Gå til innhold

Albatraum

Medlemmer
  • Innlegg

    418
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Albatraum

  1. I beste fall kommer det snart, men i verste fall ender det opp som BGR. Et eksempel er Gigabyte m27q som kom på markedet i 2020 og en algoritme for BGR er fortsatt mangelvare i Windows.

    Jeg håper det første skjer. AW3423DW er etter mitt inntrykk en populær skjerm og QD-OLED er en klar forbedring fra WRGB OLED. Det er individuelt om man merker at skrift er uklar eller henger seg opp i artefakter i overgangen av farger. Skjermen min er en aw3420dw og har ikke noe i mot å kjøpe en ny alienware skjerm.

  2. Testet HWINFO 6.42 med ASUS Strix 3090 oc. GPU memory junction viser 108°C i løpet av ett minutt og hastigheten faller fra 120 MH/s til 110-115 MH/s. (85% powerlimit, Lian-Li XL 10 vifter og gpu viftene på 100%).

    Ikke bra men ikke like dårlig som den gangen jeg betalte "ASUS pris" for et 7970 Matrix Platinum. Det hadde ikke kjøling på en av rambrikkene by design.

  3. Testet mining på et luftkjølt 3090 strix oc og kortet throttle pga for høy temperatur på GDDR6X (gpu-z), selv på 80% powerlimit og -200 core. GDDR6X default. Ca 16% lavere hashrate enn det jeg har sett på reddit, så her må det fikses litt på kjølingen.

    Bruker selv nicehash->coinbase->paypal.

  4. https://www.proshop.no/Kabinett/Lian-Li-PC-O11D-XL-ROG-Black-Kabinett-Full-tower-Svart/2859492

    Plastikk beskyttelsen du peller av hadde fått så mye juling at jeg aldri har sett noe lignende. Det så ut som noen hadde dratt det etter seg på ei strand. Toppdekselet i aluminium er buet som en banan og kabinettet var skitten ut av esken. Litt støv partikler er greit men når det er skjoldete, da er det stygt. Jeg ser ingen tegn til kvalitetskontroll hos lian li.

    Jeg har ikke tatt kontakt med proshop enda men blir å gjøre det i løpet av helga.

  5. 27 minutes ago, Mumriken said:

    Lover godt! Planer om å hive det under vann? 

    Ca 2 uker til kabinettet kommer, men jeg tenker det blir i slutten av nov eller tidlig des at jeg bestiller delene til vannkjølingen. Har lenge hatt lyst på Lian-Li 011 XL ROG black med hard tubing og distro.

  6. 28 minutes ago, MuppetOwl said:

    Har klokket den opp til 5.1 på 1.32V. Hold seg greit under 80 grader ved bruk av alle kjernene. Så har ikke hatt noe problem med at vannkjølingen står den veien. Hører ikke noe luft/surkle lyder heller :) 

    Leste litt på det der før jeg monterte den og fikk inntrykk av at det var mye synsing rundt det og lite bevis på at det faktisk var et problem. Men mye mulig det er et problem på noen AIO. Hadde slike luft/surkle lyder på den jeg hadde før fra Coolermasters når pcen ble skrudd på. Der gikk temperaturen opp i nesten 100 grader ved overklokking så det var grunnen til at jeg byttet til NZXT sin Z73 (360mm)

    Høres ut som du ikke har et problem med det :). De fleste AIO er 90-98% full og det er litt som å kjøp en flaske med vann/brus.

  7. 1 hour ago, MuppetOwl said:

    -

    Coil whine er forskjellig fra kort til kort. Litt lotto. Godt mulig at FE generelt sett er mer stille når man kjører med ubegrenset fps, siden FE har færre keramiske kondensatorer (Piezoelectric effect som gjør at MLCC vibrerer og skaper en lyd mellom 20Hz - 20kHz. (hørbar lyd))

    Piezoelectric-Frequency-Response-Graph-E

    Prøv å sette et tak på FPS til samme Hz som skjermen din, så slipper du lyd i menyer.

    image.png.c52893bc67fb7bdaa0867eeff9761da1.png

    En siste ting. Hvis du skal overklokke prosessoren, så kan det være lurt å snu radiatoren slik at slangene er koblet i bunnen. Jeg klarte ikke å få en 9900k stabil på 5GHz med slangene slik, pga luft i toppen av radiatoren. Hvis slangene er for kort kan det være nokk å kjøpe et vertikal kit til skjermkortet som feks cooler master v2.

     

    • Liker 2
    • Innsiktsfullt 2
  8. 27 minutes ago, Carillo said:

    Er dette en tråd for de som har prøvd RTX 30XX eller mest for de som leser og har lest om 30-serien på internett ? ?

    Mange her som ikke har kjøpt entry level kort og venter på STRIX, FTW3++ eller AORUS. Om det er flest som leser eller har lest, så betyr det bare at folk vil ha de beste kortene :tease:

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...