Gå til innhold

oyveggen

Medlemmer
  • Innlegg

    44
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oyveggen

  1. Nå vet vi jo det er liten sannsynlighet for at denne brannen startet i en elbil, men det er likevel interessant å leke med tanken: Hva er risikoen for at et elbilbatteri begynner å brenne når bilen er helt ny og ikke står på lading? De fleste elbilbranner starter vel som følge av skader etter kollisjoner o.l. eller under lading. Kan det, rent hypotetisk, tenkes en fabrikasjonsfeil som gjør at batteriet antenner helt av seg selv før bilen er tatt i bruk?

  2. Ja til å bygge et helt nytt transportkonsept istedenfor klattvis utbedring og utbygging av eksisterende jernbane! Men skal man først bygge helt nytt, er det hyperloop og ikke maglev som er løsningen for Norge. Vi har ikke behov for den enorme kapasiteten som magnettog kan gi, og vi har et landskap (med mye fast fjell) som gjør at hyperloop kan bygges billig (over bakken + i tunneller med relativt lav diameter). Selvfølgelig må vi vente noen få år for å få bekreftet at Hyperloop fungerer (de viktigste spørsmålene er økonomi + passasjeraksept), men det er bare å sette i gang med planlegging nå.

  3. Maglev har hele tiden vært teoretisk mulig og blitt demonstrert mulig i praksis men pt ikke mulig å lage det på en lønnsom måte her. 

     

    Hyperloop derimot er fantasi og idioti fra ende til anden.... 

     

    Dette er bare tull. Hypoerloop er både teoretisk forsvarlig og praktisk fullt gjennomførlig, og ikke noe fantasiprosjekt - selv om det godt kan være at det aldri blir realisert i stor skala. Det er et interessant konsept som fortjener å bli testet (selv tviler jeg på om det blir kommersielt lønnsomt, ikke bare fordi det nok blir dyrere enn antatt, men også fordi jeg er usikker på komforten og om nok er villig til å være rørpost). Og jeg fatter ikke hva som er vitsen med å være negativ til at noen vil teste ny teknologi (det er ikke engang snakk om å bruke våre skattepenger), men er glad det ikke er så mange slike som deg, for da ville ikke verden gått framover.

    • Liker 1
  4. Tittelen på denne tråden er at han var professor, men artikkelen nevner kun at han var (senior)forsker, som ikke nødvendigvis er det samme. Var han professor ved Chalmers, eller bare forsker?

     

    På forskningsinstitusjoner som ikke underviser (institutter) er det ikke vanlig å bruke tittel professor, men man har forskere med professorkompetanse (i Norge ofte kalt "forsker I").

  5. Noe rett dær. Men Kjos i Norwegian sa på TV at en slik ulykke ikke kunne ha skjedd med et Max fra Norwegian med den kunnskapen Norwegian pilotene har. Jeg stoler meir på Norwegian enn på flyselskap fra Afrika. Forresten hvordan har flysikkerheten vært på det afrikanske kontinent og rundt om i Asia i forhold til i Europa og Nord-Amerika..? Trur vi alle veit det..

     

    Vet ikke hvor du har vært det siste tiåret, men du bør nok oppdatere deg på verden utenfor Europa. Ethiopian er et like profesjonelt og trygt som europeiske selskaper, mens en del andre afrikanske land har elendig standard. Afrika har 54 land...

    • Liker 6
×
×
  • Opprett ny...