. Men vi vil poste resultater når vi begynner å få noe ut av rådataen Igjen takk til alle som har svart!
 7. Da er vi snart ferdig med innhentingsdelen av denne undersøkelsen. Vi vil gjerne takke alle som har svart og gitt sin støtte. Undersøkelsen kommer til å ligge ut til søndags kveld, så det er fortsatt mulighet til å ta undersøkelsen for de som ikke har rukket det ennå. Vi regner med å få trukket vinnere i løpet av neste uke. Resultatene vil vi komme med når vi har fått behandlet svarene.
 8. Da er vi snart ferdig med innhentingsdelen av denne undersøkelsen. Vi vil gjerne takke alle som har svart og gitt sin støtte. Undersøkelsen kommer til å ligge ut til søndags kveld, så det er fortsatt mulighet til å ta undersøkelsen for de som ikke har rukket det ennå. Vi regner med å få trukket vinnere i løpet av neste uke. Resultatene vil vi komme med når vi har fått behandlet svarene.
 9. Hei, Zoro Sama. Det er 8 personer som kommer til å vinne 8 gaverkort. 4 av disse er fra iTunes Store, 4 er fra Komplett.no. De er delt opp i 1 x 400 kroner og 3 x 200 for hver butikk. Lykke til!
 10. Hei, Rafael. Det er godt å høre. Takk til alle som har svart så langt!
 11. Hei, lei for litt sent svar. Per akkurat nå har vi fått inn 63 svar fra diskusjon.no. Totalt sammen med epostlista til Apps AS og et par andre kanaler har vi nå snart 450 svar.
 12. Hei. Vi har ikke fastsatt noen endelig dato ennå, men hadde i utgangspunktet tenkt å la undersøkelsen ligge ute i ca to uker. Så det blir vel mellom en og to uker til vi annonserer vinnerne.
 13. Hei, Rafael. Jeg må bare begynne med å takke for at du deler dine reservasjoner med oss, da alle inspill vil gjøre vårt endeprodukt bedre. Mange andre ville vel ha latt det gå forbi uten å utrykke seg. Det er klart at det ikke er ideellt å bruke en slik "tilgjengelighetsmodell" med utvalg av testpersoner. Det vil oppstå bias av en slik prosess, og siden vi ikke har noen måte å beskrive sannsynligheten til at en person i populasjonen tar testen i forhold til en annen person, vil vi ikke kunne si noe om den potensielle feilraten på grunn av dette. Nå er det slik at en hver undersøkelse bare kan si noe om den populasjonen den er gitt til. Det vil si at en undersøkelse som bare blir utgitt på gamer.no bare vil kunne si noe om spillvanene til brukere av gamer.no. Vi har derfor også publisert denne undersøkelsen på noen andre forum, samtidig som iPhone utvikleren Apps AS og Netcom har hjulpet oss nå en annen målgruppe. Vi kan derfor si noe om relasjonen og forskjellene mellom disse to gruppene. Vi har vært igjennom en lang prosess hvor vi har vurdert forskjellige fremgangsmåter, også forskjellige måter å nå folk på. Metodikk og utvelgelse kunne vært gjort mer optimalt, men det blir en trade-off med tanke på ressurser. Problemet minimeres litt så lenge man er klar over og tar høyde for begrensningene i resultatet. Håper dette har beroliget reservasjonene dine om undersøkelsen litt iallefall. Det skal vi gjøre! Takk også til alle dere som har ønsket oss lykke til. Det gjør oppgaven ekstra morsom for oss!
 14. Takker for svar og ros. Da er det bare å tenke deg gjennomsnittet, om du for eksempel tar fly en gang i mnd, og spiller da til sammen 1 time, så deler du det på antall uker i mnd, og ender opp på 15 min, som da blir kategorien "6 - 15 minutter". Om du derimot mener at du spiller så lite, at det absolutt ikke er relevant, så kan du vel velge aldri. Størrelsen på svaralternativene er valgt så det skal kunne være litt slingringsmonn og synsing uten at det er så farlig. Som med forrige spørsmål, bare plasser deg selv der du føler du hører hjemme. Tenk deg et gjennomnitt, og om det blir tilnærmet lik null, velger du aldri. Takker også alle andre som også har svart og vist sin interesse!
×
×
 • Create New...