Gå til innhold

cc

Medlemmer
  • Innlegg

    585
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cc

  1. En forlatt extension til Firefox gjorde tilsvarende, den savnes. Fint at Google tenker nytt og Chrome fornyes, men som andre har nevnt, bruker primært Firefox og DuckDuckGo for å motvirke monopolet.

     

    Dette er galskap. Mange bruker flere tjenester enn www på samme domene.

     

    Og de andre subdomenene blir da heller ikke skjult. Bare å trykke på linkene i artikkelen for å lese litt nærmere heller enn å bare anta (selvom det er sløvt av tek å utelate detaljene)... sitat:

    We plan to hide “https” scheme and special-case subdomain “www” in Chrome omnibox on desktop and Android in M76.

  2. Jeg gidder ikke å leie fra de nye selskapene før en samle-app kommer på banen. Å luske rundt med X forskjellige apps, når det også stadig kommer nye aktører på banen? La èn app gjøre kjøpet vegne av selskapene og ta 1% eller noe. Før det går jeg bare rett forbli flash, zvipp og/eller alle andre nykommere.

     

    Skulle gjerne laget, men enn så lenge har ingen av selskapene vært villige til å tilby et API å programmere mot så man kan få laget den samleappen. Kanskje det kommer etterhvert som resultat av spissere konkurranse.

  3.  

     

    Automatisk sorteringer i mapper på skrivebordet er en gudegave. Tror også Dark Mode kommer til å bli aktivert umiddelbart fra min side! Lekkert. :D

     

    Det jeg håpet på mest var i grunn en tastefunksjon for å bla oppover i mappehierarki i Finder. Vet ikke om dette finnes? Sånn som backspace i Windows, som tar deg et nivå tilbake i mappejungelen. Hadde vært nydelig.

     

    Command + pil opp er kanskje det du tenker på, om ikke jeg har misforstått.

    Tusen takk! Har lett etter denne funksjonen. Gjør navigering mye mer effektivt. :D Skulle ønske det var backspace, men at det finnes, er likevel bra.

    Som xyz01 skriver kan snarveien endres, men en grunn til å lære å bruke standarden (cmd+uparrow) er at den fungerer likt i OS X, Windows og en del Linux-varianter. (Mens cmd+down tar deg inn i en markert mappe, som Enter på Win).

  4. Men er det reelt at filene blir borte om du venter til tiden har tikket ned?

    Noen som har prøvd?

     

    Og hva må man gjøre for å få noe sånt inn på maskina?

     

    Har hjulpet andre med tidligere versjoner av cryptolocker, zepto m.m de siste månedene (kommer en del nye varianter daglig, dette er god butikk), så for de variantene jeg har vært borti:

     

    1. Som regel har bare prisen økt når tiden går ut. Filene forblir på maskinen, men de er jo kryptert. Så er det opptil angreperne om de gidder vedlikeholde din personlige link for dekrypteringsscriptet. Du kan jo ev. håpe på at noen med tiden slipper en egen dekryptor, f.eks hos https://www.nomoreransom.org

     

    2. Typisk dobbel- eller trippelfaile som bruker. Først laste ned .pdf eller .doc, så godkjenne å kjøre makroer i dokumentet ved åpning. Disse kommer gjerne (som .zip) i epost forkledd som hentemelding fra Posten eller kvittering for ditt kjøp hos ____.

     

    .. sååeh.. kildekritikk forblir meget aktuelt etter endt skolegang ;)

    • Liker 2
  5. VivoMini er et steg i riktig retning, men skulle ønske produsentene forsøkte å oppnå passiv kjøling i større grad, i det minste på modellene med svak ytelse. Min neste maskin blir av denne typen, men ønsker mulighet for å spille. Andre som er i samme gruppe setter kanskje pris på denne lille sammenlikningen: http://www.prisjakt.no/product.php?j=3244035,3403028,3237766,3482583,2759954,3318826,2431756

     

    Skal man pirke: Det heter "hvilket BIOS". Det er snakk om et system, ikke "en system".

    • Liker 2
  6. Æsj, skuffet over at nye 5X er fysisk større. Tips til hvor gamle N5 kan kjøpes? Finner ingen norske butikker som har den lengre.

    D821 selges fortsatt på Amazon UK, men har den LTE frekvens som vil fungere i Norge? Brukt er også av interesse, send gjerne PM om du selger.

  7. Føler jeg må oppklare at screenshot ikke er mitt, fant et med samme feilmld. Meldingen om lite minne dukker opp, jeg lukker den dialogen, alt+taber tilbake til spillet og kan holde på en god stund til før den ev. dukker opp på ny. Ingen merkbar ytelsesforandring på maskinen.

