Gå til innhold

ORLY?

Medlemmer
  • Innlegg

    1 425
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ORLY?

  1. Hei, jeg er på utkikk etter en klokke. 

    Er en jente på 21 år, omkretsen på hånda mi er 14 cm, så ikke noe veldig stort. 

     

    Har lyst på noe enkelt, med litt gull. 

    Har sett litt på www.charlizewatches.com

    charlize-brown-gold-3725845-311x467.jpg

    Men den blir vel litt stor, finner heller ikke ut om der er et brukbart merke.

    Pris rundt 1500,-

     

    Spørs litt om du har interesse for ur eller ei. Foretrekker du kvarts eller automatikk? Prisklasse?

     

    Sånn off the top of my head ville jeg tittet på Nomos på tross av at prisen er en del høyere enn den du viser til i ditt innlegg. Orion 35 eller Metro er nydelige modeller med passende dimensjoner. Eller kanskje vintage Omega/Longines/Eterna e.l. Mange pene modeller i relativt edruelige størrelser(34-36mm) og priser på vintagemarkedet. Nomos er ikke gull, mens vintagealternativene ofte er å finne i gulldouble eller helgull. Fordelen med gulldouble er at de er minst ettertraktet av samlere og en vil derfor kunne få tak i det til en god pris.

     

    Om du derimot ønsker kvarts og bare går for looks og ikke fatter noen interesse for innholdet/vil slippe "styret" med automatikk/mekaniske urverk ville jeg tatt en titt på kvarts-kolleksjonene til spesielt Longines og Maurice Lacroix da dette er kvalitetsprodusenter men som fortsatt har enkelheten til kvarts. Certina, Seiko, Tissot osv kan muligens også ha noe passende, gjerne et hakk lavere i pris. :)

     

    Ville forresten ikke avskrevet Orient Bambino som ble foreslått tidligere. Nydelig ur til en god pris. Har selv 17cm håndledd og den ser noe liten ut på min arm, så med dagens trend med litt store ur på kvinner kan det godt tenkes at en slik i gull er et godt alternativ. Synes selv versjon 1 med hvit skive er penest, men er vel kommet 3 generasjoner som du kan google deg frem til.

    • Liker 1
  2.  

    Får mye pent i den prisklassen, spesielt hvis du kjøper fra et microbrand. Se på f.eks: Erroyl og Brathwait. Ellers ville jeg nok som tidligere nevnt gått for en Hamilton Intra-Matic. Bare synd den ikke har sekundviser.

    Hamilton ser ut til å være noen hakk for dyr. Og det føles litt rart uten sekundviser.

     

    Takk ellers for gode tips! Likte visodate veldig godt, men vurderer også brathwait. Fordelen med tissot er jo at du får prøvd og kjøpt de i butikk i Oslo.

     

     

    Prøv Visodate i butikk i Oslo. Liker du den på hånda så kan du legge ut en WTB(Want to buy) annonse på Tidssonen Markedet. Mener jeg ga ca 3000 for min pent brukt. :) 

     

    Har tidligere hatt Brathwait Automatic i rosegull. Pen klokke, men jeg irriterte meg over mangelen på tydelige indekser(timemarkører). Er kun små "riller" i urskiven som er vanskelige å se. Synes også kasseformen er penere på Visodate. 

     

    Visodate er for øvrig lettere å dresse opp/ned med reimer. Ikke at du nødvendigvis planlegger å bytte rem så ofte som meg men..

     

    Prøv begge, ingen av dem er et dårlig valg.

  3. Jeg skal kjøpe meg ny klokke, da min ble ødelagt, og jeg har lyst på en minimalistisk klokke med skinnreim. Det virker veldig greit å kunne enkelt skifte reim på klokken, så jeg kan bruke den både med sort og brun reim. Jeg liker utseendet på Daniel Wellington-klokkene, men det er litt kjedelig når så mange andre har det, og i tillegg virker det ikke til å være så god kvalitet på klokkene. Så kom jeg over denne nettsiden som solgte lignende klokker, bare finere, og bedre kvalitet, som virket litt i blinken. Men jeg er litt nervøs for å bestille klokke fra nettet, spesielt fra USA, så jeg lurte på om noen har noen erfaringer eller meninger om klokker fra https://brathwait.com/

     

     

     

    Hadde Minimalist Automatic i RG en periode. Flott klokke. :) For meg ble kanskje designet litt blast og kjedelig etterhvert. Ble heller aldri helt komfortabel med gull.

