Gå til innhold

sinder18

Medlemmer
  • Innlegg

    406
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sinder18

  1. 2 hours ago, Karltorbj said:

    Ser at du er bevisst paa det, men pass deg for dette. Har noen venner, som maa ta det livet ut, paa grunn av for langvarig bruk.

    har vært avhengig av sterkere stoffer en zycomb så om eg klarte og slutte med det så ska eg nok ha styrken til og holde meg unna zycomb. 

    Har skeiv neseskillevegg så har vanskelig og puste når allergien slår i gang, Har vært tilbudt septumplastikk operasjon men sa nei til det då eg syntes ikke side effektene du kan få av det var noe hyggelig uansett om det er veldig lav kjangse og få. 

    Så synes det er merkelig att zycomb gjør så att eg kan puste uten problemer i mange timer, men en medisin som er imot allergi ikke funker like bra. 

    Hvorfor funker zycomb så mye bedre? synes det er litt rart. var derfor eg håpte på svar på hvorfor zycomb som er imot forskjølelse funker så mye bedre en ein nese spray som er imot allergi som egentligen skulle fungere bedre en zycomb??  

  2. Litt usikker i hva topic eg skulle spørre dette om men tenker helse passer.

    Hvorfor funker Zycomb bedre en allergi nesespray? er det ikke meningen med allergi nesespray att den ska stoppe/hjelpe allergien?

    Hvorfor blir det då værre med tiden hvor lenger eg bruke allergi nesespray til og puste igjennom nesa enn når eg tar zycomb som åpner nesen og gjør nesen åpen og kan puste uten problemer etter 5min att eg tar Zycomb. 

    Eg bruker nesten aldri Zycomb så har ikke bygget opp en avhengigshet på det, men eg bruker allergi nese spray 2 ganger om dagen. 

    5min etter zycomb så er nesen åpen og kan puste kjempe lett, Måneder med Dymista allergi spray så blir det bare værre, frem til eg tar en spray med zycomb. 

     

  3. Steke platen til min ovn idag har begynte og oppføre seg merkelig, Hver gang eg slår den på så slår den største platen seg på, på fult. Eg merka ikke att platen var på før eg merket lukt ifra gryten som stog på platen, så den funket helt greit igår. 

    De andre platene fungere men den største platen er på fult frem til eg slår den av så tørr ikke og bruke stekeplaten før dette er i orden. 

    Hva har skjedd og hvordan fikser eg det? 

    Klarte ikke og legge til video til topic så legger til en youtube som viser problemet.

     

  4. 5 minutes ago, NULL said:

    Uten å kjenne løsningen - dette er da for å koble seg til webserverdelen av Virtual Radar Server når du ikke er hjemme, eller er det andre grunner til at løsningen krever at det settes opp en port forwarding? (som jeg antar er det som menes, når man her snakker om å "åpne en port").

    Eg trenger bare og få routeren til og fungere, resten finner eg ut, så kan du hjelpe?

    Virtual radar serveren har eg suttet opp før så trenger ikke hjelp til det, trenger kunn en port åpen så fungere det, alt er allerede suttet opp for lenge siden. 

  5. 7 minutes ago, NULL said:

    Hva er utgangspunktet for at du trenger å "åpne port"? Sett ut i fra et sikkerhetsperspektiv, tenker jeg at man bør ha "en god grunn" og "forstår hva man holder på med" når man setter opp port forwarding for å eksponere "noe" på hjemmenettet direkte mot internett.

    Eg kjøpte en raspberry pi og vill kobble den til en virtuel radar server så eg kan se fly, uten en åpen port så fungere ikke dette. https://www.virtualradarserver.co.uk/

    Forstår ikke hvorfor man må ha en god grunn for og åpne en port, eg er ikke 14 og prøver og gjemme meg fra mamma, er langt over 30 års alderen så eg ska vell ikke trenge noe spesielt god grunn for og åpne en port til noe eg betaler 800 kr på i måneden? 

  6. 45 minutes ago, Mannen med ljåen said:

    Hvis du skal bruke egen router i tillegg til Altibox-routeren, må du konfigurere Altibox-routeren så den er i "bridge mode".

    Fiberen går fremdeles inn i Altibox-routeren. Det er obligatorisk. Men i bridge mode blir Altibox-routeren "dum", og overlater mer av konfigurasjon til din private, så du er fri til å konfigurere den selv.

    Etter det er gjort, hva gjør eg då. Ska eg kobble ledningen fra altiboxen til nye routeren gjennom WAN eller Ethernet hullet? 

    Er det mye konfigurasjon for og få en funkerende ny router som eg trenger for og få åpnet porter, eg er ikke så kjempe god med routere. sleit litt med og åpnet port i begynnelsen frem til altibox prøvde og hjelpe meg.

    Har ikke begynt enda, vill prøve og forstå 100% hva eg ska gjøre før eg prøver. 