     

    Jeg kjører stock Win 8.1 Pro, så paging har stått på system managed. Current var 1280MB, OSdisk er 850 Evo 250GB. Økte pagefile litt nå, se om det har noen effekt - takk for tips.

    Det var ikke meningen å ta over tråden helt her, ville bare si at systemene den dag i dag klarer dra nytte av minne også utover 4-8GB :)

  8. Dæven, hva har du i fanene, og hvor mange har du oppe?

     

    Det skjer oftere med HOTS enn SC2. Akkurat nå 11 tabs i Fx, kun 2 av dem lastet inn denne session = 500 MB minne. Har dog en omfattende Firefox-profil, utvidelser for webutvikling og ~400 bookmarks. Ikke uvanlig at Firefox og Chrome tar opp mot 2 GB hver. Helt greit, de er de viktigste og mest brukte programmene på maskina :)

  9. Her er kode som antar at det er et heltall du skal ha inn, altså ingen desimaler eller tekst:

    <?php
    	/* Først: Filtrer data for å sikre mot angrep (Google: Script injection og XSS)
    		Dette er viktig, du hadde antakelig et sikkerhetshull i koden du postet	*/
    	$data = filter_input(INPUT_POST, 'datatoencode1', FILTER_VALIDATE_INT);
    
    	/* Så avgjøres bildet: Hvis $data som heltall er true (dvs 1 eller høyere).. */
    	$imgSrc = (int) $data ? "code128b-1.php?D=$data" : "nullimage.png";
    	echo "<img src='$imgSrc'>";
    ?>
    
  10. Dette virker lovende, likte godt 2033 og LL, besøker gjerne dem en gang til :)

    La meg tipse folket om Stalker også, savnet det i artikkelen. Det er iaf mye nærmere Metro-følelsen enn Crysis..

    Om du liker spill som Metro, Fallout 3 og Skyrim bør du sjekke ut Stalker-serien. S.T.A.L.K.E.R Shadow of Chernobyl kom i 2007 men moddes fortsatt ganske aktivt. Antakelig fordi spillet er lett å modde og ikke minst fortsatt er unikt i hvilken stemning det klarer å gi spilleren. Singleplayer FPS-spill der du føler deg virkelig alene i en stor verden med eerie stemning. Det ble laget tre spill i Stalker-serien; Shadow of Chernobyl var første, så Clear Sky og tredje var Call of Pripyat. Du får dem på Steam.

    Nå i april 2014 kom en stor overhaling/mod til enern som fungerer standalone, last ned og spill gratis: ModDB Stalker Lost Alpha. Gir rundt 50 timer veldig ålreit spilletid.

    • Liker 1
  11. Ja, den disken som fulgte med maskinen din roterer på 5400, men legg merke til at det er en hybrid, den har 8GB SSD den benytter seg av før den går videre til snurredisken. Du har altså en 1TB SSHD. Det er en fin disk å beholde som sekundær om du supplerer med en mSata SSD som settes til hoved OS-disk. Om du klarer deg med mindre lagringsplass bytter du til kun SSD i maskinen, det er alltid å foretrekke. (Ingen bevegelige deler, tåler slag/fall, ingen varmeutvikling, hastighet).

     

    @Chris93: Windows 8 OEM lisensnøkler ligger digitalt i EFI (aka bios aka hovedkortet) og står ikke lengre på noe klistremerke på maskinen. Dette er en god ting siden nøkkelen da beholdes uansett disk og man unngår problem med slitt sticker.

  12. takker for mange gode svar :) om jeg må bruke ext 2/3/4 programmet så vil vel også samtlige filnavn endre seg i windows...?

    Nei. Det er altså en driver som gjør at Windows kan lese et ext-filsystem, en tolk. Den gjør ingen filendringer på noen av diskene (før du ev. gjør endringer selv).

  13. Tenk over hvor serverene til Dropbox står, ingen har peiling, men står de i USA (...)

    At ingen har peiling er vel å ta i litt. Dropbox bruker Amazon S3 som backend. Serverne er altså plassert i Amazon sine datasentre.

     

    Fra https://aws.amazon.com/s3/faqs/#Where_is_my_data_stored

    Q: Where is my data stored?

    Amazon S3 offers storage in the US Standard, US West (Oregon), US West (Northern California), EU (Ireland), Asia Pacific (Singapore), Asia Pacific (Tokyo), Asia Pacific (Sydney), South America (Sao Paulo), and AWS GovCloud (US) Regions. You specify a Region when you create your Amazon S3 bucket. Within that Region, your objects are redundantly stored on multiple devices across multiple facilities.

  14. De som krypterer dataen har vel ikke muligheten til å få tilgang til hva man laster opp. Crashplan og Jotta bruker begge kryptering. Så dette er vel ikke et problem vil jeg tro.

