Gå til innhold

angeland89

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av angeland89

  1. Ja, ja nye elbiler... Skriv heller om utbygging av hurtigladere, eller manglende utbygging rettere sagt. Å tru at markedet vil bygge nok hurtigladera er det samme som at elbilsalget vil stoppe opp. Lange køer på alle ladera 2. Påskedag kan vere en dealbreaker som gjer at folk går tilbake til fossil

     

    Vel i de fleste tilfeller så vil man altså lade hjemme. Lengre rekkevidde er en av løsningene alternativt til å ha flere hurtig ladere, da jo lengre rekkevidde man begynner med hjemme, jo sjeldnere må man lade på tur (man lader gjerne også raskere å mer av gangen per lade stop med større batteri)

     

    Så tja, man MÅ ikke ha veldig mange flere hurtig ladere, man trenger dem liksom ikke like tett som man har bensinstasjoner idag (men en viss tetthet må man ha), å det vet utbyggerne/leverandørene. Blir dumt på økonomien deres om de monterer masse hurtig ladere som nesten ikke brukes 95% av året.

     

    men det er min take på greia.

    • Liker 1
  2.  

    Bruker Jottacloud til backup noe de påstår er et av bruksområdene. Da er 5 TB absolutt ikke overdrevent bruk. Blir å se seg om etter noe annet om de gjør alvor av dette. De kan vel begrense til 5 TB på synce delen, men ikke backup (archives).

    Snublet over denne i dag, noen som kjenner til dem?

     

    https://mashable.com/shopping/may-16-degoo-cloud-storage-sale/

     

    100 USD for livstidslagring av 10 TB virker da ganske bra.

     

    EDIT: Fant noen tester og jeg er ikke så sikker på om Degoo er et firma jeg har lyst til å stole på.

    Sikkert ett firma som kommer til å leve din livs tid. Slå til ?

  3.  

    Nettet er som det er og slike forhold er slettes ikke uvanlig forholdvis mange steder i verden.

    Her mener jeg du skyter på feil skive, selv om du gjerne vil skrive dritt om Musk så passer det ikke inn overalt og er heller ikke berettiget.

     

    Kan du konkretisere hva du mener er feil? Eller slenger du bare dritt selv?

    Jeg slenger ikke dritt, jeg skriver helt konkret hva jeg mener er feil. Nemlig å bruke penger på en installasjon som bidrar med netto null produksjon. Når en og samme installasjon kan levere både regulerstyrke og kraftproduksjon.

    Den oppfatningen er jeg ikke helt alene om heller, da hele den etablerte nettstrukturen er bygget opp rundt nettopp den tankegangen.

    Så det er igrunn bare du og Elon Mollusk som mener at jeg og resten og verden tar feil.... Da mener jeg dere to kanskje skylder oss en forklaring på hva dere mener er feil. Ikke motsatt.

     

     

    Hva er det du snakker om nå?

     

    Du prøver å vri denne gladnyheten til noe negativt, men hvor henter du dette fra?

    Hvilken gladnyhet? Jeg ser verken "glad" ellr "nyhet"? Jeg skrev da helt konkret hva jeg snakket om, du kan likegjerne lese innlegget på nytt, som at jeg skal skrive akkurat det samme en gang til.

    For å si det slik. Australia har forsøk dette, men de er få mennesker på stort landområde. Hvor tradisjonell produksjon ikke er lønnsom å utbygge slik du ønsker/skisserer men det som viser seg å være lønnsomt er å ha en buffer iform av batteri (litt som vår vannkraft) for å ta fallene I nettet.

     

    Det de har gjort frem til nå er å ha det som effektivt er en hau med generatorer i nettet som bruker en 5-15 min på å starte. Å I den perioden slår heller batteriet inn.

  4. Etter litt Googling varierer det veldig mye men jeg fant ut at det var ca. 1 kWt å produsere 1 liter bensin. Da kun raffineriet og ikke oljeproduksjonen. Mange raffinerier bruker også naturgass istedenfor strøm. De fleste plattformer er ikke elektrifisert men brenner naturgass for å drive arbeidet. 1 liter bensin er ca. 15-20 km men er det samme rekkevidde for elbil med 1 kWt?

     

    Du må huske at i 1liter bensin er det også potensiale for 10kwh. Så når en elbil bruker 2kwh på mila å det er mye for en elbil, min ioniq bruker rundt 1.3-1.4 på mila motorvei 100 sone så blir det som å ha en bensinbil som bruker 0.2 l på mila.

  5. Men så ser det ut som at de har valgt den største å dyreste elbilen makes a den ut på batteri men ikke en ekvivalent dieselbil. Det er mange andre måter å matche ekvivalenter biler på, pris, andel av markedet i sitt segment osv. Det har de hoppet glatt iver så har man nox utslipp det hat man bare ignorert. Men Tyskland er kanskje ikke stedet å få denne dataen fra da de hat en industri under press på å vise at de kan holde utslippet nede etter fadesen med juks.

     

    Sammenlikner sedan diesel med SUV elektrisk

    • Liker 3
  6. Eneste løsning for Windows 10 for mobiler er at Windows 10 for ARM klarer å kjøre Android emulator for applikasjoner, slik Remote Desktop Apps kamuflerer at det er RDP. Blir det en mulighet så blir jeg fortsatt på plattformen da jeg er rimelig fornøyd med min 950XL.

     

    Jeg savner ikke apper, men synes det er uheldig å ikke ha tilgang til visse apper da de produsentene ikke tilgengeliggjør funksjonaliteten på web.

     

    Jeg ser hvertfall veldig frem til W10 for ARM for mini-tablets og er spent på hvordan de ulike android emulatorene tilpasses denne plattformen.

     

    Se Windows Andromeda i sammenheng med https://www.extremetech.com/computing/249292-microsoft-declares-windows-10-arm-devices-will-run-x86-code-near-native-speed

  7. Hvordan forsvinner java fra institusjonene? En institusjon går over til å ha js i pensum på grunnkurs programmering? Det var vel på tide, det er en integral del i bransjen sammen med ett eller flere server språk. Det undervises også i SQL vil jeg tro, selv om det er eldre en mange av foreleserne.

     

    JS er bare mer rewarding å begynne med da man kan lage en nettside å kanskje få ilden igang, men om ikke du skal bli utelukkende frontend utvikler så holder det ikke med kun js (muligens at det ikke er nokk heller).

     

    Hvorfor man blandet MIT inn her er også noe uforstålig.

     

    Ikke ser det ut som at de dropper java på noen måte. Blir bare intro til programmering på js.

     

    https://explorecourses.stanford.edu/search?view=catalog&filter-coursestatus-Active=on&page=0&catalog=&academicYear=&q=java&collapse=

    • Liker 1
  8. Er Java utvikler selv, men det er MYE i .net jeg er misunnelig på. Om google sitt engasjement i .net starter for fult, og de får inn rammeverk som guice og guava inn i .net, da er jeg VIRKELIG solgt. Den store "turnoffen" med .net forsvant med mono, og det var Windows.

     

    Du kommer ikke til å savne dem. Det er en uting at nesten alle må ha dem med i java/appen sin.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...