    Vet du om noen youtube videor eller lignende som viser hvordan det fungere evt kan du forklare litt nærmere hvordan dette fungere, eg veit hvordan eg setter altibox i bridge, men resten av kobblingen.

    vill internet fungere direkte om alt blir kobblet normalt eller må eg konfiguere det også? 

    IMG_3441.JPG

  7. Hei, eg prøver og skifte router då altibox sier eg må ha min egen router for att porter må åpnes, eg har prøvd på altibox sin hjemmeside og åpne port men åpner seg ikke uansett med hjelp fra altibox, personen eg snakket med nevte att eg trengte egen router for og få best resultat. nå har eg en ny router men altibox sin fiber ledning passer ikke til den nye routeren.

    Kan eg bruke altibox routeren og den nye routeren eller må eg kjøpe meg en spesiel ledning? 

    Om det er mulig, hvordan? 

    Tv er ikke noe og tenke på, har ikke Tv eller kanaler, Kun internet. 

  8. 19 minutes ago, Thor. said:

    Spør disse karene her:

    https://www.sikkerheten-selv.no/ofte-stilte-sporsmal/

    Jeg har kjøpt røykvarslere fra denne siden tidligere.

    Har sendt dem en mail, Takk. 

    28 minutes ago, snapshooter said:

    Kanskje se om du finner en termisk varsler?

    Søkte litt om det etter du skrev dette. men alt eg finner frem til nå bruker ikke batteri, og må kobbles til elektrisk boks men ska fortsette og søke litt til. Tror det blir litt dyrt og få en sertfikert elektrikker til og kobble en brannalarm for meg 😛 

  9. Hei, Finnes det noen brannalarmer som ikke er alt for dyrt som ikke reagere på fuktighet? begynte og dyrke min egen chili og basilikum urter når det var corona restriksjoner til bruk av asiatisk mat, men det gjør så att fuktigheten øker ibland. har en fuktighets måler så trenger ikke en alarm som piper når fuktigheten blir høyt.

    Når eg søker på chlas Ohlsson og sånt så finner eg ikke noe av det eg søker etter så tenkte eg kunne spørre her og se om det finnes noen som veit, Er en alarm som piper om det ville begynt og brenne eg trenger, ikke en fuktighets alarm. 

    Brann alarmen eg bruker er 3 måneder gammel så tror ikke den er ødelagt. 

     

    IMG_2899.JPG

  10. Kan godt være at det er PSUen din som begynner å ta kveld, er ikke det beste du får tak i.

    Men uansett, kjøpte du den som ble anbefalt så er det gode greier!

     

    Så får du kryusse fingrene for at det er den uten å feilsøke allverden. Godt komplett har 50 dagers retur viss det er der du har kjøpt den i fra!

     

    Eller så får du prøve afterburner å skru viftene på gpu opp og ned å høre om det er den!

     

    Husk du har garanti på delene, så er det feil så får du ny igjen!

    Hadde allerede bestilt den fra komplett før Mickey linket den andre forsyningen, så lenge det funker så går det fint for meg. 900 kr er ikke så gale. Pcen har sånn sett stått på 24/7 i mange år og har aldri skiftet strøm boksen før, så kan helt sikkert være Psuen, Men får være forsiktig frem til eg får Psuen så pcen ikke blir en brannbombe imens eg er borte/sover. 

    • Liker 1
  11. den strømforsyninga passer, men er knapt bedre enn den du har... tøyeblikk

     

    https://www.prisjakt.no/product.php?p=4912058

     

    er foreksempel et mye bedre valg, dog noen anbefaler andre.. 

     

    Takker for svar, Kjøpte ny strømforsyning så får eg slå av pcn og lignende når eg skal vekk fra pcn. 

    Kan noe skje med pcn annet en att den ikke får strøm om boksen blir ødelagd, Kan andre pc deler bli ødelagd?

     

    Den lager fortsatt lyder, men synes lyden er blitt bedre en hva den var tidligere idag. 

  12. Du putter bare finger på midten og stopper den sakte, slutter den å lage den lyden så vet du hvilken vifte som er synderen. Bare pass på så du ikke tar på noe feil eller putter fingrene i viftebladene

    Virker som viftene er greie, høres mer ut som det er bak datamaskinen. Msi afterburner fan speed på 0 og lyden er det samme, Lyden blir ikke noe værre om eg setter den på 100% speed, er lik lyd både når fan speed er på 0 eller 100. 

