Gå til innhold

ChristianL

Medlemmer
  • Innlegg

    465
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ChristianL

  1. Har litt under en uke fri f.o.m søndag, så jeg har litt lyst til å ta en storbytur. Jeg sjekket litt på RyanAir, men jeg fant ikke noen spesiellt billige billetter. Restplassene som virker interessante blir ganske dyre siden jeg reiser alene.

    Er det noen som har noen tips til hvordan jeg kan finne en billig storbytur i ca. 3 dager? Reiser helst fra Stavanger, men jeg kan komme meg til Haugesund og Sandefjord greit.

     

    Flybilligst.com, var en som postet den i tråden for noen sider siden, ville sjekket der.

  2. Så hva har jeg sagt føre og for 4 uker siden? Da nevnte jeg her at jeg akkurat hadde startet (i samarbeid med Olympiatoppen) et treningsprogram beregnet på toppidrettutøvere innenfor hypertrofi, og jeg responderte egentlig som forventet i forhold til mitt kunnskapsnivå innenfor fysiologi & trening.

    Har du mulighet til å dele dette treningsprogrammet eller ligger det ute på nett eller lignende? Ville vært interessant å sett på :)

  3. Når du trener har egentlig ingen ting å si så lenge du ikke trener samme muskelgruppe to dager etter hverandre på grunn av restitusjonen til musklene. Hvilke dager i uka du trener går for det samme, så lenge du har en hviledag mellom øktene, helger er til for brukes = Trening!

  4. Jeg hadde veldig spesifikke spørsmål med ønske om å bli skarpskytter, men ble anbefalt Stormingeniør av sesjonsoffiseren, og valgte det da høres spennende ut. En av tjenesten jeg ikke hadde satt meg inn i på forhånd eller tenkt noe veldig på, men kan ikke si jeg angrer på at jeg valgte det, inn i August 2013 og gleder meg virkelig. Mitt tips er å først se på hva du vil gjøre under fgtj. og videre også sette opp en liste med hva du kunne tenke deg, men hvis sesjonsoffiseren kommer med ett godt forslag skal du ikke se bort fra at det kan bli kult.

  5. Selv om faren din hadde gitt deg en hage ville det ikke vært lovlig, men nå vte ikk ejeg hvor gammel du er og det var ikke veldig uvanlig for noen tiår siden.. Forskjellen mellom bue og gevær tviler jeg på at ett menneske med normalt syn ikke ser forskjell på, og jakten som føres i dag, såkalt posteringsjakt som du nevner er like mye jakt og like tradisjonsrikt i Norge som mye annen jakt.

  6. Rifle kan du bruke på alt fra ekorn og fugl til elefant avhengig av hva slags kaliber du har.. Toppjakt på storfugl er veldig vanlig å gjøres med rifle, samme med snikjakt på blant annet rype.

     

    Kan jeg spørre om hvorfor du vurderte en kombi hvis du ikke føler behovet for en rifle?

  7. For 9000 ville jeg fortsatt startet med en hagle og ikke en kombi da jeg er litt skeptisk til de fleste kombier, de skal liksom være både fugl og fisk og det er vel ikke alltid resultatet blir like velykket, pluss at de fleste foretrekker muligheten til ett kjapt oppfølgingsskudd. Men det kommer jo an på hvordan du skal jakte og hvem du skal jakte med, jeg ville startet med en billig over-under hagle (fortsatt ikke sett en fin sideligger til den prisen) på grunn av balansen, i denne prisklassen er vel Baikal og lanber og lignende anbefalt, men der er det beste å dra i butikk å prøve mange forskjellige for så å ta den som passer deg best. Jeg vet ikke hvor du bor, men det å ha ett aktivt skyttermiljø i nærheten er definitvt nyttig, bare å dra på bane og skyte, snakke med folk også får du senere tips om hva som fungerer og hva som ikke fungerer, ikke ta alt for god fisk selvfølgelig, også er det vel bare å ta det derfra..

