Gå til innhold

kjellvr

Medlemmer
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kjellvr

  1. Har du prøvd å bytte nettverkskabel? Eventuelt port i routeren/hjemmesentralen din?

     

    prøvd begge. avinstallerte netopp nettverksdriverene og installerte på ny i et håp... virker som om det er hovedkortet som tuller men vet ikke hvor jeg skal begynne.

     

    når jeg sjekker hastigheten med speedtest så sjekker den normalt når den kommer til download. alt er fint, så bremser den, og hastigheten går sakte men sikkert ned mot null, nå er det snakk om LANG tid til den når null, men den står og jobber i evigheten mens den daler.

  2. hei. kanskje misvisende tittel men nærmeste jeg kom. sliter med at nettet tuller. min teori er at det hopper av og på, men ikke lenge nok til at pcen klarer å oppfatte det som om jeg ikke har nett. f.eks. når jeg spiller starcraft 2, skal patche, så lastes patchen ned med 2.5mb/s frem til 70% og der stopper den, står at speed nå er bare et par bytes pr/s. her fortsetter den ikke. men i andre programmer så forsvinner nettet men kommer tilbake igjen. når jeg spiller bf3 så kobler jeg til server men plutselig mister jeg connection med EA. ufattelig plagsomt. har konkludert med at det ikke er lyse sin feil.

     

    kanskje greit å få med at jeg sitter på kabla nett og har sjekket med laptopen at det faktisk er maskinen sin feil. har også prøvd å opdatere nettverksdrivere.

  3. sjekk luftfilter, måle kompresjonstrykk hvis du har mulighet til det. bare for å luke det vekk. men som LiamH sier, sjekk at den ikke trekker "falsk" luft. kan også gjøres ved å bruke startgass å spraye rundt koblingene i innsugsslangen, øker turtallet når du sprayer trekker den falsk luft.

  4. Tenkte å få inn litt vannkjøling i mitt Silverstone Raven RV01 :new_woot: Første gang jeg skal sette opp vannkjøling, så lurer litt på hva jeg trenger.. Legg gjerne ved linker eller anbefal noe smile.gif Vil gjerne gå så tett under 2000 som overhodet mulig.

     

    Ting som må skaffes:

     

    - Vanntank med pumpe

    - CPU Block

    - GPU Block

    - Nipler

    - Slange

    - Radiator

    - Vifter

    - Kjølepasta

    - Vann, vanntilsetning?

     

    MERK: jeg vil ha dette så billig som mulig... Jeg trenger også hjelp til å finne en GPU-block som passer mitt XFX Radeon 5850-kort (skal kjøre crossfire) og en CPU block som passer AM3-socketen. Har sett litt på techbay.no sitt utvalg, men synes det var lite informasjon...

     

    http://www.techbay.n...496&iPageID=117

     

    Er dette noe tess? Og hvordan finner jeg GPU block som passer?

     

    Jeg vil gjerne ha noe vann som lyser/har farge eller hva man sier. Hvordan gjør man dette?! :hmm:

     

    Jeg har ikke vært borti dette kabinettet, og vet ikke hvordan loop du er ute etter å bygge. Skal dette være en intern eller ekstern montering for eksempel? Det å komme under 2000 for de delene du setter opp her regner jeg som urealistisk. Det er mulig du får det til hvis du får tak i noe fra utlandet moms- og tollavgift- fritt.

     

    Her er uansett hva jeg ville gått for:

     

    Pumpe: Laing D5 (F.eks Swiftech MCP655). Her har du en kraftig pumpe med hastighetsregulering. Denne finnes det også flere typer topper til, hvis du trenger mer flow i fremtiden.

     

    Blokker: Jeg hadde gått for EK blokker, og lagt meg på kobber. Se EK sin konfigurator. Her finner du sikkert ut hva du trenger for å få til CF på kortene dine. En digresjon, men jeg vil anbefale deg en enkel "high end" GPU istendefor CF. Mindre varme og mer stabilitet.

     

    Radiator: 3x120 (360) eller 2x140 (280) burde holde, hvis da ikke CF oppsettet ditt produserer ekstremt med varme. Jeg har ingen konkret anbefaling, men kan tipse deg om at du bør gå for en radiator som veksler bra med lav rpm på viftene. Så minimerer du støy samtidig som du holde temperaturene nede. Phobya G-Changer 280 skal være en god radiator i dette segmentet.

     

    Tank: Hvis du skal ha ingerert pumpe/tank kan du sjekke ut noe av XSPC sine. Disse har noen 5,25"-tanker (front-montering i 5,25" brønn) som ser ganske lekre ut. Varianter av disse som kan brukes med D5 pumpen. Hvis du heller vil ha separat tank er det vel bare å velge og vrake, kanskje en EK X2?