     

    Alt dette er dog subjektivt. På de mer objektive planene som kvalitet har jeg ingenting å utsette. Handlet dog ikke direkte fra brathwait, men brukt gjennom Tidssonen. Dermed kan jeg ikke uttale meg om frakt, kommunikasjon og lignende. 

     

    En fin klokke som i mine øyne er et mye bedre valg enn DW. 

     

    Slenger med et par av mine bilder:

     

     

     

    6jF9rz5.jpg

     

    KPBiWso.jpg

     

     

     

    Ellers har du jo standardalternativene som kommer opp når folk spør om slike saker:

    Seiko SARB-serien

    Tissot Visodate

    Orient Bambino + et par andre modeller jeg ikke husker navnet på

    Hamilton Intramatic(?) 

    Certina DS 1-serien

     

    Har eid Brathwait og eier pr nå både Orient Bambino og Tissot Visodate. Alle 3 kan trygt anbefales.

  4. Er ikke stor fan av Hermes-spennen selv - og synes det er helt latterlig å bruke den mengde penger på et belte. Uavhengig av personlige meninger er Hermes et svar på spørsmålet, så får tangenfoto avgjøre om han liker det eller ei.

    • Liker 2
  5. Er på utkikk etter et nytt belte, og så en som hadde et belte man kunne vri spennen på slik at det var svart på den ene siden og brunt på det andre. Er dette noe nytt siden jeg ikke finner særlig utvalg, eller er det noen ulemper med det slik at det ikke selges noe særlig? 

     

    Og vet noen hva jeg kan søke på for å lettere finne slike belter? 

     

    Edit: eksempel på hva jeg mener: https://www.zalando.no/michael-kors-belte-black-brown-1mi52d002-q11.html 

     

     

    Mener å huske at Hermes produserer tosidig. Kanskje litt over budsjett men. 

  6. Volt i Karl Johan hadde hvertfall litt diverse Oscar Jacobson, Lindeberg og Filippa K dresser inne her om dagen. Muligens fler merker jeg ikke husker også. Likte selv en blådress fra OJ. Hvordan disse merkene er i kvalitet kan kanskje noen andre si noe om.

     

    Ang pris så tok hvertfall Volt i Bergen 150kr eller så for å trikse litt på en bukse jeg kjøpte. Målte i butikk og hentet etter 1 virkedag.  

  7. Hei, har tenkt å kjøpe meg en ny klokke til hverdagsbruk og skole (kanskje muligens også brukes på arbeid - er lærling som industrimekaniker).

     

    Fikk nylig gavekort hos en urmaker i Molde og kan derfor ikke bestille på nett.

    Jeg hadde i utgangspunktet tenkt noe slikt som Orient Bambino, men er åpen for andre alternativer også. Kan strekke meg til 5000,-

     

    Har dere noen tips til en lite erfaren klokkekjøper?  :)

     

    Iom at du er låst til én urmaker, er det greit å få vite navnet på denne slik at en vet hvilke merker som føres. Uten dette blir det vanskelig å komme med noe særlig. :)

  8.  

     

    Hvordan er prisen på Sørensen? Kan umulig være på samme nivå som her..

     

     

     

    Uten å ha helt korrekte tall i hode innbiller jeg meg at jeg betalte 215kr sist gang jeg var innom. Kjøpte da en Blå, og en Gotlands julesnus. Brorparten av de 215 var vel for Blå. 

     

    Worth it, imo

    Fortsatt billigere enn Kardus  :grin2: .. (som også er verdt prisen, forsåvidt)

     

     

    Jepp, en gang i blant må man ta seg råd til det. :) Dog ikke noe dagligsnus i det jeg er student. Har virkelig lyst til å prøve Kardus også, hm.. 

  9.  

    Noen som vet om steder i Bergen sentrum som selger Blå løssnus? En av mine desiderte favoritter, men prisene på Sørensen er litt i drøyeste laget. Skulle gjerne funnet den til vanlig løs-pris(90kr) på en matbutikk eller så.

