Gå til innhold

ololavov

Medlemmer
  • Innlegg

    42
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ololavov

  1. Hei igjen.

    Tusen takk for svar! Er redd et slikt prosjekt blir litt over mine evner, har aldri laget kasser selv før og har derfor lyst til å basere anlegget på høyttalere som en kan få ferdigkjøpte kasser til, f eks 6*9 og hele subwoofere. Nå vurderer vi å kjøpe en slik subwoofer: http://www.bsbildeler.no/?pno=190037 samt kjøpe dette fra finn: http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=47673867&searchclickthrough=true.

    Den pakken kommer blant annet med 2 stk magnat transforce reference og 6 stk Kicker DS-6930.
    Forsterkerne som er listet lenger nede i annonsen er egentlig ikke inkludert, men kan kjøpes separat. Såvidt jeg forstår må vi da bruke de forsterkerne vi har i tillegg til de som er nevnt i annonsen, vil det by på problemer?

    Er helt ny på dette med bilstereo, så jeg beklager hvis dette er helt åpenbart.

     

    Olav

  2. Hei igjen.

    Tok kontakt med Ford for å finne ut hvor kraftig dynamoen var.
    Den skal levere 70 amp, noe som skulle bli 840 watt med tanke på at det er 12v.

    Hva vil vi egentlig kunne drive med dette? Batteriene vil jo fungere som en buffer, så da burde hele anlegget gjennomsnittlige kunne trekke rundt 800W med mindre jeg tar helt feil.

    Alternativet blir å montere et aggregat på toppen av taket og bruke en transformator for å få riktig spenning, men hvis vi først skal montere et aggregat kan vi like gjerne leie et pa-anlegg. En Ford Mondeo fra 2005 har en dynamo på 150amp, så jeg er litt skeptisk til at vi kan montere et anlegg og kun bruke dynamoen til å få strøm.

  3. Hei!

     

    Jeg er på en russebil med noen venner, og skal montere et anlegg i bilen.

    Bilen er en Ford Transit fra 1994.

    Slik det er nå vurderer vi 2 alternativer:
    Det ene er å leie et pa-anlegg og feste et aggregat på taket. Problemet med dette er at det blir vanskelig å få start på aggregatet ettersom at taket er så høyt og vi har problemer med å komme oss opp på taket med mindre vi har en stige med oss.

     

    Det andre alternativet er å gå til innkjøp av et anlegg som er basert på tradisjonelle "bilhøyttalere". Jeg har ingen erfaring med dette siste alternativet og har derfor noen spørsmål. Hvordan finner en ut av hvor mye strøm en kan trekke fra bilen før dynamoen ikke kan kompensere for strømforbruket? Har dere noen gode pakkeforslag, enten ferdig sammensatte eller kjøpt separert, som dere kan anbefale til mellom 12 og 15 000 kr? Bilen var i utgangspunktet utstyrt med et slikt anlegg, men dette spilte dårlig, antagelig pga at flere av elementene var sprengt eller generelt sett dårlige høyttalere. Det er riktignok 2 forsterkere i bilen som skal fungere bra. Begge er fra pioneer, den ene er en GM-D8604 og en PRS D1200M. Har et håp om at vi kanskje kan bruke disse, evt legge til noen flere forsterkere dersom det lar seg gjøre.

    På forhånd tusen takk!

     

    Olav

  4. 234,04359 u -->234,04330 u + 5,485799*10-4

    Mfør -Metter = -2,585799*10-4u

    På dette tidspunktet ser jeg at noe er helt feil, men jeg lurer på hvorfor jeg ikke skal regne med vekten til elektronet man får fra reaksjonen? Er det pga at den ikke lenger inngår i noen kjerne?

    Hva hadde skjedd hvis det hadde vært et proton eller nøytron med i reaksjonen? Skulle jeg regnet med vekten deres eller sett vekk fra den?

  5. Sliter med oppgave 7.16 som er i vedlegget.

    Når jeg regner ut massenergien vil jeg ta med vekten til det ene elektronet man får i reaksjonen, men hvis jeg gjør det får jeg feil svar. Hvorfor skal jeg ikke ta med vekten til elektronet? Har heldag i morgen, så hadde vært kjekt om noen kan hjelpe meg :)

    post-209888-0-62241900-1365700458_thumb.jpg

  6. Hei!

    For 1 år siden gikk jeg til innkjøp av en readynas fra netgear og i det siste har jeg ikke hatt tilgang til mappene mine fra den ene laptopen. Etter å ha lest litt på diverse forum, var det noen som anbefalte å slå av nfs på selve nas'en.

