Gå til innhold

Techpoint

Medlemmer
  • Innlegg

    1 554
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Techpoint

  1. De fleste her i området(Bergen) med samme utdanning har stort sett 500-550 000kr. Yrkesfaglige med "kun" fagbrev har gjerne høyere lønn MED betalt overtid og stiger raskt over oss med "lengre utdanning". Så er en kjedelig situasjon her i Bergen ihvertfall :)

     

     

    Dette er ikke noe nytt, med mindre man har en lederstilling så vil folk med fagbrev fort ha samme lønn eller mer enn folk med bachelorgrad, og også mastergrad avhengig av yrke.

     

    Når jeg jobbet som elektriker her i sørnorge i 2010 så hadde jeg 510 000,- og det er jo noen år siden allerede.

  2. Håndverkere tjener veldig ofte mer enn universitetsutdannende. I tillegg får du ikke lønn når du studerer, men det ville du gjort om du jobbet som håndverker.

    Deter viktig å tenke på hvor man vil etterpå. Med mer utdanning kan man få flere muligheter. Men kan være du allerede har muligheter med bakgrunnen din i dag.

     

    Jeg har jobbet på kontor hvor mange har samme bakgrunn og utdanning, men ikke alle kan være leder. Og da vil han som er leder tjene mer enn en håndtverker, mens mange av de som sitter under ledernivå tjener det samme, og til og med mindre enn en håndtverker.

     

    Så pek ut en retning, snakk med en studieveileder på en fagskole og universitet/høyskole. Har

    selv erfaring fra begge deler. Og fagbrev som elektriker.

  3. Det er avhengig av hva bedriften vil betale og hvor i landet du bor. Jeg har endel mer enn din kamerat pr time.

    Når det er sagt så er det ikke uvanlig at montører i slike bedrifter tjener mer. Dette fordi mange har 8 timers betalt arbeidsdag, mens de på kontoret ofte har 7,5 timers betalt arbeidsdag.

    De fleste plasser jeg har jobbet, litt i oljesektor og litt i håndverksyrker så er lønna basert på stilling/erfaring, og ikke utdannelse.

  4. Tenkte å nevne at de stemplene sitter ofte jævli hardt hvis du har slitt skoene ned til stålet,  for da har stemplet skrudd seg langt ut.

     

    Hvorvidt det skal skrus med eller mot klokka varierer fra bilmerke til bilmerke,  og samme om det er motsatt vei på den ene siden kontra den andre.

    På min ford Mondeo så skal det skrus med klokka på begge sider, og det er tungt og tar litt tid :)

  5. Spør arbeidsgiver hva de tenker om saken,  hvis du er en person med kompetanse de ønsker å benytte fremover så ville jeg nok vurdert å gjøre dette nå. 

    I motsetning til de andre svarene du har fått her så skal jeg stille meg på den andre siden.   Det er NÅ du har muligheten,  du er tydeligvis i en god posisjon til å teste ut for å se om det går,  fordi du ikke har så mange forpliktelser.

     

    Normalt sett så regner man nesten dobling av fakturering mot en arbeidsgiver hvis man går fra å være ansatt til konsulent.  Dvs at hvis du har 375 000,- nå,  så skal du fakturere bedriften dobbelt så mye som konsulent,  dette fordi du skal dekke lønn + alle avgifter og utgifter, samt ha noe igjen til deg sjøl på toppen av lønnen.

     

    Problemet er mer hvis du er en i flokken,  ikke skiller deg ut på noe særlig vis,  da er det ikke sikkert bedriften ønsker å ha innleie i tillegg.

     

    Angående det som ble nevnt at man er førstemann som ryker i en nedbemanning om man er innleid er nok dessverre ikke tilfellet.  Jeg var selv innleid i en bedrift, og 50 ansatte (35% av de ansatte) måtte gå før meg,   fordi innleie er en annen post på budsjettet enn lønnskost.  Men det var jo også fordi min kompetanse var ønsket.

    • Liker 1
  6.  

     

    Du kan studere alt, minus de studiene som krever realfag. Hvis du har lyst å studere for eksempel ingeniør så må du ta matte og fysikk i tillegg.

    Du studerer ikke ingeniør,  man kan ta en bachelor i ingeniørfag  .

    Om målet er å bli ingeniør kan han også gå fagskolen :)  men da bør man ha et fagbrev i bunnen :)

     

    Det var en veldig viktig detalj. 

     

    Hvis planen er bachelor i ingeniørfag etter fagskolen må han selvom ta opp R1,R2 og fysikk 1 på mesteparten av studier iallefall.

     

    Hvis ønsket er å jobbe som ingeniør så trenger man jo ikke gå videre på bachelor :)

  7.  

    Man tar ikke all matematikken og fysikken første året, man tar den en mangler. Altså tar en forkurs matematikk og fysikk i tillegg til felles fag. Første året var nok det letteste, matematikken som kommer på år 2 er langt verre,

    Dette kommer vel helt an på universitetet.

     

    Der jeg gikk var det R1 på sommeren,  R2, Matte 1 (Calculus) og FYS001 og Fysikk på høstsemesteret.

    Så var det Matte 2 + Fysikk på 2 semesteret.

  8. En liten oppdatering her :)

     

    Hva du jobber som: Teknisk tegner,  privat sektor. Nyansatt. Prosjektleder
    Hvor gammel du er: 35 37
    Hva du tjener du i årslønn: 560 000,- ca 40-42 000 utbetalt etter skatt pr mnd.
    Hvor mye betaler du i skatt? Det som trekkes.
    Utdanning: 2 årig teknisk fagskole(ferdig sommeren 2014)
    Goder: God lønn,  fleksitid, i nærheten av der jeg bor.

     

    Hva du jobber som: Teknisk tegner,  privat sektor. Nyansatt.
    Hvor gammel du er: 35
    Hva du tjener du i årslønn: 560 000,-
    Hvor mye betaler du i skatt? Det som trekkes.
    Utdanning: 2 årig teknisk fagskole(ferdig sommeren 2014)
    Goder: God lønn,  fleksitid, i nærheten av der jeg bor.

  9. Jeg tror nok drømmejobben endrer seg med tiden,  sjøl har jeg drømmejobben min akkurat nå,  men om noen år så har jeg kanskje lyst til å gjøre noe annet.  Men er veldig fornøyd med arbeidsplassen, så håper det blir der :)

    Ting endrer seg...  hehe.   Jobbet i denne stillingen frem til nyttår 2015,   er nå i ny stilling i nytt selskap og stortrives der ;)  Så nå har jeg drømmejobben :p

  10. Heisann folkens,

    Har et ventilasjonsanlegg som har streiket litt,  virker i alle fall sånn.

     

    Hvis dere ser på bildet,   så konsentrerer vi oss om den midterste delen,  nederst her så står det en mindre motor, med en grønn reim/strikk,  denne motoren står bare og durer,  regner med det ikke er riktig siden den store trommelen går rundt hvis jeg drar i den grønne reima/strikken.

     

    Hvis jeg prøver å snurre motoren rundt for hånd (når sikringen er slått ned)  så står den nesten fast,  den går rundt med en del motstand og virker som noe tar i,  at lagrene er defekte eller lignende.

     

    Noen som har vært borti dette?    Regner med jeg enkelt kan få tak i en ny motor og montere den, så er problemet løst ?

     

    post-21219-0-67612800-1478885176_thumb.jpg

×
×
  • Opprett ny...