Gå til innhold

laaberg

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av laaberg

  1. Hei.

     

    Jeg er nå sykemeldt 100% i ca 1 mnd fordi jeg har brukket storetåen.

     

    Har fått lønn fra jobb for alle de avtalte vaktene og fast vaktene mine de første 16 dagene, noe som er riktig.

     

    Det jeg nå lurer på er hvor mye penger jeg får videre av NAV? Får jeg bare betalt for de faste vaktene mine, noe som tilsvarer ca 40 timer i mnd, eller vil jeg få for det som er gj. snitt av det jeg vanligvis tjener i mnd, altså alle ekstravaktene jeg jobber også.

     

    Eks: Forrige mnd jobbet jeg 157 timer, noe som er mye mer enn de 40 faste jeg har.

     

    Hva er det jeg skal få penger for nå fremover?

     

    Fint hvis noen kan vise til sider der dette faktisk står på, kunne ikke finne noe på nettet om akkurat dette.

     

    Takk for svar:)

  2. Hei.

     

    Elkjøp har "happy hours" tilbud nå og jeg kom over denne:

    http://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/ACNXMCSED009/acer-aspire-v5-series-15-6-barbar-pc

     

    Er den en PC som det går an å spille på og som er verd prisen? (3990)

     

    Har ikke så mye greie på AMD så takker for svar.

     

    Er denne eventuelt et bedre valg?

    https://www.komplett.no/acer-aspire-v5-573g-156-hd-matt/794824?cks=ASS&assoc=F1C66B17-4BB7-43B1-BD6C-52358401D2ED&gclid=CL_Piuu-jb0CFeIAcwodeGwA5Q#!tab:extra

     

     

  3. Hei.

     

    Har sett litt på bærbare pcer som jeg kan spille med i det siste.

     

    Kom over denne her:

    https://www.komplett.no/acer-aspire-v5-573g-156-hd-matt/794824

     

    Er den noe å ha? Har ikke så mye erfaring med acer pcer...

     

    Får jeg eventuelt mye mer for pengene hvis jeg kjøper en multicom pc? F. eks Xishan om jeg velger det?

     

    Ville eventuelt gått for denne framfor multicom sine pcer fordi denne er billigere og ser betydlig mye bedre ut og er slankere.

     

    Den har jo greie specs til denne prisen eller?

     

    Takk for svar.

  4. Hei.

     

    Lurte på om jeg kunne få noen anbefalinger på bærbar spill pc. Den skal helst ikke koste mer enn 9000, og jeg har derfor vært å kikket på multicoms pcer og lurer på hvilken pc som vil gi meg mest for pengene?

     

    Hvis dere har andre modeller enn multicom's sine pcer er det bare å slenge fram. Vil ikke ha større enn 15"

     

    Har kikket litt på disse:

     

    http://www.multicom.no/Xishan-W355S-15e6-Full-HD-Matt-Intel-Core-i5-4200Me-8GBe-128GB-SSD-1TB-7200e-GeForce-GTX-765Me-DVDRWe-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10627336

     

    http://www.multicom.no/Daenerys-MS-16FK-15e6-Full-HD-Matt-AMD-A10-5750Me-8GBe-1TB-7200e-Radeon-HD-8970Me-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10626320

     

    Hvilken burde jeg velge av disse 2? (Har ikke så mye greie på AMD, så vet ikke om Daenerys er bedre enn Xishan?)

     

    Kikket også litt på denne pga I7 prossesor og finere utseende:

     

    http://www.multicom.no/Sansa-MS-16GC-15e6-Full-HD-Matt-Intel-Core-i7-4700MQe-16GBe-120GB-mSATA-SSD-1TB-7200e-GeForce-GTX-765Me-Uten-operativsystem-Multicom/cat-p/c1000042/p10626613

     

    Og ja jeg vet at jeg stasjonær pc gir mer for pengene, men jeg vil gjerne ha en bærbar;)

     

    Takk for svar :)

  5. Hei.

     

     

    Jeg har lenge trent på et treningssenter der jeg bor. Jeg har hver mnd betalt med avtalegiro, og det har gått fint og det har blitt trukket på avtalt tidspunkt.

