Gå til innhold

radisson

Medlemmer
  • Innlegg

    281
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av radisson

  1. Hei, 

    har et lite ønske -

    ikke så glad eller flink til å kjøre bil selv - men syns det er ganske underholdende og en smule terapeutisk å se på ting som bergensbanen minutt for minutt og andre lange bilturer.

    savner dashcam-videoer over dette på Youtube,

    f.eks 

    E134 over haukelifjell

    E6 fra nord til sør

    E39

    E18

    E16 over filefjell

    og ellers andre kjente veistrekninger,

    Håper noen føler kallet men mistenker at personvern er en årsak til at det er så lite av dette?

  2. har egentlig ikke råd til et slikt kort selv, men holdt på å se på nettsidene til expert siden de gir 20% rabatt for dnb mastercard denne helgen, og ble stort overrasket over at de selger asus sine skjermkort i 10xx serien. I tilfelle noen ønsker å gjøre et "kupp" - er ikke sikkert det er billig i forhold til andre merker.

  3. Satt og stirra på kartongen idag så gikk det opp et lys, og jeg kom frem til hva som er riktig svar.

     

    det er Gåsa fra Røde Kors som er den skyldige. MEN det er ikke han som har gjort noe kriminelt her og grunnen til det er :

     

    1 million kroner for å springe med 6 egg er helt absurd mye penger, selv en brøkdel av dette hadde vært greit. Så det hele er egentlig avtalt spill. 

     

    Du ser at Grisen flørter med Stokkanda, og så ser du Katta som også vil ha litt grisekos - hvilken konkurrent sier "min helt" lissom.

     

    Videre så har du mammabloggeren som er tvers gjennom fake og hun sier heller ikke neitakk til litt penger og i en av bildene ser du at grisen gir katten et vink at nå kan du putte limtuben i lomma til bloggeren. 

     

    Grisen vet selvfølgelig hvilken lomme tuben og røsker den ut etter å ha blitt beskyldt for noe - men det betyr fint lite fordi etterforskeren er også med på spillet. Han er den eneste som har autoritet og vil beskylde røde kors-gåsa for det hele. 

     

    De andre vil vitne mot gåsa, gåsa havner i fengsel og de andre går fri og får 200 tusen skattefrie kroner hver.

  4.  

     

    Som du sier. Du har hatt den over 2 år og næringskjøp. Ingenting vil bli dekket.

     

    Du kan jo sende inn så se, men de vil ta betalt (ca 362,-) om du takker nei til rep.

     

    Bruker du minnekort i den?

     

    Trodde kjøpsloven og reklamasjon (4 år på mobiler) gjaldt for næringskjøp også?

     

    Bruker minnekort i den ja.

     

     

    Så du trodde ikke det var forskjell på FORBRUKERkjøpsloven og kjøpsloven? Du poengterte jo dette selv til og med?

     

    Prøv å bruk uten minnekort. Ved defekt/dårlig minnekort så kan telefonen oppføre seg veldig merkelig. Høyt strømforbruk, treghet, kræsjer osv er problem som går igjen ved en slik feil.

     

     

    Kan prøve uten minnekort, men angående kjøpsloven og forbrukerkjøpsloven, så var jeg egentlig litt usikker, trodde 2/5 års saken var i kjøpsloven, mens forbrukerkjøpsloven gav privatpersoner enda mer rettigheter, men når jeg nå ser i kjøpsloven så står det to år så da kan jeg vel bare legge hele tanken om reklamasjon død.

     

    Når det gjelder minnekort så er jo det også litt festlig, har hatt to sandisk minnekort som begge døde etter kort tid, kjøpte derfor et originalt samsung minnekort som i det minste har "fungert". Kona derimot, som har S3-4g har hatt Sandisk som har fungert feilfritt, så noe herk er det uansett..

  5. Hei,

     

    har en Samsung Galaxy S3 som jeg har hatt i litt over to år, store deler av tida så har den vært veldig varierende i forhold til responsen, kan vel kanskje si at de første 6 månedene så har den vært kjapp men så begynte den å bli mer og mer treg, 

     

    Nå er det slik at hvis jeg skal gjøre noe så på det verste så kan det ta 10 sekunder før den reagerer, f.eks. hvis jeg skal sende en melding så kan det ta 20-30 sekunder før jeg faktisk kommer i gang med å skrive meldinga.

     

    Har forsøkt factory reset. 

     

    Var et firmakjøp så forbrukerkjøpsloven utgår, men såvidt jeg har skjønt det så er kjøpsloven fortsatt gjeldende. 

     

    Men så ser jeg litt i kjøpsloven at hele saken kanskje er et grensetilfelle i og med at treghet eller responsivitet ikke er en konkret egenskap som er objektiv vurderbar, og så er det dette med hva skade det gjør for kjøper - og det er jo mer sånn ekstrem frustrasjon. 

     

    Jeg har lyst til å sende den inn men er litt dumt hvis det i lovens forstand ikke teller til reklamasjon så ender jeg opp med en herlig regning. I tillegg, når jeg sender den inn så tar jeg jo da og tømmer den for alt og da er den muligens rask men totalt ubrukelig også.. 

     

    Hva syns dere?