     

    du kan feks, bruke msi after burner og sette fan speed til 0, eventuelt slå av pcen, koble ut gpu... så finner du fort ut om det er gpu det er noe gærnt med... min gjettning er PSU grønn corsair cx er ikke noe som jeg ville kjørt i årevis uten 24/7

    Den lager samme lyd med fan speed på 0 på msi afterburner, Kanske det er strøm boksen som er problemet. Føler lyden blir litt annerledes når eg tar og presser litt med hånden på strømboksen, passer denne strøm boksen? https://www.komplett.no/product/831187/datautstyr/pc-komponenter/stroemforsyning/enheter/corsair-cx850m-850w-psu# 

  13. Eg kjøpte nytt skjermkort for 2 måneder siden, Nå lager den lyder, Eg har kobblet ut skjermkortet og plugget det inn igjen og sjekket ledninger og sånt. Viftene spinner bare når eg spiller noe, ellers så er dem av, så er vell ikke viftene til skjermkortet? Lastet opp en video, usikker på om det fungere her på diskusjon. Men er dette skjermkortet defekt eller kan eg fikse det på noen måter? 

     

     

    Pcen står som oftest på hele tiden, så dette har skjedd over natten. våknet av att pcen lagde lyd. 

     

    Er det mulig att det kan være strømforsyningen?

  14. Eg prøver og finne en måte så att en gammel person som trenger litt større knapper kan bruke sin andre rikstv boks så att den kan kobles til Internett uten att det trengs en nettverks kabel, Den nyere boksen rikstv levere har ikke noe kontroller som han kan bruke, de gamle kontrollene som de brukte før funket fint, men dem fungerer ikke på de nye rikstv boksene, Så siden det er vanskelig og få tag på en Nettbro til rikstv så prøver eg og finne ut om det er mulig og bruke en universal kontroll istedenfor, Rikstv sier att det ikke er mulig, men eg ville være sikker på om dette stemmer. Hvorfor fungerer ikke en universal kontroll på de nye Rikstv boksene?

  15. Hei, eg har reinstallert windows. Nå har eg samme problem som sist gang når eg reinstallerte windows, Da hadde eg en person her som fikset det ved og endre på 1 setting i biosen, Eg lurer på om noen veit hva denne settingen i biosen kan ha vært? 

    Keyboardet fungerer fint ved startup og i biosen, men når eg er ferdig med reinstallering av windows og skal skrive inn ett datamaskin navn så slutter keyboardet og fungere. 
    Det skal være en setting eg må forandre på.

     

    Noen som veit hva eg mener?

  16.  

    Pussetid på 2 minutter handler vel først og fremst om virketid for tannkremen. Spesielt fluortannkrem krever litt tid for å virke skikkelig.

     

    Slik jeg har forstått det så var 2 minutter en "tommelfinger regel" for at folk flest skal ha "grei nok tid" på å rekke over å pusse alle tennene.

     

    Angående flouren så er det vel det at man ikke bør skylle munnen med vann etter tannbørsting, men bare spytte ut og dermed la flouren virke. Var det ikke en artikkel om det på VG for en stund tilbake?

     

     

    Håper virkelig dette produktet viser seg å være reelt og funker.

    http://www.altomtenner.no/node/63

    Tannkrem anvendes ved at en liten mengde tannkrem doseres på tannbørstens børstehår. Ofte fyller mange hele tannbørsten med tannpasta, hvilket ikke er nødvendig. Du skal påføre en dosering tilsvarende en ert eller lillefingernegl.

     

    Etter tannpuss skal du spytte resten av tannkremen ut. Tannpasta skal ikke svelges. Du bør unngå å skylle munnen en halv time etter tannpussen, da får tannkremen virke enda lenger i munnen.

  17. keyboardet/musen fungerer etter eg har reinstalert pcen, Uansett hva windows eg prøver så vill ikke keyboardet fungere, det fungerer i startup og hele tiden, men når eg kommer til den biten der eg skal velge ett Pc namn til pcen så vill ikke keyboardet fungere eller musen.
    Eg har skaffet en ny 120gb kingston SSD. eg kobblet den til pcen og så reinstallerte eg windows etterpå. og så har dette problemet sjedd etter att eg reinstallerte windows. Tagenbordet fungerer fint i startup og når eg installerer windows, men når eg kommer til slutten der eg skal skrive inn ett Namn til pcen så fungerer ikke tagenbordet lenger eller musen. 

    Tagenbordet Lyser men det vill ikke skrive noe når eg trykker på tastene.

     

    Har prøvd dette 


     

    Legacy usb support er enabled i bios.
    Har prøvd 2 muser/keyboard
    Prøvd 3 ulike windows, Ultimate,proffesional og home samme problem uansett.
    Prøvd hver eneste usb som finnes på pcen, 

  18. Da må du installere skjermdriveren til hovedkortet. :)

     

    Last ned og installér On-Board VGA Drivers

    https://www.msi.com/Motherboard/support/Z170-A-PRO.html#down-driver

    eg får " Dette systemenet oppfyller ikke miniumskravene for å installere programvaren " når eg prøver og starte setup filen.

     

    Det fungerte etter eg enablet igpu multi monitor i biosen og så kunne eg installere denne filen og etter det så fungerte den 2e sjermen, Takk for hjelpen :)

×
×
  • Opprett ny...