Gå til innhold

eilivk

Medlemmer
  • Innlegg

    273
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eilivk

  1. Takk for svar! Sett på brukt, funne E-P5 ned i 2600 uten objektiv og 4000 med. E-M10 dyrare og annleis fasong. Fordelen med E-P5 er fasongen, går bra uten søkar. Elles sett GM1 med 12-32 og 25mm til 5000. Ikkje tenkt å investera så mykje i mft, var berre stabiliseringa, at prisen såg grei ut og kjenner butikken. Kan ta med G3 og 20mm og sjå på forskjellen. Ville slå til på 2500...

  2. Valser og remmer må byttes. Det var normalt at gummien ga problemer etter få år, måtte renses. Ser ut som det er mulig å tak i deler. 

    http://www.nrhf.no/kjopsalg/repdeler.php

    http://lydshop.myshopify.com/collections/reservedeler/tandberg

    Takk for det! Tok av lokk der bandet går, gummihjul (valse?) er ganske sprukkent. Tok av bakre deksel oppå, drivreim ser litt slitt ut. Og kanskje den er litt slakk sidan den går når den ikkje skulle (i nøytral eller "free""). 

     

    Kanskje best å selja den billeg som den er, er ingen reparatør. Evt. kjøpa ny brukt. Men har lite viktige opptak.

     

    OT: Har masse musikk på DAT band men ingen fungerande spelar. Synest prisane på spelararer litt stive (men lyden er jo fantastisk). På ein måtte lydhovud  justerast - kan det verta problem mine kassettar på ny spelar om lydhovud er stillt annleis? Opplevde at ny vanleg kassettspelar hadde feil innstilte lydhovud, opptekne kassettane let dårleg hos andre. Då feilen var retta var mine opptak ubrukelege...

  3. Denne spolebandopptakaren har - nok ein gong - stått i ro i mange år. Med støvlokk på. Ved første start ein del gnissing, gjekk og spolte tregt. Så litt brent lukt og gnissa også i nøytral og "free". Slo av.

     

    Andre forsøk ikkje lukt, spelar i rett hastigheit men gnissar, men spolar svært tregt, og gnissar, til slutt også i nøytral og "free". Slo av. 

     

    Kan sjølsagt vera støv og/eller problem med drivreim? Sjekka ved å opna den? Muleg å få tak i deler, f.eks. drivreim?

     

    Kanskje selja den. Nokon som reparerer i Bergen? Kanskje reparasjon vil overgå salgspris... Ser bud frå 150 og vert forlanga 1500 på finn. 

  4. Det er vel ikke bare bare å finne noen som tilfeldigvis har dette kameraet til salgs i norge. Men her ser det jo faktisk ut som et:

    http://www.qxl.no/pris/samleobjekter-antikviteter-kunst/oevrige-samleobjekter/gamle-foto-apparater/notalgisk-fotoapparat-canon-av-1-med-lang-linse-blitz/v/an804473400/

     

    Ellers kan det være at Antonio Stasi har noe: http://www.antoniostasi.com/

     

    H

     

    Takk! Nei, det er kanskje ikkje enkelt på dagen. Tråden viser jo eit som kan vera aktuelt.

    Stasio har ikkje dette kameraet såvidt eg forstår. Kanskje best å sjansa på eit rimeleg på ebay. Veit ikkje om seljarar der har same "rating" som på amazon...

  5. Sjansen er større for å finna det han leitar etter utanlands, men kronekursen er ikkje spesielt god for tida ...

     

    Ebay er jo den mest kjende marknaden, men det er kanskje varierande med seriøsiteten til selgarane? Eg har ikkje erfaring med Ebay, så eg veit ikkje. Keh.com er der eg har kjøpt linser og anna, og dei har eg berre gode erfaringar med. Kjøpte ein del frå dei for nokre år sidan, då dollaren låg på mellom 5 og 6 kroner, og fekk tilsendt katalog frå dei ein gong i månaden i eitt år etter det. Mykje siklestoff der ... :)

     

    Takk! Nei, kursen er svært ugunstig. Elles nett høyrt at sending frå England kostar omtrent 100 i frakt og frå USA 500. Stemmer det er USA utelukka. Såg tilbod på ebay til under 500, skulle vera i god stand.