     

    Nå forleden la treningssenteret mitt ned, som forøvrig er en stor kjede. Fordi de hadde problemer med banken fikk jeg en mail om at det ikke var blitt trukket fra meg den siste mnd og at jeg kom til å bli trukket senere.

     

    "Vi har som dere har fått beskjed om tidligere slitt med å kjøre trekk på grunn av et bankbytte.

    Jeg vil derfor informere dere om at trekket for november(skulle gått 20.okt) blir trukket 27.12.13 og trekket for desember (skulle vært gått 20.nov) blir trukket 02.01.14."

     

    Nå er vi langt inne i Januar og jeg har ikke blitt trukket, slik som de lovet. Men så går jeg inn på nettbanken min og ser at det ligger 2 betalinger til forfall til treningssenteret: Den første 17.01.2014, og den ande 03.02.2014.

     

    Syntes dette er veldig dumt i og med at jeg ikke har regnet med å skulle betale på denne tiden av mnd. Kan de kreve at jeg betaler dette, eller kan jeg bare avbryte betalingen min i nettbanken med loven på min side?

     

    Har selvfølgelig ikke fått en eneste mail om at de skal trekke disse datoene eller noen andre datoer etter den første mailen som er sitert over.

     

    Så kan jeg bare avbryte denne transaksjonen?

     

    Takk for svar! :)

     

    (Senteret la forresten ned 31.12.13 og de har sagt at avtalegiroen skal opphøre 1 Januar)

     

    "Dersom du har avtalegiroavtale med oss, vil medlemskapet ditt opphøre med virkning 1.januar 2014. Du vil bli krevd for treningsavgift for til og med 31.12.2013."

  6. Da bør du prate med enten din nærmeste leder, eller nærmeste leder for lønnsansvarlig, og forklare situasjonen. Evt. bør du rett og slett skrive et brev eller en e-post hvor du forklare nøyaktig hvordan det henger sammen. Det skal da ikke være så vanskelig å få betalt.

     

    Skal ta det opp med avdelingslederen min på jobb som jeg har mye bedre kontakt med enn ho, så kan jeg spørre han om kan se på det og ta det opp med henne. Hadde vært veldig deilig å få klart opp i det, fordi hun er en skikkelig bitch mot alle de ansatte som spør om lønna. Det hadde vært veldig deilig å bare kunne sagt til henne, "Hva var det jeg sa" :)

     

    Uansett, takk for gode råd og svar :)

  7. Du er sikker på at systemet ikke teller de faste vaktene dine automatisk? Slik at timeantallet i systemet inkluderer timer du ikke jobber. Hvis ikke, så må du nesten snakke med noen andre i ledelsen.

     

    Ja jeg er 100% sikker på det, nettopp fordi det står 0 timer på stemplingslista/timelista mi på de 2 faste vaktene som jeg ikke har vært på jobb. Så det jeg faktisk har vært på jobb den måneden er 31 timer, det er jeg helt sikker på. Jeg vet det også sikkert fordi jeg har skrevet ned alle timene mine på hånd.

  8. Er ikke lunch du har blitt trukket for da. 4 timer er 8 stk lunch

    Nei det er ikke lunch, lunch har allerede blitt trukket, de 31 timene er inkludert lunch.

    Der jeg jobber er det slik at ofte en dag ikke kommer med før neste lønning. Jobber jeg feks Fredag 31/x kan den dagen ende på neste lønning. Dette burde jo sjefen din være klar over men.

    Tror ikke det, det kan ikke stemme fordi jeg mangler 4 timer, og har ikke jobbet noen 4 timers vakter.

     

     

    Jaha? Hvor regulerer egentlig arbeidsmiljøloven dette?

     

    TS: Klart du skal ha lønn. Ikke fordi aml. sier det, men fordi avtalen mellom deg og arbeidsgiver sier det. Det kan virke som de har trukket deg dobbelt for den faste vakten du ikke tok: Du får ikke betalt for den ene vakten du tok i stedet for den faste fordi den skulle erstatte den faste, men så trekkes du likevel i lønn. Det går selvfølgelig ikke an. Har du jobbet 31 timer skal du ha betalt for 31 timer.