    • Liker 1
  8. Skal ikke si jeg er en veldig erfaren jeger, men bever er sånn jeg har fått det med meg vanligst å jakte på med rifle, hare og fugl er mest vanlig å jakte på med hagle, men det kommer helt an på hvordan du skal jakte. Det vanligste på fugl er støkkjakt med eller uten hund, men snikjakt og toppjakt er relativt vanlig det også med rifle, men dette er gjerne i forskjellige deler av sesongen. Så det kommer helt an på hva du skal jakte, hvordan du skal jakte det og når på året du skal jakte. Jeg vil anbefale hagle, med tanke på at det er vanligst på både hare og fugl også kan du enten prøve bever med hagle, låne en rifle og prøve eller kjøpe en rifle så fort som mulig.

    • Liker 1
  9. Høres bra ut, jegerprøven er null stress hvis man følger med på kurset.. Når det gjelder Tikka T3 er jo det en veldig populær rifle for en grunn, men hvis du ikke er helt sikker på om dette er noe for deg kan det være lurt starte med noe billigere og ta det derfra. Ellers er vel den vanlige anbefalningen å legge like mye av budsjettet i optikk som i våpen. Hvis du kan prøve våpen i både .30-06 og kanskje også .308 er vel det det beste sånn at du kan kjenne på rekylen og lignende, ellers er vel den største forskjellen at .308 passer i en kort låskasse som gjør at du kan få ett lettere våpen.

  10. Brogue sko er også noe du ikke finner på 18-åringer i det hele tatt.

    Når man spør "ser broge boots dumt ut på en 18-åring" så er i hvert all svaret "Alle andre 18-åringer vil synes det", uavhengig av hva man selv måtte mene. Og det er vel egentlig det svaret de er interessert i.

    Da lurer jeg på hva slags 18-åringer du snakker om for dette er i beste fall veldig forskjellig avhengig av landsdel og miljø. Er selv 18 år og har sett flere som har brukt brogue sko, riktignok i semsket skinn. Brogue boots er heller ikke så uvanlig som du skal ha det til og hvis du finner noen som faktisk bryr seg om at andre går med brogue boots er det gjerne flere positive reaksjoner enn negative.

     

    Og i følge profilen din er du 25 år så jeg lurer på hvilket grunnlag du har for å vurdere dette, annet enn det som var normen da du selv var 18 år i 2005.

    • Liker 1
  11. Jeg svarte selvfølgelig NEI. Sjansene for og skadeskyte ett dyr er enormt mye større ved ett slikt usikkert våpen. Fatter ikke hva dere tenker med.

    Bue er ikke mer "usikkert" enn en rifle, om begge brukes innen de begrensninger hvert våpen naturligvis har. Skal vel også bemerkes at "skadeskudd" vil skje uansett hvilke våpen som brukes.

    Vi kan jo innføre en prøveordning på Svalbard, og be folk om å bytte ut geværene med bue. Evt. prøveordning på buejakt på bjørn.

    Virkelig? Prøveordning på Svalbard? Det ene stedet i landet man får BÆRETILLATELSE på våpen og ikke vanlig VÅPENLISENS for selvforsvar mot bjørn. Det er din fantastiske ide? Svalbard er helt spesielt i landssammenheng ved at man bærer våpen for selvforsvar og ikke for jakt, i disse tilfellene vil det være fullstendig upraktisk med bue fordi ett kruttvåpen er raskere klart til bruk og krever mindre av skytteren. På jakt derimot under vanlige forhold med lik kontroll av bue og kruttvåpen vil det ikke være noen stor forskjell.

    Og til Gypsy; det at du lar deg påvirke av propagandaen til diverse dyrevernsorganisasjoner (norske jegere er BTW noen av norges mest aktive dyrevernere), gjør ikke påstandene dine til fakta. Og en god skytter treffer ikke ett dyr i hodet hvis personen ikke sikter på hodet, noe som absolutt ikke er forenlig med norske jakttradisjoner.

     

    Edit: leif

  12. Connery og Moore er jo lett de beste Bond-skuespillerne, men synes ikke Daniel Craig og Pierce Brosnan (ja, jeg så godt som likestiller de) ligger så veldig langt bak. Det har litt med filmene å gjøre også da, Quantum of Solace synes jeg var forferdelig dårlig og endte med å fortrenge minnet og måtte se den på nytt :p , men jeg synes både Casino Royale og Skyfall fanget Bond-følelsen i filmene..

×
×
  • Opprett ny...