Gå til innhold

Geijutsu

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Geijutsu

  1. Hei,

     

    Bestemte meg for å kjøpte et par enkle høytalere idag. Et par googlesøk viste at Creative T3130 var noen enkle og greie høytalere for en billig penge. Plukket opp disse på Spaceworld tidligere idag.

     

    Når jeg har koblet anlegget til får jeg en lav, irriterende summelyd fra subwooferen. Lyden kommer ikke fra høytalerne. Har selvsagt prøvd å trekke ut alt av ledninger, men selv bare med strømmen tilkoblet til subwooferen kommer denne lyden.

     

    Jeg har prøvd følgende:

    - Byttet varen på Spaceworld, samme problem. Tok den med tilbake, og de fant ingen feil/lyd.

    - Byttet strømuttak på rom, og prøvd andre steder i hybelhuset, samme problem.

    - Kjøpt en jordet og en ikke-jordet overgang for å teste om det hadde noe å si, samme problem.

     

    Utenom summetonen er lyden helt kurant.

     

    Noen som har noen ideer om hva jeg kan prøve å gjøre ellers? Det svir i lommeboka å ha kastet vekk over tilsammen 400,- på dette... :(

  2. Fin artikkel, flott å se at ting går fremover nå! Jeg liker å pusle litt med Linux på den bærbare, og liker virkelig hvor fritt og effektivt det kan være.

     

    Jeg håper virkelig at Linux/spill/maskinvareprodusenter om noen år får til bedre samarbeid, slik at Linux kan bli en plattform for AAA spill. Dagen det skjer kaster jeg tvert Windows på hodet ut av vinduet.

  3. Jeg har fått litt mer respekt for Stoltenberg som leder, men er blitt svært mindre sympatisk innstillt til AP generelt. Har allerede mistet mye respekt til AP og Høyre for at de tvang igjennom DLD. Nå har det til og med vært snakk fra enkelte røster om at nettdebatanter skal stå frem med fullt navnt, noe som er så virkelighetsfjernt og like historieløst som å foreslå ikke-hemmelige valg. Jeg tviler på at det blir å skje i noe betydelig omfang (f. eks at alle på Diskusjon.no skal stå frem med fullt navn), men hvis enkelte nettaviser og blogger tar det skrittet er det ille nok i seg selv. Alt dette til tross for at Stoltenbergs ord var at vi skulle møte terroren med mer demokrati og åpenhet.

    • Liker 2
  4. Det er hovedsaklig sensur og ytringsfriheten jeg er mest bekymret for.

     

    http://www.itavisen.no/874985/forsvar-anonymiteten

    I kjølvannet av tragedien som opptar oss alle har flere stemmer – blant dem kunnskapsminister Kristin Halvorsen– tatt til orde for at innlegg på nettet skal være skrevet under fullt navn.

     

    Dette høres veldig useriøst ut, da anledningen til å uttrykke meningene sine uten frykt for represalier er et av hjørnesteinene ved demokratiet vårt. Men hvem vet, hvis politikerne overreagerer nok kan dette bli en realitet. Antakelig vil folk bare velge andre fora som ikke blir "sensurert" på denne måten, men det er likevel en grusomt skremmende utvikling.

    Jeg legger merke til at andre IT media ikke har tatt dette opp enda, så kanskje er det bare snikksnakk for nå...

  5. Hei igjen,

     

    tusen takk for svar! =)

     

    Etter å ha sjekket litt rundt på nettet tror jeg det blir Dell-maskinen. MSI maskinen virket svært bra ved første blikk, men etter litt søking på nettet ser jeg har MSI ofte har fått kritikk for tastaturene på laptopene sine. Dell har gjerne bedre byggekvalitet og tastatur slik jeg forstår det. Jeg blir hovedsaklig å bruke denne maskinen på skolen så litt dårligere batteritid er ikke et problem. Skal hovedsaklig skrive masteroppgaven på pcen, så et problemfritt tastatur er viktig.

     

    Tusen takk for all hjelpen!

  6. Tusen takk for et utfyllende svar Eivind, jeg setter stor pris på det :-)

     

    Da tror jeg hovedsaklig valget står mellom den første HP maskinen og Dell maskinen, men jeg er dog noe skeptisk til Dell av tidligere erfaring (lang leveringstid, andre venner har fått dårlig service hos de etc). Jeg kan kanskje være villig likevel, selv om den var litt over prisnivået. Hvordan ville Dellen være til HD video hvis jeg skulle ønske å spille av det, tatt i betraktning at det er integrert grafikk?