     

    Vifter: Har hatt god erfaring med Noctua.

     

    Nipler: Jeg ville gått for gode gamle slangenipler ("barbed fittings") med noen skikkelige slangeklemmer (ikke det plast-drittet). Her tenker jeg funksjon, og ikke hvor pent det ser ut. Dette skal ikke lekke! Når det er sagt er vel såkalte "compression fittings" blitt bra med årene, og disse ser jo også pene ut. Kjøp rette nipler, og dropp disse med grader på. Det er mindre motstand i en slange med sving på, enn i en nippel med grader på.

     

    Slange: Tygon.

     

    Vanntilsetning: UV-greiene du snakker om er bare tull. Du trenger en enkel vanntilsetning som hindrer korrosjon, fordi det er veldig mye forskjellig metall-kvalitet i et vannkjølingsoppsett. Hvis du på død og liv skal ha UV-greiene, må du kjøpe en UV-reaktiv vanntilsetning, og så supplere kabinettet ditt med UV lys. Man kan også få noe fake UV-greier, da trenger man ikke egne lys, men dette er vel strengt tatt bare destillert vann med konditor-farge i. Alt UV-greiene vil falme over tid, og man må erstatte. Dropp dette tøyset.

     

    Kjølepasta: Artic Silver er vel fortsatt den gode gamle slageren? :-)

     

    Bygg i 1/2" ID.

     

    Jeg tror det bare vil bli noe tøys hvis du skal ha fullstendig vannkjøling for 2 GPU'er og 1 CPU til 2K. Bare noen gode blokker vil koste deg over 2000,- ....

     

    Jeg ville spart 4000,- før jeg handlet! Kjøp noe skikkelig, og du kan bruke alt utenom blokkene på neste PC også!

     

    arctic silver er vel ledende? vet disse har veldig bra kontakt men kan være litt skummelt hvis man har lite erfaring med seating av cpu blokker.

     

    til Audun, jeg er 100% enig med Kyrre her. 5850 er av en noe eldre generasjon og ikke så kraftig pr. dagens standard og cf av dette vil ikke lønne seg med tanke på at du må kjøpe ekstra GPU blokk. kjøper du nytt skjermkort får du mer kraft, mindre varme og en mindre blokk i loopen

  5. Er høyttalerene koblet til spilleren, eller separat forsterker?? Er de koblet til spilleren, så bør du helt klart vurdere å få deg en forsterker til dem. Høyttalerene dine spiller nemlig MYE bedre hvis de får litt mer enn 20w inn, også er de sikkert plassert litt nede på dørene dine også, så lyden har litt vei å gå før den treffer ørene dine ;)

     

    forsterker er på ønskelista, men blir en liten prioriteringssak. gammel bil, en del som må gjøres som havner foran i køen ;) men hvis noen lurte så var det brudd på en av høytalerkablene som førte til at den jordet mot karosseriet som førte til at hovedenheten satte seg i sikkerhetsmodus for å forhindre at den ble ødelagt.

  6. hei, her en dag mistet jeg lyden på høytalerene i bilen, men subben laget enda lyd. men jeg hadde ryddet litt opp i ledningene rett før det skjedde så jeg gikk ut ifra at noe hadde kortsluttet. sjekket kabelene og at det ikke var brudd på noen, alt fint. så jeg mistenkte hovedenheten, fikk låne en av en kompis, da laget høytalerene lyd. så jeg kjøpte en ny, men høytalerene valgte å ikke lage lyd nå heller. noen har har en villeste anelse hva det kan være? river ut hele dasjbordet i morgen/overimorgen og bare trekker alt av ledninger på nytt. så at forrige eier hadde jukset til med strømmen til hovedenheten, vanligvis så må man ha tenningen på for at anlegget skal virke, men en mesterelektriker har trukket en skjøyt fra strømmen til anlegget og til tenningssikringen (hvis det gav noen mening?)

     

    Kjell

  7. hei, opgraderer gaming riggen min, og trenger da sårt en ny skjerm. men usikker på hva jeg bør kjøpe. ser at jeg kan få 1080p skjerm, 2ms GTG responstid med god kontrast til 1300 kroner. men føler det er for godt til å være sant. så, jeg trenger tips, linker er alltid gøy. ønskelig responstid er 2ms, best mulig kontrast og 1920x1080, 24". ønske ikke å betale så alt for mye for skjermen, men vil alikevell ha litt kvalitet.

     

     

    Kjell.

  8. Kort oppsummert vil jeg si:

     

    Har du en 60Hz skjerm, så holder det med et stk 670/680 eller 7950/7970.

     

    Har du allerede, eller har planer om 120Hz, så vil ikke et stk 670/680 eller 7950/7970 være tilstrekkelig om du skal spille på High eller Ultra i BF3, selv ikke 2 stk klarer å pushe 120fps hele tiden, men det kommer helt ann på map, antall spillere osv, men mine to 7970 klarer seg ganske godt i BF3.

