Gå til innhold

Innavl

Medlemmer
  • Innlegg

    73
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Innavl

  1. Usikker på hvor jeg skulle poste denne, men prøver her.. Jeg har bestilt deler, og skal bygge PC for første gang i morgen. Har sett på guides, men har noen få spm. Er så redd for at jeg kommer til å gjøre feil  :eek:

     

    1. Hvilken slot skal m2 SSD kobles i? (Oversikt kan ses på side 16 i manualen). 
    2. Har kjøpt separat 3,5 HDD. Mener at jeg hørte i en Youtube video at man ikke skulle bruke Sata 1 (tror han sa det) om man hadde m2 SSD. Stemmer det? I så fall, hvilken sata port skal brukes til HDD? 

    3. Grafikkortet skal i PCIEX 16_1 (side 16) ikke sant?  :tease:

     

    Delene: https://www.komplett.no/product/986452/datautstyr/pc-komponenter/pc-i-deleroppgradering/pc-i-deler-amd/pc-i-deler-ryzen-value-gamer-2600?offerId=KOMPLETT-310-986452#

    Manual hovedkort: https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM4/ROG_STRIX_B450_F_GAMING/E14401_ROG_STRIX_B450-F_GAMING_UM_WEB.pdf

     

    Som dere ser er jeg helt grønn på dette..

  2. I år flyttet jeg hjem til mor og far for å spare de siste kronene i ett år eller to før kjøp av leilighet, og er det en ting jeg har begynt å irritere meg for igjen så er det dårlig nett. Foreldrene mine er noe gammeldagse når det gjelder å ta seg til nye løsninger, og tviholdt blant annet på antenne-tv mye lenger enn nødvendig, og takket også nei til å grave fiber til huset den gangen vi ble tilbudt det av den lokale leverandøren for rundt 10 år siden. 

     

    Nå som de har startet å streame div. underholdning innser de at vi har noe dårlig nett, og har sett seg enig i at jeg kan se etter bedre løsninger, men vi foretrekker å slippe å grave. Pr. i dag har vi kabel-tv fra Get og bredbånd 30/5 fra NextGentel. 

     

    Har sett på hjemmesidene til Get hvor de skriver at man kan få opp til bl.a 500/50 fiberhastighet uten å måtte grave, og skjønner egentlig ikke helt hvordan det skal være mulig. Har slått opp adressen min og det står at vi kan få Get. Kan noen forklare meg hvordan vi kan få fiber uten å måtte grave på plass fiber? 

  3. Ser etter en pc som kan brukes både til spill, studier og på jobb. Ser derfor ikke store beist med gaming detaljer som logoer, rødt bakgrunnslys ol.

     

    Fant denne litt tilfeldig - for jeg hadde ikke sett på HP tidligere. Jeg er ingen ekspert på specs, men det ser ut til å være samme grafikkort og prosessor som i de særegne gaming bærbare. Og ikke minst både SSD og vanlig HDD inkludert. Har jeg oversett noe viktig, eller kan jeg bare kjøre på?

  4.  

    Hva med å ringe tidligere enn to dager før avreise? Og tro at vi både har innflytelse over leverandør og Posten fordi at jo, en mann skal på ferie om to dager så dere må bare glemme all annen post og kortproduksjon - fordi denne her personen, ja han skal på ferie om to dager!?

     

    Liten kommentar til denne. Vil det ikkje være mulig å bestille ekspress transport frå produsent til kunden via f.eks. budbiltjeneste, flytransport, eller å sende ein courier i privatfly, osv i staden for å gå vegen om posten og B-post?

    Eg er klar over at kunden heilt sikkert ikkje er villig til å betale det som ei slik ekstratjeneste koster, men det er vell mulig å redusere leveringstida litt for kunder som reint faktisk har eit akutt behov for å få nytt kort raskt, og som er villige til å betale for det?

     

    Man kan legge inn en hastebestilling, men om en person ringer inn på kveldstid så blir det 1 1/2 dag før 'avreise' og til og med en hastebestilling vil ikke nå frem (vanligvis ca 3. virkedager).

  5.  

     

    Er kundebehandler i bank. Fikk nettopp følgende e-post fra ei jente født i 1996:

     

    "Hei! Har lyst på silikon. Lurer på om dere har passende finansiering til det?"

    Jøss, lykke til!

    Beklager å få deg til å føle deg gammel, men er du født i 96 er du 20 år gammel i år, og ikke utenfor det jeg regner som normal alder for å få silikonpupp

     

    Mulig jeg er gammel (29), men for meg er det ikke normalt å få silikonpupp for hvilken som helst jente, langt mindre når man bare er 20 år og kroppen ikke engang har begynt å preges av tyngdekraften.

     

    Kjenner to jenter som har operert puppene.

    Hun ene fikk implantater grunnet fjerning av brystene som preventivt inngrep i forhold til genetisk disposisjon for brystkreft.