     

    Jeg har også sett litt på denne, en HP Compaq Presario til 2400,- på Komplett: http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=628844#extra

     

    Hvordan er den i forhold til de andre bærbare?

  7. Hei!

     

    Jeg har nå sittet med en 12" HP Pavillion DV2 i ca 2 år, og føler tiden er moden for en ny bærbar til bruk i studiene. Jeg blir å skrive mye nå i høst og vinter, og tenker derfor på en litt større bærbar, men ønsker ikke bruke mye penger på det. Det beste jeg hittil har funnet er en 15,6" Asus X53U til 3000 kr: http://www.ps.no/ArtDtl.aspx?i=222395&model=&salg=

     

    Pcen skal bare brukes til skolearbeid og surfing, kanskje se litt videoer på ferie etc. Har god erfaring med Asus fra før da jeg har en slepbar Asus for vanlig spillbruk etc som jeg er veldig fornøyd med. Jeg tenker å antakelig smekke inn Linux siden den uansett ikke skal brukes til spill.

     

    Blir denne å fungere raskt nok til enkel skrivearbeid, ha noen faner på Firefox og musikk oppe? =) Prosessoren virker litt svak (1gz, men er vel dual core?) og har ikke så mye peiling på hva som er bra nok til denne type bruk.

     

    Er svært takknemlig for all hjelp jeg kan få!

  8. Flyttet inn på Voll nå etter jul etter endt utenlandsopphold. Har kontrakt til sommeren, men etter det virker det som om jeg må skrive ny kontrakt på 1 år. Problemet er at jeg er ferdig med masteren i november. Er det noen som har erfaringer med å leie et halvt år? Virket som om de var negative til å prøve å finne nye leietakere etter et halvt år. Har ikke lyst å flytte fra Voll, er så fint med eget bad! :] (vet ikke om noen andre studenthybler som har dette)

  9. Jeg er rimelig ny innen SC2 og kunne trengt noen tips. Jeg spiller toss og sliter litt med tidlig MMM Terran rush. Hva burde jeg gjøre for å countre dette? Jeg vet at high templar er bra mot bio-balls, men det er vel ikke normalt å gå for det så tidlig? Takker for alle svar.

     

    Du har allerede fått svar på MMM rushet, men det viktigste du bør fokusere på ellers er grunnleggende makro. Alltid bygg probes (ikke overstig 80ish though, jeg spiller Zerg så er usikker på det nøyaktige nummeret for toss), og aldri bli supply-blocked. Som day9 sier, probes and pylons! Bare ved å fokusere på den generelle makro-delen kommer du svært langt. Du må selvsagt ha en hær og ta flere baser, men ved å fokusere på makro (probes and pylons etc) kommer du til å ha en større hær tilslutt enn motstanderen. Velg deg 1 build order for hver matchup og øv deg på den. Du trenger ikke tenke på avanserte strategier før du kommer til platinum og høyere. Lykke til! :)

  10. Det er veldig synd om 3DS sine fysiske spill blir regionlåst. Mange av spillene til DSen min er fra USA og Japan, og jeg ønsker muligheten til å spille spill fra begge regioner. Hvis de fysiske spillene blir regionlåst må jeg revurdere 3DS kjøpet jeg var innstillt på. Jeg trodde en stund tilbake at vi var ferdig med regionlås-tullet generelt, men jeg ble overrasket over at jeg ikke kunne kjøpe Mass Effect 1/2 hvor jeg er nå (Asia) på Steam, og Starcraft 2 er i tillegg regionlåst, så var nødt til å kjøpe en amerikansk kopi. Fikk en venn til å kjøpe ME til meg som gift fra Europa.

  11. Syns to år er litt drøyt når de har ferdigutviklet spillet allerede... vi har ventet så lenge, og må vente totalt fire år til for å få med oss hele historien... Dette blir som Valve og HL2 episodene, tar år og dag før noe kommer ut. God kvalitet, men utrolig lang ventetid på noe som i all hovedsak er utvidelsespakker. Brood War kom ut samme året, og var omtrent like stort som SC1.

×
×
  • Opprett ny...