Gå til innhold

tore_uio

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tore_uio

  1. Sikkert greit. Men det gjør ingenting med litt avbrekk fra telefonen.

     

    Prøver jo å planlegge arbeidet jeg gjør på toget slik at jeg er minst mulig avhengig av nett, men det er veldig praktisk at nettet er tilgjengelig når man trenger det. Blir jo ikke helt umulig å jobbe en stund på kontoret om nettet skulle forsvinne heller, men det ville sette klare begrensninger for hva man får gjort.
    • Liker 1
  2. Dette er positiv sak, for all del.

    La meg si at jeg har jobbet på anlegg i nærmere 10 år, hvor elektriske komponenter må alltid justeres eller byttes ved nytt bruk pga feil.

     

    En annen ting, er at når man jobber 12-16 timer dagen så må man jo ha en maskin i reserve. Så driftskostnader er jeg ikke sikker på om det lønner seg til slutt.

     

    Tid er penger i denne bransjen, skruing er minus.

     

    Men hvis det utslippskravene gjør at man ikke kan bruke en dieselmaskin, så er vel alternativet hakke og spade :-). Poenget var vel ikke en umiddelbar utbytting av dieseldrevne gravemaskiner, men supert at de starter. Gikk litt tid mellom Buddy og Tesla også.

    • Liker 3
  3.  

    Klart vil skal ha selvkjørende biler - om kun kort tid vil de kjøre mye bedre enn hva du klarer, og om 100 år vil vi alle være enige om at det å kjøre bil selv er like teit som å vaske skjortene i elva for hånd..

     

    For flertallet av bilreiser ja. Men det er da mange som faktisk liker å kjøre bil. Hvorfor selges det sportsbiler? For å fraktes automatisk fra A til B? Å sammenlikne med å vaske klær i elva blir litt meningsløst. Hvorfor spiller folk bilspill, og kjøper ratt og pedaler til? Husker ikke sist jeg så en klesvasksimulator. :p

     

    Håper ikke det blir forbudt å kjøre egen bil i framtiden, men at man kan velge selv. <snip>

    Kanskje man i fremtiden får førerassistert kjøring, altså at bilen har siste ord, men at du får lov å vri på rattet, trykke på gassen osv. helt til det er fare for at noe går galt, og da tar bilen over? :-)

  4. Ingen har bruk for 1 terrabyte i måneden, med mindre man virkelig går inn for å bruke det opp.

     

    "I think there is a world market for maybe five computers." og "There is no reason anyone would want a computer in their home." er et par kjente sitater (enten sitatene stemmer eller ei) som grovt underestimerer hva markedet vil etterspørre.

     

    Det er helt greit å sette en grense, og grensen kan godt være lavere enn 1TB/mnd. Man kan til nøds også reklamere for fri data og samtidig si at taket er 200GB/mnd. Det man ikke kan gjøre er å si at taket er 1TB for deretter å påstå at alle som nærmer seg en fjerdedel av det forbruket må være tjuvradder og kaste dem ut. Da driver man uten tvil villedende markedsføring, og det er ulovlig i Norge.

    • Liker 5
  5. Lurer på hvordan det fungerer med skyveløsningen hvis man vil bruke deksel? Forøvrig veldig fin løsning med kamera skjult. Fint også for å være sikker på at man ikke blir filmet av en app :-). Xiaomi har jo også flere Android One-modeller, så kanskje denne skyveløsningen også kommer på telefon som kan være aktuell for meg neste gang ny telefon står for tur :-).

  6. Mange rare kommentarer her. Ja, det er enklere for Apple siden de har full kontroll på os og telefoner, men det unnskylder ikke den _elendige_ oppfølgingen mange selskaper har for sine telefoner. Som mangeårig Android-bruker går jeg nå etter Android One når det kjøpes telefon til meg eller familien. Jeg gidder ikke at et (ofte tregt) ekstra GUI-lag skal gjøre at telefonen ikke får oppgraderinger.

    • Liker 4
  7. Hva er et dybdekamera?