    British American Tobacco (blå løssnus) sitt sortiment baserer seg mest på dagligvarebutikker. Nå for tiden er det mest spesialforretninger som ,ja, Sørensen som fører denne snusen grunnet dårlig salg i vanlige butikker. Den ligger vel under kategorien "du skal være heldig hvis du finner den på Kiwi".

     

     

    Jepp har merket det. Saumfarte Oslo Øst en gang i tiden, og fant den da kun på Rema 1000 på Bjørndal/Bjørnholt. Har ikke orket å ta samme leterunden her i Bergen enda, hehe.

  10. Følger ikke denne tråden jevnlig, så beklager om dette er diskutert tidligere.

     

    Jeg har etter hvert planer om å kjøpe meg selv en gave i form av en kvalitetsklokke innenfor rimelighetens grenser. For en liten tid tilbake kom jeg over "The Urban Gentry" på YouTube, og han har i det siste gått over noen modeller fra Glycine. Etter hva jeg har forstått, et kvalitetsmerke, hvor man får mye for pengene.

     

    Per nå, og jeg har ikke sett ut markedet i det hele tatt, har jeg falt litt for Combat SUB. Maskulin, godt kvalitetsinntrykk uten å skrike etter oppmerksomhet, visstnok komfortabel, og rent utseendemessig appellerende. 

     

    Har noen her erfaringer utover dette? Det er vel få om noen butikker som selger disse, så å få prøvd de blir vanskelig. Selv om man alltid har returrett. Eventuelt tips og diskusjon rundt gode hverdagsklokker som passer en noe casual og laidback klesstil er velkomne. 

     

    Klokken jeg nevnte i forrige innlegg er nå ute på brukten; http://www.tidssonen.no/forum/threads/glycine-airman-18.34789/

     

    For en timing!

  11. Følger ikke denne tråden jevnlig, så beklager om dette er diskutert tidligere.

     

    Jeg har etter hvert planer om å kjøpe meg selv en gave i form av en kvalitetsklokke innenfor rimelighetens grenser. For en liten tid tilbake kom jeg over "The Urban Gentry" på YouTube, og han har i det siste gått over noen modeller fra Glycine. Etter hva jeg har forstått, et kvalitetsmerke, hvor man får mye for pengene.

     

    Per nå, og jeg har ikke sett ut markedet i det hele tatt, har jeg falt litt for Combat SUB. Maskulin, godt kvalitetsinntrykk uten å skrike etter oppmerksomhet, visstnok komfortabel, og rent utseendemessig appellerende. 

     

    Har noen her erfaringer utover dette? Det er vel få om noen butikker som selger disse, så å få prøvd de blir vanskelig. Selv om man alltid har returrett. Eventuelt tips og diskusjon rundt gode hverdagsklokker som passer en noe casual og laidback klesstil er velkomne. 

     

    Glycine er visstnok fint det. Var nær med å ende opp på Combat Sub selv, men synes ikke prisen sto i stil med alder(var brukt). Militarytime.no er eneste AD i Norge - og har kun nettbutikk. Er dog lettere med retur osv om du bare skal "prøve" sett i forhold til utenlandske butikker.

     

    En på Tidssonen som har en 39mm(?) Airman om jeg husker rett, husker ikke ref-nummer. Herlig klokke! 

  12. Over til slips. Takk for tips, men det slipset blir litt rotete for min del. Jeg er kanskje kjedelig, men liker mer enkle slips som gjerne kun har én farge. Har lenge vært interessert i et slips av denne typen. Kanskje ikke akkurat den fargen.. hva tror du? Vet du om flere sider jeg kan bestille fra? Det frister med noe så enkelt som et svart slips av den typen, eller marineblått.. men leker også med tanken på å bestille et rødt. Tror du et rødt slips av den typen kan passe til dressen? 

     

    Edit: kan forsåvidt være litt mønster på slipset, men helt en farge.. og ikke for mye "tull". :p

     

     

    Sjekk "Grenafaux" kategorien til thetiebar.com. Ca samme mønster, og ganske greie priser. Har ikke prøvd TTB enda selv, men hørt at det er god bang/buck.

    • Liker 1
  13.  