     

    Har forstått at proffar handlar brukt på nett i Norge, men dei kjenner sikkert marknaden (og seljarane) ut og inn. For andre er det sikkert verre. Får vel ta ein sjanse om ein MÅ ha noko.

  6. Berykta er kanskje rette ordet. På ebay er videoen vel 200 kr. Økse-videoen er New Mind. Elles stilig video med Blood and Honey.

     

     

    Nokon som veit om video/dvd med Swans? Acers Mic hadde ein VHS til 550 (!) kroner, idiotisk å ikkje kjøpa.

    På Youtube ligger en av bandets mest beryktede live opptredener i sin helhet, A Long Slow Screw (1986) i VHS kvalitet:

     

     

     

     

  7. Uventa å finna Swans guide, svært hyggeleg. Synest debuten var interessant men ikkje særleg glad i platene etterpå, før Children of God, som er favoritten. Brukte nokre av låtane til å testa nytt anlegg, mektig lyd. Synest Swans med sideprosjekt (har nokon oversikt?!) er ein kategori for seg sjøl. Absolutt tilhengar av Jarboe. Synest i alle fall Can't Find My Way Home er vakker sjøl om The Burning World ikkje er banebrytande. Men den største favoritten er kanskje Everything for Maria frå sideprosjektet The World of Skin. Også ei plate som er verd å få med seg. Ikkje lytta så mykje til dei siste. Burde vel ta alt frå starten, litt av eit prosjekt... Var så heldig å finna mykje vinyl relativt rimeleg på nittitalet, idag er det vel lite brukt å finna i alle fall.

     

    Nokon som veit om video/dvd med Swans? Acers Mic hadde ein VHS til 550 (!) kroner, idiotisk å ikkje kjøpa. Har kun ein enkeltlåt med litt dårleg kvalitet frå MTV, Gira med øks....ganske heftig. Høyrde dei live i Bergen for lenge sidan, fantastisk, kjende att få låtar, men mektig støy. Seinare Angels of Light, nesten litt kjedeleg i forhold. Aldri operert med favorittgruppe, men Swans med sidegreiner er det næraste kanskje. Spelte Dead Can Dance for ein som var ukjent med alternativ rock, syntest det var deler som ikkje var samansmelta men Swans derimot (Children of God) fenga med straks.

     

     

    Artig å finne en albumguide om Swans her inne, heftigere musikk skal man lete lenge etter.
    Swans utgivelsene Children of God og frem til Soundtracks for the Blind har alltid vært store favoritter men de tidligste skivene har så absolutt sine øyeblikk.
    Vet at en del svorne Swans tilhengere fortsatt er bitre over Jarboes ankomst og mener hun var med på å styre bandet i "feil" retning da de forlot støyrocken på tidlig 80-tallet til fordel for et langt mer melodiøst og variert lydbilde, som igjen bidro til å gi dem et større publikum enn tidligere.
    Angående Jarboe så kan jeg anbefale skiva Neurosis & Jarboe (2003) på det aller varmeste:

     

     

  8. Har ikkje svaret, sjelden sett så sprikande oppfatningar. Denne testen har fått mange til å tvila på SX60:

     

    http://www.imaging-resource.com/news/2014/10/25/best-superzoom-2014-8-competitors-2.5-clear-winners

     

    Medan andre som cameralabs og ephotozine er langt betre. Kritikken går helst på uskarpheit og støy på full zoom i svakt lys. Er vel ikkje uventa med så mykje zoom. Kan sjå ut som SX50 er betre på stillbilde. Medan video og stabilisering skal vera betre i SX60. Søkar er langt betre i SX60, i SX50 faktisk dårlegare enn i SX20.