    Forskjellen blir at hos SpiderOak er det kun du selv som har dekrypteringsnøkkelen, firmaet SpiderOak har da altså virkelig ikke noen anledning til å lese dine data selvom de skulle ønske det eller bli pålagt å utlevere data fra en rettsinstans el.l. Hos de andre aktørene nevnt i tråden her sitter både selskapet og du selv på nøkkelen, så begge parter kan potensielt lese dataene dine - krypteringen hos disse andre eksisterer dermed mest for å unngå at mellommenn og tredjeparter skal kunne plukke opp noe. Det hele koker ned til om du stoler på selskapet du legger filene dine hos eller ei.

  15. Alt kan jo kjøres i en Virtual Machine, så bare å slenge inn tester i Virtualbox! Å kjøre server permanent fra VM er det mange som gjør, så klart det går, men kan nok være en noe større utfordring. Husk at Virtualbox finnes til både Win+Mac+Linux, så du kan kjøre Win Server i en VM fra Linux.

    Litt usikker på hva du sikter til når du sier NAS. Det står for Network Attached Storage og er et samlebegrep - en server med Linux/Amahi er et eksempel på en type NAS.

    Om du velger vanlig Ubuntu desktop eller Fedora får du med grafisk grensesnitt som i mine øyne er meget enkle å operere, så har du jo internett og søk for alt utover det.

    Amahi ble opprinnelig skrevet kun for Fedora, men fremover skal Ubuntu og Fedora støttes om hverandre. Ta for eksempel Minecraft Server-pakka, den er foreløpig kun tilgjengelig for Fedora 14, så du får se an litt hvilke krav du har.

     

    Jeg har brukt Fedora 14 med Amahi. Det er mye greiere å komme i gang med, og noe enklere å bruke enn en ren Linux-server. Du lærer deg det nok kjapt, men regn med at familiemedlemmer og andre som skal administrere litt trenger oppfølging. Jeg gikk lei av å være den eneste som kunne hjelpe når det var spørsmål og ting utenom det vanlige, så har nå gått vekk fra Amahi til fordel for Qnap TS-269L. Jeg bruker også Fedora 17 og Linux Mint Debian til andre oppgaver. Jeg er vel mest glad skrivebord/menyer i Linux Mint, men det viktigste vil alltid være å velge rett verktøy til jobben (aka. rett distro til rett oppgave).

    • Liker 1
  16. Jeg var i samme situasjon for noen år siden og er meget fornøyd med at jeg tok sjansen på å prøve meg på Linux, jeg har lært mye Linux på den måten og det kommer stadig godt med.

     

    Det høres ut som om du bør gi Amahi et forsøk. Det er en gratis pakke som installeres i Linux og gir deg et web-GUI som gjør det enkelt å manage shares, users og apps.

    1. Ut av boksen kommer Amahi med full Apache-stack, VPN og Samba (windows fildeling). Printserver får du via Linux så da bør alle behovene du nevner være dekket.

    2. Se AppStore for en oversikt, noen pakker er gratis og andre koster en slant. F.eks. Minecraft Server. Enten betaler du for 1-click installeren, ellers:

    3. Installerer du alt fra scratch selv, helt gratis. Dette er styrken til Amahi: Ingen tvang til å kjøpe installerne til apps, de er kun ekstra valg hvis du vil ha det enklere.

    4. Du velger selv om du ønsker å kjøre Ubuntu eller Fedora Linux i bunnen med Amahi installert over. Du har fortsatt alle valg Linux gir deg.

    5. Ta f.eks RAID: Du kan sette opp hardware eller software Raid akkurat som du ønsker og så installere Ubuntu+Amahi over dette,

    6. eller du kan bruke appen Greyhole som følger med Amahi. Greyhole er et script som lar deg kjøre JBOD men med speiling av filer per share (mer info). Du kan sette opp f.eks:

    6.1 Alle filer under share "Dokumenter" skal kopieres til samtlige disker i serveren.

    6.2 Alle filer under share "Filmer" trengs ikke mer enn én kopi av.

    6.3 Alle filer under share "Serier" skal kopieres til to av diskene.

     

    For å få Apache til å servere flere websider/domener brukes som regel Virtual Hosts. Mer om vhosts i dokumentasjonen til Apache.

    • Liker 2
  17. Kjører gjennom AoE II om dagen, det er noe ganske annet enn dagens spill. Jeg hadde glemt hvor mye verdenshistorie man har med som intro til hvert map, og ikke minst hvor utrolig vanskelig spillet er. Tilogmed Easy er ganske krevende, men man lærer fort å sette pris på utfordringer fremfor den moderne fly-by-varianten der man runder hele spillet på Hard på første forsøk i løpet av en kort kveld...

×
×
  • Opprett ny...