    Dette skulle jeg aldri ha gjort, for nå har jeg absolutt ingen tilgang til den i det hele tatt uansett hvilken pc jeg bruker. Dvs, jeg har tilgang til mappene fra noen av pcene, men jeg har ikke tilgang til innstillingene.

    Prøver jeg å gå innpå "nettsiden" til den, får jeg bare en feilmelding som sier at nettsiden ikke er tilgjengelig. Hva kan jeg gjøre for å få tilgang til instillingene mine igjen?

  7. Hei.

    Når jeg kjøpte min stasjonære pc, valgte jeg kun en ssd på 60 gb og dette ble rett og slett for lite. Jeg valgte derfor å kjøpe en til ssd for å slå de sammen i raid 0. Den nye ssd'en er på 120 gb og jeg mener å ha lest at det ikke skal være noe problem å slå sammen harddisker med ulik kapasitet.

    Hovedkortet er et gigabyte GA-z68XP-UD3P og etter å ha styrt på i bios, skulle jeg endelig sette sammen raid konfigurasjonen. problemet mitt er bare det at jeg ikke kan velge mellom flere harddisker i raid 0. Jeg kan bare velge den ene! Hva er vel det vitsten med? Noen som kan gi meg en hjelpende hånd og forklare meg hvorfor jeg ikke kan slå sammen de to harddiskene?

    På forhånd tusen takk!

  8. Hei!

    For en stund tilbake gikk jeg til innkjøp av en readynas duo.

    Hadde hørt at den var så enkel å sette opp, så planen var å bruke den til backup. Jeg forstår ikke hvordan folk mener den er enkel å sette opp, for jeg får rett og slett ikke den til virke slik jeg vil.

    Jeg har opprettet forskjellige shares (mapper) og låst de opp mot ulike brukere. Når jeg så går inn i windows -> Nettverk -> så kommer readynas'en opp som en datamaskin. Jeg går så videre innpå denne "datamaskinen" og her ligger alle mappene jeg har opprettet. Det er nå problemene starter.

    Når jeg prøver å logge innpå mappen med brukernavnet som er låst opp mot den, så får jeg en feilmelding som sier at mappen ikke er tilgjengelig, at jeg kanskje ikke har tillatelser osv.

    Har selvfølgelig sjekket passord og brukernavn ørten ganger, og alt stemmer på den fronten.

    Har dere noen triks i ermet som kan hjelpe meg?

  9. Hei. Jeg har problemer med at SSD'en min med operativsystemet plutselig bare forsvinner. Da får jeg opp en melding om at det ikke er noe operativsystem på harddisken og at jeg må sette inni CD'en til operativsystemet. Dette har vel noe med at den resterende harddisken ikke har et operativsystem installert på seg. Jeg har snakket med en venn av meg som er veldig flink på pc, og han opplevde akkurat det samme som meg, men han har et annet hovedkort enn det jeg har og en SSD fra et annet merke. Har dere noen tips til hva jeg kan gjøre? Kan nevne at jeg kjører Windows 7 og at harddiskene er i AHCI modus. Dette er oppsettet jeg bruker:

    Kabinett- Corsair Obsidian 800D

    Hovedkort- Gigabyte GA-Z68XP-UD3P

    prosessor-Intel Core i7-2600K

    Skjermkort- MSI Radeon HD 6870 1GB GDDR5

    RAM- Kingston DDR3 HyperX 1600MHz 16GB

    Strømforsyning- Corsair HX 850W

    Harddisk- WD 2 TB Caviar Green

    SSD- OCZ Agility 3 60 GB.

     

    På forhånd tusen takk!

  10. Det som er skremmende åpenbart er jo man kan forbinde eksos med CO2-utslipp derimot.

    Jajaja, det er greit, men vi skal være innnom flere emner. Tenker at jeg skal ta transport i kroppen og hvordan transport påvirker miljøet og menneskene.

  11. Hei! I dag fikk jeg vite at jeg kom opp i naturfag. Jeg skal lage en fremføring som varer i 15 min og ha en samtale etterpå. På oppgavearket står det bare emnet: transport og så er det bilder av en sykkel, eksos osv.

    Har dere noen tips om hva jeg kan ta med? Gi meg gjerne linker med artikler som er relevant.

    På forhånd tusen takk!

    Mvh ololavov =)

  12. hei. jeg har nå kjøpt en ny bærbar pc. den heter acer aspire 5935g. jeg er storfornøyd!. kjempe kraftig pc og stilig utsende. noe jeg ble ovreasket over var att den har 2 grafikk kort. hvis du vil ha mye batteri så bruker du det integrerte. hvis du skal spille så bytter du til nvidia sitt og da har du kraft så det holder! denne pcen anbefales på det sterkeste!

×
×
  • Opprett ny...