     

     

  6. Wordpress fungerer fint til andre ting enn blogging, hvis det er lite trafikk på websidene så er det nok ikke stor forskjell på webhotell - jeg har f.eks. benyttet Mywebhost og de er i Norge og svarer raskt hvis en trenger hjelp.

    Så wordpress + et ferdig tema (theme) kan være et greit utgangspunkt - behovet for koding kommer den dagen du ønsker tilpasninger utover det temaet støtter. 

     

    Btw: sørg for å holde wordpress oppdatert.

    • Liker 1
  7. Hei,

     

    sitter på en over tre år gammel bærbar pc fra HP som jeg kjøpte på tilbud - og dengang var det ikke en spesielt dyr pc heller.

     

    Jeg har oppgradert den med SSD og RAM men merker at CPU sliter litt med å vise ting i full hd i nettleseren. Når jeg så får spørsmål fra folk om anbefaling av kjøp av bærbar så pleier jeg å se på cpubenchmark.net - som bruker passmark benchmark - og jeg ser at veldig mange av de rimelige pc'ene som selges idag fortsatt er treigere enn den jeg har eller iallefall så er det ikke mye høyere score. 

     

    Et annet eksempel er en bærbar pc som jobben kastet i søpla, det er fire år gammel i7 2xxx og den er mye raskere enn mye som man finner på elkjøp ifølge samme benchmark.

     

    Lurer derfor på om den benchmarken er misvisende å bruke når det gjelder å vurdere om en pc ytelsesmessig  vil være bra eller ikke til hverdagsbruk (ikke gaming) ?

     

    En annen ting jeg føler er at det virker ut som det er en slags "race to the bottom" - istedet for at de rimeligste maskinene hvert år blir raskere og raskere så blir de egentlig mer og mer treige ved at man bruker dårligere og dårligere prosessorer.

     

    Og i og med at Intel mer eller mindre eier markedet for bærbare prosessorer - og de nå er på fjerde eller femte generasjon med i3/i5/i7 så er det ikke blitt slik at de rimeligste bærbare blir like raske som "forrige generasjon", istedet holdes prisene på disse prosessorerene på et høyere nivå - eller er det bare jeg som føler det slik?

  8. har prøvd både originale og uoriginale ladere. 3 originale ladere, med originale kabler. 2 av de fungerer ikke skikkelig. 2 uoriginale ladere, 1 fungerer skikkelig. 2 originale billadere med "loddet ledning" - begge sluttet å fungere. 1 uoriginal som fungerte bra i begynnelsen men nå lader den 0,5A maks. 

     

    Har prøvd både korte og lange kabler, originale og Sony sine. Sistnevnte virket mest solide men selv de har fått problemer. 

    Virker jo som det bare er Samsung-telefoner som har problemet?

  9. Hei,

     

    har hatt Galaxy s3 i noen år. Har hatt masse problemer med ladere/kabler som ikke klarer å lade på full hastighet (1A strøm).

     

    Har prøvd originale og uoriginale, har prøvd tre fire forskjellige kabler, noen starter bra og så blir det verre.

     

    Samme i bilen, har hatt to samsung ladere som ikke klarer å lade på 1A og har nå en clas ohlson lader som skal klare 2a men nå bare 0,4A. 

     

    Trodde først det bare var min telefon, men kona har s3 4g og den har problemer. Vi testet også med en S4 den har også tilsvarende problemer. Det virker ut som det er noe ved kablene som gjør at de får dårlig kontakt og klarer ikke å lade skikkelig.

     

    Har nå to ladere, en original og en uoriginal det er de eneste som har klart å holde seg på 1a, alt annet har bare sviktet. 

     

    Noen andre som sliter med dette?

  10. Er kanskje verdt at da jeg var i midtøsten en tur og brukte lokal sim så ble Samsung ChatOn automatisk "aktivert" og alle meldinger dukket opp der istedet for i vanlig meldingsapplikasjon.

     

    Jeg vet ikke hvorfor og hvordan for jeg konfigurerte det iallefall ikke opp til å være sånn, mistenker at det var noe operatøren kunne styre og det er vel med på å påvirke bruken av denne applikasjonen. Og når jeg så var tilbake i Norge så var ChatOn plutselig deaktivert igjen.

  11. dere synes 5 gb i Norge er ille? se litt på Virgin UK sin "unlimited" policy: "With Virgin Mobile, you can download up to 25Mb a day in the UK (that's around 250 web pages a day). It doesn't include making internet phone or video calls, peer to peer file sharing, using your phone as a modem, or using the Mobile Web or the Virgin Media site on your mobile while you're abroad. If you do want to do any of these things, it'll cost the per MB data rate for your tariff. "

  12. har hørt at McDonalds også kommer ganske høyt opp i slike kåringer.

     

    Jeg har aldri vært intressert i å komme meg raskt frem i verden og ville nok ikke passet inn i et selskap som MS som benytter Stack ranking system hvor man må begynne å si hvem som er gode og dårlige i en avdeling - det burde være ganske unødvendig etter 7 intervjuer.

     

    står litt mer om dette her:

     

    http://www.vanityfair.com/online/daily/2012/07/microsoft-downfall-emails-steve-ballmer

     

    og

     

    http://tech.slashdot.org/story/12/07/04/2022243/microsofts-cannibalistic-culture

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...