Gå til innhold

D-600

Medlemmer
  • Innlegg

    742
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av D-600

  1. Suverent, takk for hjelpen!

     

     

     

    Hva mener dere om dette, vil dette fungere greit med et FX-kamera og et 70-200 f/2,8? Eller er dette for dårlig? Setter pris på en ærlig mening om dette.

     

     

     

    I så fall:

     

     

     

    er vi over på spm 2. Det fulgte med et hode, et Giottos MH 5400. Dette synes jeg er litt puslete, liten kule og små strammeskruer så kunne tenkt meg et litt bedre hode på stativet. Så kan jeg heller sette MH 5400 fast på gorillapoden. Har dere forslag til kulehode som kan matche stativet og ønsket kapasitet?

  2. Hei,

     

     

     

    Er det noen som er flinkere til å google enn meg som kunne hjulpet meg litt?

     

    Jeg kjøpte et «Giottos professional aliminium tripod, VGR9264-MC» hos BH i NY for ca 4 år siden. Dette fikk jeg anbefalt i butikken til mitt daværende Nikon D90 med et 16-85mm på. Etter dette har jeg kjøpt meg størrre/tyngre utstyr, og lurer nå på hvor stor lastekapasitet dette egentlig har. Er forsåvidt inneforstått med at dette ikke er det mest solide, men ønsker å kunne bruke det på utflukter der jeg trenger noe «lett» noe(om det greit tåler noen kg).

     

     

     

    Problemet med mine google søk er at dette stativet er utgått(og er erstattet med et annet, i hvert fall hos BH).

     

    Så er det noen av dere som klarer å finne frem til de tekniske dataene for dette? Da i hovedsak lastekapasitet?

     

     

     

    Om det skal vise seg at dette stativet kan holde et FX-kamera og et 70-200 f/2.8 stødig, kan noen da anbefale et ålreit kulehode til dette stativet?

     

     

     

    Setter stor pris på hjelp!

  3. Ja, nå dekker ikke reklamasjoner alt(selvpåført skader ), en har derfor ingen garanti at en får det en betaler for, så risikoen vil alltid være der ved bruktkjøp.

    Men kjøper en fra selgere med mange gode skussmål, er jeg enig i at risikoen i allefall er mindre. Om jeg kun sparer 10 prosent kjøper jeg personlig nytt. Anderledes er det om det er snakk om 30-40 prosent.

    Jeg er litt skeptisk ettersom jeg selv måtte betale for ny fokusmotor etter brukt kjøp, og selger nektet for det, den gangen ble det dyrere enn om jeg hadde kjøpt nytt i utgangspunktet, Hehe .. Men var kanskje veldig uheldig der,:)

  4. Har både et Nikon 50mm f/1.8 G og et 24-70 f/2.8.
    Jeg har innbilt meg at dette fastobjektivet uannsett vil være skarpere enn zoomobjektivet, men er ikke lenger så sikker. Synes jeg får skarpere bilder der fokusen ligger på 24-70 linsa vs 50mm om jeg kjører åpen glufse på begge.
    Hva er tankene deres omkring dette, enten basert på egen erfaring eller tilegna kunnskap på andre måter?
    Hvem ville dere si er skarpest av de to objektivene på 50mm, begge på full glufse, henholdsvis f/1.8 og f/2.8?

     

  5. Takk for svar.

     

    Kanskje jeg skulle prøvd en nikon 70-200 f2.8 om brennvidden er grei nok til barne idrett. I første omgang er det jo 7.fotball ol, så burde 200mm holde,.....? flere syn på det?

     

    Kan jo eventuelt prøve TC 14 E11, om jeg trenger litt mer. Denne skal vistnok ikke påvirke allverden i autofokus, men da er en vel nedpå f4.

     

    Nikon sin 70-200 f4, er vel i utgangspunktet for tregt ?

  6. Noen som har forslag til det perfekte objektiv for å fotografere barna i ulike idrettsaktiviteter enten det er innendørs eller utendørs. Vært inne på tanken om et 70-200 f2,8, men ser mange mener dette kan bli litt snaut. Hva er deres erfaring omkring brennvidde en burde tilstrebe?