     

    Selfølgelig kan du spille med kun et kort på 120hz, og ha god fps, men er du kresen på bildeflyt og eyecandy som meg, så er det ikke tilstrekkelig, så da må du evt ofre bildekvalitet/eyecandy for å få mer flyt.

     

    å spille med 60 eller 90 fps er ikke mye behagelig på 120hz, men igjen, mulig folk oppfatter dette annerledes enn meg, jeg er kresen når det kommer til flyt i bildet.

     

    Jeg snakker nå utelukkende om BF3 Multiplayer, bare så det er sagt.

     

    ja er egentlig litt fin på flyt, derfor jeg vil ha bedre skjermkort, selv om folk mener 5770 cf skal være godt nok. men 120hz er ikke ønskelig, bare jeg holder stabilt over 60fps så er jeg veldig fornøyd. men tror jeg har bestemt meg for strømforsyning. så nå står skjerm på bordet. noen som har noen forslag? skal være 24" 1080p, helst LED skjerm da disse har best kontrastforhold, men LED skjermene med lav responstid pleier å være relativt dyre.

  9. For to stk 7970 eller 680 er alle dagens (forbruker-) prosessorer flaskehalser, du hadde ikke klart å utnytte kraften i de uansett. Skjønner ikke tankegangen din - hvorfor skal du oppgradere et allerede kurant oppsett?

     

    Et GTX680 holder mer enn nok til å kjøre alle dagens spill på max eller ihvertfall høye settings på en 1920x1080 skjerm, dog er et GTX670 omtrent like bra til 1000 kr mindre.

     

    Om du forteller oss hva bruksområdet ditt er så er det lettere å hjelpe deg (og om du spiller, hvilke krav du har og hvilken oppløsning du spiller på)

     

    ja jeg klarer å drive det meste av spill på min nåværende skjerm (1050p) med OK fps, men ikke bedre. men med en gang jeg vil ha litt oppløsning på bf3 så dropper FPSen ganske kraftig, stiger ikke over 40-50fps med medium grafikk etc. noe som plaget med og følte ødela opplevelsen av spillet ganske godt. men tankegangen er at jeg har en del penger jeg har satt av til opgradering av maskinen. men når jeg tenker på SLI/CF så er erfaringen min fra 5770 CF som lokker, kjøpte disse kortene da de var helt nye og har hatt dem til den dag i dag, og tenker at hvis jeg legger penger i ett ekstra kort så vil jeg ha mer kraft enn hva jeg klarer å utnytte i noen år. ny skjerm blir det uansett, men ikke noe mer spennende enn 1920x1080. men tar imot tipset og går ikke for cf eller sli med det første iallefall. blir nok ett 7970 da 680 kjører noe varmere. men hva psu angår så blir det corsair hx1050 watt.

  10. hei, tenkte jeg snart skulle oppgradere pcen min, nå kjører jeg amd 1090T BE på 4ghz, asus sabertooth 990fx hovedkort, venceance 1600mhz 8gb ram, 5770 crossfire. det jeg lurer på er om cpuen min er kraftig nok til å kunne utnytte kraftigere skjermkort? trenger jeg virkelig å gå over til 2011 socket eller klarer cpuen å drive f.eks. 7970 crossfire/gtx 680 SLI ? hvis det blir opgradering så blir det 2011 socket, men venter på en litt billigere i7 med ulåst multiplyer.

     

    takker for alle svar, og hvis dere evnt vil komme med tips om hardware som kan være relevant så kjør på! setter stor pris på det!

     

    Kjell

  11. hei, jeg vurderer å sette opp server på min gamle rig da denne faktisk var ganske god. asus p5q deluxe hovedkort, overklokka intel core 2 duo og 8gb ram av ukjent merke. fungerte ypperlig før jeg la den vekk til fordel for ny. skulle starte den opp igjen her en dag, og nada skjedde. var ikke noe liv i det hele tatt. så la jeg merke til at det lå noen jumpers på bunnen av kabinettet. så mitt spørsmål er; hvis jumperen til cpuen har falt av, kan dette føre til at pcen ikke starter, ikke poster, ingenting? og evnt, hvordan kan jeg finne ut hvor jumperene skal hen? tror ikke det står i instruksjonsbokå til hovedkortet...

     

    Kjell!

  12. spørs veldig på hvor vanskelig du er. jeg vurderer å kjøpe http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=656424#extra denne siden den er på tilbud. men liker ikke at den har en responstid på 5ms, 2ms grått til grått. slik jeg har forstått det er det den på 5ms som gjelder her. men velger å anbefale alt av samsung, har hatt god erfaring med dem tidligere. bare se at responstiden er god, bra kontrast og oppløsninger du ser etter og ta det derfra.

