Gå til innhold

mushin

Medlemmer
  • Innlegg

    90
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mushin

  1. Hei, husker da jeg tok et grunnkurs i programmering på UiO så fikk vi et problem hvor vi skulle lage et program for å håndtere filminformasjon. Vi fikk utgitt en .txt fil med alle filmene i imdb sin database. Hvordan får man tak i slik data, gjerne i .txt format. Skal ha ta et statistikk kurs nå snart, kunne vært gøy å brukt statisiske metoder på datamengder sammen med feks Python for å få litt mer intuisjon. :)

  2. Hepp! :)

     

    Har fått meg internett gjennom boretslaget som alle ble enig å satse på Canal Digital. Har ikke hatt internett på noen år, pga jeg sitter nesten 24/7 på universitetet å bruker nettet der.

     

    Fikk en ruter av broren min, en Linksys e4200, konfigurerte den til å motta nett automatisk. Saken er at jeg får koblet til ruternettverket uten problemer. Problemet er at jeg ikke får nett gjennom ruteren, noe som aldri var noe problem når jeg hadde nett for noen år siden. Det rare er at jeg får lett nett når jeg kobler PCen rett i modemet med kabel. Kan leverandører på noen måte hindre meg å sette opp et nettverk?

  3. Hei, jeg har nylig startet å kikke litt på de ulike mulighetene for å lage grafiske applikasjoner i Java og det har dukket opp et par spørsmål.

     

    Forøvrig er planen min følgende:

    Lage enkle tegninger, kurver etc -> Enkle 2D animasjoner -> 3D animasjoner

     

    I ulike tutorials ser jeg at noen strukturerer programmene sine rundt en JFrame, lager JPanel etc. I Sun sin Java3D tutorial så jeg at de brukte Applet med 3DCanvas for å lage programmet. En annen 2D tutorial brukte en JApplet.

     

    Poenget mitt er, hvorfor er det så mange måter å organisere grafiske programmer på? Hvorfor applet kontra jframe? etc ...

  4. Jeg har startet å spille trommer. Videre tenkte jeg at det hadde vært kult å kunne bruke PCen til å utforske/lage ulike tromme-mønstre, som hip-hop, jazz, blast beats, ... etc i ulike tempo. Det jeg tenker er liksom, hvordan vil det høres ut om høyre hånda spiller et typisk jazz mønster på ride, + venstre blaster på skarp. Sannsynligvis helt forferdelig. På denne måten vil jeg få litt mer analytisk forståelse av hvorfor noe høres bra ut.

     

    Finnes det mye programvare der ute?

  5. Takk. :)

     

    Mer nybegynner spørsmål. Hva syntes dere er/var vanskeligst ved å spille trommer?

    Jeg tenker at det er de vanskeligste tingene som er vært å øve mest på. :)

     

    Personlig finner jeg dette relativt vanskelig:

    1. Sette på metronome til 80-100 bpm.

    2. Holde standard jazz-ride pattern med høyre.

    3. Slå slagene mellom 1, 2, 3 og 4 med venstre, dvs synkopering.

    Det er så mye som skjer på engang. Jeg føler liksom at jeg må være oppmerksom på alle tingene samtidig. Hvis jeg plutselig slutter å være oppmerksom på (2.), så begynner høyre hånda å synkroniseres med venstre, etc ...

     

    Vil noen være enig at ekstrem konsentrasjon er nøkkel for å håndtere tromming?

  6. Jeg har nylig startet å spille trommer. Jeg er dog på universitetet fra kl 08:00 til rundt 19:00 de fleste av dagene, så foreløbig kan jeg bare øve litt på trommene mine på kveldene. Har dog en metronome i sekken og tenkte å kjøpe inn en "practice pad". ( http://en.wikipedia.org/wiki/Practice_pad ) Skaffer jeg meg en slik en, vil jeg kunne finne meg et ledig rom slik at jeg kan øve litt på skolen også.

     

    Hva slags egenskaper bør jeg kikke etter? Ett kriterie som må oppfylles er at det må være mulig å flytte den litt rundt uten problemer. :)

  7. Kan dere kvalitativt utdype hvordan opplevelsen av å lese et stykke musikk er?

     

    Er det feks vanlig å kunne lese (for de som kan) "Fur Elise" av Beethoven uten å ha hørt sangen, og få en relativt god opplevelse av sangen før man evt spiller eller hører den en annen plass?

  8. Hei, søkte litt rundt ( kanskje ikke godt nok ) angående dette emnet, men fant nada.

     

    Jeg har nettopp lært meg en sang Clock town pt 1 fra Zelda Majoras Mask. Denne sangen gir litt indikasjon på hva jeg er i stand til å spille nå.

     

    Har spilt mye spill gjennom årene, så sang forslag fra spill er morro. :)

  9. Hei, jeg tenkte å lage meg en playlist som kanskje kan hjelpe meg med å forbedre "gehøret". Jeg tenker å fylle playlisten med låter som karakteristeres ved at spilles ved spesifikk nøkkel? Som eksempel:

    R.E.M - Nightswimming i G

    Arcade Fire - Wake up i C

    etc ...

     

    Noen som har et godt eksempel på en sang i A? :)

    Alle andre nøkkel-toner er også lov selvfølgelig.

  10. Hei, skal ha meg ny TV. Jeg syntes utvalget er alt for stort og det er etter min oppfatning litt for lite oppdaterte reviews av ulike TV'er. Jeg får unnskylde min uvitenhet med at jeg sitter på skolen omtrent hele dagen, som medfører at jeg ikke har tid til alle dagens tekniske detaljer. I ungdomstiden kunne jeg spesifikasjoner til alle hovedkort, skjermer, ram, lalala, nå ... er jeg helt lost. :)

     

    Foreløbig har jeg kikket på denne, for å få startet litt lavt:

    Samsung UE40D5000

    http://www.netonnet.no/art/tv-og-bilde/tv-lcd-led-og-plasma/tv-40-43-tommer/samsung-ue40d5000/153774.3113/

     

    På expert skrev jeg ned følgende ( fordi bildekvaliteten virket sabla god )

    Grundig VLE 7139 Br, hørt noe om denne?

     

    Takknemlig for alle innspill! :)

×
×
  • Opprett ny...