Gå til innhold

allak

Medlemmer
  • Innlegg

    1 042
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av allak

  1. Hei,

    Jeg har to gutter som har begynt å spille Fortnite på ps4. Nå har det selvfølgelig oppstått krangel om hvem som skal spille når😬

    Vi har også en Nintendo Switch som jeg har lastet ned Fortnite på, og vi logget på epicgames så eldstemann kunne spille Fortnite på switchen(har muligens bare en epicgames konto).

    Men tror dere kranglingen var over av den grunn? Neida, det lagger vist på denne helvetes switchen, så nå skal de ha ps4 annenhver dag, og når den ene har ps4 skal den andre bruke Switchen.

    Problemet til en stakkars idiot av en far er at vi kun har fått opp brukeren tilhørende Fortnite til han ene på Switchen.

    De har hver sin bruker på Ps4 og som Fortnite profilen er knyttet opp mot. Hvordan får vi tilgang til begge Fortnite profilene på switchen?

     

    Alt var mye bedre før i tiden🙃

  2. Jeg bruker vanlig usb-A? Rett i hovedkortet, men ser den lilla og grønne kontakten du nevner. Noe som passer inn i denne har jeg ikke, men er det slik at det er større sannsynlighet om jeg hadde noe som passet i den «runde» grønn/lilla )PS2)?

    Vil i såfall et adapter fra ps2 til usb a virke bedre enn å plugge usb a rett i HK?

     

    2B651CB2-2CAB-4DE8-9F2D-65ECE83F292D.jpeg

  3. Vurderer å kjøpe meg sony eller Canon med optikk, og tenkte å høre om mounten til canon kan være bedre rustet for fremtiden, eller om det ikke betyr så mye. Enkelte steder jeg har lest har noen vært kritiske til mounten til sony, og at det mener canon kan ha en fordel, blant annet med stabiliseringen. Så, prøver vel egentlig bare å se litt i krystallkula om et system kan være mer fremtidsrettet enn et Annet?

  4. Hei,

    Ser at Canon har dratt opp en veldig bra bildestabilisator for R6 og R5, hvor det kan skytes med opptil sekunder lukkertid med de rette brennviddene.

    Så Canon har vel ca 6-8 stops bildestabilisator mens Sony har ca 5 stops. Men, jeg leste nettopp en artikkel at Sony hadde en nedre grense på rundt 1/10 uansett, men mulig(forhåpentligvis) missforsto jeg dette.

    Om en sammenligner ca 5 stops med 6-8 stops er ikke det ille, men om det finnes en slik begrensing  som 1/10 sekund vil jo det være veldig begrensende i forhold til Canon sin......

    Er det noen som vet mer om dette?

     

    Ser også at mange mener Sony vil slite med å ta igjen Canon på bildestabiliseringen pga dere Mount vs Canon. Noen tanker om dette, kan sony slå tilbake?

  5. Jeg bruker Godox i mitt arbeid og har blant annet TT350. Den er fin den, stabil og til å stole på. Den er jo ikke supersterk, men funker greit om du ikke skal lyse opp større rom eller liknende. Til slikt bruker jeg i stedet V860II.

     

    Dersom du har råd, så ville jeg nok heller ha gått for Godox V350. Samme som TT350, men med lithium-ion batteri, som gir veldig god kapasitet og raskere oppladning mellom hvert blink.  

     

     

    Supert, takk for godt tips!

     

    Jeg er fra før vandt til Nikon SB 700, og denne ser da faktisk ut til å være bedre enn den?

  6. Har sett kommentarer på at å kjøpe dyr og tung optikk med stor lysstyrke for å få oppnå liten dybdeskarphet og behagelig bokeh snart er bortkastet, da det kun er snakk om kort tid før dette enkelt kan løses i programvare, og kunstig intelligens som det så fint heter.

     

    Samtidig registrerer jeg også at det stadig produserer nye objektiver, som nettopp er store, tunge, dyre, og med stor- største blender. Pøser utstyrsleverandørene på med nye slike produkter vel vitene om at deres nyvinninger snart er dinosaurisk, eller tror dere at slik type tukling i programvare enten ligger langt frem i tid, eller at en ikke vil oppnå i nærheten av samme sluttresultat?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    • Liker 2
  7. Har gjort en høyst uoffisiell  sammenligning, der jeg etter beste evne har lett etter sammenlignbare brennvidder mellom Sony fullformat og FujiFilm APS-C. Det er overaskende lite vekt å spare gitt de to forskjellige formatene, om en vil ha lyssterk fastoptikk, men klart kjører en F/2 optikken fra FujiFilm over hele fjøla, vil bildet se annerledes ut......

     

     

     

    post-210159-0-14246000-1568801717_thumb.jpg

  8. Hei,

     

    Er helt fersk Fujifilm x-t30 eier.

     

    Jeg har på tidligere kameraer ofte brukt midtre fokus punkt og rekomponert, og da melder det seg to nybegynner spørsmål.

     

    1. Midtre fokus spretter rundt av seg selv, dette vil jeg svært gjerne ha liggende helt rolig, med minidre jeg selv flytter det med joysticken. Hva slags innstillinger skal jeg ha på kamera for å få dette til?

     

    2. Er det mulig å programere AE-L knappen til å holde fokus, for så å rekomponere?

     

    Det skal sies at jeg har fokusmotoren i konturnelig©, da dette eller passer fotostilen min best.

     

×
×
  • Opprett ny...