     

    Så det spørst vel kva som er viktigast, stillbilde eller video, om ein brukar mest skjerm eller søkar. Kan gå litt tid før det kjem klart svar, er ganske usikker etter å ha lese ein del testar.

  9. Enkelte legg vekk gode gamle kompaktkamera som er bra nok ute og ikkje så bra i svakt lys, til fordel for mobilkamera og til og med nettbrett inne. Råd om å forklara sine behov i ein butikk og i alle fall spandera 1500 til 2000 prellar av. Nokre har til og med liggande "billege" speilrefleksar som aldri vart brukt og har funne ut at "kamera er for vanskeleg". Mottekne innebilde var betre før. Håpet er kanskje at mobilkamera vert betre i svakt lys?

     

    Folk flest stiller ikkje så høge krav, men trist at viktige bilde er dårlegare enn med digital- eller film-kompakt. Men på andre sida vert det teke svært viktig bilde ein gjekk glipp av før.

    • Liker 1
  10. Likar fasong og vekt og type skjerm og søkaren spennande - men synd ein ikkje ser 100 % med briller. Har den like greie menyar som NX10 er det bra. Prisen har gått drastisk ned. Hadde gjort seg med 30mm som er svært bra.

     

    Enkelte ventar kanskje på "NX1" til hausten? Skal verta betre og større og tettare. Kun rykte...

  11. Jeg syns "ringen"/kontrollhjulet bak på GM1 fungerer ok, i hvertfall det beste hjulet av denne typen jeg har prøvd, med godt grep og tydelige klikk. Jeg foretrekker nok det innfelte hjulet som er plassert oppe til høyre på de fleste andre Panasonic-kameraene, men det er nok et spørsmål om størrelse (plass inne i huset) som har vært agjørende.

    Høyrest lovande ut. Berre den er betre enn på Canon G10... Men bør sikkert prøvast før kjøp.

  12. Jeg har bestilt GM-1 fra Japan Photo. Fraværet av søker er en utfordring, ja; men anmelderen på Louminus Landscape har åpenbart særdeles lav takhøyde for skjermsøker. Jeg tenker ikke å bruke kameraet med lange teleobjektiv, heller med fastobjektiv til anonym "gatefotografering", og til å være et kamera som tar ekstremt liten plass. Jeg kjøper det i stedet for et kamera med liten sensor med dertil dårlige egenskaper i forhold til liten dybdeskarphet. Og selvsagt for å kunne fotografere i dårlig lys.

    Ja, anmeldaren på LL var vel ikkje sakleg innstilt for å sei det slik. Er skjermen middels god (i sin klasse) er det greitt nok og svært nyttig i dårleg lys. Dette med ringen på baksida er sikkert svært individuelt. Kanskje ikkje noko for den som er gammal og litt klønete. Bør prøvast før kjøp. - Du får sikkert gode resultat når det er vanskeleg å ha med større kamera. For andre som vil slå litt av på krava og dekka alle lysforhold er kanskje "RX100M3" nyttig, men den finst ikkje ennå... Uansett er det bra med små kamera med høg kvalitet, som du kan ha med overalt.

  13. Hvordan er egentlig skjermen til GM1, funker den i sollys?

    Kom visst ikkje svar på dette spørsmålet? Svært interessert i svaret. Trur ikkje akam nevnte det i sin omtale, burde alltid vore vurdert (på kamera uten søkar).

     

    Ifølge Luminous Landscape er skjermen ubrukeleg i sollys. Ringen på baksida vert slakta, også dpr hadde problem med den, syntest helst den var ein dårleg ide. Har dårleg erfaring med ringen på Canon G10, så korleis er erfaringane med denne? - Ser elles ut til å vera eit fantastisk kamera.

×
×
  • Opprett ny...