    Høyden føles veldig bra! Om jeg skal nevne noe er den kanskje litt brei. men tror det har med crownguarden å gjøre :)

    Føles litt større enn en rolex sportsmodell, men ikke veldig mye. synes jeg iallefall :)

     

     

    Feil feil feil. Du må si den suger og bærer som en Nixon 55mm modell. Så blir jeg ikke frustrert over å ikke ha råd til PAM.

     

    Nei, på den seriøse siden: Crownguarden er dritkul, men har alltids vært litt skeptisk til om det blir for stort med den. Og når jeg først fikk teste en PAM, så var den selvfølgelig uten CG.  :wallbash: Er vel som med det meste annet; en tilvenningssak.

     

    Rolex sine sportsmodeller bærer heller ikke veldig stort etter min erfaring(sett bort fra DSSD, den er drithøy). Dermed godt å høre at 233 ikke er veeeldig mye større. En eller annen PAM står dermed trygt videre på ønskelisten.  :thumbup:

  14. 1: Spørs veldig. Flytter du inn med random folk, kommer det an på om du faktisk utvikler et vennskap med noen av de andre beboerne. Flytter du inn med venner, som jo mange gjør, er det naturlig at en også finner på ting. Ellers riktig at du har ditt private soverom, med delt bad, kjøkken og sofa. Fasiliteter varierer dog fra sted til sted. Noen steder har bare kjøkken+bad og ikke noen stue, men andre steder kanskje har mangelfull innredning når det kommer til hvitevarer. Burde dog være lett å finne noe som passer dine behov.

     

    Det som er verdt å tenke på er størrelsen på kollektivet. Altså hvor mange du ønsker, eller takler, å bo med. Skal det være busy og masse folk, finn et med 7-10 andre beboere. Ønsker du mindre kollektiv, så er 3-4 andre beboere knall. Jo fler folk, jo større sjanse for at du finner noen du kommer overens med.

     

    2: Veldig individuelt. Stipend er på 7,5(større i august og januar, hhv 20500 eller så). Mange jobber ved siden av, og vil nok håve inn noe i området 3-5k/mnd ved siden av stipendet. Utgangspunktet ditt med 5,5-6 for alle bokostnader er veldig realistisk, og normalt i Bergen sentrum. Kan få små rom inkl alt ned i 4k, mens store rom inkl alt fort blir 6+. 

    • Liker 2
  15. Kassasystemet filtrerer ut hvilke varer som omfattes av Trumf-systemet. :) Du vil altså ikke få trumfpoeng av kontantuttak i butikk, selv om det er i samme handling som kjøp av matvarer. Dette kan du se om du noen gang ber om kvittering. Se nederst under "trumfgrunnlag for denne handelen:" eller hva det nå står. 

    • Liker 1
  16. Er ikke for oppdatert på ID18 markedet i Bergen, idet jeg har vippet 20 selv.

     

    Men her er de jeg vet om:

     

    - Kvarteret (ID18 _om_ man har studentbevis, 20 uten)

    - Ovenpå (ligger som nevnt litt bortenfor alt annet, men er fortsatt i sentrumskjernen, som totalt sett er ganske liten)

    - Downstairs / Fotballpuben (ligger på samme hjørnet, Nygårdsgaten. Ingen formening om kvaliteten på Downstairs. Fotballpuben virker noe brun. Klientellet er "variert" om jeg kan si det slik)

     

    Hvorvidt det er verdt å legge igjen penger på noen av stedene er jeg usikker på..

     

    Obs: mye fulle kids og tilhørende potensiale for bråk(les: slåsskamp) utenfor Downstairs og fotballpuben. Både provosert og uprovosert. Ergo verdt å holde seg unna om du ikke er sånn grim type som er gira på bråk.

  17.  

     

    Den så pen ut, men skeptisk til den prisen og Hong Kong. Har du noe erfaring med kvaliteten?

     

     

    Rimelig sikker på at jeg har samme. Ikke i nærheten av alt er ekte lær. Luktløs. Noe stiv i begynnelsen, men ganske behagelig for øyeblikket. Claspen er dritt(bytta til vanlig pin buckle selv). Helt decent for 35kr, og ser pen ut inntil en begynner å skrape av "malingen". Heldigvis er laget under malingen brunt, så er ikke et problem enda for min del, iom at det bare er skrapet på biten jeg drar gjennom buckle.

×
×
  • Opprett ny...