    Det er det som du skriver her jeg tror har skjedd, og at det er det hun mener. Når jeg tok det opp med hun, var hun bare nebbete mot meg og sa hun hadde hatt denne diskusjonen mange ganger før. Men så sendte hun en mail til hun som er kontaktperson i Forbrukersamvirket sør (som leverer lønningene til oss) og hun hadde vist sagt det samme som hun at det var fordi jeg ikke hadde jobbet de faste vaktene mine, noe jeg forsåvidt ikke tror hun på forbrukersamvirket sør har sett så nøye på i og med at de 2 er venner.... Altså jeg tror fortsatt ikke dette kan være rett.

     

    Men jeg får ikke dette til å stemme, og synes det er veldig merkelig, jeg skal jo få lønn for de 31 timene? Hva skal jeg gjøre for å ta dette videre da?

     

    Takk for svar.

  9. Hei

     

    Lurte bare på om noen kunne hjelpe meg med å se på et problem jeg har på jobb ang lønn.

     

     

    Når jeg sjekket stemplingslisten min opp med lønningslippen stemte ikke dette overens, og jeg tok dette opp med lønnsansvarlig på jobb som mente det var riktig.

     

    Her er da saken:

    På min stemplingsliste (altså det jeg har stemplet og vært på jobb), står det at jeg har jobbet 30,47 timer. Men på lønnslippen min derimot står det at jeg har jobbet 10,84 timer som er fast månedslønn, og ekstra timelønn er 15,47 timer. Dette blir da totalt 26,31 timer som jeg har fått lønn for, og mangler da 4,16 timer fra det som det stod på min stemplingsliste at jeg har jobbet. Det er viktig å vite at disse timene som jeg har stemplet er det jeg faktisk har vært på jobb, og har ingenting med det faste jeg egentlig skulle jobbet.
    Hun som er lønnsansvarlig sier at grunnen til at jeg bare har fått 26 timer istedenfor 30 er fordi jeg er trukket fordi jeg hadde byttet vekk slik at jeg bare jobbet 1 av 3 faste fredager den måneden. Men jeg skjønner ikke det, fordi jeg har jo vært på jobb i 30,47 timer, da må jeg jo få lønn for dette selv om jeg ikke har jobbet mitt faste (noe som var greit for avdelingsleder)? De kan jo ikke bare trekke vekk timer slik?

     

    Jeg syntes ihvertfall dette var veldig merkelig, og lurer derfor på om noen kan si meg om jeg burde gå videre med dette, eller om hun har rett?

     

    Vet at det ikke er så mange timer det er om å gjøre, men for meg er dette en prinsippsak, og det er faktisk nærmere 700kr som jeg ikke har fått betalt for hvis jeg har rett.

  10. Jeg tenke i første omgang å bare bruke mellom 1000-2000 kr, for å få pcen min litt mer klar for de nyere spillene :) Også tenkte jeg at med det får jeg råd til nytt skjermkort og litt ekstra ram ( har bare 4 Gb).

     

    Men det gjør ikke noe om jeg kjøper det skjermkortet nå, med tanke på at jeg i fremtiden kommer til å bytte prosessor? Det vil fortsatt passe i det nye hovedkortet/prosessoren jeg da skulle kjøpe?

  11. Ja, det er det han mener. BF4 krever MYE cpu kraft og gpu kraft.

    Okei, men har ikke råd til å oppgradere alt på en gang, så da er vel skjermkortet det jeg burde oppgradere først? Og er det virkelig nødvendig for meg med ett nytt hovedkort? Hjelper det meg på noe vis?

  12. Hei, kjøpte meg BF4 her om dagen og merket med en gang at den gode gamle pcen kunne trengt en liten oppgradering, og tenkte da å investere i ett nytt skjermkort.

     

     

    Siden hovedkortet mitt er av eldre slag, lurte jeg bare på om noen kunne fortelle meg om jeg trenger ett nytt hovedkort, og eller prosessor?