  13. Komponentsett gir best lyd, så gå for det, men hvor mye har du tenkt til å bruke på dette, ink forsterker?

     

    det tar jeg når den tid kommer, altså til neste lønning. men nei jeg har ikke planer om å legge hele sjela og halve mastercardet i det. trenge iallefall ny hovedenhet først, så tar jeg høytalere og forsterker etter det. spurte pga det e greit å ha flere personers synspunkt og det virker som om du har peiling. du vet ikke om noen typiske "mye for pengene" høytalere? og forsterker som tåler en del, helst 4-kanals.

  14. Da kan jeg fortelle deg at han du har snakket med IKKE har peiling på god lyd! Har du sub bake, så dropper du høyttalere i hatthylla, og kjøper heller noe skikkelig foran. Når lydbildet er riktig, så høres det ut som den som synger står midt på dashbordet ;)

     

    takk for gode tips! du har ikke tips om awesome 6.5" til å ha i dørene? bør jeg ha de på forsterker?

  15. Ja, det er lov når det bare er snakk om å utvide hullene litt, men når det er sagt, så blir det helt feil lydbilde med høyttalere baki, og hvis du i tillegg har sub baki så skal du ihvertfall ikke ha høyttalere i hatthylla, da disse vil påvirkes av trykket fra suben.

    Har du ikke sub, så kan det til nød gå med høyttalere i hatthylla, men da holder det lenge med et par gode 6,5" og en oppgradering av treplata oppå hylla.

    Men hva har du FORAN i bilen? Det er jo der du sitter og kjører, så da er det der du skal ha lyden ;)

     

    foran i dørene er det 6.5". men jeg fikk det for meg at jeg ville ha 6x9" etter å ha snakket med en bil audio fanatiker. jeg spurte han om tips til 6.5", han frarådet meg å kjøpe nye 6.5" og heller kappe ut i hattehylla og få i noen skikkelige 6x9", han mente at det ville bli et mye bedre resultat. jo jeg har sub i bagasjerommet i tilegg.

  16. hei, jeg vurderer å montere KN konefilter i bilen min for at motoren skal få puste litt lettere, men har hørt at ikke alle motorer takler dette, at det blir plutselig mye lettere å suge luft eller at partiklene ødelegger luftmengdemåleren? hva må jeg evnt gjøre med bilen på forhånd for å kunne bruke slik filter? trengs det chipping?

     

    Kjell

  17. hei, i min kjære opel har jeg 6.5" høytalere bak, men vil ha 6x9" hattehylla mi er av type tynn stålplate med en tynn treplate over for at det skal se fint ut. er det lovlig å modifisere stålplata for å få plass til høytalerene eller gjelder den som bærende struktur? og er det noen som har tips til gode 6x9 høytalere? helst innenfor rimelighetens grenser.

     

    Kjell

  18. hei, skal ha fremføring i sannsynlighet. vi skal lage en hypotese, modell, ha forsøk og en konklusjon. jeg kan matten, men sliter med å komme på en spenstig hypotese. læreren har vist noen eksempler på hva han anser som bra greier, f.eks. om sannsynligheten for at ei skive lander med påleggsiden ned er større enn 0.5. altså, hypotesen skal inneholde noe man ikke kan regne seg frem til men må utføre i praksis for å bekrefte eller forkaste. så er det noen her som vet om noe interessant jeg kan ha om?

     

    kjell

  19. Du hadde anti-virus installert? Prøvd å reinstallere og formatere disken først?

    Kan være disken, hovedkortet ditt har 2 SATA-kontrollere; 2 svarte porter (Jmicron) og 6 brune (AMD SB). Prøv å bytt der først.

    Du har fortsatt ikke mus eller tastatur i Windows?

    Noen andre harddisksymptomer som klikkelyder, at den spinner opp hele tiden ol?

    Start opp fra Windows-DVDen og velg Repair, åpne command prompt og finn disken med Windows på (prøv å skriv C: og trykk enter og se om den blir aktiv i kommandolinjen, kan også være under D: eller E:)

    Skriv på "chkdsk C: /f /r" (uten "") for å sjekke disken for feil og reparere.

     

    ja hadde antivirus, men nei, enda ikke tegn til mus eller tastatur. men de fungerer begge perfekt når jeg er i bios. men skal prøve å skifte sata porter, evnt prøve en annen disk.

     

    kanskje greit å nevne, når jeg skulle installerte windows på raidet så måtte jeg installere en raid driver fra driverdisken som kom med hovedkortet, tingen var da at det var kun x86 bit versjonen som lot meg installere på raidet. vet ikke om det er relevant. har INGEN erfaring med raid drivere tidligere.

×
×
  • Opprett ny...