Gå til innhold

KoN_Raptor

Medlemmer
  • Innlegg

    67
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KoN_Raptor

  1. Har mista min HTC Hero i gulvet så batteri og deksel fløy veggimellom. Etter det skrur skjermen seg bare av etter 0,1 til 3 sekunder etter at jeg trykker på skjermknappen. Virker fortsatt som om at jeg kan trykke på ting når den er "på" (ulåst), så selve skjermen fungerer nok fint.

    Har ingen garanti eller forsikring (mista den i gjørmevann for noen måneder siden, noe den overlevde fint!)

     

    Noen som vet om et verksted som kan se om dette er noe som kan fikses? Helst i Trondheimsområdet.

  2. Er student, og den gamle stasjonære PCen begynner å gi kraftige alderdomstegn. I tillegg starter jeg på en mastergrad snart, så på tide å skaffe en bærbar! Har aldri hatt noen bærbar PC så tips mottas med stort takk!

     

    "Krav" til PCen:

    Skjerm: 15,6"

    Pris: Ca 5000 (kan strekke meg til 6000)

    Operativsystem: Windows 7

    Bruksområde: Bilderedigering, Film-titting, spilling, regneark/skriving/knoting i statistikkprogrammer

     

    Er det noen merker som er kjent for å være best?

  3. Jeg har gått ned 5-6 kg på 6-7 uker nå, og det er egentlig ikke spesielt vanskelig. Har heller ikke tapt så mye muskler!

     

    "Metoden" jeg bruker:

    Trener 3-4 ganger i uka (40 minutter romaskin) + badstue etter hver økt

    Nulltoleranse for godteri, kaker og brus. Har også holdt meg unna alkohol (men det mest pga det er ingen fester i eksamenstiden).

    Spiser 2-3 epler om dagen, middag går i kylling og salat. Ellers spiser jeg vanlig brødmat og en del tunfisk og egg. Har også spist måltidserstatning fra PF, den er ganske grei. 15 pushups morgen, ettermiddag og før jeg legger meg.

     

    Har funka helt fint

  4. Hvilken "forskningsrapport"? Mulig det er noe som heter det også, men da antar jeg det er noe litt annet enn det folk og forskere flest tenker på når de bruker forkortelsen BMR.

     

    Edit: Etter et søk i en stor database for vitenskaplige artiker (JSTOR) på nettet etter "Basic Metabolic Rate" så fikk jeg ingen treff, men 9716 treff på Basal Metabolic Rate.

  5. Hallo

     

    Vi er en klasse ved NTNU som skal på tur til Australia, og må derfor samle inn penger for felles betaling av ting og tang. I den forbindelse må det opprettes en konto. Denne kan naturligvis ikke stå i et navn til en person (meg). I verste fall er det snakk om 7-8000 kroner for over 30 personer (240 000 kr +).

     

    Jeg hørte med banken, og jeg må få et organisasjonsnummer fra brønnøysundregisteret/enhetsregisteret. Problemet her er at jeg leste følgende: Enheter registrert som lag/forening er MVA-pliktige for beløp over 140 000 kr. Vil dette også gjelde oss som kun skal samle inn penger for felles betaling? Har prøvd å få svar fra skattekontoret uten hell.

     

    Noen som har noen tips til hvordan jeg kan få opprettet en konto?

  6. BMR står for "Basal Metabolic Rate", ikke basic (basal betyr primær).

     

    BMR vil si den metabolske raten (hvor mye cellene dine totalt sett forbrenner per tidsenhet) til en ikke-voksende endoterm (varmblodig) organisme som hviler, har tom mage og ikke er under stress.

     

    Dette kan måles på mange måter, men en vanlig måte er å se på hvor mye oksygen som forbrukes per tidsenhet. På fysiologilabben målte vi BMR hos hamster ved å ha de i lukkede beholdere som igjen ble hold i vannbad ved ulike temperaturer. For så å måle hvor mye oksygen (O2) de forbrukte per minutt.

     

    "BMR-formler" på nettet som liksom skal måle ditt kaloriforbruk, beregner ikke BMR. Den estimerer forbruk når du er i aktivitet. Enhver form for aktivitet (selv det å glo på TV) øker den metabolske raten din.

  7. I cellene våre blir karbohydrater, fett og proteiner brukt til ATP-generering. Om kroppen ikke føler den får nok energi via fett og karbohtydrater, og du får i deg mer proteiner enn det kroppen trenger for vedlikehold, så vil den bruke proteiner for å danne energi (ATP). Aminogruppen til aminosyrene spaltes av og via forskjellige metabolske "pathways" vil aminosyrene til slutt "bli" til sukker som kroppen kan benytte seg av.

  8. Jeg pleier å regne ut kalori-inntaket mitt hver dag. Ligger som regel et sted mellom 1200 og 1600. På spisedagene teller jeg bare frem til middagen, og unnlater å telle med den. :p

    Spisedag for meg vil vel da egentlig si at kun middag er måltidet jeg driter i hva består av. Resten av måltidene er sunne og fine.

     

    Spisedag 1 dag i uka. :)

    1200 kcal på en dag? Kødder du? Er du jente eller gutt? Og hvor stor er du, sånn ca?

     

    Gutt, 74 kg, 185 cm. Hvordan det?

  9. Jeg pleier å regne ut kalori-inntaket mitt hver dag. Ligger som regel et sted mellom 1200 og 1600. På spisedagene teller jeg bare frem til middagen, og unnlater å telle med den. :p

    Spisedag for meg vil vel da egentlig si at kun middag er måltidet jeg driter i hva består av. Resten av måltidene er sunne og fine.

     

    Spisedag 1 dag i uka. :)

  10. Prøvd å holde meg unna så mye karbohydrater som mulig selv i snart en måned. Noen dager går det riktignok ikke så bra, da jeg må kjøpe mat ute. Men spiser en boks med kesam til frokost. 3 egg + reker til lunsj og fisk/kylling + salat/brokkoli til middag. Som mellommåltider går det gjerne i prot shake etter trening og gulrot sånn ellers.

     

    Ellers må jeg si at jeg har 1 "spisedag" i uka, hvor jeg lager meg hva det måtte passe meg til middag, og eventuelt alkohol på kvelden. Tror denne dagen sinker vektreduksjonen noe, men det er godt med et lite høydepunkt i uka :)

×
×
  • Opprett ny...