     

    I dag har jeg:

     

    Gigabyte P55-UD3L, og prosessoren er en Intel Core i5 760 (2.8ghz)

     

    Skjermkortet jeg bruker i dag er:

     

    nVidia GTX550Ti 1024MB PCI-E

     

    Takk for svar :)

     

    PS tenkte å kjøpe meg dette skjermkortet:
    http://www.dustinhome.no/product/5010651176/gigabyte-geforce-gtx-660-oc-2gb-pci-e-dvi-hdmi-dp/?utm_campaign=prisjakt&utm_source=prisjakt.no&utm_medium=pricecompare&utm_content=1186

  13. Hei.

     

    Jeg skal snart ha særemnet mitt, og har valgt å fokusere på synet på døden. Jeg skal da ha 2 tekster, og den ene teksten jeg har valgt er "Den Guddomelige Komedie" av Dante. Problemstillingen min er forskjellen mellom synet på døden i den guddomelige komedie, og i en nyere tekst eller film.

     

    Så problemet mitt er da, hvilken film/tekst kan jeg ha som tekst nummer 2 som beskriver døden og er skrevet i nyere tid?

     

    Takk for alle svar :)

  14. Har personlig alltid vært flink i skolerelaterte (teoretiske :whistle: ) ting. Kunne lese og skrive før jeg begynte på skolen (dog, ikke så veldig bra) begynte å lese engelsk litteratur på engelsk før de fleste andre jeg kjenner.

     

    Ordentlige spill (les: Ikke Josefine eller Flåklypa) begynte jeg med da jeg var 8 år. Ved at jeg hørte engelsk og spurte og gravde om hva hva betydde (enten ved hjelp av google eller ved hjelp av foreldre) tror jeg at jeg lærte mye. Jeg har personlig aldri spilt WoW, men de jeg kjenner som gamet WoW før de kunne gå var gjennomsnittlig god i engelsk.

     

    Jeg tror jeg vil konkludere med at engelsken min har forbedret seg ved hjelp av spill - uttalen pga det jeg hører og det skriftlige på grunn av jeg MÅTTE vite hvordan det skrives.

    Stilen du skal skrive høres forholdsvis enkel ut. Hvilken klasse går du i?

     

    Håper dette hjelper deg litt!

    Lykke til.

     

    BTW; Ville kalt stilen min "Does playing video (eller computer) games improve your English?"

     

    Ja det hjelper meg ganske godt på vei med alle svarene fordi jeg fant ikke så mye stoff om akkuratt dette emnet på internett, så takk for det :)

     

    Jeg personlig har alltid ment at jeg har lært mesteparten av min egen engelsk fra forskjellige spill, men det holder jo ikke med kun egne meninger når jeg skal skrive denne stilen. Er jo også forresten litt morsomt å se hvilke forskjellige spill folk mener har hjulpet dem mest, og jeg vil nok gå dypere inn på hvilke spill som lærer bort mest engelsk.

     

     

    For å svare på spørsmålet ditt så går jeg på Almennfag Videregående 2 klasse i kr.sand, da jeg har valgt å ha internasjonal engelsk som et av mine programfag. Jeg syntes det har vært veldig gøy med denne forumtråden, pga så mange flotte svar jeg har fått! :)

     

    Bare peis på med mer svar folkens, alt hjelper her! :)

     

    - Laaberg

  15. Tusen takk alle sammen for flotte svar og kommentarer!

    Jeg har definitivt et godt utgangspunkt nå med denne tråden.

    Håper jeg får flere svar etterhvert, alle svar er med å hjelper her! :)

     

     

     

     

    Det heter ' Do playing videogames improve your\our English '.

     

    Du kan jo begynne der, så slipper du å få feil på første linje i oppgaven din :whistle:

     

    Tror ikke det nei, var faktisk engelsk læreren min som har bodd i England i 12 år som foreslo emnet og han har selvfølgelig også godkjent det.

    "Does gaming improve your English" <--- ikke noe feil der :p

  16. Hei hei alle på forumet!

     

    Skal nå i gang med skoleprosjekt der jeg har emne: "does gaming improve your English?"