     

    Også sett litt på Nikon sin nye variant av 80-400 VR, men ser at flere mener denne blir for treg til denne type foto, ellers har jo denne fin brennvidde, ikke ille vekt, og har vel også kommet godt ut i tester?

     

    Sikkert flere enn meg som har det «samme» behovet…….

     

    Tips/erfaringer?

     

     

  7. Hei igjen,

     

    Da har jeg kjøpt noen mnd gammelt Nikon 24-70(brukt).

     

    Hvordan oppfører autofoksen på deres objektiv seg? Fokusen er veldig rask her, og forsåvidt ingen ting som tyder på at den ikke skal være i orden, men jeg tenker litt over lyden den gir fra seg. Med et Tamron 70-300 med skadet fokusmotor friskt i minne må jeg spørre dere.

     

    Lyden til mitt nikon 24-70 er innimellom litt høyfrekvent pip. Ikke fryktelig, men en type "piping" jeg ikke har på mitt 70-200 f/4.

     

    Er dette normalt, eler hvordan oppfører deres seg?

  8. Nei ikke lett dette, en må inngå kompromiss hele tiden, det perfekte objektiv er vel ikke oppfunnet(som alt annet) :)

     

    Noe i meg har fryktelig lyst på f2/8 trioen, men det er vel dette med vekta som "skremmer" meg. Jeg har lest om flere som har gått fra f/2.8 til f/4, og er meget fornøyd med det, de begrunner det med vekten.

    Kan se ut som, utfra svar her, og andre steder at 70-200 F/4 er skarpere en F/2.8, altså minst like godt optisk, så her går en kun glipp av et blendertrinn. Dette er vel også værtettet slik at det skal tåle like mye fukt som storebror?

     

    Så er det 24-70 vs 24-120. Her går en glipp av et blendertrinn, men hvor "mye" optisk taper en ved å velge 24-120? Også 24-120 er vel værtettet slik at den tåler like mye fukt som F/2.8?

     

    Når det gjelder vidvinkelen, så er det vel ingen grunn til å sammenligne det optiske, her er det mer opplagt. Men samme her, hvor værbeskyttet er det i forhold til storebror.

     

    Det jeg er mest opptatt av er, hvor værbeskytett er f/4 serien vs f/2.8?

    Hvor mye optisk taper en 24-120 vs 24-70?

     

    At f/2.8 serien er mer robuste er vel ingen hemmlighet, men jeg behandler utstyret pent, så akkurat den biten er ikke så viktig.

     

    Kjør på med deres inntrykk :)

  9. Hei,

    Ser mange Nikon entusiaster med FX har følgende trekløver:

     

    Nikon 14-24mm f2,8G ED AF-S

    Nikon 24-70mm f2,8G ED AF-S

    Nikon 70-200mm F2,8G AF-S IF-ED VR II

     

    Men hvordan vil dere rangere disse opp mot dette trekløvere:

     

    Nikon 16-35mm F4 AF-S G ED VR

    Nikon 24-120mm/4 G AF-S ED VR

    Nikon 70-200 mm f/4 G AF-S ED VR

     

    Det mest opplagte her er vektforskjell og F.2.8 vs F.4. F.2.8 er vel jevnt over noe mer solid bygd og noe kjappere autofokus? Har prøvd å lese meg opp litt og det kan virke som om at det F.4 henger overraskende godt med optisk. Har lest litt forskjellige steder, men synes denne karen kommer med mye fornuftig. Er dette en pålitelig kilde eller er han som «Kennyboy»?

     

    http://photographylife.com/

     

    Er det andre som har gjort seg opp tanker det ene trekløveret opp mot det andre? Hvor stor er egentlig forskjellen på disse pakkene?

     

    Ja, dette er kanskje et dumt spm, gitt prisforskjellen så gir vel svaret seg selv. Men etter litt studering finner jeg F.4 serien om ikke like god, så i hvert fall en meget god pakke til en «fornuftig» pris og med «grei» vekt….

     

     

     

    Spennende tema :)

    Noen som har (eller har synspunkter) hele trioen enten i F2.8 eller F/4 som kan si noen ord om valget deres. Ville dere valgt det samme igjen, er dere fornøyd med valget, styrker svakheter.....?

    Hva ville folket valgt(se bort fra økonomi)?

×
×
  • Opprett ny...