    Hun andre reduserte puppene fordi hun slet med ryggproblemer.

     

    Andre årsaker jeg kan klare å gjette meg til må være forfengelighet eller komplekser, og begge deler synes jeg er leit å høre om.

    Kan forstå sistnevnte, og det er kjipt av vi har skapt et samfunn der man skal gå og være usikker på seg selv på grunn av brystene selv om det egentlig ikke er noe galt med dem.

     

     

    Poenget her var ikke alderen hennes, men at det er svært uvanlig å sende e-post som hele kundeservice kan lese om å få finansiering til silikonpupper. Om jeg var henne ville jeg i så fall heller sendt e-post om å få forbrukslån, og så eventuelt heller nevne grunnen i privat samtale med lånerådgiver.

    • Liker 2
  6. Hei,

     

    Jeg venter et viktig brev sendt fra en annen person i nærheten av meg. Dette sendte han fredags kveld på postkontoret. Flyttet inn i ny leilighet for ikke så lenge siden, men hadde glemt å skrive navnet mitt på postkassen. Sjekket posten nå nettopp, og der var det ikke kommet noe. Skrev på navn nå.

     

    Hva skjer om brevet allerede var på vei til meg i posten i dag, men postmannen så ikke noe navn på postkassen? Går det i retur, får avsenderen beskjed om at det ikke har kommet frem?

  7. Og en ting til. Vi ble enige om å fortsette å være venner. Vi avsluttet jo forholdet sammen, det var ikke en av oss som dumpet den andre. Men jo snarere du innser at det er slutt og slutter å tenke at hun var drømmepartneren og at det vil bli dere igjen, jo snarere vil du komme deg over henne. Samtidig bør du ikke holde kontakt med henne. Jeg er 100% klar over at det er skummelt å kutte ut all kontakt, det var det for meg også, men det er hovedgrunnen til at jeg har kommet meg så langt på en uke. 

  8.  

    Det ble nylig slutt med dama etter 4 år, ettersom jeg mistet følelsene for henne. Selv om jeg mistet dem, er det helt jævlig å tenke på at jeg må leve livet uten henne. Jeg føler at alt er blitt så tomt og ensomt.

     

    Ettersom vi bodde 1 time unna hverandre de to siste årene, var vi mest sammen i helgene. Jeg savner at vi kunne sende meldinger til hverandre daglig uten å gå lei, og alle god morgen/god natta-meldingene vi sendte til hverandre så å si hver dag.

     

    Jeg savner alle datene vi var på, og alle gavene vi ga hverandre. Vi hadde det utrolig bra sammen. Hun var min bestevenn på videregående, og det utviklet seg etterhvert til et forhold. Jeg har aldri stolt så mye på ei som det jeg har gjort med henne. Hun var den første jeg gikk til hvis noe var galt. Allikevel var jeg dum nok til å gjøre det slutt, da følelsene som sagt gikk bort.

     

    Jeg har prøvd å være med venner, gått på kino, vært ute på utesteder... Men allikevel dukker hun opp i hodet mitt konstant. Jeg savner å ha noe å se frem til i helgene, jeg savner å ha ei som jeg kan snakke med om alt og ingenting til hverandre. Hun var noen helt spesiell, og det kommer til å bli vanskelig å finne ei som jeg kan stole like mye på som det jeg stolte på henne. Allikevel ga jeg slipp på henne. 

     

    Hvordan skal jeg komme meg over dette?

     

    Anonymous poster hash: e651f...449

     

     

    Se en tråd litt lenger nede her på førstesiden som heter "knusende samlivsbrudd". Det er min tråd. Det er vel ikke lenger enn ca. en uke jeg skrev den og to siden bruddet, og på det tidspunktet jeg skrev tråden var jeg så så langt nede at jeg vurderte å gå til psykolog. (Noe jeg aldri har gjort før). Jeg skrev tråder overalt daglig bare for å snakke med noen 'utenforstående' om situasjonen og høre på deres meninger. Det hjalp faktisk stort.

     

    Jeg var også med kompiser ute på byen for å ta noen øl og det var såvidt jeg sa et ord hele kvelden. Gjorde flere sånne ting de første dagene, men jeg var en helt annen plass. Stirret bare ut i løse luften og alt føltes helt tomt. 

     

    Vi hadde vært sammen i fem år og bodd sammen i fire av dem. Rett tilbake til gutterommet. Hunden vi fikk sammen ser jeg også ikke lenger.  Skal love deg at det var helt jævlig, vi hadde jo gjort alt sammen de siste fem årene. I tillegg ble vi enige om å avslutte forholdet sammen til tross for at vi fortsatt elsket hverandre så jeg hadde jo fortsatt følelser for henne. Så snart jeg kjente på smerten etter bruddet hadde jeg bare lyst å omgjøre hele greia. Vi møttes noen dager etter bruddet for å snakke ut siden det gikk så fort og vi ønsket svar på spørsmålene i hodene våre, men mitt egentlige mål for den dagen var å få henne tilbake ved å be henne om å være med å prøve igjen. Hun var motvillig til dette fordi vi hadde prøvd for mange ganger uten hell. Der og da ble jeg helt knust av det til tross for at det var jeg selv som tok opp samtalen dagen vi gjorde det slutt.