     

    Gjetter på at det er snakk om et kamera som skal gi dybdeinfo til bildet slik at man kan justere dybdeskarpheten i etterkant? Men hvilken brennvidde har det i så tilfelle? Hvis den matcher vidvinkel-objektivet så blir det dårlig oppløsning for tele, og matcher den normal eller tele så dekker den på langt nær hele vidvinkelbildet. Og er det snakk om fasedetekterende sensorer eller bare et ekstra kamera hvor man så beregner seg frem til dybden ved å sammenligne hvor ting havner i forhold til i hovedkamera?
  8. Mulig jeg tar feil, men vil ikke hovedsensoren med 24 megapiksler med 2x digital zoom ta bedre bilder enn zoom-kameraet med 10 megapiksel og 2x optisk zoom?

     

    Nei, 2x zoom betyr vel normalt at bildet blir halve høyden og halve bredden, altså en fjerdedel. Så 10 mp ved 2x ville tilsvare 40 mp og 2x digital zoom... men det er mer enn bare antall mp som betyr noe for bildekvaliteten.

    Forøvrig, hvorfor kalles det zoomkamera i stedet for telekamera? Det er da snakk om fast brennvidde?

    • Liker 1
  9. Man bør nok ha egne testbaner frie for mennesker før man slipper disse bilene løs i trafikken. 

     

    Tror nok alle de selvkjørende systemene er testet på bane før de slippes ut i trafikken, og når de kjører i trafikken sitter det en person bak rattet som har ansvar for å gripe inn om automatikken svikter. Jeg var i USA i 1994, og også da ble selvkjørende biler testet i trafikken. Nå, over 20 år senere, skjer den første dødsulykken. Tror ikke det er nødvendig å få fullstendig panikk.

    • Liker 4
  10. Når man først fjerner ratt og pedaler burde man også tenke litt på det andre på innsiden, som for eksempel setene burde kunne vris noen grader innover da man gjerne når man ikke konsentrer seg om veien vil snakke med de i baksetet, det ville også kunne gi litt mer fotplass for de av oss som er nærmere 2meteren, for å ikke snakke om fotflørting med personen i det andre passasjersetet.

     

    Eller bare snudd forsetene slik at man sitter mot kjøreretningen i forsetene, og plassert et lite møtebord mellom forsetene og baksetene.

    • Liker 1
  11. "Fire TV har også appene installert på selve enheten, i motsetning til Chromecast, som strømmer fra andre enheter som nettbrett og mobiler."

     

    Unøyaktig formulert. For Chromecast er riktignok appene på en annen enhet, men strømmingen går fra kildesystem til Chromecast uten å ta turen innom enheten (untatt hvis man skal vise en browserfane eller skjermen da, men da blir jo enheten kildesystemet).

    Antar at Fire TV viser appene på TVen og at man bruker fjernkontrollen til betjening, tilsvarende smartTV-er?

    • Liker 3
  12. Jeg har selv prøvd analog og digital mikrofon, omkring år 2000. Det er som natt og dag, eller har ihvertfall et kjempepotensiale til å bli det med kvalitetsutstyr.

    Lyden er analog, og mikrofonene som fanger opp lyden er analog. Så har man en AD-converter et sted som sampler lyden. AD-converteren kan sitte i mikrofonen, et eksternt eller internt lydkort. Det er eksempler på at interne lydkort utsettes for støy fra f.eks. strømforsyning og derfor gir suboptimal lyd, men bortsett fra det så kan det være gode eller dårlige AD-convertere uavhenigig av hvilket produkt den er plassert i, selv om en AD-converter på et hovedkort i PCen vanligvis er av lavere kvalitet enn en som sitter i f.eks. et eksternt lydkort.

     

    Poenget med mikrofon og høyttaler i en enhet (gjelder både Logitech BCC950 du lenket til og Google-enheten i artikkelen) er, som Leftie sier, at når avstand mellom mikrofon og høyttaler er kjent, så er det enkelt å trekke lyden som går ut på høyttaleren fra lyden som kommer inn på mikrofonen. Man kan ha avanserte algoritmer som forsøker å fjerne ekko og bare delvis klarer det, eller man kan ha kjent avstand og enkel algoritme som enkelt tar bort ekko. Så kan fortsatt kvalitet på komponenter påvirke kvalitet, samt at romklang fortsatt bør tas bort uten å kjenne avstander.

×
×
  • Opprett ny...