     

    Så jeg tenkte at jeg skulle spørre dere her på forumet, om dere ville legge igjen en

    mening dere har om emnet, gjerne både for og mot. Hvis du har blitt bedre i engelsk av spill, gjerne utdyp svaret, fortell hvilke type spill som har hjulpet deg mest, og hva som ikke har hjulpet.

     

    Håper så mange som mulig vil hjelpe, og takker for alle svar! :)

     

    - Laaberg

  17. Vet at mange kommer til å være uenig i det jeg sier nå, men sånn får det bare være.

     

    Jeg mener det er dårlig gjort det HoN og LoL har gjort med å ta konseptet til DotA og Icefrog, lage et spill som er 98% likt, og på den måten ødelegge det fantastiske DotA miljøet som vi en gang for lenge siden hadde. Som en gammel og erfaren DotA spiller, har jeg aldri likt disse spillene fordi jeg føler dem bare kopierer Dota med bedre grafikk, og stjeler spillerne over.

     

    Jeg håper ihvertfall DotA 2 kan bringe tilbake det flotte dota miljøet vi hadde, istedenfor det "drittunge" miljøet som er på LoL (vet ikke på HoN) fordi det er gratis og frister 12 år gamle gutter til å spille det istedenfor 123 spill.

     

    - LaaberG

  18. Jeg kan med erfaring si at denne dekoderen er den beste jeg noen gang har hatt! Fikk den ca 1 mnd tidligere enn "vanlige" CD kunder pga jeg vant den i en konkurranse på jobb.

     

    Har tidligere erfaring med GET på kabeltv, og syns PVR dekoderen dems var ganske så bra (utenom noen tilfeller den måtte byttes).

     

    Denne derimot er så SINNSYKT rask! ikke bare litt rask, SINNSYK! tar 5 sekunder å slå den på før man får bilde, og kanalbyttingen er fantastisk rask den også ( i forhold til f. eks gets dekoder). den er også mye mer stillegående enn den forrige CD dekoderen, noe som jeg ser på som et lite ekstra +! :)

     

    Designet bryr jeg meg ikke noe om, er jo selvfølgelig det inni den som teller for min del!

     

    Så til alle som har tenkt å skaffe seg denne dekoderen, så kan jeg med egen erfaring anbefale den på det sterkeste! Kjempejobb av Canal Digital å få inn denna dekoderen!

  19. Veldig bra lesestoff må jeg si, og er veldig enig med skribent i så og si alt som er skrevet.

     

    Jeg var VELDIG skeptisk til Skyrim i begynnelsen, på grunn av at jeg ikke likte Oblivion i det hele tatt. I de 2 første timene med dette fantastiske spillet var det ikke mye som så ut til at dette var et gøy spill i det hele tatt, nesten så jeg lukket det ned. Men jeg valgte å gi spillet en litt større sjanse en jeg hadde gitt Oblivion, noe jeg absolutt ikke angrer på! Spillet blir bare mer og mer fantastisk jo mer man spiller, og jeg anbefaler alle å prøve spillet litt lengre enn bare i begynnelsen.

     

    Små bugs er det noen av, men det legger man ikke merke til etterhvert når man blir slukt inn i det fantastiske skyrim miljøet! :)

  20. Hvorfor kan ingen lage ett skikkelig sverdspill i førstepersjon fra Romertida eller Middelalderen som prøver å gjengi den epoken mest mulig perfekt. Hadde vært kult med ett spill der det å kverke noen ikke er en av mange tusen men hvor det faktisk er en utfordring. F.eks om du møter 3-4 stykk i bakgate og de er på samme utstyrnivå med deg må du faktisk vurdere å stikke av om du ikke har noen med deg, slik att man må vurdere hver kamp.

     

    Helt enig! jeg har lengtet etter et skikkelig førstepersons sverdspill helt siden jeg rundet "Dark Messiah Might & Magic" som etter min mening er det beste førstepersons sverdspill jeg har spilt. Har prøvd oblivion i et par timer, men det fanger meg liksom ikke. Håper skyrim blir bra :)

  21. Spillet synes jeg fortjener en 8er og ikke 9er :)

     

    Storyen er kjempeflott!