     

    Nå har det som sagt gått en uke siden jeg skrev den tråden, og jeg er 100% seriøs når jeg sier at jeg er en heeelt annen plass nå en hva jeg var da. I dag har jeg f.eks vært styrketrening igjen. Den første uka spiste jeg såvidt i det hele tatt. Kanskje litt frokost og en potet til middag, thats it. Var totalt blottet for energi.

     

    Har selvsagt ikke mistet alle følelsene for henne og tenker fortsatt på henne, men om jeg er heldig tenker jeg kanskje kun på henne en gang hver time. Når jeg skrev den tråden var det hele dagen uten stopp. Og selv om jeg ble knust for en uke siden når vi møttes over at hun ikke ville prøve igjen, er jeg nå takknemlig for at hun sto på sitt og ikke lot følelsene ta overhånd slik de gjorde for meg. 

     

    Du må rett og slett bare pine deg gjennom de første to-tre ukene og så vil du begynne å kose deg og ha det kjekt igjen. 

  9.  

    Det er jo klart å tydelig at både du og eks kjæresten din har store følelser for kverandre, og det er synd at en går fra kverandre når det er så store følelser i sving. Eg har gjort samme feilen to ganger. 

     

    Det er gjerne slik når en er i eit forhold at en skaper ein ide om korleis partneren skal og bør være. Spesielt når en vokser opp og en går igjennom masse forandringer. visst ikkje partneren oppfyller den ideen så blir det fort krangling, frustrasjoner og en tenker tanker om at den andre ikkje har vokst så masse. 

     

    Følelsane våre er alltid 100% representative for kva vi tenker i øyblikket (spesielt på det underbevisste). 

    Det er lett å la seg lure av at f.eks kjæresten din har glømt å gjere noko og du blir sint eller skuffa til å tru at det var det kjæresten din gjorde som gjorde deg frustrert. Det er alltid det vi tenker om det som skjer som bestemmer kva vi føler. 

     

    Den situasjonen du er i så er det en kræsj mellom den kjærligheten du føler for eks-kjæresten din og den ideen du har om korleis forholdet skal være, korleis ho skal være og korleis du skal være. Meste av det her ligger i underbevisstheten din. 

     
    Du har noko fint og bra med eksen din, problemet er tankane som dokke har om korleis ting skal og bør være. 
    Og det er noko som ganske lett kan ordnast på om dokke er interessert :)

     

     

    Du har rett i veldig mye av det du skriver. Det handlet mye om at jeg ønsket noe av hun som ikke kunne tilby. Og det var også jeg som for det meste klagde over at vi ikke brukte nok tid sammen. Jeg satt hjemme nesten hver kveld, mens hun var ute med venninner. Det føles ut som jeg har gjort en massiv tabbe som jeg ikke kan rette på.

     

    Foreslår du at vi kan bli sammen igjen, forstår jeg deg rett? Håpet om at hun skulle gå med på å prøve igjen drepte meg de forrige dagene før i dag. Jeg spilte situasjonen min i hodet hele tiden hva hun kom til å svare når vi gikk tur i dag. Men utrolig nok det at hun sto bestemt på at det var det rette, til tross for hvor vanskelig alt var osv, hjalp faktisk litt på meg for meg. Det var utrolig nok litt godt å ikke gå å håpe lenger, å vite enten eller.

     

    Dette er bare litt forvirrende om du skjønner :-(

  10.  

    Deilig med factory wipe.

    Batteriet er tilbake til gammelt nivå. Har brukt telefonen i noen timer nå bl.a nedlastinger, YT osv og har bare tapt 15%. Før wipe ville batteriet allerede vært kvalt. 

     

    Husker jeg hadde 73% før jeg la meg for noen dager siden og våknet opp med 5%. Da hadde jeg fått nok!

    Sliter med samme. høyt batteri om kvelden, tomt neste morgen.

    Hva er factory wipe ? er det det samme som fabrikkgjenoppretting ? er ikke så god på sånne ting, så fint om noen gidder forklare litt.

    hvordan gjør man det og hvor ?

    :dontgetit:

     

    Factory wipe er fabrikkgjenoppretting, ja. Jeg er ingen ekspert selv, men leste at det hjalp for en del med samme problemene og sannelig hjalp det ikke meg også :-)

     

    Du gjør følgende:

    - Skru av telefonen

    - Hold nede volum opp og hjemknappen og hold til slutt inne på/av tasten. Du vil så komme inn i en slags "BIOS". Der velger du "factory wipe"

     

    Kan være lurt å "wipe cache partition" i samme meny før og etter fabrikkgjenoppretting i tillegg.

×
×
  • Opprett ny...