    Utseende og grafikk er fantastisk.

    Kampsystemet: Tja, helt ok.

    Lengde: I forhold til kartet og alle stedene så er 3 lokasjoner for lite.

     

    Alt i alt, ett veldig bra spill som jeg likte veldig godt og vil gjerne anbefale :)

     

    Greit nok at du syntes 3 lokasjoner er for lite, men da tror jeg ikke du forstår selve konseptet....

     

    Jeg ihvertfall skjønte etterhvert at dette er et spill der du har muligheten til å bestemme hva som skjer videre. F. eks når du kan bestemme hvem av de 2 hovedpersonene du kan støtte, og spille utvikles videre derifra. Når jeg da hadde rundet spillet, fikk jeg med en gang lyst til å spille spillet på nytt, men denne gangen med en annen slutt og ta andre valg : )

     

    Syntes 9/10 er en veldig bra karakter, med tanke på at det er småbugs og småfeil som kan fikses opp i... ellers er det det beste RPG spillet jeg har spilt! (Y)

  22. **snip** Med den posten, så regner jeg med at du jobber i CD. **snip**

     

    For å svare på spørsmålet ditt, nei jeg jobber ikke i CD, jeg jobber som selger på elektronikkbutikk...

     

    * Hvorfor kan jeg ikke kjøpe akkurat de kanalene jeg ønsker, for en fornuftig pris ?

    - Rett og slett fordi TV-leverandørene ikke vil tape penger, er jo ikke gratis å sende ut tv signaler heller. Du har jo muligheten til å velge kanalpakker, der du kan velge etter hvor mye du ser på tv og ditt forbruk. Du skjønner vel det du også at leverandørene faktisk har lyst å tjene penger de også?

     

    * Hvorfor må jeg ha en tuner for Viasat, CD og Riks TV ? Bli enige om en felles standard for pokker.

    - Fordi TV-leverandørene er konkurrenter, og de vil jo selvfølgelig ikke at du skal bytte fram og tilbake på leverandør hele tiden, men heller velge utifra kvalitet på deres dekodere.

     

    * Hvorfor kan jeg ikke kopiere opptak til DVD, eller for den saks skyld se på opptakene, etter jeg har sagt opp kanalpakken ?

     

    - Fordi piratkopiering er forbudt. Hvis du kunne brenne ut alle filmer og serie som går på tv, så ville dette vært det samme som å laste ned fra piratebay. Med andre ord, Serier og filmer burde kjøpes i butikk ;) Handler også litt hva som er lov til å gjøre med tanke på fildelings loven.

     

    Håper du fikk litt svar på spørsmålene dine. Vi lever i Norge for guds skyld, alt kan ikke være gratis, TV koster penger!

  23. Hører mange har hatt problemer med den gamle PVR dekoderen til CD. Det er jo forståelig at folk blir irriterte når det de betaler for ikke fungerer. Men nå har jo jeg prøvd en del forskjellige dekodere, i og med at jeg jobber med dette, og jeg kan trygt si ved erfaringer at det ikke bare er CD som har problemer med deres PVR dekodere. Både Viasat, GET og Rikst-tv har alle sine feil med dekoderene, mye av det samme som hos CD. Så dere må ikke tro at det er så mye bedre PVR dekodere fra andre leverandører!

     

    Men nå skal det jo gis ros til CD for at de tar tak i dette og viser hvor seriøst de tar kundene sine, fordi de er de eneste som virkelig har stått på og fått seg en ny dekoder som helt sikkert kommer til å bli en kjempesuksess. Syntes dere skal være fornøyde med at TV Leverandøren deres virkelig står på jeg! (Ikke uten grunn at de er Norges største TV Leverandør!)

     

     

    svar til Thadon: Canal Digital GO tjenesten er gratis for alle som har Familie pakken eller Entertain pakken fra Canal Digital.

×
×
  • Opprett ny...